6 yıla yakın süren ilişkim bir başkası için terk edildiğim için bitti. Üniversitede tanışıp yıllarımı verdiğim, benim için bu şehre gelip meslek sahibi olup düzenini kuran, bebeğim gibi sevdiğim kız, kurumundaki başka bir erkeğe gönlünün ve aklının kaydığını söyleyerek beni bıraktı gitti. İlk başta bunu itiraf edemedi, agresif olduğumu sürekli kavga ettiğimizi, çok gereksiz titiz olduğumu vs. söyledi. Bende sürekli bundan ötürü benden ayrıldığından günlerce ağladım. Keşke kendime biraz daha çeki düzen vs. verseydim diye. Ki benden çok daha agresif bir yapısı var ama işte benim için problem teşkil etmiyordu. Çünkü sevgi her şeyi yener kafasında biriyim. Ki benim sevdiğim için ne kadar fedakar duygusal biri olduğumu iyi bilirdi. Benden ayrıldıktan 2 hafta sonra onu o çocukla buluşurken yakaladığımda itiraf etti ve bir 2 hafta sonra onunla baş başa tatile gitti. 9 ay oldu, benim her namazımda dua ederken döktüğüm gözyaşımı Rabbim bilir. Bazı şeyler artık imkansızdır, dönse bile nasıl başka erkeğin değdiği birini kabul edebilirim ki? Ki zaten dönmez zaten imkansız ama ben anıların altında kaldım. Her yerde onun o tatlı ve masum gülümsemesini görüyorum. Sanki bana bunları yapan o değilmiş gibi. Sanki beraber ağlamamış, beraber birbirimize söz vermemiş gibi. Hep kendimi suçluyorum bu canımı çok yakıyor. Hayatıma aldığım tek kadın idi ve yemin ederim daha evlenmediğim bir kadının ahiretini düşünen, mutlu ve sağlıklı olabilmesi için her şeyi elimden geldiğince düşünen biri iken bunları yaşamak beni paramparça etti. Tek küçük hayalim vardı o da gitti... Maddi durumum zaten sıkıntı, tutunacak dalım da kalmadı. Olabildiğince Rabbime sığınıp, işime gücüme ve spora odaklansamda artık çok doluyum. 28 yaşında göçüp gitmek istiyorum, ama ailem var. Bana bir şey olsa onlara kim bakar korkusu da var, o yüzden hep sağlık sıhhat istiyorum Allah'tan. Acizce bu; bebeğim gibi sevip, eşi gibi koruduğum o kızı çok özledim ve bunu söylerken utanıyorum ama elimde değil. Ne yapacağım ki?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Aşk iki kişilik biz demektir ve karşılıklı özen göstererek verdigi değeri yaşatarak insanalrin hayatı beraber adimlamasi demektir. Ortada yalan ihanet şiddet yoksa (bunlar bilerek yapılan davranıştır ve bilerek yapılan davranış sözler affedilmez) geri kalan sorunlar gerçekten iki tane birbirini seven insan varsa çözülebilir. Hata varsa özür dileyip affettirilip düzeltilebilir. Senin anlattığın olayda bahane var basit görme var. Biz olmak yok senin anlattığın olayda sen ve o var. Bitmiş... Biz olamamış bitmissiniz. Aman unutursun boş ver demeyeceğim her duygu hissedende özeldir. Ama şunu dusunmelisin insan olmanın ana kuralinda sevgi saygi sadakat merhamet vijdan ve düşünmek vardır düşünmek hariç hepsi hayvanda da vardır. Düşündüğünde gerçekten sevdiğini söylüyorsun sen olsan sana böyle davranır mıydın? Eğer ki davranamazsin davranmam diyorsan ki zaten davranilmamali o zaman kabul etmelisin. Aşk sevgili olmak biz demektir tek başına olmaz. Kendine haksızlık etmemeli ve hayatına devame edip hak ettiğin ve hak edeninle karsilaxagin anı beklemelisin.
