- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılDüşünüyorum da tatmamışım, hep aşık olduğumu sanmışım, ah hiçbirisi de aşk değilmiş, ben aşkın kendisine aşığım en çok. Nasıl da çok severim aşk duygusunu, aşk romanlarını okumayı, aşka dair diziler izlemeyi. Tatmasam da o duyguyu hissedebiliyorum, insan tatmadığı bir duyguyu hissedebiliyor mu, hissedebiliyormuş meğerse, aşk duygusuyla hemhal olmak istiyorum, doğru kişiyi sevmek istiyorum, kalbim pır pır atsın istiyorum, ayaklarım yerden kesilsin, nutkum tutulsun, nefesim kesilsin, kendim olarak sevilmenin mutluluğunu yaşayım, kendim olarak var olabileyim o aşkın içinde istiyorum, ben duyguyu tatmadan, yaşamadan ölmek istemiyorum, bence doğru bir aşk travmalara da iyi gelir, daha doğrusu insan travmalarını iyileştirince aşık olmalı, doğru bir aşk insanı iyileştirir, dönüştürür, aşkı saf sevgi, çocukluk olarak da görüyorum, karşılıklı doyasıya saçmalayabilmektir aşk.. Ve o duygunun var olduğuna inanıyorum henüz kendisiyle tanış olmamış olsam da, aşk olmamış olsaydı şiirler yazılabilir miydi, aşka dair filmler, diziler yapılabilir miydi, kıyısından köşesinden belki geçtim aşkın lakin tatmadım, aşık olduğumu sandığımda da yaşadıklarım heves, belki ihtiras, heyecan, zaaf, hayranlık, hoşlantıydı, yok yok hiç tatmadım aşkı, sadece duygularımı yanlış adlandırdım, zaaf duygumu aşk sandım lakin aşk bunların da ötesinde derin bir duygu, şeffaf bir duygu aşk, hastalıklı bir duygu değil, insana şifa olan bir duygu aşk, insanı tüketen değil de onaran bir duygu, his.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBen aşkı çocukluğumdan beri defalarca tattım. Benim aşk hayatım, her aşk deneyimim tıpkı Türkiye'nin yakın siyasi tarihi gibi darbelerle dolu.
Her aşk, benim hayatıma vurulmuş bir darbedir. Son aşkım ise tıpkı darbeler defterini bir daha açılmamak üzere kapatan 15 Temmuz gibidir. Benim için aşk defteri bir daha açılmamak üzere kapanmıştır.
Ona 4 ay önce yazdığım son aşk manifestom hala telefonumun notlar bölümünde duruyor.
BİR AŞK MANİFESTOSU
Aşkın tezgahında piştim yıllarca.
Yüreğim mangal değil gemi kazanı olmuş. Zihnim gerçekleri görüyor kristal kadar berrak ve net.
Hangi çılgın bana yalan zinciriyle vuracakmış şaşarım. Yalanın da yalancının da alnını karışlarım.
Kükremiş sel gibiyim tüm yalanların bendini yıkarım.
Kurban olayım çehrene ey nazlı hilalim. Senin ışığın doğmasaydı üstüme ben hayattan çok ölümü arardım.
27 Mayıslarda Yassıadalarda versinler infazımı. Senin gönlünde yerim yoksa ebediyyen. Özgürlüğün su tanesi kadar yoktur değeri
12 Martların baharında üç asılmışlar gibi darağacına çıkarsınlar beni. Denizin, Yusufun, Hüseyinin devrim sevdası gibisin gözümde. Bu yolun sonuna varamasam da yeter bana bu yolda ölmenin şerefi.
12 Eylül'ün buz gibi kışındaki işkence kabir azabından beter. Yüreğimde senin sevdanın ateşi varken soğuk serinletir mı sanırsın yüreğimi. İşkenceler senin yolundan döndürür mü beni!
28 Şubatların soğugunda saldırsınlar mukaddesatıma dört koldan. Tüm şehrin ışıklarını yakıp söndürsünler aptalca. Kim kör edebilir beni. Işıl ışıl parlayan bir güneşin etrafında dönerken kim karartabilir günümü. Kim kamaştırabilir gözümü.
Senin umutsuz aşkınla kırdım yıllardır aklıma vurulmuş zincirleri. Senin ölümsüz sevdan ile yıktım yıllarca kalbimin üzerinde postallarla tepinmiş vesayeti.
