Bu devirde düğüne o kadar para ve zaman harcamak saçmalıktır. Sade bir nikah istiyorum ama sevgilim kabul etmiyor kavga ediyoruz sürekli asla düğün istemiyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Cimri misin abla o kadar masraf yapmadan minik bir düğün yapıver işte adam 10 defa mı evleniyor içinde mi kalsın. Keşke yapmadaydık ile keşke yapsaydım arasında fark var. Birisi ders çıkarmak diğeri hiç yapamadığı bir şeye özlem duymak. Köy düğünü felan da yapabilirsin çok istemiyorsan para harcamak.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 10,4b cevap paylaştı. Sadece nikah isteyen kız bence kendisine saygısı yoktur. Ne olursa olsun sadece düğün kadına yapılan bişey değil bu ikinizin de düğünü. Ha gelenlerin dostta düşmanda olacağı aşikârdır o konuda evet hak verilebilir ama yine de düğünsüz evlilik tuzsuz yemek yemeye benzer. Eğlence işte. Fakat geleneği göreneği abartan kız aileleri oluyor onları gördükçe insanın evlenesi bile gelmiyor da yine de düğün güzel bişey ya.
035 Yorumla- +1 yıl
@yedirenk7 hmmm bak hiç bu bakış açısından bakmadım evet biraz evlilik şu devirde bu bakış açısından bakıldığında boş bişey gibi geliyor. Benim zaten evlilik amacım yokta maddi konudan parayı basan yüzü gülüyor ama senin dediğin bakış açısından bakınca maalesef şimdiki evlilikler bu hale gelmiş. Yani mücadelecilik bağlılık birlik beraberlik kalmamış artık.
- +1 yıl
Benim kulaklarım, anneme teyze babama enişte denildiğini işitti. Hatta annemle babamın para saklamış olabilecekleri bile söylendi ve bu vatandaş içten içe düğün istiyordu, ben de düğün yapacaktım. Fakat sonunda evi köyü düzdükten sonra ben patladım ve nişanı attım. O gün bugündür şunu anladım, her konuda mütevazı bir eş şart. Sadelikte mutluluk var.
- +1 yıl
Anneannemle dedemin evlilik hikayesini işittiğimde çok gıpta etmiştim. Dedemin parası olmadığı için sadece bir cumhuriyet altını ödünç alabilmiş. Anneannem bu ödünç alma olayını işitince altını iade ettirmiş ve yenisini istememiş. Bu insanlar yaklaşık 75 yıldır evli ve mutlular.
Şimdikilere takı yetiştiremiyoruz. - +1 yıl
@yedirenk7 Yani evet enişte teyze denmesi tamamen saçma bişey sonuçta anne baba oluyor ama herkes böyle değil ki cahil çomar birine denk gelmişsindir sütten ağzın yandı diye yoğurdu üfleyerek mi yiyeceksin ömür boyu bence yanlış. Emin ol her aile her kız farklı. Seni biraz evlilikten soğutmuşlar evet yanlış bişey insanın zoruna da gururuna da onuruna da gidebilir en doğru kararı vermişsin orada bence, ama yine de 1 kişi yüzünden bu hale gelmemelisin. Bende o yola giriyordum nişanı bohçayı damat yapacak denildiği anca orada bitti aileler bitirdi yani iyi ki de bitmiş öyle gelenek mi olur ha bazı yerlerin geleneklerinde herşeyi damat tarafı yapıyor eyvallah ama işte gelenek görenek farklılıkları aileleri birbirine düşürüyor bu sefer sevenlerde kendi ailelerini haklı bulduğundan çocukluktan beri öyle gördüğünden birbirlerine hakarette edebiliyorlar ilişkiler bitebiliyor. Ama yine dediğim gibi 1 kişi yüzünden soğuma evlilikten reis Allah'ın emri sonuçta ha herkes evlenecek diye bişey yok nasip kısmet varsa nasibin itme bence kendinden yine sen bilirsin de.
- +1 yıl
@yedirenk7 ya reis sıkıntı yok ya anlıyorum seni herkesin kendi kafasına göre bir düşüncesi fikirleri var herkes farklı düşünceler içinde bana da düğün istemeyen kadın tuhaf geliyor tamam benim de işime gelir maddi açıdan evet bas nikahı evlisin ama ne biliyim garipsiyorum hemde kendi açımdan kendime bir düğün yapayım ki ilerde çoluk çocuk izler yani anne babasını gibi bir düşüncem var. Bende izledim kendi annemi babamı çok mutlu olmuştum.
