Ona göre bir şey deneyeceğim.. 🙄
Evet, zamanla öldürür
Hayır, kesinlikle öldürmez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Ona göre bir şey deneyeceğim.. 🙄
Evlilik ilişkinin resmîyete dökülmüş hâli zaten. Bizim insanlarımız genelde evliliği toz pembe ve masalsı sandığı için evlendiklerinde çoğu zaman hayal kırıklığına uğruyorlar. Yüksek boşanma oranlarınında sebebinin bu olduğunu düşünüyorum.
Evlilik bir bütündür. Her zaman yazarım, çok büyük bir sorumluluktur. Olay sadece evi geçindirmek, evi toparlamak ve ya çocuk yapmak değil, insan psikolojisi. O cicim ayları diyerek güzelledikleri bir maske. Peki maskeler en başından çıksa çiftler yine anlaşabilir mi? Nereye kadar her an romantizm içinde geçecek? Nereye kadar çiçek böcek olacaksın? Aynı evin içinde rahatsız olacağın şeyler olmayacak mı mesela? Bunu değiştirmek için ne yapacaksın? Anne, baba olmak için endişelenmiyor musun? Kendine ne kadar güveniyorsun? Aldatılmaktan korkmuyor musun? Kötü taraflarını gördüğü için senden soğuyup soğumayacağını düşünmüyor musun? Bir derdin olduğunda yanında olacağını? Bir şey anlattığında dinleyeceğini? Hasta olduğunda ilgileneceğin? Yeni keşifler yapacağını? Hobiler yapacağını? Yalnız kalmak istediğinde anlayış gösterip göstermeyeceğini? Gündem ile ilgili fikir belirtirken tartışmaya katılıp katılmayacağını? Fikirlerini çocuğa empoze ederken kavga çıkarıp çıkarmayacağını? Evlilik bir karmaşadır. Ya başarırsın üste kalmayı ya da altında kalırsın. Evliliği de, duyguları da öldüren insanlardır.
Teşekkür ederim.
Evliliğin aşkı öldürdüğünü düşünmüyorum. Tabi o aşk güçlü bir sevgiye dönüştüyse eğer. Aşkın taktiği, kuralı olmamalıdır. Aşk, yerini sevgiye bırakır. Gerçek sevgi, mutlu ederek mutlu olmak ve karşındakini değiştirmeye çalışmamakla güçlenir. Kendin gibi kalabiliyor ve onu da olduğu gibi kabul edebiliyorsan, hatasıyla ve doğrusuyla sevebiliyorsan, yanında rahatça şımarabiliyorsan, üstü açıldı mı diye arada bakıyor veya canı yandığında aynı acıyı hissedip kalbinden sızlıyorsan, yanındayken bile özlüyorsan, aynı ve ayrı şeylerden ortak tadı alabiliyorsan; ne güzelsiniz!
Sevdiceğinle birlikte ömürlük ve her yönden sağlıklı bir hayat diliyorum.🧿😻
Evlilik aşkı öldürmüyor, zaman içinde değişime uğruyor. İster buna sevgi de, ister buna alışkanlık de zaman ilerledikçe o eski heyecan azalıyor. Ama arada ayrı kalmak mesela ayrı tatiller filan yapılınca onu özlüyor ve onu görünce yine heyecanlanıyorum işte o zaman diyorum ki hala aşk var.
Bakışlarım yetiyor, öpüşmek az kalır.
Öyle ki kimi zaman o ağaç kesilse ve bir ölüm olsa bile kökleri derinlerde olan aşk ağacı yaşamaya devam eder. Evlilik ise tutkularımızın ve arzularımızın her an diri olduğu, ya da olması gerektiği bir müessese değildir. Kaldı ki böyle bir durum hayatın ve hatta insan biyolojisinin kaldıramayacağı bir durumdur.
Cevap
36Cevap
Çok beklenti varsa, yedi yirmi dört dip dibeyse, aşktan çok maddiyata önem veriliyosa evet öldürür...
Süreklilik arz eden her şey alışkanlığa dönüşür..
Hayır evlilik aşkı öldürmez.. çoğu kişi öyle der ama o ilk heyecan kalmadığı ve birbirlerini de çıkar için sevdiklerinden olur.. yani mesela elde etmek için çok uğraşırlar.. sonra da bir den kendilerini salarlar.. ya da daha az bakım yaparlar.. ya da artık çekici gelmemeye başlar bunların hepsi de zaten birbirlerini o kadar sevmedikleri içindir.. ama bence gerçek aşk varsa ilk gün ki gibi devam eder..
hatta evlilik bunu güçlendirir diyebilirim.
