Günümüzdeki en büyük ve çözülmesi en zor soru ama aslında cevap aşağı yukarı belli bazı şeylerin tabu olmasından kaynaklı sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda
Güncellemeler
+1 yıl
Herkes cevap yazsın erkeklerde kızlarda bu durumun aslında çoktan çözüme ulaşması gerekirdi
Eğitimli olan kişiler kültürlü ve sosyal asosyal kişiliklerde de bu durum mevcut aslında biraz bizim erkeklerin daha dik duruşlu olmamasından ve karşısındakine dozunda bir davranış sergilememesinden kaynaklı gibi geliyo bana
Hayır dostum sorunun kendisi bambaşka... Sorun kültürün içindeki uyumsuz sosyal kalıplar mesela en basitinden düğünlerde harcanan paralar, seküler ve muhafazakar dusunce kalıpları arasına sıkışmış iki farklı kutup, şu bu diye ayristirilan millet, benmerkezci bir liyakat sistemi; kültüre kadar işlemiş uzun vadeli düşünme konusunda problemler, tembellik... Daha bir sürü sebep sayabilirim
İsviçre, Norveç, Kanada, Finlandiya gibi ülkeler arasındaki gerçek farkımız ne yazık ki bu ve bu faktörler sosyal etkileşimlerden mesleki etkilesimlere kadar kök salan bir bitki gibi en derinlere saldı
Hayır ben kendi kültürümüzden etkilenmiyorum çünkü ne yazık ki eğitimle ve güncel dönemle desteklenmemiş veya yanlış desteklenmiş bir kültür ve maalesef kendimi ait hissedemiyorum
Maalesef ülkemizde siyasi vs konular her adım attığımız yerde döndüğü için bundan kaynaklı olarak kasaba hayatıda pek olmuyor çok sebep var yazmaya kalksam bayağı çok etken var yani 1 hafta 1 ay konuşuruz yani kısacası insanlarımız en çağdaş aydın görüşlümüz bile sığ düşünüyor bundanda kaynaklı yani işte birileri zengin olur birileri yoksul ama aslında olayın bununla hiçbir alakası yok sadece mutlu olmak için önünüzdeki tuğlaları kırmamız yeterli
Evet aslında ülkedeki problemlerin neredeyse hepsinin temelinde bu problemler var ve bu büyük resmi çoğu kişi kaçırıyor zira sadece ekonomiden dolayı değil, dosdoğru sosyokültürel bozukluktan kaynaklı bir yapı bu. Olay basit; eğitim kültürü, kültür sosyal mekanizmaları, sosyal mekanizmalar ise diğer herşeyi besler
Aynen öyle dostum maalesef bizim insanımız uyandıklarını zannediyorlar ama hala ayakta uyuyorlar maalesef ya da uyanmak istemiyolar kurulu düzenimiz dursun biz böyle iyiyiz diye düşünüyorlar heralde
Açıkçası bir yeri kurtarmak gibi bir niyetim yok hayata bir kere geliyorum ve mesleki ideallerim, sosyolojik ve ekonomik beklentilerim var ve ne yazık ki hiçbirini karşılamıyor o yüzden ilk firsatta göç etmek istiyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Abaza erkekler yüzünden
Sorunun kendisi ve temeli bir tarafin ilahlaştırılmasından ziyade sosyal, kültürel ve eğitime dayalı yapının çok kötü olması.
Eğitimli olan kişiler kültürlü ve sosyal asosyal kişiliklerde de bu durum mevcut aslında biraz bizim erkeklerin daha dik duruşlu olmamasından ve karşısındakine dozunda bir davranış sergilememesinden kaynaklı gibi geliyo bana
Hayır dostum sorunun kendisi bambaşka... Sorun kültürün içindeki uyumsuz sosyal kalıplar mesela en basitinden düğünlerde harcanan paralar, seküler ve muhafazakar dusunce kalıpları arasına sıkışmış iki farklı kutup, şu bu diye ayristirilan millet, benmerkezci bir liyakat sistemi; kültüre kadar işlemiş uzun vadeli düşünme konusunda problemler, tembellik... Daha bir sürü sebep sayabilirim
İsviçre, Norveç, Kanada, Finlandiya gibi ülkeler arasındaki gerçek farkımız ne yazık ki bu ve bu faktörler sosyal etkileşimlerden mesleki etkilesimlere kadar kök salan bir bitki gibi en derinlere saldı
Bu dediklerinde haklısın saydığın ülkeler başka kültürlerden etkilenmiyor onun yerine kendi kültürlerine daha sıkı sarılıyorlar
Hayır daha da iyisi, kültürlerini eğitim ile geliştirerek daha gelişmiş bir sosyal altyapı sunuyorlar
Bu da kültürel bi etkilenme oluyo ama sende adamların kültüründen etkilenmiş oluyorsun bu kadar bahsettiğine göre
Evet adamların oturttuğu etkileyici düzen beni etkilemedi desem yalan olur
Kendi kültürümüzdende bu kadar etkilensek işte her şey çok daha iyi olabilir
Hayır ben kendi kültürümüzden etkilenmiyorum çünkü ne yazık ki eğitimle ve güncel dönemle desteklenmemiş veya yanlış desteklenmiş bir kültür ve maalesef kendimi ait hissedemiyorum
Mesela köy hayatından vs etkilenmiyor musun doğa ile içiçe olmaktan bunlarda bi kültür sayılır illa sosyal kültür demiyorum
Köy değil ama gelişmiş bir kasaba hayatı ilgimi çekiyor bunun örnekleri İsviçre, Norveç, Kanada ve ABD tarzı ülkelerde var.
