Aşk hayatım ile ilgili sıkıntılar yaşıyorum. Sizce doğru mu karar verdim?

Bundan 5 yıl önce ben 21 yaşındayken bir kız ile tanıştım. Kız benim en zor zamanlarımda yanımda oldu aşırı iyi anlaşıyorduk ve kendini geliştirmiş entelektüel zeki birisiydi. Fakat bazı sebeplerden ailem bize karşı çıkıyordu. O süreçte ben hem ailemi ikna etmeye hem de ilişkimi devam ettirmeye çalışırken bu kız iş yerinden başka bir erkekle daha flört etmiş, ben Viyana'dayim o Malatya haliyle sık görüşemiyorduk ama o adamla her gün aynı iş yerinde vs. Ben en sonunda ailemi ikna edip ona evlenme teklifi ettiğimde öbür adamla görüşmeyi kesmiş. İsteme sonrası bana bunu ağlayarak itiraf etti ve ben sineye çekemeyip ayrıldım. Ondan sonra birkaç flörtüm oldu ama hep bir şeyler eksikti ya sohbeti ya başka bir şey. Ciddi bir ilişki yaşayamadım. Onunlayken obezite problemi yaşıyordum ve beni o yüzden aldattığını düşünüp ( bence bu durum aldatma) kendimi diyete spora verdim. Fit bir vücuda sahip olduktan sonra da beni isteyen kızlar gözüme hep basit gelmeye başladı çünkü ya dış görünüşüm ya da param veya Avrupa'da yaşıyor olmam ile ilgilendiklerini düşünmeye başladım. Son zamanlarda yalnızlık bana kötü hissettirmeye başlamıştı. Sonra bir kızla tanıştım kendisi diş hekimi. Hasta olarak gitmiştim fakat birbirimizi beğendik ve randevulaştık. Nerdeyse tekrar aynı enerjiyi yakaladığımı hissediyordum sohbet kafa uyuşması vesaire. Ayrıca oldukça da çekici bir kızdı. Ufak bir yakınlaşma oldu aramızda. Sonrasında kız bana aslında bir sevgilisi olduğunu ve adamın kızı aldattığı için ayrıldıklarını fakat şimdi çok pişman olup kıza sürekli mesajlar atarak kafasını karıştırdığını söyledi, benden zaman istedi. Fakat ben kendimi kullanılmış hissettim ve onunla görüşmeyi kestim. 1 hafta oluyor şimdi kendimi çok çok boşlukta hissediyorum ve acaba yanlış mı yaptım dişçi kız için kalıp mücadele etmeli ve onu kazanmalı mıydım kafa karışıklığı geçene kadar sabretmeli miydim bilmiyorum 🥺 fakat geçmişte yaşadıklarım bende travma olduğu için bu durumu kabullenemedim 🥺 Sizce doğru mu yaptım?
Aşk hayatım ile ilgili sıkıntılar yaşıyorum. Sizce doğru mu karar verdim?