- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yıl2 arkadaşına birer tane hediye olarak ayakkabı aldığını düşün. Ama birine ayrıca fazladan hediye olarak mont verdin diyelim. Birine 1 hediye verdin diğerine ise 2 tane hediye verdin diye 1 tane hediye alan arkadaşın sana hesap sorabilir mi? Sen ona iyilik yapıp hediye vermişsin bir de üstüne "Bana niye 1 tane hediye verdin de başkasına 2 hediye verdin?" diye sana hesap sorma hakkı var mı? Teşekkür etmesi gerekirken bu yaptığı nankörlük olmaz mı? Bununla aynı hesap. Bu durumda o kişiye adaletsiz diyebilir misin? Diyemezsin. Çünkü hediyenin adaleti olmaz. Hediye üzerinde hak talep edemezsin. "Bana neden onunla aynı hediyeyi almadın veya ona daha fazla hediye verdin? Bu adaletsizliktir" diyemezsin. Çünkü adalet; hak olan durumda sorgulanır. Hediye hediyedir, hak değildir. Allah'ın sana verdiği hayat da bir hediye. İster altın verir, ister gümüş, ister kitap. İster parayla imtihan eder, ister aile ile. Dolayısıyla hediye olarak verilen bir hayatın varken bu hayatı başkalarıyla aynı yaşamamak adaletsizlik olmuyor. Adalet kategorisine giren bir şey değil bu bir kere. Umarım anlatabilmişimdir.
010 Yorumla
Soran+1 yılBen mi dedim bu dünyaya getir diye kafasına göre atmış bu dünyaya b*ktan kaderle benim ne suçum var psikolojimi mahvetti taşıyamadigim yükleri vererek neyin ödülü neyin şükrü
- +1 yıl
Taşıyamayacağın yükler vermiş olsaydı taşıyamazdın. Bak taşıyorsun işte görüldüğü üzere. Ayrıca sen kimsin ki haşa Allah'a beni bu dünyaya getir diye emir vereceksin? Hayır kendini ne zannediyorsun ki? Sen bir hiçtin. Allah sana hayat verdi. Buna şükredecegine isyan ediyorsan zaten Allah'tan hiçbir şey bekleme.
- +1 yıl
Bu dünyada en çok acı çekenler de Peygamberlerdir. Onlardan daha çok acı çekmiş olma ihtimalin yok. Onlar dahi her zaman şükredip yaşadılar. Sen kimsin ki onların çektiği acıların yanında ufacık sorunlarla boğuşup isyan ediyorsun? Haşa bu Allah'ın adaletsizliği değil senin nankörlüğün.
- +1 yıl
Böyle saçma duygulara kapılıp duygusal düşüneceğine biraz mantıklı düşünsen bu düşüncenin ne kadar mantıksız ve saçma olduğunu anlayacaksın zaten
- +1 yıl
Ne derdin var diye sorsam eminim çok içi boş ve saçma bir derdin vardır. Bi etrafına bak da insanlar ne yaşıyor diye gör. En basitinden böbreğin bile 5 dk çalışmasa acıdan kıvranırsın. Ama sana verilen binlerce nimetten hiçbirinin farkında bile olmayacak kadar zavallı bir haldesin şu an. Yazık gerçekten
Soran+1 yılSevdiğim kişi yüzünden dayanıyorum acı çeke çeke yoksa taşıdığım falan yok , adaletsizlik görünce maalesef dayanmıyorum , bu dünyaya ben gelmek istemedim şahsen dediğim gibi her şeye de şükür edebiyatı yapmanız komik kaç kere int*harin eşiğinden döndüm hani merhametli ve adil ya psikolojimi bozana kadar devam etti benim etrafımda kötüler var bir kız namaz falan kılıyor ama bana aşırı derecede kırıcı davranmıştı ben ona bağlı değilim diye de böyle davranıyorsa mantık dışı çünkü kimseye zararım olmaz kırıcı olmam
- +1 yıl
Eğer intiharın eşiğine geliyorsan bu seninle alakalı bit zayıflık. Bunu seçen de sensin. O yüzden kimseyi suçlama. Kendi seçimlerinin sonucunu başkasına yüklemen asıl komik olan.