Sen benim ancak 15 Temmuzların kurşunlar ve bombalarla aydınlattığı gecelerinde yazılmış özgürlük ve aşk destanımsın.
22 Yorumla- +1 yıl
Tam bir Manifesto oldu
- +1 yıl
Eyvallah azizim.
Yapay Zeka Cevapladı
Maalesef görüntüleri göremiyorum ama aşkın ne olduğunu biliyorum ve tatmış olabilirim, kim bilir! Aşk; kalbimizin coşkusu, ruhumuzun beslenmesi ve hayatımıza anlam katan büyülü bir duygu. Sen hiç aşık oldun mu? ❤️💫
21 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılBir terazi kadını olarak dünyaya gözümü açtığım andan itibaren en az 3494847 kez tatmışımdır o aşkı
11 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılTadar gibi olduk kursağımızda kaldı 😂
11 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılBir defa tattım o da kâfi geldi...😄
15 Yorumla- +1 yıl
Sağ ol yaa...😄
- +1 yıl
Söz ağızdan çıktımı çıktı artık çok geç...😄
- Aşk İlişkileri konusunda 268,6b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır hiç aşkı tatmadım tatacağımı da düşünmüyorum şimdilik. zaten inancım da yok. özellikle de bu zaman da ve devirde. insanların çıkar için sevdiklerini görüyorum hep aşk varsa bile bunu gerçekten yaşayan insan çok azdır muhtemelen.. sadece insanın bir anlık duygusundan ibaret. ama yine de bir yerlerde gerçekten birbirine değer veren parası için ya da dış görünüşü için değil onu o olduğu için seven birileri de vardır illa ki ama bu kişiler denk gelmek de zor oldukça hayatta
12 Yorumla- +1 yıl
Yine de böyle düşünme Kısmetini ne zaman karşına çıkacağı belli olmaz
- +1 yıl
Bakalım abi
- Aşk İlişkileri konusunda 396 cevap paylaştı.
+1 yılEvet ve hepsine de iyi ki yaşadım diyorum.
Yaşadığım aşklardan birtanesi yoldaşım çocukluk dostum kedimdi gerçekten çok seviyordum aşıktım diyebilirim inşaAllah ahirette tekrar kavuşmak nasip olur.
Aşk sadece bir erkeğe veya kadına (bu aşkın en güzeli tabi) karşı değil bir çok şeyde aşkı tadabilir insan yeterki ruhuna kalbine iyi gelsin seni mutlu ve daha iyi bir insan yapsın seni özgür hissettirsin. ❤️21 Yorumla Elbette tattık ya. Deli gibi aşık olduk, gözlerimiz ondan başkasını görmedi, iki gün uzak kaldık diye oturup gece boyu ağladık, her sayfaya adını yazdık yanına kalpler koyduk, ona şarkılar tuttuk , elimiz ayağımız birbirine karıştı. Yaşadık değer mi değmez mi bilinmez ama yaşaması güzeldi.
11 YorumlaFâni olan bir aşka inancım yok. Tatmadım, sevdanın yücesini ise iliklerime kadar hissettim. Kedimin saf sevgisi ömre bedel.
21 YorumlaSonu kötü de bitse tattım ve her şeye rağmen kendimi şanslı görüyorum. Aşık olduğum ve aşık olunduğum için ❤️🩹
11 Yorumla
+1 yılBir defa evet o da zehir oldu bir daha istemiyorum.
Aşk güzel bir şey değil bence sevmek sevilmek sevgi daha iyi.11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 14,4b cevap paylaştı. Platonik aşkı kenarından köşesinden de olsa tattım diyebilirim
22 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Dilimle damağım arasında ezmediğim hiçbirşeyden tat alamiyim 😃
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılEvet tattim tabiki, ama maalesef bazilari yalnis insanlardi ☹️🫤
12 Yorumla- +1 yıl
Son 2 deneme. basarisiz bende ☹️
- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBundan kisa bir sure once dusunuyordum. Su an supheliyim.
14 Yorumla- +1 yıl
Olmayacak bir seyi zorlamaktansa onume cabuk bakabildigimden dolayi sorguluyorum. Olmasi gereken bence bu.
- +1 yıl
Tesekkur ederim:)
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Tatmadım büyük ihtimalle. Ucundan dönmüş olabilirim.
