Hiçe sayılacak bir şey değil bu. Fazlasıyla derin ve zor. Ruhsal olarak da ezici. Öyle bir şey yaşasaydım ve benim hatam olduysa, cezamı hem adli hem de ruhsal olarak çekerim. Fakat, kaza farklı bir sebepten veya kişiden olsa da ruhsal acım elbette sürer.
Evet, hissederdim: Kim olduğu önemli değil - birinin ölümüne neden olsam, suçlu hissederim. Bu kişi, sevdiğim biri olsa; acım ve vicdan azabım da katbekat fazla olur, tabii. Yalnız; arabayı benim sürüyor olmam, kazaya ve ölümüne benim neden olduğum anlamına gelmez. Kazanın-Ölümünün nedeni ben değilsem de, ben neden suçlu hissedeyim?
Uykumu mu almamışım?
Alkollü mü direksiyon başına geçmişim?
Dikkatim mi dağınıkmış?
Çok mu panikmişim?
Direksiyon hakimiyetim ya da sürücülüğüm mü yetersizmiş?
Trafik kurallarına uymadığım, beni kusurlu kılacak bir şey yapmışsam suçlu hissederim.
Bilerek mi yapmış oluyoruz ki? Onunla beraber biz de ölebilme ihtimalimiz var yani bu durumda kimseyi suçlu görmemek lazım. Çünkü ortada bir kasıt yok hata var. Ha travma olur mu işte bu kaçınılmaz ama suç yok
Bunu nasl atlata bilirim bilmiyrm çok uzun zamana bedel olur kabullenmek zor bir benim yüzümden birinin ölmesi kaza olsun dilym demkki ben hata yapmışm belki dha kontrollü olsydm olmzdı böyle ves dye kendimi suçlarım çok uzunca bir süre zor bir şey adli cezası bir yna vicdanı insanı mahv eder
Arabayı eşim kullanıyordu ölümüme sebep olmus bir şekilde hayata döndürülmüşüm vicdan azabı çekiyorum mu diye sorarsan hiç sanmıyorum ama aynı şeyi ben yaşatmış olsam ömrüm boyunca vicdan azabı çekerdim.
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Anketler > Arabayı siz kullandığınız esnada kaza yaparak sevgilinizin/nişanlınızın ölümüne sebep olsaydınız suçlu hisseder misiniz?