Arkadaşlar insanlar o kadar kafamı karıştırdı ki Kimisi 900 diyor Kimi 4800 diyor biri diyor ki 1.600 Allah rızası için bir de şunu çözsün ya Ben anlamadım ne bu Bu kadar kolay bir soruyu bile kafamı çorba ettiler çözümümü kabul etmediler Her kafadan bir ses
Matematiği iyi olan arkadaşlar şu soruya bakabilir misiniz?
bir para var bu X olursa bu paranın 1/4 ü harcanıyorsa o zaman x-x/4 olur bu da 3x/4 demektir şimdi bu geriye kalan paranın ( 3x/4) ün 1/4 ü ne yapar 3x/16 yapar bu 300 e eşitse o zaman 3x/16 = 300
klasik denklem işlemi 1600 ü verir
yanlışım olabilir bayadır çözmüyorum ben de mat :D
Kral Doğru ya herkes 1.600 dediyse cevap olur böyle sağlamasını yapılması gereken böyle baya 5-6 soru var yani ben de şöyle diyorum ki Beyaz Atlı bir prensim çıksa bunları birlikte yapsak Ben de yarın okulda
Bak sen adamın dibisin kardeşim hayatında gördüğüm en kral adam sensin Sana yemin ederim kafam g** olmuştu sayende çözdüm ya Herkese Allah senin gibi bir arkadaş eş nasip etsin Kafayı yedim iki gündür
Soruyu gördüğüm an çözdüm yani. Kalan paranin ne kadar olduğunu yani 1/4 u 300 se 4/4 u kac olur diyip hesaplayacaksin ve cikan sonucta ilk paranın 3/4 u oluyor zaten ondan sonra zaten geriye ilk harcanan 1/4 u bulmak kalıyor
Ya çok iyisin işte sonuç şöyle bir şey de var bunun gibi 3 5 soru daha var Ben yaptım da doğru mu yanlış mı bilmiyorum adam ortalama 20 gündür bana sayı problemleri anlatıyor ve artık yanlış yapmak istemiyorum doğru olması lazım En azından benim yaptıklarımı kontrol etsin birisi önden