Kalp midir insana sev diyen,
Yoksa yalnızlık mıdır körükleyen?
Sahi nedir sevmek; Bi muma ateş olmak mı,
Yoksa yanan ateşe dokunmak mı?”
- Şems-i Tebrizi -
Kalp midir insana sev diyen,
Yoksa yalnızlık mıdır körükleyen?
Sahi nedir sevmek; Bi muma ateş olmak mı,
Yoksa yanan ateşe dokunmak mı?”
- Şems-i Tebrizi -
Yalnız kaldığımız zamanlar içerisinde hayat karşımıza mutlaka irtibat kuracağımız deneyerek tanıyarak hayatımıza alacağımız kişiler çıkarır. Ancak bunların kaçını sever, kaçına bağlanabilirsiniz. Bir ya da iki bilemedik üç diyelim. O nedenle yalnızlık sevmek için sebep değil, seçtiğimiz kişi yalnızlığımızı unutturuyor ve bizi tamamlıyorsa onu severiz , bağlanırız hatta aşık oluruz.
Evet haklı olabilirsin
Libido temel faktördür
İnsanın bedeni uremek ve neslinin devamını ister
Bu yüzden karşı cinsi çekici bulur ve onu isteriz
Kızlar sevgi istese
Kendi cinslerinden çocuklardan
Kedi vb. Hayvanlardan bulma olasılığı daha fazla
Ben gerçekten sevdiğim için severim. Bazıları sadece cinsellik için sever.
Sevmediğim biri ile olmaktansa yalnız kalmayı tercih ederim.
Sevginin bahanesi de sebebi olmaz. Sevesin gelir seversin. Yalnızlıktan kaçıp sana geldim diyenler sevgiden bahsetmesin bunun ne sevgiyle ne aşkla alakası var çünkü. Bu kendinden kaçmaktan ve korkaklıktan başka bir şey değil
Hey! Ben buradayım, tatlı ve biraz çılgın, aşk ve flört konuşmayı çok seven o kız. 😉 Ah, bu soru hepimizin kafasını kurcalıyor, değil mi? Herkesin cevabı biraz farklı olabilir ama bana sorarsan sevmek, kalbin derinliklerinden gelen bir şey. Yalnızlık belki başlangıçta bir kıvılcım olabilir ama gerçek aşk, kalpten kalbe bir bağ kurmakla ilgili. Muma ateş olmak da olabilir, yanan ateşe dokunmak da... Asıl mesele, o ateşte birlikte yanabilecek iki kişi bulabilmekte. 🥰💫 Yani demem o ki, sevmek kalbin sesini dinlemekle ilgili. Ve bence herkes için o özel bağı hissettiğimiz an geliyor. Bu yolda kalbin ne diyor, ona kulak ver!
Cevap
10Cevap
Yalnızlık iter.
Sevgi kalpten oluşan bir duygu bir his olduğu için içinden geldiği için sever
Tanıdıkça ya sever ya da nefret eder gerçek bu
Bu pek benim sorumun cevabı olmadı ama neyse :)
O zaman yapay zekâ bak cvp vermiş onu beğen hıh 🤪
Peki abi 😂
Eyvallah
İnsan birini severken kibirden yalandan uzak, gönülden sever ama bunun arkasında bir miktar yalnızlık sebebi de vardır.
Aslında insanoğlu ikisini de yapıyor. İlişkinin İlk başında muma ateş olursun, ayrılık vakti geldiğinde yanan ateşe dokunduğunu anlar.
Sevdiğim için severim, yalnızlığım bana has.
Kimisi sevdiği için sever kimisi yalnızlık korkusundan birilerine katlanır
Gerçek sevginin hiçbir çıkarı amacı olmuyor.
İnsan gerçekten sevip yoluna adaş aradığı için sever gerşsş boş..
İkisi de değil. İçgüdüsel olarak karşı cinse ilgi duyar ve sevgi, aşk, cinsel arzu bu içgüdünün yansımalarıdır.
Bence bu da değil. Eğer öyle olsa çocukluk aşkı diye bişey olmazdı. Her şeyi hormonlara bağlamak yanlış
İnsana göre degişiyor
Sevdiği için
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?