Annemle aramı nasıl düzeltirim?

Annemle aramı düzeltmek istiyorum, uzun bi hikaye ama kısa keseceğim. Annemle babam 5 yıl önce ayrıldı, babam 1.5 yıl önce vefat etti yani pekte normal bir aile ilişkimiz yok. Annem çok katı ve kız erkek ayrımı yapan bi ailede büyümüş bu yüzden kendiside katı ve biraz kız erkek ayrımı yapan biri ve öfkesini kontrol edemiyor. Bence babama tip ve huy olarak benzediğim içinde benden özellikle hazetmiyor.

1-2 haftadır aramız bozuk ve konuşmuyoruz ve ben bu arada namaza başladım. Bir gün odama girdi ve beni namaz kılarken gördü, epey bir hakaret ve küfür etti, çok kırıldım. Üstelik bunları ben hâlâ namaz kılarken söyledi ve ben bitirince de devam etti. Ben her şeye rağmen aramızın iyi olmasını istiyorum.

Kime anlatsam annemin bizim için hayatını feda ettiğini bu yüzden susmamı ve minnettar olmamı söylüyorlar ama ben artık tüm bu kavga, hakaret ve küfürleri kaldıramıyorum.

Ne yapmalıyım?
Güncellemeler
+1 yıl
Konuşmayı daha önce tabii ki denedim ama kendisi hep "tamam Yaren ben... yum" gibi ağıza alınmayacak şeyler söyleyip beni susturuyor. Anneler günü için hazırlık yapıyorum ama affediceğini hiç sanmıyorum hatta yeniden bir kavganın alevlenmesinden korkuyorum ama yinede deniycem. En azından bir gün yolumu bu evden ayırırsam "belki düzeltebilirdim" demem. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Annemle aramı nasıl düzeltirim?