Yaşadığım aşırı derecede acı verici şeyler normal görmeye başladım artık acıya bağlandım herhalde. Mutluluk veya sevilme hissini hissedersem eğer affalarim büyük ihtimalle
Güncellemeler
+1 yıl
Zaten acı çeke çeke karaciğerime, bağışıklık sistemime vurdu artık böyle giderse de fazla yaşamam artık ne yapalım Adaletsiz dünyanın kalbi kırık insanları olarak kalacağız herhalde
Acı çekmek normal gelmeye başladı bana normal mi bu?
bunu normal ve bağımlılık haline getirirsen hayatının içine etmeden rahat edemezsin. Bu yüzden derhal bu durumu değiştirmeye bak
0
16 Yorumla
Soran
+1 yıl
Maalesef hayata geldim geleli sürekli acı verici şeyler yaşadım hep artık beynimde kabullenmiş bu durumu kötü bir şey olsa anormal demiyorum. Mutluluk veya sevilmeyi falan yaşasam anormal gelir mesela
aile dede benzer durumlar oluyor bu kaçınılmaz zaten. cennete gitmek öyle kolay olsaydı keşke iyilik yapmayan iyi insan olmayan iyiliği yüzünden acı çekmeyen cennete gidemez.
tamam anladık sana böyle geliyor ama neden bir başkasının söylediklerine bu kadar kapalısın. Demek ki dünyada senin algıladığın dünyadan farklı şeylerde olabiliyormuş diyip çabalamazsan. "kendi kendini gerçekleştiren kehaneti yaşarsın" yani sürekli kötüyü düşünürsen iyi bir şey olmaz hayatında çünkü sen kendini başka bir şekilde normal hissedemezsin. doktora git ve ilaçlarını aksatmadan kullan
Tam iyi oldum diyorum bu sefer Allah daha acı verici şeyleri veriyor benim suçum mu kaderim b*ktan maalesef mesela sınav haftası o kadar bunalımdaydim ki biraz duzeldim kardeşim bu sefer kendine zarar vermeye kalktı psikolojik ilaç kullanıyor bu arada
sizi aile ortamınız hiç iyi değil anladığım kadarıyla mümkünse ortam değiiştir amca teyze hala dede gibi farklı bir yerde kalma imkanın varsa bunu değerlendirin
Annem babam bir şey yapmıyor ki kardeşim psikolojik ilaç kullanıyor babam da kullanıyor ama o iyi hep sakin kalır çözümsel yaklaşır teyzeme gitsem teyzem de de benzer durum var o da psikolojik tedavi görüyor yani maalesef hayat herkese adaletli değil Allah zaten bazı kullarına acı çektirmek için getirmiş bu dünyaya
Bu anlattıklarım bile sizi nasıl bunalttı kim bilir benden büyüksünüz bir de ben genç yaşta bunları görüp yaşıyorum Allah keşke biraz adil olsaydı diyorum
insanın kaderini ailesi belirler yani sorun senden kaynaklanmıyor zaten aileniz kaynaklı çocuklar sorun yaşıyor. Belki anne babanızında ailesinden dolayı bu durumu yaşıyorlar. Herneyse eninde sonunda öleceğiz diye neden kimse kendini öldürmüyor? Ayrıca Allah'ında senden bir umudu var ki seni bu sınava sokmuş. Şöyle örnek vereyim anlamanı kolaylaştırır en azından. yolda yürürken fark etmeden bir kuyuya düştün diyelim ve hatta bu kuyuda kanalizasyon kuyusu olsun. Yani b. kun içindesin. peki bu durumda kimse bana yardım etmez zaten bende kendim düştüm Allah beni buraya layık görmüş diyip çabalamaktan vazmı geçersin yoksa nasıl ki düştüysem çıkabilirimde diye düşünüp çabalarmısın? bağırıp yardım istemek, mümkünse tırmanmaya çalışmak gerekmez mi?
Annem normal zaten babamın öyle olma sebebi çocuk yaşta annesini kaybetmesi yani suç kimde yine mi babamda oluyor yoksa Allah ta mı. Hadi geçtim nerde kötüler var gününü gün ettiriyor sürekli iyilere acı veriyor ne bitmez imtihanmiş tam iyi oldum diyorum yeniden veriyor küfür eder gibi maalesef dediğim gibi Allah her kuluna adil davranmıyor davransaydi dünya böyle olmazdı zaten sürekli umut besleyip çabalamaktan yoruldum artık
Zamanında çok yaptım o örneği yine hayal kırıklığı oldu sürekli hastane hastane gezdim stres üzüntuden ne suçum vardı benim millet gençliğinin baharında hayatını yaşar bende ne zaman öl*rüm hesabı yapıyorum bosverin gitsin ya sizin de başınızı şişirmiş oldum zaten benim gibi insanlar anlaşılmaz maalesef
Kaliteli bir ilişki kalmadı, varsa da biri haber versinn dkkakd ve bu sadece erkekler için değil etrafına baktığında her iki tarafda yapıyor bilmiyorum ama eğer öyle kaliteli ilişki yaşiyacak birini bulursam sadece ona yönelirimm
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
bunu normal ve bağımlılık haline getirirsen hayatının içine etmeden rahat edemezsin. Bu yüzden derhal bu durumu değiştirmeye bak
Maalesef hayata geldim geleli sürekli acı verici şeyler yaşadım hep artık beynimde kabullenmiş bu durumu kötü bir şey olsa anormal demiyorum. Mutluluk veya sevilmeyi falan yaşasam anormal gelir mesela
sen bir arkadaş edinmeye bak bence herkes bir şekilde dünyaya geliyor
Bir ara edindim kıza yaptığı saygısızlığı söyledim kız yüzüme vurdu söylediğim bir şeyi
olabilir başkasını bul ayrıca sadece tek arkadaş kotası yok birden fazla arkadaş edinebilirsin.
