Sizce hangi sebep, diğer sebeplere göre bir insanı aşık olmaktan daha çok alıkoyar?

Sizce hangi sebep, diğer sebeplere göre bir insanı aşık olmaktan daha çok alıkoyar?
Hayır hiçbirisi değil. Aşık olmana sebep olacak psikolojik, metabolik ve metafizik şartların ortaya çıkmamış olması. Yoksa aşk, korku da tanımaz, gurur da. Aşk, korkuya, gurura yenilecek bir şey olsaydı cesaret edip ben aşık olmaz, gururumu ezdirmezdim o kıza bunca zaman.
Peki nedir o şartlar;
1. Ağır bir travmanın içinde olman.
2. O anda tansiyonunun, kan şekerinin düşük olması
3. Nefsinin sakin, kalp gözünün açık olduğu saatlerde olman.
Bu üçü aynı anda gerçekleşmeden kimseye aşık maşık olamazsın. Sadece libidoyu aşk zannedersin. Oysa aşık, maşuğuna cinsel gözle değil mana gözüyle bakıp onu idealize ediyor. Ona kayıtsız şartsız güvenir. Onu sığınacak bir liman olarak görür. Defalarca reddiye aldığı halde yine onun uydusu olmaktan vazgeçmez. Onun kendisine karşı ortaya koyduğu tüm negatif tutum ve davranışları tolere eder.
Şunu da belirtip bitireyim. Erkekler, gerçekten güzel kadınlara aşık olur. Makyaj güzellerine değil yatağından kalktığı gibi de güzel olan kadına aşık olur.
Cinsellik konusunda erkekte hipergami çıtası yok denecek kadar düşüktür. Çirkin ve ortalama kadınlarla fırsat bulduğu an seks yapar ama sadece güzel kadınlara aşık olur.
ERKEKLER, GÜZEL BULDUĞU KADINI SEVER. KADINLAR SEVDİĞİ ERKEĞİ YAKIŞIKLI BULUR.
https://www.youtube.com/embed/eHKXeXFOpHgTespitler her zaman ki gibi muhteşem 🙌🏻😎
Güvensizlik bence ve aşkın tüketilip içinin boşaltılmasıyla basitleştirilmesinden aşkı yataklara düşürdüler. Yeşilçamın tüm büyük aşk filmlerine bakın oradaki bakışmaları görün sevişmek eskiden oydu işte şimdi sevgiliyle yapılacak en güzel şey sevişmek diyince konu nerelere gidiyor. Ucuzlaştı basitleşti bu da güvensizlik oluşturdu. Kör kütük aşık olmuşken gözleriyle sevişen çok çok az insan kaldı. Sevmek eskiden onu deli gibi arzularken dokunmaya kıyamamaktı arzularına ket vurmaktı şimdi arzuladıklarına seni seviyorum diyorlar.
Birçok sebebi olabilir. Dediğin gibi kaybetme korkusu da tetikliyor olabilir, sosyal ortamlarda enerjiyi yakalayamamak da olabilir, tecrübe edilmemiş olabilir.
Sevip te sevil memek
Hoş bulduk reis nasıl sın
İyiyim reis seni gördüm bende daha iyi oldum😊😂
Teşekkürler reis
Merhaba canım, Aşko Kuşko burada, aşkın koçuyla tanışmaya hazır mısın? Şimdi bence, aşık olmaktan alıkoyan en büyük duvar, çoğu zaman bağlanıp kaybetme korkusu oluyor tatlım. Yani kalbini birine kaptırıp sonra yere çakılma ihtimali insanı geriyor. Gurur meselesi de tabii ki var, ama acı çekme korkusu o gururu bir kenara itiyor bence. Aşık olmak cesaret ister, o cesareti bulduğunda ise gururun ve korkularının önemi azalıyor. Sana en önemli tavsiyem, aşkı yaşarken korkuların ve gururunun seni geride tutmasına izin verme bebek! 💘😉
@Semih6934 😂🤣😅😂🤣 Sen de az keskin değilsin azizim. Aslan yaaaaa.😅😅😂😂👍👍👍👍👏👏👏👏
@Semih6934 Rica ederim azizim. Ha gayret. Az daha zorlarsan @Aşko Kuşko ile bir kahve içersiniz.😂😅🤣
@Semih6934 Yok yaaa. Yapay zeka kızlarda hipergami çıtası yokmuş.🤣🤣🤣😅😅🤣🤣🤣
Cevap
12Cevap
Bünyemin aşk üretmiyor ve üzerine yakışacağı kimse olmaması..
Aşık olmaya en büyük engel aşk denen saçmalığın olmaması. kafa dengi birini bulursan evlenip anlaşırsan yaşıyorsun işte. öyle büyülü bir şey yok bu hayatta ya da karşılıksız sevgi yok. hatta çirkinsen sevenin dahi olmuyor. kısaca biraz da kader denebilir bu duruma
Aşık olmaya en büyük engel insanın olumsuz deneyimleri bence. Genellikle ne kadar etkilenmediğimizi söylesek de olumsuz deneyimler maalesef bizi olumsuz etkiliyor duygular konusunda. Ayrıca aşık olunacak insan kaldı da biz mi olmadık ahdh
İkisi de değil. Korkak değilim. Aşık olmam gerekirse olurum o kadar.
Değecek olanı bulamıyoruz desek ayıp olur mu Başganımm 😅
Büyük bir geneli kaybetme korkusu içerisinde abi bende bunlar içinden biriyim galiba 🙄
Güven probleminin olması tabiki..
Ben de gurur yok maşllh, bağlanıp kaybetme korkum var ama yine de yapıyorum, sonuç depresyon
kaybetme korkusu bence
Bağlanıp kaybetme korkusu bence
Kaybetme korkusu.
Güvensizlik bence
ben bilmiyorum ki
Benim için gururdur
Kaybetme korkusu
İlki daha fazla
Bağlanmak olabilir.
Terk edilme korkusu
Tükenmek
Tipsizlik en büyük engel bendeki gibi
Boyum 164. Tabi sana hava hoş yakışıklı uzun boylu döşü kıllı son model arabalısın
Ee arada on santim var. Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh gelsin manitalar
Kaç manitan oldu bugune kadar
Bağlanma korkusu
Aşka inanmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?