Valla unutamıyorum eskisini 1 sene olacak atamıyorum içimden bana iyi davranmıyordu hiçbir istediğimi yapmıyordu çok seviyordum ama hala unutamadım bilmiyorum takıntıda olabilir çok fazla atamıyorum aklımdan ama emin değilim sevgimi takıntımı ama sürekli düşünüyorum. Sırf bu durumdan kurtulurum diye evlenmeyi düşünüyorum.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Eski nişanlınla kaç sene birlikte oldunuz neden ayrıldınız özel değilse merak ettim.
ailemle birlik olalım düğünden sonra ayrılırız diyordu ailemle yaşayalım vb. annesi badanaya ne gerek var babası eşyaya ne gerek var seven insan herşeye katlanır diyorlar sizce düğünden sonra böyle diyen insanlar ayrı ev açar mı. nişanlıma bunları soruncada bana küfür etti. Birsürü
Ben her zaman aile ile beraber yaşamaya karşı çıktım. Ev içerisinde özellikle yeni evlilerin daha çok yatakodasında zamanları geçeceği için sadece oda değil her konuda aile ile yaşamak imkansız. Mesela şöyle örnek vereyim ablası veya kız kardeşi vardır annesi kız kardeşine istediği gibi davranabilir kişi sonuçta ama sen el kızı olduğun için sana en ufak bir harekette davranışta kıyamet kopabilir. Bu konu gibi daha çok yaşanmışlıklar var. Ev her zaman ayrı olmalı. Ev olmadan da yuva olmaz. Aileyle beraber yaşamak çok gereksiz ve ilişkiyi evliliği bitiren çorba eden sanki ailelerin gözetimi altında sürdürülen bir ilişki gibi olur. Saçma cahillik başka bişey değil. Kiraya geçmek ayrı bişey sonuçta ev alacak gücü durumu yoktur ama aile ile beraber yaşamak tamamen saçmalık. Öyle bir evlilik olmaz öyle bir kafa yapısına da kimse kızını teslim etmez. Ayrı bir ev ayrı bir yuva ayrı bir aile olacak herkes ailesini kuracak kendi anne baba kardeş aile dediğini de 2. plana koyacak.
(kızı) kişi diye düzeltmiş klavye
Aynen o yüzden ayrıldık banada iyi davranmıyorlardı ailesi daha nasıl ailesi ile yaşayabilirdim bıraktım o yüzden ama gel gör unutamadım.
İnsan ilkini kolay unutmuyor ama şunu da unutma ki ayrılığın nedeni ailesi ve başta kafa yapısı gelişmemiş eski nişanlın. burada suç senin değil öyle yuva ömür boyu sürmez. Maddi imkansızlıklar evet var ama bu demek değil ki herşeyi kısalım boya badana olmasın eşya olmasın o zaman kömürlükte farelerin içinde yaşayalım böyle bişey olabilir mi durumun yoksa evlenmeyeceksin demi. Suç sende değil. Ha mesela onları maddi olarak zorlarsın pahalı eşyalar istersin 6 tane 25 gram bilezik istersin durumları kötüyse onları maddi olarak düşünmezsin bu zaten sevgi değil menfaat ilişkisi olur. Seven insan tamam herşeye katlanır ama mantık çerçevesinde her şey.
Yok ben Hiç bir şey istemedim ona rağmen bana nu tarz şeyler söylüyorlardı nişanlıma soruncada bana birsürü küfür etti ağza alınmayacak bende dayanamadım dedikleri dayanılacak gibi değil ailesinin de kendi dedikleride
O zaman zaten olmayacak bir ilişkiymiş. Başka bir kız olsa yine ayrılır çünkü öyle yuva kurulmaz o çocukta yuva kuramaz bu kafayla. Çalışıp kendine ev alıp yuvasını kurması lazım anasının babasının yanında olmaz öyle evlilik tamamen cahillik.
