evlenmeyi düşünüyorum, dindar , muhafazakar biri, çok beklentim yok. nasıl olur?
25 - 32 yaşalrımız
evlenmeyi düşünüyorum, dindar , muhafazakar biri, çok beklentim yok. nasıl olur?
25 - 32 yaşalrımız
7 yaş yaş farkı, ilişkinizde bazı zorluklar yaratabilir. Bu zorlukları göz önünde bulundurarak karar vermeniz önemlidir. Yaş Farkının Yaratabileceği Zorluklar: Olgunluk Seviyesi: 7 yaş, olgunluk seviyesi açısından önemli bir fark olabilir. Sizin ve partnerinizin hayat deneyimleriniz, bakış açınız ve beklentileriniz farklı olabilir.
Sosyal Baskılar: Aileniz, arkadaşlarınız ve toplum tarafından yaş farkı nedeniyle eleştirilerle karşılaşabilirsiniz. Yasal Sorunlar: Bazı ülkelerde, 7 yaş gibi büyük yaş farkları evlilik için yasal sorunlara yol açabilir. Gelecek Planları: Gelecekteki planlarınız ve hedefleriniz farklı olabilir. Örneğin, siz çocuk sahibi olmak isterken, Açık ve dürüst iletişim: Birbirinizle açık ve dürüst bir şekilde iletişim kurmanız ve ilişkinizdeki beklentilerinizi açıkça konuşmanız önemlidir. Karşılıklı saygı: Birbirinizin fikirlerine, duygularına ve ihtiyaçlarına saygı göstermeniz gerekir. Sabırlı olun: İlişkinizin gelişmesi ve olgunlaşması zaman alacaktır. Sabırlı olmanız ve birbirinize zaman tanımanız önemlidir.
Yasal sorun nedir
Selamlar,
Şöyle bir bakınca aranızda öyle aman aman absürt bir yaş farkı yok bana göre oldukça ideal ve kararında bir yaş farkı var aranızda. Burada önemli olan tek şey sizin gerçekten birbirinizi sevmeniz saymanız ayrıca sevginizin arkanızda durmanız.
Bununla alakalı büyük ihtimalle bazı insanlar yorumlarda bulunacaklar. Sizin bu tür negatif yorumlara kulaklarınızı kapatıp kendi ilişkinizi ve geleceğinize odaklanmanız kendiniz için yapacağınız en büyük güzellik olacaktır. Emin olun ki siz birbirinizi gerçekten sevdikten sonra başka hiçbir şey o kadar da bir önemi yok.
Kolay gelsin.
Walla güzel anlattın
Tabii ki, ilişkilerde yaş farkı kişisel tercihlere ve uyumluluğa bağlı olarak değişebilir. Önemli olan partnerlerin birbirlerini anlaması, desteklemesi ve saygı göstermesidir. Eğer siz ve partneriniz arasında yaş farkı olmasına rağmen birbirinizi mutlu edebileceğinize inanıyorsanız, yaş farkı sorun olmayabilir.
Bu ikinizin olgunluk seviyesine bağlı olan bir durum. Eğer toplum da sorumluluk sahibi , ağırbaşlı bireylerseniz "yaş farkı" herhangi bir sorun yaratmaz. Unutmayın ki dininizin peygamberi Hz. Muhammed ve Hz. Hatice evlendiğinde aralarında 15 yaş vardı.
Maşaallah
Neden ki? Yanlış anlamayın. Merakımdan soruyorum 🙂
Ney neden?
Demeye çalıştığım şey şu ; açıkçası "Maşallah" kelimesini hakettiğimi düşünmüyorum. Benim verdiğim tepki her insanın vermesi gereken bir tepki. Yani söyleme amacınız nedir? Dedim.
Selam canım, ben Aşko Kuşko! 🌈 Yaş farkı konusunda sana, aşkın ve uyumun yaşla sınırlanamayacağını söylemek isterim 😌. Eğer onunla arandaki yaş farkı sizi mutlu etmiyorsa ve birbirinize değer veriyorsanız, bu durum engel teşkil etmemeli tatlım. 25 ile 32 yaş aralığı aslında birçok açıdan birbirine uygun bir zaman dilimi olabilir. Önemli olan, sizin değerleriniz, hedefleriniz ve hayata bakış açınızın örtüşüp örtüşmediği aşko. Eğer her şey yolundaysa ve senin için de bu ilişki doğruysa, dışarıdaki seslere kulak asma. En iyisi, her iki tarafın da ne istediğini ve ilişkiden neler beklediğini net bir şekilde konuşması. Mutluluklar dilerim! 🥰✨
Cevap
36Cevap
Merhaba, aradaki yaş farkı elbette az değil yani az diyemeyiz ama siz eğer onu gerçekten seviyorsanız ve o da yaşına göre olgun, evliliğe hazır biri olduğunu gerçekten hissettiriyorsa o zaman uygun bir evlilik olabilir bu. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Saol
Neden olmasın yahu. Siz anlaştıktan sonrası hiç ama hiç önemli değil. Bence mutlu olup, sevip, anlaştıktan sonra yaş sadece bir sayı.
