Bir ilişkide yaş farkı sizin için önemli mi? Kendinizden en az kaç yaş büyük/küçük biriyle birlikte olabilirsiniz?

Bir ilişkide yaş farkı sizin için önemli mi? Kendinizden en az kaç yaş büyük/küçük biriyle birlikte olabilirsiniz?

Önemli çünkü işler ciddiye bindiğinde ileride sıkıntı olur. 35 yaşında bir adam 20 yaşında bir kızla evlendi diyelim. Adam yaşım geçiyor baba olmak istiyorum diyor kadın çok gencim hayatımı yaşamak istiyorum biraz daha diyor. En basit örneği bu mesela. Elbette bunlar en baştan konuşulması gereken şeyler yaştan ziyade kafa farkı da çok önemli. Benim için de yaş önemli
Araştırmalar, çiftlerin yaş farkının ilişkinin uzunluğunu belirleyebileceğini söylüyor. Aralarında 20 yaş fark olan çiftlerin yüzde 95'inin ayrılma olasılığının daha yüksek olduğu belirlendi. Aşkın gözü kördür derler ancak araştırmalar yaş farkı ile ilişki süresinin bağlantılı olduğunu söylüyor. Şahsi fikrim ise yaşlar sadece sayıdan ibarettir.
Kendimden 16 yaş büyük biriyle evlendirilmistim. Aşırı yaş farkı olan ilişkileri sevmesem de maalesef kendimden 10 yaş 15 yaş büyük insanlarla kafam uyuşuyor. Yasitlarima kafa olarak fazla geliyorum.
Absürt bir şekilde yaş farkı olmadıktan sonra sorun değil bana göre..
Cevap
35Cevap
Maks 6 falan iyi fazlası bozuyor beni
Benim için oldukça önemli. ben kendimden büyük birisiyle aşk yaşamak isterdim. çünkü yaşıtlarım bana çok çocuksu geliyor.. olgun ve aklı başına ne istediğini bilen bir kadın olmalı.. bu yüzden de yaşça büyük tercih ederdim.
İlişki uzmanları psikologlar 10 yaşa kadar normal olduğunu söylüyor bende böyle düşünüyorum. Eğer yaşın 30 geldiyse 15 yaşa kadar bile normal eğer anlaşıp aynı pencereden bakabiliyorsan tabiki. 20 25 yaş fazla 15 den sonrası da fazla, zaten erkekler geç olgunlaşıyor kadınlar çabuk yaşlanıyor bir yerde dengeleniyor yas farkı ile
Hayatın çatatataa diye sağlı sollu giriştiği biri olarak erken olgunlaştım. Düşünce ve yaşam tarzı olarak. Fakat yine de 22 yaşını geçmiş her kadının 40 yaşına kadar bir erkekle bir ilişki yaşamasını garipsemem. Kadının büyük erkeğin yaşının küçük olduğu senaryoda ise kadın erkekten 5 yaş büyük olmalı maks diye düşünüyorum. Fakat bu da 50 yaşına kadar geçerli bir durum benim için. 50 den sonra kadın 70 erkek 50 farketmez.
Yaş farkı benim için birincil kıstaslardan biri. Çünkü hayata bakış açımız ve yaşak enerjimiz aynı olmalı, aynı dili konuşmalıyız. Bu yüzden öyle çok büyük bir sevgili yapmak istemem. Öyle biriyle bir yerden sonra anlaşamam.
Yani afedersiniz ama 10 15 yaş fark da istemem asla. Sübyancılıktır o bana göre.. Hadi en kötü ihtimalle 5 6 yukarı aşağı oynayabilir..
Eksi 5 artı 5 kadar önemli. Yaşanmışlıkları en baştan deneyecek kadar genç olmamalı. Ayrıca içi geçmiş hayattan beklentisi kalmamış kadar yaşlı da olmamalı.
Kesinlikle çok önemli.
Kendimden küçük biriyle olmaz zaten, maksimum da 5-6 yaş büyük olabilir. Çok uçuk farklar istemem.