İnsan almaktan çekiniyorum hayatıma sürekli benzer döngü oluyor sadece kullanıyorlar çıkarları için
aile dede benzer durumlar oluyor bu kaçınılmaz zaten.
cennete gitmek öyle kolay olsaydı keşke iyilik yapmayan iyi insan olmayan iyiliği yüzünden acı çekmeyen cennete gidemez.
İyi oldum da ne oldu burnumdan geldi yaşadığım hayat genç yaşımda artık acıdaj başka duygu normal gelmiyor bana
tamam anladık sana böyle geliyor ama neden bir başkasının söylediklerine bu kadar kapalısın.
Demek ki dünyada senin algıladığın dünyadan farklı şeylerde olabiliyormuş diyip çabalamazsan.
"kendi kendini gerçekleştiren kehaneti yaşarsın"
yani sürekli kötüyü düşünürsen iyi bir şey olmaz hayatında çünkü sen kendini başka bir şekilde normal hissedemezsin.
doktora git ve ilaçlarını aksatmadan kullan
Tam iyi oldum diyorum bu sefer Allah daha acı verici şeyleri veriyor benim suçum mu kaderim b*ktan maalesef mesela sınav haftası o kadar bunalımdaydim ki biraz duzeldim kardeşim bu sefer kendine zarar vermeye kalktı psikolojik ilaç kullanıyor bu arada
sizi aile ortamınız hiç iyi değil anladığım kadarıyla mümkünse ortam değiiştir
amca teyze hala dede gibi farklı bir yerde kalma imkanın varsa bunu değerlendirin
Annem babam bir şey yapmıyor ki kardeşim psikolojik ilaç kullanıyor babam da kullanıyor ama o iyi hep sakin kalır çözümsel yaklaşır teyzeme gitsem teyzem de de benzer durum var o da psikolojik tedavi görüyor yani maalesef hayat herkese adaletli değil Allah zaten bazı kullarına acı çektirmek için getirmiş bu dünyaya
Bu anlattıklarım bile sizi nasıl bunalttı kim bilir benden büyüksünüz bir de ben genç yaşta bunları görüp yaşıyorum Allah keşke biraz adil olsaydı diyorum
insanın kaderini ailesi belirler yani sorun senden kaynaklanmıyor zaten aileniz kaynaklı çocuklar sorun yaşıyor. Belki anne babanızında ailesinden dolayı bu durumu yaşıyorlar. Herneyse eninde sonunda öleceğiz diye neden kimse kendini öldürmüyor? Ayrıca Allah'ında senden bir umudu var ki seni bu sınava sokmuş.
Şöyle örnek vereyim anlamanı kolaylaştırır en azından.
yolda yürürken fark etmeden bir kuyuya düştün diyelim ve hatta bu kuyuda kanalizasyon kuyusu olsun. Yani b. kun içindesin. peki bu durumda kimse bana yardım etmez zaten bende kendim düştüm Allah beni buraya layık görmüş diyip çabalamaktan vazmı geçersin yoksa nasıl ki düştüysem çıkabilirimde diye düşünüp çabalarmısın?
bağırıp yardım istemek, mümkünse tırmanmaya çalışmak gerekmez mi?
Annem normal zaten babamın öyle olma sebebi çocuk yaşta annesini kaybetmesi yani suç kimde yine mi babamda oluyor yoksa Allah ta mı. Hadi geçtim nerde kötüler var gününü gün ettiriyor sürekli iyilere acı veriyor ne bitmez imtihanmiş tam iyi oldum diyorum yeniden veriyor küfür eder gibi maalesef dediğim gibi Allah her kuluna adil davranmıyor davransaydi dünya böyle olmazdı zaten sürekli umut besleyip çabalamaktan yoruldum artık
sen verdiğim örneği yeniden okuyup ona göre düşünmeni öneriyorum.
Zamanında çok yaptım o örneği yine hayal kırıklığı oldu sürekli hastane hastane gezdim stres üzüntuden ne suçum vardı benim millet gençliğinin baharında hayatını yaşar bende ne zaman öl*rüm hesabı yapıyorum bosverin gitsin ya sizin de başınızı şişirmiş oldum zaten benim gibi insanlar anlaşılmaz maalesef
Dostoyevskinin sürgündeyken karşılaştığı köpekle olan hikayesi geldi aklıma
Değil ama bu zamanda normal olmaya başladı
Böyle güçlü kadınlar pek kalmadı
Türkiye deki erkekler bizim gibi kızları cepte görüyor aldatıyor aşko kuşko kız lazım onlara
Kaliteli bir ilişki kalmadı, varsa da biri haber versinn dkkakd ve bu sadece erkekler için değil etrafına baktığında her iki tarafda yapıyor bilmiyorum ama eğer öyle kaliteli ilişki yaşiyacak birini bulursam sadece ona yönelirimm
Vucut bir yerden sonra herşeye alışıyor