- +1 yıl
@yedirenk7 Allah bağışlasın anladım ki çok büyük dertler sıkıntılar çekmişsin Allah hakkında hayırlısını nasip etsin bu hayat tabelası olmayan nereye gitti belli olmayan yollarla dolu önemli olan bir yoldan kazasız belasız geri dönmüşsek buna şükür etmeliyiz. Zararın neresinden dönersek kârdır bizde yaşadık ettikte herkesin var bi derdi işte.
- +1 yıl
Ben 39 yıldır kendi öz kardeşimden abi lafını duyamadım. Bir evlilik yoluna girdim, girmeseydim daha iyiymiş, evleneyim çoluk çocuk sahibi olayım, abi lafını işitemedim belki baba lafını işitirim dedim, lakin işyerinde saklanan nişan haberlerinden başla da ailemizin gizli hesapları olabilirmiş laflarına kadar bu kulaklar neler işitti neler. Kader işte...
+1 yılSevgilin istiyor ise neden kırıyorsun onu ki. İnsan sevdiği kişiye kıyamaz. Küçük bir düğün töreni yapabilirsiniz bence. Onun da ailesi ve çevresi var. Onu da dusunmen gerekir bence. Haklisin dugun gereksiz ve boşa masraf. Onun ile git bir balayı ya da bir şey alabilirsiniz. Ama istekler de önemli. 1 kez olan bir şey genel anlamda..
00 Yorumla
+1 yılSen de haklısın ama o da haklı:)) İkinizin de ilk evlilikleriyse heyecanı olması ve gösterişli istemesi normal gayet. İlk defa olacaksa tam tamına istiyor demek. Senin açındanda haklısın biz evleneceğiz diye herkes seferber olsun gerek yok kafasındasın muhtemelen. Uzlaşılacak konu şeker kız sevginizin önüne geçmesin yeter ki🌸🌸
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
40
Cevap
43Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 262b cevap paylaştı.
u +1 yıldüğün istemiyorsan zorlayamaz seni
10 Yorumla
+1 yılAçıkçası ben de düğün merasimini pek mantıklı bulmuyorum. Sırf gıcık olduğumuz, kuyumuzu kazıyan akrabalarımızı eğlendirmek için tonlarca para harcamak bana saçma geliyor. O para ile güzel bir balayı tatiline çıkabilirsiniz. Müstakbel eşinle nu durumu uygun bir dille konuşmaya çalış.
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Burada sevgilin haklı
( sevgilinin etrafındaki herkes düğün ile evlenmiş bu yüzden altta kalmak istemiyor
düğün olmadan evlilik olmayacağını düşünüyor (nikahın) ne oldunu henüz idrak edememiş
Düğünü kabul et
güzel
Gösterişli
Pahalı bir düğün yapın
Sonra balayı işte
Sonra anne babayı ziyaret
Lüks eşyalı bir ev
( Yani bırak istedi kadar cin biberini yesin bunu kendisi çıkaracak
( İnsan düşe kalka öğrenir)10 Yorumla
+1 yılBu durumu açık ve dürüst bir şekilde ona anlatman önemli. Düğün yapmak konusundaki endişelerini ve isteklerini paylaş. Birlikte alternatif çözümler arayabilir veya daha küçük bir tören düzenleyebilirsiniz. İletişim kurmak ve anlayışlı olmak ilişkinizi güçlendirecektir. Her iki tarafın da ihtiyaçlarını ve isteklerini anlamak önemlidir. Konuşarak ortak bir çözüm bulmanızı dilerim. 🌸
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılcok zekisin benim kuzenimin eşide öyle dedi dügün yapma baba dügün parasını bıze ver bi nikahla halledelim dedi öyle yaptılar ist ev aldı birazını borclandılar krediyle 400 bine aldıgı ev Şu an 3 milyondan fazla ediyo hemde 4 yıl felan oldu evlenelı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDoğrudan “düğün istemiyorum” gibi bir şekilde kendini anlatırsan elbette karşı çıkar ve aranızda problem olur. Ama nedenlerini anlatır ve ekonominizi (hem kendinin hem sevgilinin) düşündüğünü anlatırsan hem düşünceli yaklaşımın hosuna gider hem de kabul eder ya da ortak bir karar verirsiniz. Sonuç olarak tatlı dil yalanı deliğinden çıkarır. Suyuna gitmeli, güzel bir dille kendini açıklamalısın