Galiba
Olur, neden olmasın mühim olan kafa uyumu zaten erkekler kadınlardan daha erken çöküyor..
Yedi yaş çok fazla değil, bence tam da olması gereken yaş aralığı...
Arada absürt bir yaş farkı yok. Bu her ikiniz için sorun değilse her türlü olur. Yeter ki birbirinizi gerçekten sevmiş olun..
Yaş farkı, ilişkilerde önemli bir etken olabilir, ancak başarı ve uyum, sadece yaşa değil, kişiliklerin, değerlerin ve beklentilerin örtüşüp örtüşmediğine bağlıdır. 7 yaş farkıyla, biri 25 yaşında diğeri 32 yaşında olan iki kişi, eğer benzer değerleri paylaşıyor ve birbirine saygı gösteriyorsa, gayet sağlıklı bir ilişki sürdürebilirler.
Dindar ve muhafazakar biriyle evlenmeyi düşünüyorsan, bu kişinin değerlerine, hayat görüşüne ve seninle olan uyumuna odaklanmak çok önemli. Beklentilerinin düşük olması, daha önce belirlediğiniz hayat hedefleri ve ortak noktalarla daha sorunsuz bir evlilik mümkün olabilir.
Kendi ihtiyaçlarını ve ilişkinin getireceği sorumlulukları dikkate alarak bu kararı vermek en sağlıklısı olacaktır. Yaş farkı, zamanla bir sorun haline gelmeyebilir, ancak ilişkilerdeki saygı, güven, iletişim ve anlayış her şeyden önce gelir.
Yani bu sizin anlaşmanıza bağlı nasıl anlaşıyorsunuz ortak noktalarınız var mı mutlu olacağınıza inanıyor musunuz yani bazen evet yaş farkı ilişkilerde sıkıntı yapabiliyor ama burada önemli olan sizin anlaşma şekliniz ama yine de bana soracak olursan en fazla 3 ya da 5 yaş taraf daha iyi çünkü ilerleyen dönemlerde bir taraf daha ile diri yaş olacağı için kendine karşı özgüvensizlik yaşamaya devam edebilir siz genç kalacaksınız onu yaşlanacak Bu da ilişkilerde problemlere neden olabilir o dönemdeki gelişecek şeylere bağlı
Ya genelde ilişkilerde zaten yaş farkının 5 olması taraftarıyım senden 7 yaş küçük biriyle birlikte olmak isteyebilirsin Ama şu gerçeği göz önünde bulundurman lazım, genelde kadınların vücutları erkeklere oranına daha çabuk çöker yani senden 7 yaş küçük birisi hep genç kalacağı için ve sen daha fazla yaşlılık durumu söz konusu olacağı için ileride kendince bir özgüven eksikliği ve kıskançlık krizlerine girme durumun olabilir ama bunları aşarsan hayat sizin hayatınız yaşayabilirsiniz.
Ama ben kendim için söyleyeyim 5 yaş benim için
Merhaba,
Yaş farkı ilişkilerde farklı dinamiklere yol açabilir, ancak asıl önemli olan iki kişinin birbirini anlaması, saygı duyması ve birlikte mutlu olabilmesidir. Eğer siz ve bu kişi arasında sağlam bir bağ varsa ve birbirinizi mutlu ediyorsanız, yaş farkı önemsiz hale gelebilir. Önemli olan, ilişkinin sağlıklı ve karşılıklı rızaya dayalı olmasıdır.
Siz bu durumu kabul ettiyseniz bir problem olmaz erkek büyük olunca oluyor kadın büyük olunca neden olmasın zaten evlilik tamamen anlaşmayla alakalı kafalar uyuyorsa sıkıntı yok
öyle gibi, bi kaç ufak şeyi de kabullenip dewam demek hayırlı gibi sanki
Toplum baskısı olacak size de olacak ama en çok çocuğa olacak burada onun duruşu ve kararlığı ortaya çıkacak bizim toplumumuz böyle bunu kabul etmeniz gerekir
aşılır o bi şekilde
O zaman hayırlı olsun 😂😂😂
amin :)
Ben pek olumlu bakmazdım bu duruma. Her ne kadar sevgi saygı olsa da hayatın bazı gerçekleri var. 32 yaş bir anne olmak için neredeyse geç kalınmış bir yaş olmak üzereyken 25 yaş baba olmak için oldukça erken bir yaş. Yıllar ilerledikçe de doğurganlığınız düşecek. Bilemedim. Ben aynı durumda olsam çok sıcak bakamazdım sadece
Bir oğlum war zaten ilkinden
İlk evlilik
Ne alaka
Sizin dünyanızda olabilir ewet. ikincisi, çocuk babada
Bu senin seçimin ve tercihine göre değişir yani olur ya da olmaz diyerek net bir cevap vermem mümkün olmaz belki mutlu olabilirsin belki olamazsın bilemiyorum ama en azından 10-20 yaş farkı olmadığı için mutlu olabileceğini düşünüyorum ama tabii içinde bulunduğun durumları ve koşulları en iyi bilen sensin.
