Bir de üzerine unutamayız🤔
Yokluktan
Kim bilir...
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bir de üzerine unutamayız🤔
Ben yokluk diyorum, çünkü çoğu zaman yanlış kişiye duyduğumuz şey aşk değil, eksikliğimizin sesidir. İçimizde bir boşluk vardır, belki sevilmemişizdir, belki değer görmemişizdir, belki de bir zamanlar çok istedik ama alamadık bir şey vardır. O eksik yanımıza dokunan biri olduğunda, onun yanlış ya da doğru olduğunu göremeyiz. Çünkü o anda gördüğümüz kişi değil, hissettiğimiz tamamlanma hissidir. Yanlış kişiye aşık oluruz çünkü bazen aşk dediğimiz şey aslında bir iyileşme çabasıdır. Ruhumuzun açığına denk gelen bir sıcaklık hissederiz ve hemen bu o deriz. Halbuki o sıcaklık, bazen sadece geçmişten kalma bir yarayı hatırlatan bir dokunuştur. Karşımızdaki kişi bizi gerçekten sevdiği için değil, bizdeki o eksik parçayı andırdığı için bizi çeker.
Yokluk, duygusal bir açlıktır. İnsan açken ne bulursa yer; biz de duygusal açlıkta ne bulursak ona sarılırız. Yanlış kişiye aşık olmamızın sebebi çoğu zaman karşımızdakinin kim olduğu değil, içimizde neyin eksik olduğudur. O yüzden aşk değil bazen bağımlılık olur, sevgi değil alışkanlık olur, huzur değil sığınma olur. Belki de mesele hep aynı: Biz tamam olmadan tamamlanmak istiyoruz. Ve o yüzden, yanlış kişilere doğru hisler besliyoruz.
İlk önce dış görünüşe bakıp hoşlanıyoruz sonra bu sorunlu kalp onu bir anda özel sanmaya başlıyor sonra o bizim gözümüze melek gibi geliyor bunlar olurken beyin kalbin işine karışmıyor karışmadığı için biz daha iki muhabetimiz olmayan kişiye platonik olmuş oluyoruz sonra teklif ediyoruz reddelince takıntı yapıyoruz ya da kabul edince dünyalar bizim oluyor sonra bir bakıyoruz deli gibi abarttığımız kişi 5 para etmez birisiymiş sonra hayal kırıklığı sonra insanlara olan güven kaybı sonra doğru kişiyi yanlış sanma sonra yalnız bir şekilde öbür tarafa göçüp gitme...
Dogruyu söylemem gerekirse bu ikisi de değil.
3. Bir şık gerek.
Ne istediğini bilmiyor olmasından kaynaklı.
Çünkü kişi ister kadın , ister erkek olsun çoğunlukla eşini dış görünüşe göre belirler ve sadece 1 şeye takılarak fark etmesi gereken ileride çok fazla sorun yaratacak ince ve ufak ayrıntıları göremez, kimi zaman görmek istemez.
Herkes sevilmek istiyor fakat sevmekten bahseden maalesef yok.
Hep ben edasıyla veya sadece ben düşüncesiyle kimin kimi sevmesi mümkün?
Gerçekçi olmak maalesef zorundayız.
Doğuyu görmediğiniz için yanlış kişileri sizlere doğru olarak geldiği için ve tercihiniz hep kötü olan insanlardan ibaret olduğu için nerde görünmüş ki iyi olanı seçenek olarak gördüğünüzü çünkü bu yanlış kişiler size ulaşamaz gördüğünü için ve daha çekici olduğu için hep yanlış olanla olursunuz ve önce kendini sorgulamak lazım neden tercihiniz olarak öyle insanlar oluyor
Cevap
23Cevap
yanlış kişiye aşık olmam ben.. bazıları saf olur.. bilerek acı çekmek için kötülerin peşinde sürünür
Hele ki evli bi adama aşık olmak tam aptallık ama sevmek spontane gelişen bi şey elden bi şey gelmiyor en iyisi sevme duygusunu kafada bitirmek
İnsan doğası gereği açgözlüdür. Ulaşamayacağını ister. Hadi diyelim ki bu olmadı ve istediğinize ulaştınız. Burada da gurur devreye girer. Karsinizdaki insana karşı korumanız gereken bir tavrınız varken aynı zamanda ona duyduğunuz aşkı da yansıtmak zorundasınız. Bunun ayarı elbette genelde zor olduğundan ve genç bir insanın deneyimsizliğinden kaynaklı olarak isabetli olması zor.
Ulaşılamadığı için ümitle bekleriz gelmesini. Bir süre sonra onu değilde beklemesini seversin, gelme ümidini seversin.
Değersizlik hissi belki de sevgisizlik. O kişi bize geçmiş travmalarımızı hatırlatır ve geçmişte düzeltemediğimiz ne varsa o kişiyi düzeltme çabasına girerek bunu tatmin etmeye çalışırız belki. Ve aslında sevdiğimiz o değil kafamızda kurduğumuz profildir.
Herkesi kendimiz gibi sanıp en küçük ilgiyi aşk sandığımızdan tabi bu edebi hali halk dilinde mallıktan
Hep zorun ve imkansızın mı peşindeyiz?
Kimbilir ☹️
Yanlış kişi değil aslında. Seni büyütmek için doğru kişi.
Bu konuyu bende pek bilmiyorum hayatım boyunca hep reddedildim
Bu senin için geçerli bir şey genelleme yapılmasın lütfen hah.
Aslında bunu çok az insan bilir durum şöyle;insanların etrafa yaydığı enerji aura vardır. ve bundan iki cinste etkilenebilir kişinin doğru ya da yanlış biri olduğu bu durumu değiştirmez
Kendini tanıyamamaktan geliyor çoğu başımıza.
Bilmem kalp bu yanlış anlamıyor
Daha kimseye aşık olmadım
Çünkü doğru kişi gibi davranır
E git baska bulsana jlerde tek kalma evde kalma snra ben sana diyim
Doğru kişi acele etiginiz için yanlış kişiye denk geliyorsunuz hep
İmkansız olan genelde daha cazip geliyor kolay elde etmek acısız bir süreç sarmıyor canımız acısın istiyoruz galiba başka açıklaması yok
Güzel bir soru cevabını bilmiyorum
Yanlış kişi olduğunu nereden biliyorsun 😅
Sizde beyin çalışmıyor bazı durumlarda
Yanlışın güzel tarafı vardır o sebeple.
Ben mesela yaşça büyük birine aşık oldum çıkmıyor aklımdan
cahillikten
Malım
Secemiyoruz
geçen bu soruyu bende sordum
denk geliyor işte
Kalbiniz mantıgınızın önüne geçtiği için
Manyağız