Akıl yaşta değil baştadır onun için yaş olarak reşit olsun gerisi boş ama illede seçim yapmak zorundaysam += 8 derdim galiba
Belli bir olgunluğa etiştiktikten sonra bence max 10-12 yaş fark olabilir
50 yaşına gelmiş eğitimli insanların bile çocuk olduğunu farkettikten sonra, yaşla neyi kimi ayırıyoruz ki?
Fazlasıyla önemlidir, kendimden çok fazla yaş da küçük büyük birini istemem büyük olarak 1-3 yaş olabilir küçük olarak da 5 yaşa kadar olabilir
Oldukça benden küçük olamamalı 3-5 yaş büyük olabilir aşırı büyük olgun göstermiyorsa..
Benim için pek önemi yok, anlaşmak, tutku daha önemli
Önemli değil yaş akıl birliği uyum varsa gerisi elaleme ne
Makul yaşta bulursak olur yeterki karşı istekli olsun
Erkeğin en az 5 yaş büyük olması gerek, kadınlardan daha geç olgunlaştıkları için
Önemli çokça kendimden küçük birini asla istemem
Kendimden 6 yandan büyük fazlasını da istemem
Yaştan (
Bence hiç bir önemi yok. Çevremde de bunun çok güzel örnekleri var
Kaç yaş fark var mesela
9-10
Ben 33üm kendimden 12 yaş büyük kız arkadaşım da oldu 7-8 yaş küçük kız arkadaşımda
Bu bence normal tabi kız 25+ ise. Bana göre yaş farkı denilince aklıma 20 ve üstü yaş farkı geliyor.
Yazsana bana ya. Biraz konusalım böyle meraklıysak
Sen mesaj at ben buraların yenisiyim xperim yok 😀
Attım gel
Evlenmeyi istediğim kişi benden max. 6 yaş küçük, 3 yaş büyük olabilir bence.
Babam yasndakiyle ve kardeşim, çocuğum yasndakilerle olmam
Bence kesinlikle aşkın yaşı olmaz eğer ki yaşı olsaydı aşk belli sınırlamalara belli kalıplara tâbi olmuş olurdu ama aşk sınırları aşmak özgürlüğü yaşamaktır bir bakıma
👏👏
Benim için yas önemli değil aşık olduktan sonra benden kacbyas küçük olursa olsun birbirimizi seviyorsak yaş konusunu pek takmam ama benden büyükleri ve yaşıtlarım pek beğenmiyorum benden küçük olmasını tercih ederim
Erkek 5 yaştan fazla küçük olmamalı bence 5 bile fazla
Max 12 yaş bence, zaten 12 yaş farkı artik gunumuzda normal gorulmeye başladı.
Benden küçük olmasını istemem.
Yaş farkina bakmiyorum uyuma bakiyorum
Yaş farkı önemli değil karakter önemli
Min 19 yaşında olacak ama
6 yaş +/- oynayabilir.
10 yaş büyük veya küçük olabilir en fazla bu
Vampirse sonsuz yaşında olsa da olur djnf
Yaşlar rakamlardan ibarettir ✋🏿
Abartılı olmadığı sürece sorun yok.
Önemli değil ya en fazla 1000 yaş da olur kdkdkdk
Hiç önemi yok acıkcası
18 ile 55 yaş arası ilişkilerim oldu takılmam
Yaş önemli değil önemli olan seks
Evet küçük olsun istiyorum istiyorum
Kafam uyussun
Çok.
Büyük tercihim
Önemsiz
Hiç bir önemi yok
Kadin arti 18 oldugu surece hicbir onemi yok.
Artı eksi 4 olabilir
Küçüklerle denedim de olmuyor, en az 27-28
-5/+5 olabilir
En fazla 10 olmalı
Çok önemli değil
Cokomelli
En fazla 5
Önemsiz
Kucuk severim
Önemli değil
Çok önemli
En fazla 2 3 yaş