- +1 yıl
Psikolojik bozuluyorsa toparlamak da senin elinde olan bişey. Ama hiçbir çaba göstermeyip suçu kime atıcam diye düşünüp etrafa saldırman sana bişey kazandırmıyor gördüğün gibi
- +1 yıl
İntihar doğuştan zayıf olanların değil zayıflığı seçenlerin işidir. Kendi tercihlerini başkasından bilmek de zayıflıktır
- +1 yıl
Senin yaşadıklarının daha fazlasını yaşadığı halde bu hayatta mutlu olan tonla insan var. Mutlu değilsen ve ölmek istiyorsan da bunun sebebini yine kendinde ara baskasinda değil
En İyi Cevaplar
+1 yılİmanın zayıf senin tam teslimiyet olmamış daha. İmanını kuvvetlendir. Unutma bu dünyada herkesin imtihanı farklıdır. Neden böyle , neden şöyle demek yerine şükret diyecegim ama işe yarar mı bilmiyorum. Biliyorum belki de bize hep şükret denildiği için bu hale geldik toplum olarak ama başkalarıyla kiyaslayarak yaşanılan bir yaşam çok zor olur.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen etrafımda görüyorum nerde çöp kulları var yaşatıyor hayatı garibanlarin burnundan getiriyor bir de şükret edebiyatı zaten kafayı yedirir
Gizli Üye(18-24)+1 yılBende aynı şeyi düşünüyorum. Neden iyiler kaybederken kötüler kazanır? neden hep iyiler imtihan çeker? neden yani neden biz iyi olmamıza rağmen bunları sorgulayınca da linç yiyoruz gerçekten bunaldım
35 Yorumla
Soran+1 yılYorumlara bakarsan bende öyle linc yedim çoğunun büyük ihtimalle tuzu kuru Kur'ani adam akıllı okumamışlardir bile
Cevap sahibi+1 yılKatılıyorum. Dinden çıkmak istemiyorum açıkcası Allah’a inanıyorum ama adaleti konusunda gerçekten boşluktayım.
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum şahsen ama hemen dinsiz damgasıni vuruyor cahil milletimiz
Cevap sahibi+1 yılHaklısın. En basitinden, mesela kendi emeğiyle bir yerlere gelmeye çalışanlar hep sürünüyor ama torpilli olanlar hep yukarıda. Allah bunlara bir ceza verebilir. Biz neden üzülüyoruz?
Soran+1 yılCidden bir tanıdığım var kadın melek gibi sürekli psikolojik rahatsızlıklarla uğraşıyor biri var kadın namusuna iftira atar milletin, evli kişilerin arasını bozar milletin dış görünüşüne laf söyler ama 1. ci cehennem hayati yaşıyor üzücü yani
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılBenve bende böyle düşünüyorum şu sıralar ama çok basit düşünüyoruz herkese bu haya adil olsa nolurdu dimi? İlla ki bi yerde fakir olucak bi yerde zengin olucak illa ki böyle olmasi gerek bak Ronaldo’ya adam nerelerden nerelere geldi aslinda bu da buna bi örnek belki de bize bi örnek …
00 Yorumla
+1 yılaç peygamber efendimizin hayatını yaşadıklarını bir oku çekmediği çile kalmamış ama böyle insanlar bayılıyor isyanlara girmeye. bi dur düşün bakalım uzaklaşan sen misin Allah mı?
113 Yorumla
Soran+1 yılHani merhametliydi merhametli insna canlıya acı cektirir mi sen bir hayvana veya canlıya eziyet çektiriyor musun
- +1 yıl
Rabbimin hangi ayetinde sana ben sizi dünyaya mutlu etmeye sizin gönlünüzü hoş tutmaya yolladım yazıyor? Bir çok ayetinde bu dünyanın imtihan ve gelip geçici olduğundan bahsediyor. Biz bu dünyanın sonsuz zevkini nimetlerini çok iyi biliyoruz ama bu dünyada imtihanımıza sabırla yaklaştığımızda sonsuz nimetler bizim olucak. Bakara Suresi'nin 153. ayetinde şöyle buyrulur: "Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile Allah'tan yardım isteyin. Çünkü Allah muhakkak sabredenlerle beraberdir."
