Aşk ile İlgili Biraz Felsefe Yapalım mı?

Aslında bencelik bir konu ama soru olarak sormak istedim. Konuya geçmeden önce bir şeyden bahsetmek istiyorum:

Fiziksel acıyla duygusal acı arasında bağlantı olduğunu biliyor musunuz?
İkisi de vücutta endorfin hormonunun salgilanmasina sebep oluyor. İşin ilginç tarafı bu; spor, egzersiz yaparken vücutta salgılanan hormonla aynı hormon. Hani insan spor yapınca daha rahatlamış hisseder ve stresi azaltır ya işte sebebi spor sırasında endorfin hormonunun salgılanması. Aynı hormon fiziksel veya duygusal acı hissettiğinde de ağrıyı hafifletmek ve stresli azaltmak için salgılanır. Bazı insanların acı çekmekten zevk almasının sebebi bu galiba. (Kimisi fiziksel kimisi duygusal)

Peki asıl konumuza dönelim. En büyük aşklar ne zaman olur biliyor musunuz? Ulaşılamaz olduğunda. Aşkı için ölüp bitenlere bakın; hep ulaşılamayan, imkansız aşklar...
Acı çekiyorsun, endorfin salgılanıyor, daha çok kafanda büyütüyorsun, daha çok salgılanıyor... Aşka ulaşsanız bitecek belki.

Aşkın fizyolojik açıklamasını bu bence.

Mesela biri hep senin peşinden koşar sevmezsin, sonra vazgeçip gidince kıymete biner. Bunun da fizyolojik sebebi bu olsa gerek.

İnsanlar hormonlarıyla gerçek duyguları pek ayırt edebilecek seviyede değil bence maalesef ama bunun sınırı olmalı. Ya da sevgiyle aşkı ayırt etmenin bir yolu olmalı.

Yüksek düzeyde aşk sevgi değil bağımlılıktır bu durumda. Uyuşturucu gibi düşünün. Uyuşturucuların yüksek düzeyde bağımlılık yapmasının sebebi serotonin hormonunun tamamını salgılatatak mutluluk hissi vermesi.

Çok iyi anlaşan çiftler bir süre sonra birbirinden uzaklaşıyor. Ama çok tartışan ve pek anlaşamayan çiftler birbirine bağımlı olmaya başlıyor.

Olayı çözdüm galiba. 😂 En mantıklısı hayatına kimseyi almicaksın. Acı yok, bağımlılık yok. Kafa rahat 😂

Tezime itirazı olanlar yorumlarda belirtsin :)

Aşk ile İlgili Biraz Felsefe Yapalım mı?