Dediklerinin çoğuna bende katılıyorum kültürel yapı oturmasından ziyade daha çok böyle bi kültürel yapı yok gibi
Ha tabi bir de atladığım önemli bir kısım da sanat... Sanatsal faaliyetlerin niteliğinin yeterli olmadığı yerlerde de benzer problemler görülüyor
Aynen öyle yani sorun aslında basit bir etkileşimin çok ötesinde
Maalesef ülkemizde siyasi vs konular her adım attığımız yerde döndüğü için bundan kaynaklı olarak kasaba hayatıda pek olmuyor çok sebep var yazmaya kalksam bayağı çok etken var yani 1 hafta 1 ay konuşuruz yani kısacası insanlarımız en çağdaş aydın görüşlümüz bile sığ düşünüyor bundanda kaynaklı yani işte birileri zengin olur birileri yoksul ama aslında olayın bununla hiçbir alakası yok sadece mutlu olmak için önünüzdeki tuğlaları kırmamız yeterli
Evet aslında ülkedeki problemlerin neredeyse hepsinin temelinde bu problemler var ve bu büyük resmi çoğu kişi kaçırıyor zira sadece ekonomiden dolayı değil, dosdoğru sosyokültürel bozukluktan kaynaklı bir yapı bu. Olay basit; eğitim kültürü, kültür sosyal mekanizmaları, sosyal mekanizmalar ise diğer herşeyi besler
Aynen öyle dostum maalesef bizim insanımız uyandıklarını zannediyorlar ama hala ayakta uyuyorlar maalesef ya da uyanmak istemiyolar kurulu düzenimiz dursun biz böyle iyiyiz diye düşünüyorlar heralde
Aynen öyle velhasıl olay bu o yüzden en temizi küçük fakat kalitesi yüksek bir çevreyle takılıp en kısa sürede yurtdisina gitmek
Yurtdışına da imkan olması lazım para olması lazım
Evet ben 1-2 sene içinde gidecek şekilde bir plan yaptim eğer çok iyi giderse belki daha kısa sürede olur 🤷
Çok zor dostum ben daha önce denedim kolay değil yani çok para lazım daha doğrusu riske atabileceğin çok para lazım
Herkes giderse gençler giderse bu ülkeye sahip çıkacak insan kalmaz
Ben yüksek lisans ve şirket sponsorluğu yoluyla gidecek bir plan yaptim ki ulaşılması durumunda en kolay alınan ve en etkili iki vize türü
Türk şirketinin verdiği vize ile mi gidecen
Açıkçası bir yeri kurtarmak gibi bir niyetim yok hayata bir kere geliyorum ve mesleki ideallerim, sosyolojik ve ekonomik beklentilerim var ve ne yazık ki hiçbirini karşılamıyor o yüzden ilk firsatta göç etmek istiyorum
Hayır yurtdışından iş bularak veya yüksek lisans transferi ile
Anladım hayırlısı olsun hakkında ülkedekiler utansın diyeyim yani gençleri bu duruma düşürenler utansın
Teşekkürler umarım öyle olur ama zaten kimse çok bunalmis hissetmese anadilini kullandığı ülkeyi terk etmeyi düşünmez
Aynen öyle valla doğru söylüyorsun
Abaza erkekler öyle yaptı. Gelişmiş ülkelerde böyle durum yok.
Evet hapçı olmuşlar hapçı buralarda
Erkeklerin suçu
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!