Soran+1 yılKullarına taşıyamadigi yükleri vermez deniyor Kur'anda merhametli deniyor ama tersini uyguluyor yani dini kitapları okudum gelipte araştırmadan falan söylemiyorum bunları
Soran+1 yılMilabeni , isyanla alakası yok realist olsan biraz anlarsın ne demek istediğimi yine diyorum her kuluna adil ve eşit davranmıyor dünyaya bak bir
Soran+1 yılKur'ani anlayarak oku anlarsın ne dediğimi. Kuran da taşıyamadigi yükleri vermez deniyor ama veriyor e ne iş niye Kur'an da öyle diyor o zaman taşıyamadigi yükleri veriyor bir mantıksızlik yok mu
Soran+1 yılO ilk yazdığın cümleyi ateistler kullanıyor genellikle dinden çıkıyorsun haberin olsun imtihanı veren Allah. Ben valla hep iyi kişilik oldum zaten kötü biri olsaydım bu soruyu sormazdim
- +1 yıl
Şu iyiliği hayat amacı zannetmeniz yok mu...
- +1 yıl
Canım benim şeytan uğraşıyor senle derhal allaha sığın kalbine rabbine karşı öfke yerleştirmiş namaz kıl ağla dök içini ona yaşadıklarını anlat tüm düşüncelerinden dolayı töbe et özürdile benim yaşadıklarımı duysan inan bana allah beni senden daha çok seviyomuş bu yükü nasıl taşıyosun dersin ama o hepimizi çok seviyo her sıkıntıdan sonra bir kolaylık mutlaka vardı ve Allah sabredenlerle beraberdir dediğimi yap ferahlayacaksın o gercekten çok merhametli güzel taraflarını düşün bugün karnın doydu ısındın sıcak yatağındasın güneşi gördün allah gösterdi çünkü duşünsene güneşi , yıldızları , ağaçları, annesini, babasını sevdiklerini göremeyen insanlar var daima karanlıkta olan ama sen görüyosun bunları düşün şükret allaha sığın zamana bırak geçecek 😊🥰
Soran+1 yılNightwalk , bu saatten sonra kötü olurum Allah seviyor zaten öyle tipleri
Soran+1 yılBitikkbirrkızzz, zamanında çokca yaptım ibadet falan elinin tersiyle itip daha hala hayal kırıklığına uğrattı çokça artık dua bile etmek istemiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen iman ettiğin dini, kulu olduğun Allah'ı bilmezsen böyle olur. O kitabı bi kerecik açıp okudun mu
Adalet ahirette diyor
Bu dünyada ödül ya da ceza diye bileyden bahsediyor mu da herşeyi hemen istiyorsun04 Yorumla
Soran+1 yılBen zaten iyi biriysem kötülük yapmıyorsam zaten cennete giderim saçma sapan imtihan adı altında psikoloji bozacak şeyleri vermesi mantıklı mı?
Soran+1 yılBu arada Kur'an'ı diğer kitapları okudum
Cevap sahibi+1 yılSenin inancın yok
İnanmıyorum desene la
Soran+1 yılSorguluyorum, koyun gibi hemen her şeye kanmiyorum Kuran'da merhametli deniyor dünyaya bir bak
+1 yılAllah bence kullarına kıyak yapmıyor, bilgin olsun, sadece izliyor
06 Yorumla
Soran+1 yılEtrafımda şeytan gibi tipler var hep yüzünü güldürüyor hep iyi hayat şartları nerde karakterli kişi var burnundan getiriyor yaşadığı hayatı
- +1 yıl
İnsan ektiğini biçer
- +1 yıl
Tam olarak bende böyle düşünüyorum yani bence de hepimiz kendi secimlerimizi ve onların sonuçlarını yaşıyoruz bu durumda kader diye bir şey kalmamış oluyor yani
- +1 yıl
@Deryakalir hikayeler çok malum
- +1 yıl
Nasıl yani
- +1 yıl
@Deryakalir çoğu anlatılanlar bence masal, çok açık yazamam şimdi kekoların burada kusmasını istemiyorum
- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılAdildir. Sınav dünyası herkes bir şeyle sınav ediliyor
03 Yorumla
Soran+1 yılSınav olurda hiç mi bitmez tam iyi oldum diyorum yeniden başlıyor valla hiçte kötü kullarına sınav falan vermiyor karakterli tiplere yapıyor hep bu imtihanı
- +1 yıl
Nereden biliyorsun yapmadığını
Soran+1 yılEtrafımda görüyorum yapmıyor yani
+1 yılFiravun un hayatını oku. Bide peygamberimizin hayatını oku. Sonra konuş burada.