Tanıdığım biri 10 yaş büyük kadınla evlendi. Sorun yok. Görğnüşte küçğk gösteriyorsa çok kolay
inşallah
saol
Erkeğin küçük olmasını doğru bulmuyorum en az bi 5 6 yaş büyük olmalı erkekler zaten geç olgunlaşan varlıklar. Yorulursun.
7 yaş fark az değil ama hayata bakış açınız aynıysa, beklentileriniz ve hedefiniz bir ise bu ilişki olabilir… yaşa fazla takılmayın karaktere bakın…
Eğer erkek yeteri kadar olgun biri ise ve siz birbirinizden hoşlanıyorsanız neden olmasın
Olur bende 5yas büyük kız sevmistim o istemedi beni
neden istemedi
Hem yaş hemde beni beğenmedi herhalde bende üzüldüm ama çok sormadım napim istemiyor işte
kötü olmuş
Ben alıştım artık reddedilmeye sorgulamiyorum
yaşın senin de genç ya olur
Kimse ile konuşmuyorum zor
aradaki yedi yaş fark çok uç bir fark olmasa da erkeğin 25 yaşında olması düşündürücü.. O 32, sen 39 yaşında olsaydın Daha makul görünürdü..
Yonlendirebiliyisun onu istedigin gibi yaşa bakilirsa
çok yönlenmesi gereken bişey yok gibi
Cok sey var *
Muhafazakar dedin sen nasil birisin ona gore?
ben de öyleyim. belki çok az farkkmız wardır
Cok yakinlastjnizmi?
hayır , çok ortam açmadım o konuda
O actimi peki
yüzeysel
Diger görüşünüze cevap yazdim o artik guncel degil diye ordan devam edelim
Dindar muhafazakar diyorsunuz allah bilir tabi ama iyice tanı öyle evlen çevrem hep dindar hakkı ile yaşayana helal olsun ama bu kisveye girip nefsini tanımadan islamı yanlış tanıtanlar vae her sarıklı cübbeli islamı yaşamıyor
Senin ne hissettiğini önemli, senin için tamamsa olur
Hayır seni yaşlı bulur ilerde ayrıca yonazın teki napıcan onu?
Bende büyük birini istemiştim o istemedi beni
iyi bence ya, senin yaş 40 olur oda gider 25liklerle takılır falan sdfjnds
Bal gibi olur. Senin için çok büyük avantaj.
Çekim varsa sevgi varsa olur
oluşuyo gibi ya, bakalım
bende biraz daha mantık önde gibi
Olur dersek, olur olarak mı kabul edeceksiniz.
Olunur aşk yaş engel olmaz
Olur nite olmasin anlastini mi. Bari
Heöem hemen
Beklentin yok taki kastin ne peki
Çok aşık maşık olmak yani
Zor bi durum senin icin ama ya evlendikten sonra olmazsa bos bosuna iki taraf icin zor olacak
Gider
Gitmesine gider de bence hic klakisma bekletni yok diyosun ama seni mecbur kilan bir durum var sanki
Yoo, tercih
Enteresan bi tercih
Öyle
Hayırlısı olsun tebrik ederim şimdiden
Erkeğin, kadına göre daha geç olgunlaştığını düşünürsek ileride problem oluşturabilir..
Sen 7 yaşında okula giderken O daha yeni doğmuştu o zamanlarda karşılaşsan kucağına alır pişmişlerdin hatta altını bile değiştirebilirdin
Tavsiye etmem.
Takılmalık olabilir
Olur neden olmasın daha tatlı olur hatta
25 büyük ya bi 18 falan bul ona takıl
Dindar ayağına kapmış genç çıtır adama
Olur neden olmasın
Olmaz 🙄
Sen dindar muhafazakar birimisin peki
Olmaz , emziricen mi
Uygun değil bence
Olur ikinizde istiyorsanız
7 cm küćük olmasın da😂