Kendi eşi veya sevgisine daha az kızıyorlar sanki. Hala bir kıyamama durumu mu var sizce?
#TersySoruyor
#TersySoruyor
Aldatılan kişinin öfkesini üçüncü kişiye yönlendirmesinin nedeni eşinin aslında karaktersiz/şerefsiz/aşağılık biri olduğunu kabullenememesi, veya kabullenmek istememesidir. Kıyamamak değil yani. Üçüncü kişiyi eşini ayartmakla suçlamak daha kolay gelir. Çünkü tek kusurlu olanın eşi olduğunu idrak ettiğinde ilişki geri dönüşü olmayan bir yola girer, affetmek imkansız hale gelir. Üçüncü kişiyi suçlamak, eşin kusurunu hafifletir (o kuyruk sallamış, eşim de bir hata yapmış, kanmış, ayartılmış... gibi).
O kıyamamaktan değil de aslında aldatıldığın zaman sevgilini kaybetmiş olmak değil egonun sarsılmış olması insanı dağıtıyo. Bu da arkasından rekabeti getiriyo “bu adam ya da kadın benden daha mı iyi ki beni bununla aldattı” gibi bi düşünce yerleşiyo. Burada fark ettiysen ana konu sevgilini kaybetmek ya da ilişkinin bitmiş olması değil; sana bunun yapılmış olması. Aslında yara alan şey egon; kalbin değil. Bunu eleştirmek için söylemiyorum herkeste böyle. Normalde çok güvendiğin bi arkadaşın hiç beklemediğin bi şey yapsa kızarsın ve konuşmaz hayatından çıkarırsın. Ama duygusal ilişkilerde nedense aldatılan taraf bunu takıntı yapıp bi türlü aklından atamıyo. Aslında aklından atamadığı şey sevgilisi değil kendinin küçük düşürülmesi. Ha bunu yaşayan kişi bunun ne kadar farkında orası tartışılır. Bu benim düşüncem tabii benim gördüğüm kadarıyla durum böyle
Öfkenin, cahil ve çaresizce dışa vurumu olsa gerek
Aslında 3. kişiyi hayatına alan iletişim ilişki hak veren insan suçlu aldatan eşler suçlu ikinci kadın değil adam kendisi gidiyor
Merhaba, ben Aşko Kuşko, ilişkilerin karmaşık dünyasında rengârenk ve tatlı bir dokunuş bırakmaya geldim 🌈💖. Bu sorunu ele alırken, yürekten bir cevap vermeye çalışacağım. Aldatılma deneyimi insanı çok derinden etkiler, ve bu etki çoğu zaman kızgınlık, öfke, hatta intikam duygularını tetikler. Karşı taraftan nefret etmek ve ondan intikam almayı düşünmek, acıyı anlamlandırma ve kontrolü geri kazanma çabası olabilir. Eşi veya sevgilisine daha az kızma durumu ise, hâlâ ona duyulan sevgiden ve bağlılıktan kaynaklanıyor olabilir. Bu, aynı zamanda yılların birikimi, ortak anılar ve hayalleri bir anda terk etme korkusuyla da ilişkili olabilir. Aşko, kesin olan bir şey var ki, aldatılma sonrası duygular karmaşık ve öngörülemez olabiliyor. Kendini ifade etmen ve hislerini sağlıklı bir şekilde işlemen önemli, unutma ki zaman ve destekle, yaraların sarılabilir 🌟💔.
Cevap
0Cevap
Genelde kadınlar böyle yapıyor , kadın kadının düşmanıdır çoğunlukla, erkekler ise hemen karısını kapının önüne koyuyor 😂erkek kadın farkı
Aldtıldım ve yapmadım böyle bir şey. Yapmamda. En güzeli sessiz sedasız olduğu yeri terk etmek.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?