01 Yorumla
Soran+1 yılSevdiği sevmediği kulu olayı ise eğer bana nötr davransın yeter beni sevdiğini düşünüp acı çektirmesi şaka gibi geliyor. Merhametli olduğunu söylüyorlar Kur'an da neden böyle davranıyor o zaman
+1 yılKur'an'ın tanrısı erkek kadınlari aşağılıyor o yüzden çok bir şey bekleme hep erkeklere çalışıyor
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 632 cevap paylaştı. hayat böyle. canını alma sıkabilirsin. adalet diye bir şey yok.
04 Yorumla
Soran+1 yılArtık cidden gururuma dokunuyor kimseye zararım olmaz etmez birazcık mutlu olmak istedim ne aşk ne arkadaşlık hiç bir şey istemiyorum
Soran+1 yılBu insanlarim çoğu niye böyle o kadar araştırdim ona göre yorum yapıyorum yok inançsızsin yok böylesin yok imtihan yok şeytan vesvesesi diyorlar Kur'an da yazılan şeyleri söylüyorum
Gizli Üye(18-24)+1 yılAdil değil zaten de en azından bu dünyaya gelip gelmemeyi tercih etme hakkı vermeliydi
12 Yorumla- +1 yıl
Allaha adil değil diyen dinden çıkar kâfir olur.
Cevap sahibi+1 yıl@çünkübentipsizim veya zaten çıkmıştır
Gizli Üye(30-35)+1 yılPeygamberin hayatında çekmediği çile kalmamış
Soran:Allah torpil geçiyor 🤣
07 Yorumla
Soran+1 yılMerhametli birinin böyle davranması normal mi sence sınav adı altında bu arada Tevratı falan okursan Allah in merhametsiz olduğunu görürsün zaten gelipte her şeye imtihan demeniz de sıkıyor genç yaşımda normal insan gibi yaşıyorum ne diye gelip gelip bana sürekli sınav adı altında kaldıramayacağım yükü veriyor hadi geçtim eğer böyle seviyorsa kullarını beni sevmesin yani nötr davransa yeter sevgi falan istediğim yok zaten
Cevap sahibi+1 yılTevrat mı? Kurandan başka değiştirilmemiş kutsal metin kitap var mı? Kafan mı güzel Yahudilerin Allaha kendilerini rakip gördüklerini yehuda ismininde Allahla güreşen anlamına geldiğini de mi bilmiyorsunda Tevratta geçenler üzerinden fikir yürütmüşsün Ah varya Allah beyini bedavadan dağıtmış ama bazen diyorum bazılarına gitmemiş heralde Daha nedim ben saba
Soran+1 yılKuran'da Allah'ın kullarına taşıyamadigi yükleri vermediğini söylüyor ama veriyor bu konu hakkında ne düşünüyorsun
Soran+1 yılBu arada 3 kutsal kitabı da okudum örnek verdim Kur'an da verdim işte cevabını ver hani ben cahilim ya
Cevap sahibi+1 yılEeee 5 vakit namaz kılmaz Oruç tutmak hacca gitmek vs yapamayacağın şeyler mi? (Ki olurda yapamayacak durumdaysan Hastalık vb sorumluda tutmam diyor) Kaldıramayacağın bir yük mü Bu senin Başına gelen işlerden bahsediyorsan Yine okumadın mı Onlar başlarına gelen her fenalığı Allahtan bilirler Oysa kendi yaptıkları şeylerdendir diye bir ayet vardı Onuda okudun mu Valla zırvayı kes Uzatma cahili olduğun bir din var. Bahane ara çıkmaya
Soran+1 yılÖnceden çokça yapıyordum ama yine maalesef imtihan adı altında kaldıramayacağım yükleri verdi şu an zaten doğru düzgün dua bile etmiyorum kabul etmeyecek çünkü belli sevmiyor yani başka açıklaması yok
Cevap sahibi+1 yılO ayette müslümandan beklediği vazifeler üzerinedir. O yüzden o örnekleri verdim Başına gelen şeylerin Hepsi Allahtan değildir.