Evlilik aşkı öldürmüyor. Aşkı ölmüş olanlar kusuru evliliğe atmamalılar.
her şey insanın kendinde bitiyor. Mutluluk da mutsuzluk da bizim içimizde. İnsan kendisine tahammülü yokken bir başkasına da tahammül edemiyor.
İnsan kendisini sevmiyor, takdir etmiyor, onaylamıyorken karşısına kim gelirse gelsin burun kıvırıp, beğenmeyip şikayet ediyor. Sonra da evlilik aşkı öldürüyor. Yok öyle bir dünya.
Hayatının sorumluluğunu, duygularının sorumluluğunu alamamış insanların şikayetidir bunlar. Hayatları boyunca da egolarını indirip öğrenmek yerine şikayet ederler.
İnsan kendinden eminse, kendine güveniyorsa hayatına aldığı insana da güvenir. Arkadaşına dostuna güvenir. Ama kendine duymadığı güveni, sevgiyi, mutluluğu dışarıda arıyorsa daha çok arar.
Görmedim bulanını, kendinden öte.
Aşkı öldüren evlilik değil, kişilerin kalitesi değişiyor😂 bir bakmışsın herkes salmış kendini, bir eş değil arkadaş oluyorsun, herşeyi serbest yaşamak tehlikeli oluyor. Hiçbir zaman aman evlendim diyip salmayacaksın. Sürekli evliliği dinamik tutmaya çalışmak gerek.
Çok haklısın bu konu da
Eğri oturup doğru konuşmak lazım. Evlilik aşkı öldürmese de değiştiriyor. İlk zamanlardaki coşku ve romantizm, cicim ayları dedikleri o dönemler gerçekten de var oluyor. Ama ilişki ilerledikçe, zamanla aşk daha derin ve sakin bir hal alıyor. Birbirlerine daha çok güveniyorlar, daha fazla anlayış gösteriyorlar ve birlikte büyüyerek aslında zamanla daha sağlam bir bağ oluşuyor. Her geçen gün onunla birlikte büyümek, birlikte keşfetmek ve yaşamak gerçekten güzel bir şey.
Bence denemelisin.
Aşk dediğimiz şey kişi evlense de evlenmese de son bulur zaten. Aşk, daha bir insanı ilk tanıdığımız zamanda hissettiğimiz yoğun duygunun adıdır. Bu duygu yerini zamanla sevgiye bırakır. Eğer iki kişinin kafası uyuyor ve birbirlerine saygı duyup, birbirlerini koruyup kolluyorlarsa da o sevgi sona ermez.
Bana göre de en önemlisi sevgisi baki kılabilmek
Gerçek aşkı evlilik öldürmez. Olay sadece sahip olmak, benim olsun, onunla yaşamak istiyorum tutkusu ise bu alev elbette söner. Ancak görmediğin an bile sevdasıyla yanıyor, sesine hasret kalıyor, sadece varlığı bile beni mutlu ediyor dersen işte o zaman bin yılda evli kalsan o aşk ölmez, ateşi de sönmez.
Aşk bence bir deprem hali yani aynı deprem gibi belli bir zaman sonra kaybolur ama alt yapısı sevgi olduğu için sevgi ortaya çıkar
ve şu an bir deprem zamanında geçiyoruz bir gün bu deprem dönemi bitecek…
bunun gibi düşünmek gerekir…
Saf sevgiyle evlenmek evliliğin tadını çıkarmak doğru olan
Doğru
Gerçekten arada sevgi, aşk varsa öldürmez. Her an o sevgiyi, aşkı hatta cinselliği taze tutmak gerekiyor diye düşünüyorum.
Yani aslında insanlara sevgisi hiçbir zaman ölmez sadece içinde bulunduğumuz durum ve insanların geçim sıkıntıları yüzünden birtakım sorunlar yaşarlar zaten aşk diye bir şey olduğunu da günümüzde söyleyemem yapılan evliliklerin birçoğu parası alınması yönünden yapılan evlilikler olduğunu görmek gerekir.
Tanıdığım bütün evliler hayattan zevk almıyor :)
Biraz da kişiyle alakalı tabii ama risk almaya değer mi bilemiyorum.
Evlilik son durak… Eee sıradaki.. Bu durum yok yani.. Belirsizlik insanı cezbeden.. Ahh bu insanoğlu 🤦🏼♀️
Sevmeyeni bilene öldürmez ama yetinmeyi bilmeyen yoğun çok eşli tabiata sahip olanları yeni arayışlara sokar.
Bence hala saygi , sevgi tutku varsa öldürmez. Bu aynı ilişkiler için de geçerli.
Evlilik aşkı öldürmez.
Aşk değer verdiğini göstermedikçe, güvensizlik arttıkça, saygı bitince biter.
Evlendikten sonra çok değişti, sözlerini çok duyarız. Aslında kimse değişmiyor biz o kişiyi yeni tanımaya başlıyoruz.
