Annem yüzünden ilişkilerimde iletişim problemi yaşıyorum. Nasıl çözebilirim?

Evlenmeyi çok istiyorum fakat bi o kadar da korkuyorum küçükken annem bana hiç söz hakkı tanımazdı en ufak şeyde doverdi o şekilde disiplin sağlayacağini düşünürdü hiç özgür bırakmadı ve 24 yaşıma kadar çoğu konuda kendimi savunamadim iletişim kuramadım doğru düzgün. Yeri gelince çok konuşkan bi insanım ama bazen değil. Konu bulmak konusunda kendimi yiyip bitiriyorhn kendimi kötü hissediyor özgüvensiz kalıyorum tüm o kaldığım anlarda annem aklıma geliyo öfkem artıyor mesela annemle babam her gün konuşuyor annem hiç susmaz o kadar konuyu nasıl buluyor anlamıyorum annemin yüzünden hep yaşantım boyunca bu konuda acı çektim kendimi hep kötü hissedip dolduğumda odama kapanıp ağladım Evlilikte her gün farklı konu nasıl bulacağım bilmiyorum şu an bile erkek arkadaşım var bi sene olacak bi yemeğe gidiyoruz ben susup kalıyorum ne konuşacagimi bilmiyorum. Bi zaman sonra bu sebepten benden sıkılır mı konusu hiç aklımdan çıkmıyor. Sırf bu konu yüzünden psikoloji gitmeyi bile düşündüm emin olun bi çoğunuz için çok basit bi konu olabilir ama ben inanılmaz derecede zorlanıyo ve acı çekiyorum bazen konu bulamadığım için çok uykum geldi deyip yattığım zamanlar oluyo. Benim gibi olan ya da bilmiyorum işte.. siz anladınız :)
Annem yüzünden ilişkilerimde iletişim problemi yaşıyorum. Nasıl çözebilirim?