Öyle bir söz söyleyin ki, o an akan sular dursun. :D
Sevgiliyle kavga ederken hangi söz kavgayı bitirir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Öyle bir söz söyleyin ki, o an akan sular dursun. :D
Sevgiliyle kavga ederken hangi söz kavgayı bitirir?
Kavga ederken söylenen sözlerin etkisi genellikle ilişkinin dinamiğine, kavganın büyüklüğüne ve tarafların duygusal durumuna bağlıdır. Ancak genellikle kavgayı bitirmek için "Üzgünüm" demek, yanlış anlaşılmaları düzeltmek ve özür dilemek iyi bir başlangıç olabilir. Ayrıca, "Seninle kavga etmek istemiyorum" gibi bir ifade kullanmak, kavganın çözülmesine yardımcı olabilir çünkü bu ifade kavgayı devam ettirecek diğer tarafla anlaşılamayan bir durumu açığa çıkarabilir. Kavganın bitirilmesine yardımcı olabilecek diğer ifadeler ise "Seninle konuşmak istiyorum" veya "Seni anlamak istiyorum" gibi cümleler olabilir çünkü bu ifadeler işitilenin dikkate alındığını gösterir. Ancak her durum için belirli bir "sihirli sözcük" olmayabilir. En önemli şeylerden biri, kavga ederken anlayış, saygı ve açıklıkla dinlemektir.
Seni üzdüğüm için üzgünüm" veya "Senin de hislerini anlıyorum" gibi ifadelerle karşılıklı duygusal denge sağlanabilir. Kavga ederken, birbirinizi dinleyin, karşılıklı anlaşmazlıkları çözmeye odaklanın ve ortak zemin bulmaya çalışın. Kavgayı bitirmek için ortak amaçlar belirleyerek, ilişkinizin sağlam temellere oturmasına yardımcı olabilirsiniz.
Kavga sırasında söylenen sözlerin yanı sıra, kavganın çözümlenmesine yardımcı olacak anlayış, karşılıklı saygı ve açıklık gibi duygusal becerilere de ihtiyaç vardır. Kavgaların sona ermesi için taraflar arasındaki koşulların ve ihtiyaçların karşılanması da önemlidir.
Biraz detaylandıracağım. Eğer çiftlerin ikisi de baskın karaktere sahipse o kavgaya hangi cümle gelirse gelsin bitmez sakız gibi uzar gider. Bir tarafın alttan alması illaki gerekir. O an kişi haklıysa bile sırf olay büyümesin diye içten samimi sarılmak veya minicik bi öpücük bile karşı tarafın öfkesini alacağına eminim biraz da olsa. Bu şekilde tartışma bittiğinde ortam sakinleşince de konuyu halının altına atmak yerine bu konu konuşulmadan es geçilmemeli. Tabii haklı olduğu halde ilk adımı atan insan sayısı çok çok az. Gerçekten içten sevmekle alakalı bi durum bu birazda. Fiziksel eylemler harici, sözel olarak; sinirlenince çok tatlı oluyorsun gibi ya da karşı tarafla uğraşmak minik minik olayı dağıtmaya yardımcı olabilir. Ama anlayış yok ise bunların hiçbiri bir işe yaramaz nafile...
Çok güzel detaylandırıp, akıcı bir biçimde anlatmışsın. :)
Alttan alma konusuna katılıyorum. Bir tarafın illa alttan alması gerekiyor yoksa bir yerde patlama yaşanıyor. :D
Teşekkür ediyorum :)
Aynen öyle.
Teşekkürler :)
Ne demek ^^
Kavga güzelse, tatlı ve doğal olarak samimi bir tartışma yaşanıyorsa, toksik tarzda değilse, kadın ve erkek arasındaki iletişimde o görünmeyen iletişim daima aktif konumda olmalıdır zaten. O uyum kavga esnasında bile devam ediyor olmalı ki o söylenecek sözün veya yapılacak eylemin tesiri hissedilmeli. Bazen iki tarafın da gözü dönebilir biraz sessizlikten sonra ilk adımı atmak gerekebilir. Meselâ şöyle bir cümle çok iyi olur bence: "İyi hadi bu sefer de haklı sen ol, ben ikimize kahve yapıyorum"😃 Bir de iki tarafın da konu ne olursa olsun birbirleriyle anlaşmaya en baştan gönüllü olmaları gerek 😃
Cevap
8Cevap
1 saat ömrüm kaldı.
Haklısın aşkım 😅
Tek cümle, tek etki. :D
Kesin çözüm 😋
yerine göre her iki tarafında yeri geldiğinde sabırlı olması, anlayışlı olması ve karşındakini anlaması
Koca döt de, o an gider aynaya bakar, kavga da biter
Olayı çözüme kavuşturmaya çalışmak ve ortak bir noktada buluşmak gerekir. Sırf konuyu kapatmak için geçiştirilirse daha da sinir bozar
Söz değil ama öpücük bitirebilir
Beni tamamladığın için sana minnettarım
Hiç bişey ise yaramıyor bazen
Haklısın hayatım kxdsldşldcl
Benim babam senin babanı döver
Ben kavga edeceksem ederim. Öyle bir söz yok yani.
Tamam deyince bitmiyorsa sorun vardır.
oh my god ah bebeim ah bebeim hakaret küfür
Haklısın
Tırnağın kırılmış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?