Unutamıyor olabilirsin sana yapılan haksızlıkları edilen küfürleri hakaretleri falan bunlar unutulmuyor ama bide şu bakış açısından bak öyle insanlardan kurtuldun kendine yeni sayfa açtın tecrübe edindin manevi olarak yıpranmış olsan da verilmiş sadakan varmış evlenseydin nolcaktı daha kötüsü olacaktı. Özgürsün umarım seni hakkıyla seven birine denk gelirsin.
İnş çok güzel yorumlar yaptın yorumların için çok teşekkürler düğünden sonra çıkarız diyordu ama açıkçası güvenemiyordum bunları söyleyenler sonradan yaparlar mı diye ayrıca babası sonradan ev alıcam ikiniz çalışıp ödersiniz diyordu ama çocuk daha kiraya gelemiyordu onun sorumluluğunu alırmıydı bilemedim
İkiniz çalışıp ödersiniz bu söz emin ol şu ekonomik zorlukta herkesin içine sindiremediği bir söz neden biliyor musun? Zamanında aileler çocuklarını yapıyorlar belli bir yaşa getiriyorlar özellikle 1965 doğumlular ve sonraları, 50 yaşına kadar elinde hiçbir birikimi sermayesi malı mülkü yok çocuklarının geleceğini düşünmeyip yemiş içmiş afedersin sıçmış qötü zora gelince karınla çalışıp ödersiniz diye bir cevap alınır. Çok özür diliyorum başta belki annenin bir suçu yok ev hanımları sonuçta çalışan kadın değiller ama bu babalar çocuklarını belli bir yaşa getirdikten sonra ne hali varsa görsün çalışsın çabalasın diyip çocuklarına 1 kuruş birikim yapmıyorlar sonra da böyle oluyor işte. Kendi zamanlarında bu kadar maddi zorluk varmıymış ben moruklara hep bunu sorarım bankadan kredi çektiklerinde %0,79 faizle kredi çekerken iyiydi. Şimdi bankalar memur kefil istiyor gençlerin hayatı kaydı evlilikte zengin işi oldu. Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır suç sende değil ailelerde ve o ailesinin cahilce düşüncelerini savunan kültürsüz insanlarda suç. Allah seni iyi yerlere nasip etsin.
Ben zaten memurum heralde bana güveniyorlar 😂 ama ben zaten çalışıp destek olurum demiştim ama buna rağmen bu tarz şeyler söylemeleri normal değil hiç. Yanı düşün ben çalışıcam zaten herşeye destek olucam onlar ise herşeye gerek yok diyorlar sen düşün burada kullanılan ben değilmiyim sence benmi yanlış düşünüyorum
Aynen biraz da babası sana güvenmiştir kız zaten memur devletten alıyor parayı falan eskilerin zihniyeti hep böyle zaten kendileri çocukları için 1 kuruş yatırım yapmazlar böyle ana babalarda nasıl oluyorsa pırlantadan daha değerli oluyor. boş ver bide memursun kurtulmuşsun. Memur olmanın da dezavantajı var bazıları sana banka gibi bakabilir dikkat et şu ekonomik zamanda herkesin dini imanı para olmuş. Yine de dualarım seninle umarım seni hakkıyla seven paranda pulunda mesleğinde gözü olmayan iyi bir aileye ve sevene denk gelirsin.
İnş çok teşekkür ediyorum güzel ve düşünceli yorumların için. Güzellikler seni bulsun🙃
🙏🏻
Bence hemen iletişime geç eski nişanlınla kalbinde biri varken başkasıyla mutluluk zor bence
Ya bana kötü davranıyorlardı eski nişanlım ve ailesi ya geçemem
O zaman yeni biri olabilir unutmak için ama acele etme yeni kişiyi iyi tanı sev
Snaa yemin ediyorum 3 gunde ısmını unutucaksın b 7 yıllık ılıskı mı bu sekılde unuttum
Nasıl unuttun
Detaylı nerden anlatım abım bunu sana
Başkasının hayatıyla oynama
Takıntından kurtulmalısın öncelikle..