Yazdıklarınız çok değerli ve nokta atışı şeyler lakin ben psikolojik olarak maalesef bunu kabullenmekte çok güçlük çekiyorum. Aşırı duygusal bir yapım var, dışarıdan bakınca imkansız dersiniz. Hep koruma odaklı olduğum için bu fiziken yansımış tabii. Bazen karşıma geçip pişman oluşumun görmekte çok istiyorum ama zaten düzelmesi imkansız bazı şeyler var. Affetmekte yanlış olur, benden sonra başkasının değdiği birini kabul etmek kendime saygısızlık olur. Bilmiyorum hocam öyle arada derede kaldım ki, her boş fırsatta utansamda göz yaşlarımı tutamıyorum. Keşke biri çıksada onu ve ona ait her şeyi unuttursa ama bilmiyorum nasıl olacak. Hele ki böyle uzaktan çalıştığım bir iş ortamında. Allah büyük deyip, susmaktan başka çarem yok.
Allah büyük demeyi biliyorsun ne güzel ama Aynı Allah Tevekkül de demiş. Beş vakit namaz kilmiyorum arada kitap okuyup şarap içiyor ya da Farid Farjad dinlerken rakı da içiyorum. Ama bir şeyi biliyorum. Tevekkül... Üstüne düşeni yap taktiri birak. Sen üzerine düşeni yaptığın halde olmadıysa ve üzülüyor kötü hissediyorsan aşkı sevgiyi bilmeyen insan gibi gozukursun duruşu olmayan bir adam gibi görünürsün. Ayrıca bazı şeyler affedilmez kabul edilir ve kabul ettiğin her şeyi tekrar tekrar yaşarsın. Akıl vermek değil kelimelerinde ki amaç ya da güzel sözler ile kendini bilgili göstermek de değil. Ama kesin değişmeyen doğruluğu tartışılmayacak bir şey vardır ki bunuda on yıllık radyoculk yapan ve en az iki milyon gerçek yaşanan ilişki dinleyen biri olarak söylüyorum aşk biz demektir bir kere bittiyse bitmiştir sonrası olmaz. Aşk biz demektir sen o birbirinize karışmanız biz üçüncü insan olduysa bitmiştir sonrası olmaz. Kendine haksızlık yapmaktan vaz geçmen gerek. O kadar emek verdim şu akdar zaman alışkanlıklar vardı deyip üzüleceksin anne babana ihanet ediyorsun kardeşlerine seni seven dosyalarına ve en başta kendine ihanet ediyorsun. Akıl zeka sexsopal duygu kıskançlık sadakat bunların hepsi hayvanlarda da var. Bizi hayvandan ayıran tek özellik düşünüyor olabilmemiz. Düşün... Babası olene Öksüz anası ölene yetim diyorlar ama çocuğu ölene hiç bir isim konulmamış çünkü o acının tarifi yokmuş... Sen DUSUNDUGUNDE seni insan yapan en büyük ozelligini taşıdığında neye üzülüyorum diye kendine sor.. Kendini daha iyi huzurlu hissedeceksin. Günümüz de zaten bir çok insan olduğunu unutan duyguları hoyrat kullanan birbirine çıkar amaçlı yaklaşan kıymet bilmeyen varken bu anlatiigin sen kendine sorduğunda gerçek sensen duygularını yitirmeyen düşünceli vefalı daha fazla yorma zaten kadın ve adam olarak sayımız az bir de seni kaybetmeyelim.
Dediklerinizi sadece okumakla kalmayıp, iyice irdeleyip uygulamak için elimden geleni yapmaya çalışacağım inşallah. Teşekkür ederim.
Ben teşekkür ederim iyi bak kendien
Şu an ki sevgilim 6 sene biriyle sevgiliydi. Lisede tanışmışlar. Universite ayni yazmışlar. Uni bitince ayrılmışlar. Ilkleri yaşamışlar. Brnimki evlencez gözüyle bakmjs. Ama kizla kavga eder olmuşlar. Uni bitince mesleğe basladi ve ordan biriyle tanisti benimkine woguk yapmış. Oyle ilişkileri bitmiş. Benzer durum. 7 sene hayatina kimseyi almamış. Konuştuklarını sevmemiş. Ben gibi biri çıktı. Bakire temiz ve o kızdan daha güzel güzelliğe sahip olan 😊😊 o kiz evli cocuklu. Yanından geçse bakmayacağıni. Bana aşık olduğunu söylüyor. Zaman lazim 4 5 seneye unutmus olursun. Hayatina yeni birini al
Bu yorum öyle heveslendirdi ki... Ama benim sizin gibi temiz, güzel kalpli biri bulabileceğimin garantisi yok. O kız benim için en iyisiydi deyip duruyorum kafamda, engel olamıyorum. Ve maalesef inançlı olsamda, bende bir şeyler yaşadım... Bakire bir kız nasıl isteme hakkı bulayım kendimde şimdi, çok utanıyorum ve korkuyorum.
