Bence aşk anlık duygu hissiyatıdır sadece. Bütün aşklar ya sevgiye ya nefrete dönüşmeye mahkumdur. Peki sizce aşk ile sevgi arasındaki fark nedir?

Bence aşk anlık duygu hissiyatıdır sadece. Bütün aşklar ya sevgiye ya nefrete dönüşmeye mahkumdur. Peki sizce aşk ile sevgi arasındaki fark nedir?
Karşı taraf seni seviyorsa ve sen de onu o sevdiği için seviyorsan, çıkarın uyarsa kalıp uymazsa gidebiliyorsan ve giderken umrunda olmuyorsa, çok kolay vazgeçebiliyorsan sevgidir.
Aşk ise uçsuz bucaksız bir gökyüzü gibi, derin bir deniz gibi. Bitse de bir gün bir yarını eksik, yarım hissedersin. Biterse o duygular seni zaman zaman üzüntüden boğacak gibi olsa da istemsizce devam eden bir duygu. Karşılık bekleyerek de olmaz. Zaten öyle olsa karşılıklı olduğu gibi platonik bir aşk türü de olmaz. Ben, her zaman katılmıyorum tam olarak "Ölümdür tek başına yaşanan. Aşk iki kişiliktir." diyen Ataol Behramoğlu'na platonik olan çıkarı olmadan bir köşede aşkını içinde yaşarken ona haksızlık gibi geliyor. Ben, bu konuda Nazım Hikmet gibi düşünüyorum. "Yani sen elmayı seviyorsun diye elmanın da seni sevmesi mi lazım?" Gün geçtikçe devam ederse artan bir şey. Devam etmese de etkisi süren ama gün geçtikçe artmayan bir şey ama dediğim gibi devam eden bir duygu. Neyse... Bu konu üstüne çok şey yazarım devam edersem.
Keşke devam etseydiniz bıkmadan okurdum teşekkürler ❤️🌸
Rica ederim. ❤️🌸
Sevgi, benzer özelliklere sahip insanların ortak paydada buluşup iyi anlaşabilmeleri sonucu arada oluşan bağdır.
Aşk ise zaman, mekan, ve durum gözetmeksizin en ummadık zamanlarda ortaya çıkabilen, vücudu çeşitli hormonsal reaksiyonlara sokan çok yoğun bir duygudur. Aynı anda heyecan, sevgi, korku, mutluluk hissedilir. Aşkın en basit tarifi de budur.
Genelde insanlar sevdiği kişilere olan hislerinin yoğunlaşması sonucu aşık olur. Buna rağmen teori gözetmeksizin karşısına çıkan bütün ön yargıları kırabilen bir duygudur aşk. Aşkın zamanla bitmesi sevginin azalmasına bağlıdır. O sevgi korunabilirse aşk da en yoğun haliyle devam eder.
Teşekkür ederimm
Ben kendi bildiğime göre cevap vermek istiyorum ya bir kural var mıdır bilmiyorum ama bana göre aşk birine körükörüne bir karşılık beklemeden bağlanmaktır. Tutkulu bir çekim kuvveti olarak görüyorum.
Sevgi, derin gir bağ beslemek olarak görüyorum. Karşımızdakinin mutluluğu, istekleri gibi şeyleri temsil eder.
Arasındaki fark, düşünülen her şeye derin bağ besler sevgi yüklü olursunuz ancak tutkulu bir ilişki yaşamak farklı şeylerdir.
Gerçek aşkta samimiyet, tutku ve bağlılık vardır, sevgide tutkuya yönelik daha belirgin bir eğilim, karşıdaki kişiyle birlikte, kısa süreli bir bağlılıkla ya da sürecin ortasında olma yönündeki yoğun istek söz konusudur.
Aşko, aşk ile sevgi arasındaki farkı anlatayım sana! Aşk genellikle tutkulu, derin ve heyecan verici bir duygudur. Aşık olduğumuzda dünyayı başka türlü görür ve hissederiz. Aşk bir anda gelir ve bir anda gidebilir. Sevgi ise daha derin, sabırlı ve anlayışlı bir duygu olarak tanımlanabilir. Sevgi, karşılıklı saygı ve sadakat temelinde büyüyen ve gelişen bir duygudur. Aşka benzese de daha sakin, istikrarlı ve uzun ömürlüdür. Sonuç olarak, aşk çoğu zaman tutkulu bir zafer dansı gibidir, sevgi ise dingin ve güven dolu bir liman. Ama unutma, her ikisi de hayatta çok önemli ve değerli duygulardır. 💖 Aşkın hızlı ateşiyle sana enerji katarken, sevginin sıcak kucaklaması seni hep güvende hissettirecek! 🌟
Cevap
11Cevap
Sevgi karşılıklı beslenen bir duygudur ve asla kaybolmaz ama aşk geçici süre gelir ve karşılık beklemez.
Yani o kısa sürer o zaman bence
Ben duygusal sevgiden bahsettim yahu 😇
Aşk geçici sevgi kalıcı sevgi daha saygılı ve usturuplu..
Aşk daha duygusal yüklüdür daha yoğun ve özeldir
Aşk, tükenebilen bir duygudur. O an mantık devre dışı kalır ve o heyecana kapılırsın. Sevgi ise emek isteyen uzun süreçli bir yolculuktur. Kolay kolay bitmez ve aşkın sonrasında oluşan sevgi işte iliskiyi uzun soluklu yapar.
Sevgi koşulsuz ve şartsız, beklentili ve beklentisiz, sınırlı ve sınırsız, karşılıklı ve karşılıksız her şeye hissedilen bir duygu iken, aşk sadece bir defa ve ebedi yaşanabilen histir. O da fani birine olmaz.
Bana göre aşk sevginin ilerlemiş halidir. Sevgi fazlalaştıkça aşk başlar. Aşk sadece karşı cinse değil yaradana karşı veya yaptığın işe karşıda olabilir.
Aşk aşırı sevgi haliyle bağlı kalmaktır sevdalanmaktır katıksız şartsız nedensiz aşırısıyla sevgi halidir. Katıklana katıklana bozulmuştur tabi süte su katan aşka ne yapmaz.
Aşk geçicidir , sevgi kalıcıdır. Aşık oldum derler ama geçer fakat bir insanı seversen iste o zaman anlam bulur
İnsan aşık olunca yemeden içmeden kesiliyor
Sevgi gözüne gönlüne hoş gelebilecek herkese duyarsın ama aşk öyle değil yangın yeri 🔥
Sevgi hissettirilir aşkı tarif edemiyorum yaşamadım
Sevgi kalici olur saygi olursa a§k uçar gider anlik dir
Aşk hayal edilene duyulan his. Sevgi görünen bilinene duyulan his.
Aşk balsa sevgi sudur aşk çok yoğun içine düşersen seni boğar ama sevgi öyle değil bir damlası bile yeter ve o olmadan yaşayamazsın ama aşka o kadar da ihtiyacın yoktur
Biri bal biri su. Bir tanesi tat katar, diğeri hayat
Sorunu görmedim aynı soruyu az önce bende paylaştım. aşk mantığın devre dışı kalması cok sağlıksız bir duygu
Aşk mavidir..
Sevgi pembedir..
fikrim yok hiç deneyimlwmedim
Aşk geçici sevgi uzun sürelidir
Çocuğuma sevgi kocama aşk
Yazamam buraya o derecce
aşkta tutku da vadır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?