İlişkilerdeki yaş farkı önemli midir?

Biriyle tanıştık daha doğrusu çok tesadüfi bir şekilde tanıştık ben gözlük almaya gittim oda dükkanın sahibi o şekilde tanıştık. Birkaç kez beni gözük ve lens için araması gerekti. Bu vesile konuşmaya başladık. Çok güzel bir muhabbetimiz oldu dükkanına birkaç kez daha gitmek zorunda kaldım yüzyüze görüştük. İyi ilerliyor yavaş ilerliyor ama çok güzel ilerliyor her şey. Korktuğun bir şey vardı yaşını soramıyordum. Bugün konu açıldı ve sordum. Dış görünüş olarak kesinlikle büyük durmuyor. Ama tahmin etmiştim büyük olduğunu. Çünkü dört yıllık üniversite bitirmiş de ardından iki yıllık okumuştu. Buradan tahmin etmiştim benden büyük olduğunu. Neyse gel gelelim konu şu. Şu an konuşuyoruz daha ayın başındayız. Biraz tedirgin oldum kendisi 33 yaşında ben 26 yaşındayım. Çok büyük bir yaş farkı yok ama yinede yaş farkı var. Ben beş yaşa kadar olur diye düşünüyordum. Sizce olumlu veya olumsuz yönleri nelerdir? Bu konuda deneyimli olan, fikri olan bana bir akıl verebilir mi? Arkadaşlarımada anlaşamıyorum çünkü konuştuğum her insanla hemen evlenmeliymişim gibi evde kalmışım gibi davranıyorlar. Bu yüzden yakın çevremden akıl almak istemiyorum. Tek soru sorabileceğim kişiler sizlersiniz.
İlişkilerdeki yaş farkı önemli midir?