Anıların altından kalkamıyorum, canımın yanmasını nasıl durduracağım?

6 yıla yakın süren ilişkim bir başkası için terk edildiğim için bitti. Üniversitede tanışıp yıllarımı verdiğim, benim için bu şehre gelip meslek sahibi olup düzenini kuran, bebeğim gibi sevdiğim kız, kurumundaki başka bir erkeğe gönlünün ve aklının kaydığını söyleyerek beni bıraktı gitti. İlk başta bunu itiraf edemedi, agresif olduğumu sürekli kavga ettiğimizi, çok gereksiz titiz olduğumu vs. söyledi. Bende sürekli bundan ötürü benden ayrıldığından günlerce ağladım. Keşke kendime biraz daha çeki düzen vs. verseydim diye. Ki benden çok daha agresif bir yapısı var ama işte benim için problem teşkil etmiyordu. Çünkü sevgi her şeyi yener kafasında biriyim. Ki benim sevdiğim için ne kadar fedakar duygusal biri olduğumu iyi bilirdi. Benden ayrıldıktan 2 hafta sonra onu o çocukla buluşurken yakaladığımda itiraf etti ve bir 2 hafta sonra onunla baş başa tatile gitti. 9 ay oldu, benim her namazımda dua ederken döktüğüm gözyaşımı Rabbim bilir. Bazı şeyler artık imkansızdır, dönse bile nasıl başka erkeğin değdiği birini kabul edebilirim ki? Ki zaten dönmez zaten imkansız ama ben anıların altında kaldım. Her yerde onun o tatlı ve masum gülümsemesini görüyorum. Sanki bana bunları yapan o değilmiş gibi. Sanki beraber ağlamamış, beraber birbirimize söz vermemiş gibi. Hep kendimi suçluyorum bu canımı çok yakıyor. Hayatıma aldığım tek kadın idi ve yemin ederim daha evlenmediğim bir kadının ahiretini düşünen, mutlu ve sağlıklı olabilmesi için her şeyi elimden geldiğince düşünen biri iken bunları yaşamak beni paramparça etti. Tek küçük hayalim vardı o da gitti... Maddi durumum zaten sıkıntı, tutunacak dalım da kalmadı. Olabildiğince Rabbime sığınıp, işime gücüme ve spora odaklansamda artık çok doluyum. 28 yaşında göçüp gitmek istiyorum, ama ailem var. Bana bir şey olsa onlara kim bakar korkusu da var, o yüzden hep sağlık sıhhat istiyorum Allah'tan. Acizce bu; bebeğim gibi sevip, eşi gibi koruduğum o kızı çok özledim ve bunu söylerken utanıyorum ama elimde değil. Ne yapacağım ki?
Anıların altından kalkamıyorum, canımın yanmasını nasıl durduracağım?