Misal üniversitede yaşayacağımız aşk meşk ne zaman evleneceğimiz evleneceğimiz kişinin kim olduğu kader midir?
Yoksa elimizde olan şeyler nelerdir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Misal üniversitede yaşayacağımız aşk meşk ne zaman evleneceğimiz evleneceğimiz kişinin kim olduğu kader midir?
Yoksa elimizde olan şeyler nelerdir?
Herşeyi kadere göre yaşayacak olsaydık akıl fikir mantık duygular.. vs verilmezdi.. nasıl yaşayacağını insan kendi iradesiyle belirler.. yazılmış kader de insanın gayretine bağlıdır
O zaman ben evlenmek istiyorum bunun için ne yapayım kız bana pas vermiyorsa?
Her istediğin anında olacak diye bir şey yok.. belki de senin için hayırlı olmayana ısrar ediyorsun
Hayırlısına nasıl denk geleceğim ki daha kızla nasıl ne zaman dudak dudağa öpüşeceğimi bile bilmiyorum.
Bak sen yaşın doğruysa ablam sayılırsın sence ne yapmalı?
Evet ablan yaşındayım... her şey hemen olsun istersen çok hata yaparsın ve küçük olarak gördüğün hatalar ilerde önüne dağ olur...
Ablam diyebilir miyim sana? Hep bir ablam ya da kız kardeşim olsun istedim. Annem ve anneannemden başka kadın yok hayatımda🥺 (Allah kimsenin başından annesini babaannesini anneannesini eksik etmesin). Bir de ablam yaşındasın sonuçta.
Cevap
3Cevap
Takıntılı kuzen kaderde varsa sınav olmak belki de ona sıra gelmiştir artık iyilere sıra gelmiştir o Allah'ın emri
Biz kötü müyüz hem takıntılı diyon bize
Hayır her türlü insan var
kader diye bi şey var mı ki
yok mu?
sanmıyorum
E elimizde olan şeyler nedir peki?
kendi irademiz işte
İrademize namusumuza sahip çıkarsak ne olur peki?
kafamı karıştırdın
Kendi irademiz dedin ya ondan sormuştum irademiz mi belirliyor kaderimizi? Flörtöz biri olursak ne olur?
İrademize namusumuza sahip çıkarsak ne olur? Diye o bakımdan sormuştum.
biraz da senin elinde
Elimde olanlar neler misal?
Yav yorum yaptın bari devamını getir ciddi olmasam sormam değil mi? Hani bir yardım ediversen?
KAder
Ekleme yapiyim : Tesadüf gibi görünen KADER
Anlamadım? Tesadüf gibi görünen kader olunca ne oluyor?
kader de şans de tesadüf de
kader dua ya bağlıdır
Kaderdir.
Kaderin şu an gerçekleşmesi de kazadır.
Nasıl kaza anlamadım?
Allah takdir etmedikçe hiçbir şey olmaz. Biz irademizi kullanarak bir eyleme kalkmak istediğimizde Allah bu eylemi yaratıyor.
Tamam diyelim ki Allah a üniversitede karıyla kızla takılmak için aradığım evlilik için onca dua ediyorum ancak dualarım kabul olmuyor.
Yaşanmayan olaylar senin için belki de daha hayırlıdır. Umudunu yitirmemen lazım. Tevekkül et, hayırlısını Allah'tan iste, şikayet etme. Bir kulun yapması gereken budur.
Nasıl tevekkül edeyim dua etmek haricinde ben ne yapabilirim ki? Var da ben mi bilmiyorum.
Elinden geleni yap. Sonra duanı et.
Elinden geleni yap ta ne yapayım işte sen onu söyle.
O an aklına ne geliyorsa onu yap. Sadece rahat ol yeter. Hepimizin derdi var. Dertsiz baş olmaz derler.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?