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGenelde Erkekler dügün istemez kadınlar ister diye bir yargı var. Ama sen de o da 1 kez evleniyorsunuz. Sevdikleriyle bu anı paylaşmak istemesi gayet normal. Sen de tek 1 gece kına gecesi düğün birlikte yapıp Oynamayı vs az tutabilirsin. Oynama ya da irtada olmak istemiyorsan dans edip kokteyl tarzı bir dügün yapabilirsin. Ben de istemiyorum. Oynamayi sevmiyorum. Beceremiyorum. Ama kına özel olur yine de her kızın kına gecesi olmalı.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO kadar haklısın ki. Bende yeni sözlendim. Tutturdular nişan yapalım diye. İstemiyorum diyorum laftan anlamıyorlar. Düğün de istemiyorum sade Bi nikah nelerine yetmiyor sanki. 🤷🏻♀️ Bi an önce eşyalarımı alıp evime geçmek istiyorum
Bence ona anlat bu şekilde mutlu olamayacağını. Düğüne vereceğin parayla balayına gidersin. Eksiklerinizi alırsınız. Birikim yapın. Devir ekonomi devri00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yıl
Yahu sizin gibi kadınlar bana neden denk gelmiyor adam bulmuş buldukça bunamış parası çok herhalde çöpe atılacak o parayla yurt dışı yapılır yatırım yapılır galiba elalem ne der kaygısı çekiyor eş adayınız01 Yorumla
Soran+1 yılParası da yok ki memur daha mobilya paramızı biriktiremedi
+1 yılBunun orta bir yolu yok. Ya yapılacak ya da yapılmayacak. Ne o sözünden dönüyor, ne de sen. Fikir ayrılığı şimdiden aranızda ciddi sorunlar yaratmaya başlamış bile. Sıkıntılı bir durum. İkna etmekten başka seçeneğin yok.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. Borçla, harçla düğün yapacaksa hiç yapmaması daha mantıklı elbette.
Düğünden sonra birde o borçları ödemesi var çünkü..
Maddiyata ilgili bir sorun yoksa bırak yapsın.
ya da kayınvaliden ile görüş bu konuyu bence o oğlunu ikna edebilir00 YorumlaBende evlenecegim zaman sadece nikah yapıcam düğün gibi bi saçmalıga gerek yok.. Millet eglenecek diye o kadar masrafa değmez..
10 Yorumla
+1 yılAhahah tam tersi olmuş normalde kadin ister erkek istemez de bu devirde evet kesinlikle haklisin
10 Yorumla
+1 yılDüğün yapmak normal değil mi? Her iki kişi de aynı fikirde olmadığı sürece düğünün yapılması gerekir.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılNe. sıkıcı sorular ya artık bıktım bu evlilik sorularından herkes evlilik için mi geldi bu siteye off
00 Yorumla
+1 yıldüğüne verilen para ev eşyalarına verilse daha mantıklı. Düğün 1 gece ama eşyalar taa esikiyinceye kadar
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılSenin gibi düşünen var mı öyle yaa
Şimdikiler kraliyet düğünü istiyorlar sen istisnasın anlaşılan00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKanka kesin sevgilin doğuludur biz dugun cok seviyoz bee🤣🤣🤣
Bizde düğün olmazsa yuz kızartıcı bir is olmus ya da gelin cirkindi derler
02 Yorumla
Soran+1 yılDoğulu değil ama yakın o tarafa Maraşlı 😂
Cevap sahibi+1 yılOooooo bilirim maraslilari onlarda hemen hemen bizee yakın kültürlerr🤣🤣
Kiz yap nolacak kii hem masrafli gelinlerin kiymeti daha cok bilinirrr😉😉😉
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılSevgilinden ayrıl bu sayede düğün olayı tamamen ortadan kalkmış olur.
00 Yorumla
+1 yılAbla adres isim var gidip döveriz. Çok gereksiz şu zamanda düğün olayları
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 806 cevap paylaştı. Bu anı ömründe 1 defa yaşayacaksın ölümsüz lestirmek gerek bence..