Yoooo oda öyle dusunmus 7 sene boyunca. Kimseyi sevememis. Ama bir yerde yaptığınız iyilikleri neler çıkarır. Normalde bende uzun iliaki yaşamış birine bakmazdım. ama sans verdim. Yani zaman ilaç zamanla bekleyin. Kendinizi yakisikli hale getirin. Meslek sahibi olun. Birini illa bulcaksiniz
Madem kiz bakire degil ? Ilkleri senle mi yasadi? Diger adam nasil kabul ediyor
Bakire olmayan kizi. Yani zengin mi
Yanlış anlaşılmasın cidden çevrem yakışıklı olduğumu söyler, kaslıyım işim gücümde var Allah'a şükür. Ama uzaktan çalıştığım için çok sosyal değilim artık. Evet bir şeyler yaşadık ama tam sokmadığım için hiç kan gelmedi, bilmiyorum belki de biraz genişti. Belki de bundan ötürü bozulmadığını söylemiştir karşı tarafa bilmiyorum. Düşündükçe çıldırıyorum, kıyamadığım insan nasıl başkası ile baş başa kalır. Düşünmek istemiyorum ama bir şeyler yaşamışlardır, günahını alamam kimsenin tabii. Ama içim cidden çok yanıyor.
Eee yasamistir cocugu bile olur. Bisver. Hayatina bak bitti gitti. Zamana birak yeni biri olunca unutcaksin
Baska bir el sürmüş igrenc
Dualarınızı eksik etmeyin, en azından ufakta olsa bir kerelik yer verin bana. İnşallah o hayırlı eşi bulurum, değerli yorumlarınız içinde teşekkür ederim.
Hayatina baska biri girmediği için surekli onu düşünüyorsun. Hayatinda biri olsa o kizi hatırlamazsın bile. Ederim tabiki
Dediklerinizi inşallah yaşarım ve o kızı unuturum. En büyük temennim o yönde. Çok umutlandım sizle olan bu kısa konuşmadan sonra.
Kizin cok guzel olduğunu düşünmüyorum bu arada. 6 sene tek bi erkek arki olmus. Sonra gözü acilmis gercek yuzunu görmüşsünüz. Rica ederim. Onun bi hic düğünü düşünün. Cok guzel kizlar var
Ağlayabildiğin kadar ağla belli bir zaman geçtikten sonra yüreğin soğuyacak. Hiçbir zaman unutamayacaksın ama eskisi gibi acıtmayacak. Bu hal seni bitirir bunu kendine yapma. Bu dünyada acısı sürekli ilk gün ki gibi acıtan yara yoktur, zamanla hafifleyecektir. Nasibinde varsa istediği kadar ellere gitsin varacağı yer senin yanın olur zaten. Ama belki de kim bilir, hiç beklemediğin bir zamanda başka bir gülüş esir alır seni.
Size yemin ederim bunu okurken bile gözüm doldu. 9 au oldu, tek bir Allah'ın günü çıkmadı aklımdan. Çünkü onun kötü biri olduğunu kabullenemiyorum. Kendimi suçluyorum istemsizce. Allah'a ettiğim duaları, haykırışlara gökler şahit. O başka gülüş keşke denk gelse de her şeyi silip süpürse. Yemin ederim sevmekten korkmayan biriyim, kadınıma değer vermem gerektiğini inancım ve karakterim gereğide çok iyi biliyorum. Ama işte o anılar varya... Her şeyimin ilki işte, unutmak çok zor. Aşırı duygusal olmam ekstra bir eksi. Bilmiyorum gerçekten ne olacak... Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.