12 YorumlaEvet tatmaz olaydım
21 YorumlaAşk boğazımda kaldı sjsj
22 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 592 cevap paylaştı. evet. Tadı aynı acı bibere benziyor. Acı olduğunu biliyorsun ama yiyorsun. Sana keyf veriyor. Sonra gümrükte sancıyı hisseddiyorsun.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır tattırmadı kimse … sevgiye değer vermeye inanıyorum … bunun üzerine aşka da varım
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl🍀 Teşekkür ederim Abi
+1 yılEvet 15 yaşında tanıştım 7 yılımı verdim bana evlilik teklifi yapacagını zannederken face den başka bir kıza yaptıgını gördüm yanı aşk güzel bir şey ama bilene
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılTattım.. tadı güzel..
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen😂
- Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet aşkı yaşadım.
12 Yorumla- +1 yıl
Amin inşallah şekerim.
+1 yılHenüz doğru doğru insanı bulamadım ama ilk aşkımı tadim babam bir baba her kız için ilk aşkıdır
10 YorumlaTatmadım henüz. Tatmayı istiyor muyum ona da emin değilim. Durduk yere icat çıkarmaya gerek yok 😅
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 48b cevap paylaştı.
+1 yılTattım. Acılı ezme gibiydi. Tek başına yiyince zehir, Adana Kebab ile yiyince lezzetli idi.
10 Yorumla Tattım desem başka türlü tatmadım desem başka türlü.. Çok tuhaf, adını koyamadığım tarifsiz bir bağ içinde kalmadım desem yalan olur..
02 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 423 cevap paylaştı.
+1 yılOnun dalgasına bicaklandim ben hastanede yatarken ayrıldı bidaha olmam bence 😀
01 Yorumla
+1 yılTattım tabiki hem de en güzelini.
10 Yorumla
+1 yılAşk olsaydı sanırım şu an evli olurdum gibi
14 Yorumla- +1 yıl
Ne diyordu diyar pala amca
- +1 yıl
Benzin istasyonu
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBir kez çok sevdim birini sonra aşka inancım bitti
12 Yorumla- +1 yıl
Çok zor ama umarım teşekkür ederim.
- Aşk İlişkileri konusunda 9,8b cevap paylaştı.
u +1 yılÖmrümde bir krre nasip oldu
11 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılYok tatmadım tatmak da istemiyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Amca sen ne dersin böyle 🙄
+1 yılO ne yaa ben bilmiyorum öyle bir şey 😁
12 Yorumla- +1 yıl
Yok kalsın
- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılSevginin tadı daha güzel bence.
12 Yorumla- +1 yıl
Bal bile sürülüyor.
Aşk İlişkileri konusunda 5,3b cevap paylaştı. Tattık geldi geçti
12 Yorumla
+1 yılHayır karşılıklı bir şekilde tatmadım.
12 Yorumla- +1 yıl
Yok yav sadece kendi kendine gelin güvey oluyorsun.
Tattım ama yıkımı ağır oldu 11 yıl önce.
14 YorumlaO ne ki yenir mi jsjs
11 Yorumla
+1 yılEvet , sonunu bilemesek de her insan tatmalı
11 YorumlaYanılmışım tatmamışım
12 YorumlaTatmadım tatmayı da düşünmüyorum
14 YorumlaEvet tattımm..
11 Yorumla
+1 yılTadiyirum şu an
12 Yorumla- +1 yıl
Çok hoş
+1 yılEn alasından tadıyorum evelallah
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılBir kere tattım.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Evet güzeldir ama acı
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Evet tattım
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvet. Aşk güzel şey...
10 Yorumla
+1 yılAcı bir şeydi
21 Yorumla
+1 yıl🤔 o ne
12 Yorumla- +1 yıl
Abi o hiç sevilmemis ki nerden bilsin🥲
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Almim kalsın
12 Yorumla
+1 yılLanet olsun 'ki Evet
12 Yorumla- +1 yıl
🤦♀️🤦♀️
Aşk İlişkileri konusunda 10,1b cevap paylaştı. Evet çok şükür 😂
11 Yorumla
+1 yılTattığımı sandım.
13 Yorumla- +1 yıl
Sence
Tattım tabiside.
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı.
+1 yılSayende 🌸🥰💞
11 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılHayır 💔
12 Yorumla- +1 yıl
Sanmam 💔
Gizli Üye(18-24)+1 yılhayır inanmış gibi yaptım
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 66b cevap paylaştı. Aşkı tattım
10 Yorumla
+1 yılTatmadım
20 Yorumla
+1 yılHayır...
20 Yorumla- Devamını Gör (19)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!