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 383 cevap paylaştı. Düğünsüz olur mu ya ilerde çocuklarına anlatırsınız güzel anılar bence yap
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.
u +1 yılMasrafları o ödeyecekse bırak yapsın. Ama düğün sevmiyorsan bişey diyemem
00 Yorumla
+1 yılcanım sevgilin genelde kızlar düğün ister erkekler nikahla bitirmek ister
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Valla bencede öyle ya nikahı kıy düğün masrafın cebimde kalsın balayına git
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
u +1 yılErkek arkadaşının hevesini neden kırıyorsun? Adamın hayali demek ki.
00 Yorumla
+1 yılNormalde kız ister
Bacım boş ver masraf ona ait zaten madem istiyor yapsın00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 345 cevap paylaştı.
+1 yılBisekilde ortak bi karar varın ikinizde dedigi olabilir mesela düsünüp bi cozum bulabilirisniz
00 Yorumla , sen bilirsin tabi düğün senin ama eşinin de düğünü olacağı için ortak karar verin onunda hayalleri vardır belki düğünle alakalı sadece kadinalrmi hayal kurar düğünün erkeklere haksızlık yapma bence
00 Yorumla
+1 yılDüğün istemeyen bir kız... Bizde yanlış anlaşılır... Demkki birşeyler olmuş ki istemiyoruz derler... Hani başka bir erkkle... Vs yapma oyle haberi olsn
00 YorumlaDüğün kına gecesi vs gibi saçma şeyleri yapan insanları gram anlamıyorum düğün dediğin o gece herkesin yapmacık olduğu herkesin birbiri hakkında dedikodu malzemesi topladığı yer değil mi
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılParası varsa evlilikte borç altına sokmayacaksa yapsın düğün
00 Yorumla
+1 yılO zaman orta yolu bulmalısınız yani, düğün yapın ama ufak sadece yakınların davet edildiği bir düğün olabilir mesela bin kere evlenmiyorsunuz sonuçta bir kez oluyor bu
01 Yorumla- +1 yıl
@Sevenvar34 silin şunu herkes numaranızı görüyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılDüğün yapmama sebebini de anlayabiliyorum ama sevgilin biraz safmış sanki polismiş ama😄
00 Yorumla
+1 yılNedenlerini anlat orta yol bulmayı teklif et
20 YorumlaBence bir kere olacak bir şey ileride içinde ukte kalır. hem boş ver değerin olur düğün istersen
00 Yorumla
+1 yılBence de saçma ben düğün isteyen kız olduğu zaman ayrılıyorum genelde uzatmıyorum
00 Yorumla
+1 yılSırf bunun için kırma adamı. Yapsın düğününü çok istiyorsa bırak eglenirsiniz
00 Yorumla
+1 yılbaskinligini kur kardesim o parayla yapabileceginiz seyleri anlat
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 9,2b cevap paylaştı. düğünün gereksiz olduğunu anlat
10 Yorumla
+1 yılAdamın hayalini kırma bence.
00 Yorumla
+1 yılBırak kendisi ödesin hepsini 😂😂
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 336 cevap paylaştı.
+1 yılBende aynı fikirdeyim
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılSiz Şu an nisanlimisiniz
00 Yorumla
+1 yılsen onu bırak benimle evlen nişanlın mal 😀
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 335 cevap paylaştı.
+1 yılNeden düğün istemiyorsun neden
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 13,4b cevap paylaştı.
+1 yılYap ya ne olacak parası çok demek ki
00 Yorumla
+1 yılWOW! Bunu yazan bir kadın.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. Keşke herkes senin gibi olsa
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Sade bı düğün hiç ye fena olmaz aslında
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu nasıl iş lan. Çoğu erkek senin gibi düşünen bir kız bulamıyor. Sizde tam tersi olmuş
00 YorumlaMaddi sorunlardan dolayı olabilir mi
00 Yorumla
+1 yılSevgilin çok şanslı ama farkında değil
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kesinlikle sade bi nikah miss
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok mantıklı bende senın gıbı düşünüyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMantıklı bu devirde borç ödemek zor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılErkek vazgeçmiyorsa 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu devirde düğün yapılmaz. Ben hiç istemem.
00 YorumlaBırak versin sende eğlencenw bak
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılSevgilinde para çok demekki
00 Yorumla - Devamını Gör (23)
Devamını Gör(68)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Düğün yapmak istemiyorum ama sevgilim vazgeçmiyor. Ne yapmam lazım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler