Çok uçuk bir fark yoksa önemli olmamalı bence sizce?

aradaki uyum ve bağ önemli aslında yaş farkı ister 10 olsun ister sıfır, seneler sonra karşındakine hala saygı duyabiliyorsan etkenlerin bir önemi kalmıyor. 30 yıllık evli aralarında 10 yaş fark olmasına rağmen birbirini hala seven, iki yaş farkı olup 1 günde ayrılanlar var
İlişkilerde yaş farkı denildiği zaman aklımıza ilk gelen yaşlı erkek, genç kadın oluyor. Bunun tam tersi olduğu durumlar da var tabii. Ancak en çok karşılaştığımız yaşça büyük erkek ve genç bir kadın versiyonu... Dürüst olalım; kadının genç, erkeğin yaşlı olduğu ilişkilerde ilk aklımıza gelen maddi çıkar konusu. Özellikle yaş farkının 20 ve üzeri olduğu ilişkilerde erkek genelde para ve kariyer sahibidir ve 20’li yaşlardaki kadının hırsları ve hayalleri vardır. Kadın genç ve güzeldir, erkek ise zengin! Bu ilişkiye ister 'kısa yol' diyelim, ister 'mantık ilişkisi' diyelim. Erkek genç bir kadın tarafından beğenilme egosunu yaşarken, kadın hayat standardını yükseltmiş olur. Zevkler, tercihler farklı olsa da, hatta çatışsa da; hırslar, hayaller ve genç kalma duygusu ön plandadır. Hayat bir süre böyle devam edebilir. Sonra ne mi olur? Kadın zaten genç ve güzel, erkek ise zengin!
peki bunun erkek genc kadin orta yasli oluncaki tez in nedir?
@Burak353534 o tezide sen yaz
bence devir tersine donmus durumda. sizin yas emsaller kndinden genc bir erkekle olamk istiyor cunku sizin yas erkekler yeterli ilgi veremiyor ve 20 25 yas arasi kizlarla ilgileniyolar. bu tercih meselesi tabi. ama artik kim ne derse desin kadin buyuk erkek kucuk oluyor ve iliskiler gaytte oturakli olabiliyor. ama bunda her zaman istisnalar vardir. karakter cok onemlidir. duzgun bir insan 18 yasindada olsa 58 yasindada olsa hep duzgundur. o yuzden bence karakter onemli olan. ama duyguyu arayan kadinlar icin genclere bakis bence daha yararli olacaktir. hislerine guvenen denemeli!
Kimlik yaşı ile yaş farkı düşüncesi çok yanlış esas olan kafa ve gönül yaşı..Çok genç var bitik ihtiyar gibi ve çok olgun var çocuk kadar enerjik ve coşkulu.. Hep hayata bakışda bu kimlik yaşı bakış açısı yanlışa götürüyor..
@Fideliooo işte o kadar çocuk ruhlu insan tatlidir
Yetişkin bireyler işin o kadarda önemli değil aslında ama absürt kaçar 18 yaşındaki bir kızın 30/35 yaşındaki biriyle olması 20 hadi oda neyse 25 yaşındaki neyine yetmiyor
Cevap
63Cevap
Evet önemlidir çünkü arada 10 - 15 yaş fark olursa ilerleyen yaşlarda kıskançlık krizleri oluyor
https://voca.ro/18XtnAVh5hMm
evet önemli 2-3 yaş olmalı en fazla
Erkek kadından 3 aşağı 5 yukarı olması makbul kabul ediliyor. 10 yaştan fazla farkın kesinlikle sorun olacağına inanıyorum.
Kadının büyük olması sorun mudur yaş aralığı ne olmalı kadın büyükse
Hayır değildir
Yaş farkı önemli 30 lu yaşlara kadar 4-5 yaşa kadar normal sonrası için 10 yaşa kar olabilir daha fazlası için uyum sağlamak biraz zor.
bu aralar evde takılıyorum gündüz programlarında gördüğüm kadarıyla önemli çünkü hep bi uyumsuzluk var :)
Benim gözlemlediğim kadarıyla erkek geç olgunlaşıyor çok abes olmasa da erkeğin kadından büyük olması bir tık daha iyi zannımca
Yaş farklı önemli değil ilişkilerde ama aradaki yaş 30 u geçmemeli
Cinsel se bakımlı olması kaydı ile 50 yaşa kadar hepsi ile yatarım reşit olması gerekir en az. Eğer sevgili ise beş yaştan fazla büyük olamaz 10 yaştan da küçük olmaması iyi olur.
20 yaşa kadar bence normaldir ama 20 den sonra sorun olacağı için olmaz normali 4 - 5 yaştır
Benim için önemli değil de.. Önemli olan karşı tarafın düşüncesi
Abartılı yaş farkı yoksa ve kuşak farkını yaratmıyorsa engel değildir.
En fazla 7 8 yaş büyük olabilir ama küçük asla olmaz
Sevgi, saygı, uyum, çekim, bağlılık varsa yaşın önemi yoktur
Önemli olan yaş felen değil mantık aşk sevgi saygı zaten belli bi yaş olması iyidir
Birkaç yaş farkı varsa önemsizdir ama daha fazlası iyi değil
Aşk’ın yaşı olmaz.
Ciddi değilde
eğlencelik ilişkileri bilemem.
Zor bu soru.
Yaş farkının ne kadar olduğu önemli.
yaş farkı algısı yaşa göre değişiyor 15-25 arasında asırlar farkı varken 55-65 yaşındaki insanlar birbirini aynı zaman dilimi ya olarak görüyor
Yaş önemlidir ben kendinden 13 yaş birine aşık oldum bana sen daha çocuksun git kendine göre birini bul dedi kjkjkjjkj
Duruma göre değişiyor. Bazı insanlar 18 yaşındayken bile 40 yaşındaki insanlardan daha olgundur. Bazı insanlar da 40 yaşındadır ama 18 yaşındaki insanlardan daha cahildir. Önemli olan bu dengeyi bulmak.
Yani benden beş altı yaş büyük sorun etmem aslında ilişkilerde yaş sadece sayıdır önemli olan kafaların uyuşması
Şöyle söyleyeyim bence erkekler daha geç olgunlaştığı için max 6 yaş olmalı. Min ise 2 yaş olmalı bence. Tabi yaşına göre olgun olan kişiler istisna. Diğer türlü ergen oluyorlar ya
Önemlidir 3-5 değildi 10-20 yaş olmaz jenarsyon farkından anlaşamazlar babam annemden 10 yaş büyük her gün 3. dünya savaşı kopuyo evde siz siz olun yaşıtınızla evlenin tşkler byby
yaş farkı önemli degil. önemli olan kafa yapısının uyuşması. yoksa yaş farkı sayıdan ibaret
Uçuk değilse olabilir ben pek istemem ama olur bence
Birbirlerini arzulayabiliyorlarsa hiç problem değil bence.
Ben de max 8 yaş büyük kabul edebilirim en az da 2 yaş büyük olmasını isterim
Tabiki önemli zevkler için yas farkı herzaman önemli
Hayır benim eşimle aramda 6 yaş var ama sıkıntı yaşamadık. Tabi benle alakalı bir durum açıkçası birazda
erkeğin biraz daha büyük olması daha bir avantaj diye düşünüyorum ama tabi farketmez kalpler bir atsın yeterli
Eğer öyle olsaydı takvimler 07.07.2007'i gösterdiğinde, Bülent Ersoy ve 24 yaşındaki sevgilisi Armağan dünya evine girmezdi sanırım :)
İki taraf da belli bi olgunluktaysa değildir bence. Mantıklı düşünebilen iki kişinin önünde yaş farkını bahane edebilicek kimse duramaz zaten
Bence önemli değil, eşim benden 12 yaş büyük mesela , yeniden dünyaya gelsem yine onunla evlenmek isterdim
bencede günümüzde çok fazla abartıyolar 2-3 yaş bile olunca laf ediyolar yani çok fazla olmadığı sürece sıkıntı yok bence
biri 30 biri 20 o an için problem olmasada taraflardan biri yıllar geçtikçe her isteğe cevap veremeyeceği için sıkıntı sonradan ortaya çıkabilir
İlişkide yaş farkı önemli tabi sizi taşması gerek belki karşınızdaki insan cocuk ruhlu degildi büda ilişkiye zarar verir
Kesinlikleee. Mesela erkeğin kadından büyük olması gerekir onlar fazla geç olgunlaşıyorlar
Aşırı değilse bence değildir ama max 5 hadi 7 olsun sonrası önemlidir bence
benim kararım anan atandan fazla yaşı olanı anan atan gibi gör gerisi ile evlenmek olabilir
yani ana atanla aynı yaşlı olanlar ana atan olsun gerisi helaln olsun herşeyin bir edebi etiği var demi
Bence değil eşler arasında sadece saygı sevgi ve güven olduktan sonra
Bence önemli olan kalptir yaaa yaş falan lanet sayılardır 😉
Max.10 yaşı geçmemeli bence. Jenerasyon farkı oluyor çünkü.
3-5 yaşa kadar sorun olamayabilir ama 7-8 yaştan sonrasında kuşak çatışması yaşanabilir.
Hayır değildir kafaların uyuşması önemli benim için herşeyi birlikte yaşamak önemli benim için
Bence kadinlarin yaşı erkeklerinkinden 5-6 yaş küçük olmalı çünkü kadınlar çabuk yıpranıyor
Uçuk bi yaş farkı yoksa önemli değil uçuktan kastım 8 yaş filan
Önemli kafa yaşı uyuşsun. Yoksa aynı yaşta olup beceremeyenler çok :)
değil önemli olan beden ve ruh uyuşmasıdır
evlilik düşünülüyorsa evet önemlidir
Büyük konuşmak istemem ama bence önemli
Evet çok önemli bence.
En fazla 3 yaş fark olmali
Yaş bence fazla önemli bişey değil kalpleri bir olduktan sonra:)
değildir mutluluk önemlidir.
Onemli değil bana göre
Maximum 10 yaş onun üstü olmaz bence
Yani yaş farkı az olmalı
Kaç yaş mesela beyefendi
Değildir
Önemlidir tabi 5i geçmemeli bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?