Buna inanıyor musunuz?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Buna inanıyor musunuz?
ben bu 18 yaşıma kadar bu olayı defalarca eşim dostumdan akrabamdan gördüm küçükken bunu dinle bağdaştırır uydurma derdim şu an o kadar fazla örnek gördüm ki artık inanıyorum. en büyük örneği benim sevgilimin annesidir. annesi yıllar önce genç iken babası tarafından zorla başka bir ildeki arkadaşa veriliyor ve evlendiriliyor. kadının okuma aşkı var , liseyi başarı ile bitirmiş ama zorla biri kesere kulp olmamış adamla evlendiliyor gel zaman git zaman bizimki üniversiteyi okuyor kendi mesleğini eline alıyor vs vs. genç iken sevdiği kişi ise urfalı bir kürt babasının ön yargısından dolayı vermiyor sanırsam sonra birgün kocasının kıskançlık krizinden bıkan kadın şiddetli bir olay yaşayıp 35 yaşında daha bir sene önce boşanma davası açıyor. açtığı dava için başvurduğu bir avukatın yanındaki asistan ise genç iken sevdiği adam. şu an arada buluşup görüşüyorlar sevgilimin küçük kardeşi yüzünden evlenmeleri riskli çünkü çocuk reşit değil ve eve yeni tanıdğı bir adamı alamaz ancak böyle tesadüf gördünüzmü sorarım?
Böyle şeylere inanmam, bir birinize uygunsanız duygular gerçekse zaten iki tarafta bir birini kaybetmemek için elinden geleni yapar, bitmiş işi kovalamak zaman kaybı
Cevap
14Cevap
Hayır inanmıyorum. film ve diziler de belki
İmanın şartlarında kadere iman vardır. Eğer ki inancın varsa buna olur. Ancak şöyle bir şey de var senin çabanda gerekiyor. Yoksa herşeyi kadere havele edemeyiz.
İnşallah öyledir yoksa boşuna beklemiş olurum bunca zaman
Evett Allah iki kişinin kaderini birbirine yazdıysa er ya da geç bir araya gelirler
Buna çok inanıyorum. Bir yerde mutlaka kesişir o yollar.
Kader gayrete aşıktır. Yani sen çaba ve emek harcamazsan kader al ver yapmaz 🙃
Birbirini gerçekten sevenler eninde sonunda bir araya gelir. Kader vardır
Hayır her insan kaderini kendi belirler ben buna inanmıyorum
öyle biri var mı belli değil o yaşa kadar yaşayacağımdan bile şüpheliyim
Beni aldatan duygularımla oynayan insan kaderim olamaz o yüzden pek sayılmaz
evet inanırım mesela benim kuzenimi biri istedi olmadı sonra aradan yıllar geçti aynı kişi tekrar istedi ve bu defa oldu şu an evli 2 çocuğu var
Boş iş bunlar bana göre safsata, kimse dengini bulamıyor kaderimiz böyle yazılmış
Cennette belki kavulur derim
Toprağın suyu çektiği gibi çekiyor
Mutlaka..
Gelirler her şekilde tabi nasibinse
Allah bilir hacı defter elimizde değil
Hayıt öyle bir şey yok
Evet
Evet inanırım
Gelir
Pek inanmiyorum
Hayır tabii ki
Kaderde varsa olmazsa olmaz 👻