Bu şeytanın bir vesvesesi şeytan seni ele geçirmiş resmenn böyle ah edip vah etme ALLAH görüyor ALLAH en hayırlısı neyse onu yaşatır sen böyle hakaret ederek öteki tarafta yerini belirliyorsun
03 Yorumla
Soran+1 yılBenim yaşımda başka biri olsa çoktan dinden çıkardı yaşadığım şeyleri ben biliyorum bir umut tutundum sürekli Allah bile yardımcı olmadı her seferinde ben ona sığınırken neden elinin tersiyle itti beni
Soran+1 yılBende 6 ay hastane hastane gezdim üzüntüden karaciğerime vurmuş tek başıma kimse yoktu sonra yine ilaç kullanıyorum hayatın rezilligini iyi insanlar çekiyor maalesef
+1 yılAllah mecbur değildir. Allah'ın nasip ettiği her şey lütuftur ama nasip etmediği her şey ceza değildir.
13 Yorumla
Soran+1 yılİyi kul olmaya çalıştım burnumdan getirdi daha ne yapayım bir canım var sadece
- +1 yıl
Peygamberler bile ne zulümler görmüş. Biz neyiz ki
Soran+1 yılAdil değil işte o zaman iyi insanlara kötü davranan kişi adaletli ve merhametli mi sence
Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Bence allahı sorgulama
01 Yorumla
Soran+1 yılKusura bakma ama dünyaya bakınca sorgulama isteği doğuyor insanda
Gizli Üye(30-35)+1 yılçok bencil ve egoist bi insansın :)
022 Yorumla
Soran+1 yılBen mi bencilim öl*mün eşiğinde int*har etmeye kalktığımda bile yalnızdım Allah a sığındım elinin tersiyle itti benim yaşımdaki kişiler nasıl mutlu insanın gücüne gidiyor adil olan boyle mi davranır
Cevap sahibi+1 yılseçimlerini yapan sensin. Ayrıca senin bildiğin yanıldığına yetiyormu sanıyorsun belki hayalini kurduğun heveslendiğin hayat bundan daha kötü olacak ayrıca herşeyden önce intihar etmekten kurtulmuşsun etsen sonun daha kötüydü sırf bunun için bile şükredip tövbe etmelisin
Soran+1 yılYapmadığımi falan mı zannediyorsunuz kaç kere yaptım yöneldim elinin tersiyle itti beni biraz mutlu olmak istedim burnumdan getirdi
Cevap sahibi+1 yılhayattaysan intihar etmiş değilsin sadece teşebbüs etmişsin. Ebedi cehennemden kurtulmuşsun daha ne istiyorsun.
Soran+1 yılBenim yaşitim kişiler seviliyor değer görüyor her konuda nasıl mutlular adil ya hani ben öls*m kalsam kimsenin ruhu duymaz sürekli dış görünüşümle ilgili zorbaliklar gördüm kan bağım kişilerden her şeye üzüle üzüle bağışıklığım zayıfladı iyice küçücük şeylerde bile hastaneye gidiyorum artık hep iyi bir insan olmaya çalıştım hiç haketmedigim muameleyi gördüm hep.
Çok dua ettim canımı al diye yardımcı olmadı yaşasam ne değişiyor sanki
Cevap sahibi+1 yılbuna karar veren sensin kendi elinde olupta yapmayarak ortaya çıkan eksiklerini ve hatalarını yaradana atma.
