Eşim niye böyle davranıyor?

Öncelikle iyi akşamlar arkadaşlar. Şimdi, derdime gelecek olursak sorunum eşim. Ben 26 yaşındayım eşim de 32. 1 senedir evliyiz. İlişkimiz öyle sevgililikle falan başlamadı. Eşim babamı tanıyordu, e haliyle biz de tanışıyorduk. Sonra birkaç yıl sonra evlendik eşimin ve babamın istediği üzerine. Şahsen çok da dert etmedim bu evliliği çünkü kendisi genel iyi birisi olduğunu sanmıştım, zaten tanıyordum da. O yüzden pek bir problem olacağını düşünmedim. Ha bu arada biz tanıştıktan sonra onun çalıştığı hastanede hemşire olarak çalışmaya başladım eşimin referansıyla. Kendisi de orada zaten dermatolog. O yüzden evlenmeden önce birbirimizi çok kez gördük. Niye bunları anlatıyorum derseniz, olayın daha iyi anlaşılması ve daha objektif yorum yapabilmeniz için çünkü gerçekten tavsiyeye ihtiyacım var.

Sorun şu ki, eşim fazla kıskanç ve çalışmayı bırakmamı istiyor. Direkt kökten çalışmayı bırakıp evde oturmamı istiyor. Evde de yapacak bir şey yok zaten, bir tane abla geliyor eve temizlik için, yemeği de zaten ben yapıyorum genelde. Kimseyle konuşmuyorum zaten, dışarı çıkmıyorum, öyle arkadaşım falan da yok ne hastanede ne de kendi sosyal çevremde. Telefonuma istediği gibi bakabiliyor, sosyal medya hesabım yok. Zaten onu aldatmak gibi bir düşüncem de yok her ne kadar evliliğimiz ideal şekilde başlamadıysa da. Ama neymiş çok kadın hemşire varmış etrafımda. Başka yerde çalışayım diyorum, hayır diyor. Kendisinin dominant ve kontrolcü bir kişiliği var ve açıkçası bu beni bunaltmaya başladı. Özellikle bu kıskançlık yüzünden aramız daha da limoni. Sesimi çıkarmıyorum onu kırmamak için ama işimden ayrılmak istemiyorum, onu nasıl ikna edeceğim onu da bilmiyorum. Para desem, kendisinin maaşı ve aylık geliri dermatolog olduğundan ve kiraya verdiği birkaç evden dolayı baya yüksek, yani benim hemşirelik maaşı yanında toz parçası gibi kalıyor, o yüzden ona da bir şey diyemiyorum. Nasıl ikna edebilirim onu bilmiyorum. Eğer sesimi çıkartsam ya da onun istemediği bir şey yaparsam direkt babamı arayıp beni şikayet ediyor ki babamın kolumu kırmışlığı var sinirden o yüzden kolayca karşı da gelemem. Kısacası tıkandım kaldım, tavsiyelerinizi bekliyorum.

Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar, erkeğim ben. Yani eşim diye bahsettiğim kişi karım.
Eşim niye böyle davranıyor?