Ya bu gelin anneleri ne zaman işleri zorlaştırmaktan vazgeçecek, bu yüzden 1 hafta önce nişan attık bugün düğünüm vardi benim, bazı kaynanaların kendi kızına sunulan imkanları kıskandığını düşünüyorum ve bozmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
benim kaynana o kadar zor bir kadındı ki bizim yaşayacağımız eve bizden daha çok söz sahibiydi, “şu buraya olmamış, şu eksik, şunu gidin alın”. Evlerine gidip oturmaya çekiniyordum çünkü alıyordu eline defteri başlıyordu sıralamaya
ayrıldıktan sonra zaten kız neler neler saydırdı bana hep de aldıgımız beyaz eşyaların kalitesinden fiyatından vurdu halbuki (aeg, bosch, samsung) almistik. Bizim perdelerimiz sizin koltugunuzdan daha pahalıydı falan.
kavganın ana sebebinden bağımsız daha cok esya hakkında bana saydırdı nişanlım, dügünde takılacak altınlar eski gelininizin kesin falan diye laf carpti
demek ki onların evde sürekli bir kıyas yapılıyordu kızı fişleyen coktu, nitekim de istedikleri oldu ayrıldık. Kadın da evinin esyalarını yenilemiş oldu kızına yar etmedi çeyizleri,
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
sen yat kalk şükret kurtulduğun için. ya evlenseydin? bir çok evlilik böyle anneler yüzünden dağılıyor. ortada çocuklar kalıyor. allahın sevdiği kuluymuşsun ki yine gerçek yüzlerini görebilmişsin nişanlıyken. bir çok insan göremiyor. mesela abim. ömründe ilk defa sevdiği aşık olduğu kızla evlendi. her şey rüya gibiydi. kızın ailesi abime bize çok düşkün falan. hepsi numaradanmış, evlenince ortaya çıktı. amaç çocuk yapmak, abimi kontrolleri altına almakmış tamamen. çocuğu yaptılar abim de boyun eğmedi noldu ortada bir çocuk kaldı. bir kız evinde yaşadığı herşeyi annesine anlatır mı ya herşeyi anlatıyordu. annesi ne dese ona göre hareket ediyordu. birlikte mutlu mesut yaşarlarken bir anda annesi çıkıp geliyordu kız 180 derece değişiyordu. bizi komple silmesini istediler abimden (ki zaten çok sık görüşen dip dibe insanlar değildik) abim de kabul etmedi. saçma sapan sebeplerle olan suçsuz çocuğa oldu.
kendini birey olarak yetiştirememiş annesinin babasının sözünden çıkamayan kadınlarla veya erkeklerle boşuna zaman kaybetmeyin. bir insan aile olmayı kafaya koyduysa ve eşinden eminse artık gerisi önemli değildir. evde yaşanan evde kalır. ben de 8 aylık evliyim. eşimle problemlerim olmuyor mu illaki oluyor. daha aileme 1 kere bile olsun kötü bir durum yansıtmamak için hep kendi içimde çözüyorum sorunlarımı. arkadaşlarımla bile paylaşmam. çünkü biz düzeliriz derdimizi unuturuz ama ailem arkadaşlarım unutmaz. ben bu bilinçle yaşıyorum. eğer herşeyimi anlatsaydım bana sürekli akıl verir yönlendirmeye çalışırlardı ve belki de çok basit sorunlarımız içinden çıkılamayan büyük sorunlara dönüşürdü. ne eşim ailesine ne ben aileme ser verip sır vermeyiz. o yüzden problemlerimiz olsa bile kısa sürede çözebiliyoruz. dallanıp budaklanmıyor. şiddet, küfür, hakaret yemediğim sürece aileme anlatacağım bir durumum olamaz. olmamalı. en basitinden annem evime geldi bi koku almıştım banyoya. o koku çok ağırmış bana değiştir onu ne öyle dedi. anne burası benim yaşam alanım, senin evinde değiliz. bırakta ne kullanıp kullanmayacağıma kendim karar vereyim dedim. böyle söylediğim için hata yaptığını anladı mesela bir daha böyle bir şey söylemiyor. tamamen partnerinde bitiyor iş. o ailesine mesafe koymadıkça asla mutlu olamazdınız zaten
Öncelikle yazın için cok teşekkür ederim tam da nişanlımı tarif etmissin, o da bana hep annesinin ağzıyla konuşurdu nitekim de sonumuzu getirdi, beni gercekten rahatlattınız insan böyle durumda kendini anlayacak birini arıyor
bazen yaşadığımız şeyleri niye bunu hakettim diye yorumlarız ancak aslında daha iyilerini yaşamak için sancı sürecinden geçmemiz gerekir. bu deneyime sahip olmasaydın ilerdeki ilişkilerinde bazı detayları göremeyebilirdin. her zaman iyi düşün. buna bir örnek yine kendi hayatımdan vereceğim. eşim benden önce bir kere nişan atmıştı. sebebi de aynı senin yaşadığın duruma benziyor. kızla anlaşıp ne yapacaklarına karar verdikten sonra kız ailesinin yanına dönünce istekleri talepleri değişiyormuş. o zamanki aldığım maaşla sıfıra sıfır taksitle özelliğine bile bakmadan gidip en pahalı beyaz eşyayı aldırmaya çalıştılar demişti. orada kopmuş artık zaten ne sevgi ne saygı kalıyor devamında. sonrasında benimle tanışınca ailemi tanıyınca fazladan hiçbişey istemediğimizi sadece olması gerekenleri istediğimizi görünce bugün bile hala hem bana hem aileme sürekli teşekkür eder beni hiç zorlamadınız diye. ve elinden gelenin de hep en iyisini yapmaya çalıştı. ve en iyisi de oldu zaten. bu süreçler biraz böyle. karşındakinin maddi durumunu bilerek bu yola çıkıyorsun. üstesinden gelemeyeceği şeyleri talep etmek ne kadar mantıklı? en iyi en pahalı koltukta mutsuz bir şekilde oturduktan sonra koltuğun markasının da kumaşının da bir önemi kalmıyor. yeter ki art niyet olmasın, herşeyin en güzeli zaten sizi buluyor.
evet yaşadığın durum üzücü ve tamamen hayal kırıklığı. verilen onca emek boşa gitmiş gibi düşünüyorsun ama öyle değil. hiçbir zaman pişman olma. bu ilişki bana ne öğretti gözüyle bak. dilerim iyilerle karşılaşırsın
Çok teşekkür ederim cidden gözümü açtınız gerçekten, demek ki bu durumları yaşayan tek insan ben degilmişim. Çok üzücü bi durum ya insanlar çocuklarının mutluluğunu istemek yerine şükretmek yerine nasıl daha zorlaştırabiliriz diye uğraşıyor, iyi dilekleriniz icin teşekkür ederim insallah siz de bir ömür mutlu olursunuz kesinlikle hakediyorsunuz
Hepsinin canı cehenneme Allah onların b. lsını versin
oglu mutsuz olunca kendı mutlu oluyo desene
Çekemezler