Soran+1 yılDış görünüşümu falan ben yaptım zaten tam komedisiniz cidden
Cevap sahibi+1 yılo zaman bütün çirkinlerin senin gibi ya da daha kötü durumda olması lazım :)
Soran+1 yılE hani adaletliydi bazı kizlar manken gibi bazılarına uydurma yaratmış
Cevap sahibi+1 yılçok güzel ve aptal kızlar yokmu :D
Soran+1 yılBende sana diyorum ki dış görünüş konusunda neden adil davranmamis hani adaletli deniyor ya Kuran'da
Cevap sahibi+1 yılsenin adaletin dış görünüşten ibaret mi? o zaman herkesi birbirinin tıpa tıp aynı tipte , aynı karakterde, aynı zekada, vb. şekillerde yaratması daha adaletli olmazmıydı? :)
Soran+1 yılÖrnek verdim daha diğer konularda var tabi iyi olun diyip duruyor yaşadığı hayatı burnundan getiriyor neymiş imtihanmiş ne bitmez imtihanmiş psikolojim bitti imtihan bitmedi
Cevap sahibi+1 yılcahilsin cahil araştır biraz ne olduğunun, nerde olduğunun, ne yapman gerektiğinin farkına var araştır öğren.
Soran+1 yılAraştırdığım için böyle düşünüyorum zaten sizde büyük ihtimalle tuzu kuru tiplerdensiniz Kur'an'ı açıp okuyun anlarsınız ne dediğimi
Cevap sahibi+1 yılokumuşsun anlamamışsın o zaman
Soran+1 yılSana şöyle diyeyim etrafımda biri var kadın melek gibi sürekli psikolojik rahatsızlığı ile uğraşıyor biri var kadın milletin namusuna bile iftira atıp evli çiftlerin arasını bozuyor milletin tipiyle dalga geçiyor ama 1. cehennemi yaşıyor iyi olduğu halde hani adaletli diyorsunuz ya
Cevap sahibi+1 yıldünya hayatı ahiret hayatına göre okyanusta bir zerre değil. birisi o zerre kadar zamanda okyanus kadar hayatını kurtarıyor , diğeride zerre kadar hayatta okyanus kadar hayatını batırıyor belki hangisini ister sence aklı olan.
Soran+1 yılValla kafayı yiyeceğim ya sadece nötr davransa iyi insanlara olmuyor mu kötü kullarını sevdiğini anladım artık zaten de. Niye acı veriyor sürekli merhametli biri böyle mi yapar sizce diğer dünyada vereceği ne malum beni yine gider cehenneme atar ne kadar iyi de olsam bu dünyada davranış biçimiyle gösteriyor bunu
Cevap sahibi+1 yılsen egonu ve arabesk kafa yapını bırak biraz mantıklı olmaya çalışarak araştır.
Soran+1 yılNe arabeski , realist ve mantıklı bakıyorum ki sana diyorum ki iyi kullarına neden cehennemi yaşatıyor sürekli mantığa aykırı bu saatten sonra bende kötü olurum zaten iyi olunca da burnumdan getirdi en azından sever bir müddet belki bir kelime söylerken bile 100 defa düşünen ben kötü olacağımı hiç düşünmezdim artık biraz şeytan olmak lazım herhalde
Cevap sahibi+1 yılaraştır araştır tövbe et araştır.
+1 yılallah yapmiyor insanlardir yapyior
03 Yorumla
Soran+1 yılDurduk yere iyi davranıyorum diye kullarından kırıcı şeyler görüyorum kendisi bile zor zamanımda yalnız bıraktı beni merhametli ya hani
- +1 yıl
insanlar cok cok kötüler yapacak bir sey yok iste
- +1 yıl
ne yapyiorsun
- Aşk İlişkileri konusunda 741 cevap paylaştı.
+1 yılAllah yok
06 Yorumla- +1 yıl
Smdjslsls yaratici yok diyorsun yani
- +1 yıl
Başka bir yaratıcı da yok sjnds
- +1 yıl
yaraticidan bahsettim ztn ok
- +1 yıl
neyse yaşina bakaraktan tartişmamayi tercih ediyorum södksls
- +1 yıl
Ne güzel, ben de yaşıma bakarak benimle tartışıp tartışmamaya karar veren biriyle tartışmak istemem zaten 🙂
- +1 yıl
aslinda yaşindan yargilayacak bi insan değilim sadece bu yaşta nasil nerden bu kadar bilgi birikimi yaptin da Allah yok diyorsun şşirtici çünkü böyle bir şeyi söylemek kolay bir şey değil o yüzden , iyi araştirmalar gerekiyor vs vs , teşekkürler ☺️
Töbe töbe çarpılacaz şimdi
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılKonusabilirmiyiz
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne