Sizce nişanlım aileme saygısızlık yapmış mı?

Şimdi şöyle ki biz kilis liyiz kalabalık bir ailemiz var ama nişanlım küçükken annesi 2. Evliliğini yapmış öz babasını tanımamış

( yaşlıymış zaten ilkokula giderken ölüm haberini almış) sonra baba yerine koyduğu üvey babası da 2014 yılında vefat etmiş.
tek başına bir mücadele vermiş.
çalışma fırsatı olmamış ancak aldığı emekli maaşlarıyla annesine bir ev almayı başarmış. 3 tane üvey ablası var , annesinin 2. Evliliğinde de bir erkek kardeşi olmuş 16 yaşında şu an. En küçük ablası ona hep sahip çıkmış bakmış etmiş. Annesi de iyi bir kadın ama otoriterliği yok , konuşmaz etmez , hiçbir şeye karışmaz. bu yüzden ailemle hep ablasıyla eniştesi muhatap oldular.

benim ailem ise biraz tutucular , işte saygısızlıktan hoşlanmazlar , biraz kültürlerine bağlıdırlar.

bu arada biz abimle nişanlımın eniştesi aracılığıyla tanıştık.

Neyse ilk başta annem yüzünden sevgiliyken daha sorunlar yaşandı.
sonrasında yine sevgilim o zamanlar barıştı konuştular.
en son söz nişan yapacaktık ailemin takı takmayacağını öğrendim. Nişan bohçasına fazla para harcamışlar babam da böyle bir karar vermiş. ne deseydim babama karşı çıkabilen biri değilim. nişanlım bunu nişana bir gün kala öğrendi. Allah ı var bana bir şey demedi söz nişan bitti sonrasında kızdı bana. sen nerdeydin bu kadae şey olurken dedi. aylarca sitem etti. ailene bir tek laf edemedin dedi. iş yoğunluğu vs. Sustum orada haklı. sonrasında bir gün annemi aramış konu konuyu açmış anneme bir sürü laf söylemiş. İşte malınız mülkünüz var ama neden yapmıyorsunuz. Nikahımın nişandaki gibi olmasını istemiyorum demiş. Ben sizden halı perde değil nikahta bilezik bekliyorum falan demiş ya da buna benzer bir şey. babam bu kelimelere çok içerlemiş. en başında nişanlıma hak verdiğimi söyledim ama düşününce benim aileme dik konuşmaması gerekirdi. neyse biz geçen pazar günü ailemin yanına gittik. Babam nikah tarihimizi soruyordu. Araya da nişanlım dahil oldu o sırada babam da uyardı işte ben şu an seninle değil oğlumlu konuşuyorum dedi. nişanlım buna bozulmuş yol boyunca bana bağırdı çağırdı. ben ona babamın niyetinin bu olmadığını anlatsam da dinlemedi. aramız kötü şu an ben dedim ki ailemle geçinemiyorsun. Geçinebileceksen , dik konuşmayacaksan yolumuza devam edelim. sizce haksız mıyım?

Sizce nişanlım aileme saygısızlık yapmış mı?