Sanmıyorum ya ne deneyeceksen gel beraber deneyelim yakışıklı😚😉😉😉😉
Seni piremsesim yapacağım
Aşkıımm 💞
Henüz evlenemediğim için ne desem yalan olur ama uygun kişi olduktan sonra aşk ölmez bence.
Evliliğine göre değişir bence. Evlilikte neler yaşanıyor? İki taraf uyumlu mu? Evliliği umduğu gibi gidiyor mu veya gitmiyor mu? Daha birçok duruma göre farklılık gösterir.
Aşk evlensen de evlenmesen de zamanla ölür. Önemli olan aşk bittiğinde, onun yerine gelen duygudur.
Öldürmüyor yerini fedakarlığa, sorumluluğa, sevgiye bırakıyor. Ve takdit edersin ki bu duygular sürdürülebilir bir yaşam için daha mühim
Sadece aşkla evlilik yapılmaz biraz mantık çerçevesinden de bakmak lazım. Aşk dediğin toz bulutu gibi uçup gider geriye gerçekler kalır
Evlendikten ilk zamanlara doğru büyük aşk görür, bir kaç yıl geçtikten sonra artık eskisi gibi büyük aşk görmüyor zamanla sevgiye dönüşüyor..
Eger her sey evlenmeden önce yapılıyor günaha giriyorsaniz zaten evlilikten bir hayir görmezsiniz. Her şeyin yeri ve zamanı vardır.
Öldürmez bence tamam zamanla o aşk azalır yani o kadar deli Gibi aşık aşık olmaz insan ama sevgi bitmez
Öldürülüyorsa gerçek aşk değildir zaten.
Gerçek aşk daha da alevlenir daha da derinleşir.
Bence aksine yaşatyor
Yo öldürmez yüceltir yükseltir hemen dene o her neyse
ohooo enişte evlilik aşkı öldürse iyi süründürüyor diyolar. d Ona göre dikkat ahahhaa. d
Evlilik değil insanlar öldürüyo davranışlarıyla karakterleriyle..
Dene bakim sonucunu burdan paylaş öldürüyorsa evlenmeyiz sfsdh
Yoo öldürmez yaşatır ama süründürür bence 😃😃
Tecrübemi konuşuyo yoksa?🙄
Yani biraz tecrübe diyelim de hayat, çevre işte etrafdan aldığım bilgiler kadar 😊
Evlilik aşki öldürüyor diye evlenmeyek mi yani
Hayır evlilik olmasa daha kötü olur toplum bozulur
Hiçbir fikrim yok ama efsaneler ölmez şekil değiştirmiş buna inanmak istiyorum
Evlilik aşkı öldürse idi torunlar olmaz Dı dimi
Hayır.
Araya finans- para konusu kavgaları girmezse.
Bir ömürlüktür.
@Need4Read hiç bir olaya pozitif bakamıyorsun ki.
bi de kafa buluyo. 🙄
Bunu diyen aşkı bilmiyor tam tersi aşkı güçlendirir
Bence öldürmez ve bir birinizi daha çok seversiniz evlilik göründu gibi hayırlı olsun 🤗🤗🙂
Evlilik her şeyi öldürüyor, bu devirde aklı olan evlenmez.
Bilmiyorum aslında tamamen çiftlerin birbiri ile uyumuyla alakalı bir şey.
Öldürür, insanlar birbirinden bıkıyorlar, birbirlerinin osuruk sesinden, osuruk kokusundan bıkıyorlar.
Max 5 yıl sonra al çocuklarını git demeye başlarlar.
Sevgi olur da aşk geçiyor..
Evlilik seni bile öldürür bırak aşkı shshsj
Aşk zamanla yerini sevgiye bırakan, bırakması gereken bir histir. Bunun kaybolmasına izin vermemek başınıza alabileceğiniz en büyük tehlikedir.
Evlilik değil de saygısızlık başlıyorsa asıl o zaman aşk ölür
2 yıllık evliyim ve imzayı attıktan sonra bir daha hiç eskisi gibi olamadık
Evet öldürüyor
Evlilik aşkı Taçlandjrır bence
Evlendim, belli bir süre sonra aşk meşk kalmadı.
Aşki öldurur ama sevgiyi güclendirir😊
Kişiye göre değişir. Siz Elif’le ne yaptınız iş evliliğe gidiyor mu
Yok boyundan aşağı felç ediyor
Ne istediğini bilmeyen evliler öldürür gülümm
Öldürmez git dene sjsjs
Anasını bile ağlatıyor , evlenme narcos 😂
Zamanla öldürür ve yerine sevgi kalır
Öldürmüyor olsun nolur 🙏
Evlilik değil insan davranışları aşkı öldürüyor
Evet maalesef öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?