https://hizliresim.com/3wpm1bl
Aşık olmak ve sevmek arasındaki farklar nelerdir?
https://hizliresim.com/3wpm1bl
Aşk geçici, sevgi kalıcı okey ama duygu anlamında ne farklar var arasında?
Aşık olduğunda duyguları hızlı yaşarsın ve tüketirsin. Sevgi olduğunda ise yavaş yavaş duygular yeşerir. Bahar da açmaya çalışan çiçekler gibidir.
Aynen böyle oluyor şükürler olsun ya rabb;
Aşk; kendi değer algını bir başkasıyla karşılama beklentisidir. Kendinde eksik hissettiğin, eksik bulduğun değer ve özellikleri narsist bir şekilde talep etmek, ihtiyaçlarını ancak o kişiye tamamlayabileceğini, giderebileceğini düşünme biçimidir. Çoğu zaman için bir saplantıdır. Ve karşı tarafı idealize etmekle sonuçlanır. Yani hastalıklı bir duygulanım bozukluğudur.
Sevgi ise zaman içinde tanıdıkça, yaşadıkça daha çok o kişiyle birlikte vakit geçirmekten, daha fazla ortak yönlerinizi paylaşmaktan, onunla olmaktan keyif almak, beğenmek ilgi duymaktır, ona karşı duyarlı olmaktır.
Aşk bencildir. Kendi çıkar istek ve ihtiyaçlarını karşılamak için duyulan bir saplantıdır.
Sevgi ise paylaşımcıdır. Sadece kendini değil, karşı tarafın istek, ihtiyaç ve dünyasını görmekten, tanımaktan, kabul etmekten ve karşılayabilmekten hoşlanmaktır.
Aşk gelip geçebilir, saplantının ve hastalığın seyrine göre kendisini veya karşı tarafı yokta edebilir. Çünkü aşk, karşı tarafın olmamasını kendi var oluşunun yokluğu ile tanımlar. Bağımlı kişilik bozukları, narsistler, psikopatlar. Aldatırlar ya da öldürürler veya ölürler. Yani aşk yaşatmaz. Aşk biriktirmez, aşk paylaşmaz. Aşk kabullenmez. Aşk diğer başka her şeyi reddediştir. Siyah ve beyaz gibidir. Var ya da yoktur. Ya benimdir ya da kara toprağındır. Aşk, sevgi değildir.
Sevgi ise paylaşır, geliştirir, ilerletir, kabullenir. Sevgi, doğru karşılığını aldıkça gelişir ya da yanlış insanlarla tükenir. Kısaca sevgi sadakattir, saygıdır, güvendir ve dostluktur. Sevgi bir duyarlılıktır, anlayıştır. Sevginin bir koşulu veya şartı yoktur. İçinden geldiği ve geliştiği kadar deneyimlersin.
Sevgi stabildir. Aidiyeti ve bağlılığı, sadakati ve güveni içerir.
Aşk ise nefretin, öfkenin, saldırganlığın ve ben merkezciliğin kalbinde, yoğun sahiplenme ve aksini reddetme eğilimleriyle iç içedir. Aşk bencildir.
Seviyormuşum
Sevmek değerlidir.
💙🌠
Aşık olmuşum güncelleme
Aşk ise diye başlayan paragraf beni anlatıyo
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏😎 bravo
@isimsizdiss Gerçekten ne çok yorum yapmışsınız :) Teşekkür ediyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar gününüz şimdiden kutlu olsun. Aşk güzeldir ama dozunda yaşayabiliyor olmak gerekiyor. Kendimizi kaybetmeden. Her şey geçici. Kalıcı olan en güzel şey hayatın getirdiklerine, götürdüklerine birlikte ortak olabilmek. Beraber bir şeyleri paylaşabilmek, çoğaltabilmek, başarabilmek.
Teşekkür ediyorum🥰
Yukarıdaki yazıyı kendiniz mi yazdınız
Profilime bakıp tüm yorum ve yazılarımı incelemek isterseniz, tamamını kendim yazıyor olduğumu keşfedebilirsiniz :) Teşekkürler.
Maşallah edebiyatınızın kuvvetli olusunu çok okumanıza mı baglı
Ben aslında hislerimi, duygularımı kelime ve cümlelerle yeterince ifade edebilen biri değilim. Daha çok kendi ufak beste ve müziklerimle içimi yansıtmayı hep severim. Çünkü sözler bize her şeyi göstermezler. Görmek, dokunmak, içimizde hissetmek isteriz. Temas önemlidir. O nedenle sanatı çok kıymetli buluyorum. Çünkü bize, içimize duygularımıza hitap eder. Ruhumuzu besler. Duygularını anlamayan, yaşatmayan bir insan hiçtir. Yoktur bana göre. Hislerimizin karşılığını görmek her zaman kıymetlidir. Anladığımız, anlaşıldığımız yerde olmayı isteriz, bütünleşmek isteriz her zaman. Ben psikoloji ve bilim meraklısıyım. Çok okuduğum ve araştırdığım söylenebilir. İlgi duyduğum konudur çünkü kendimi keşfetmek. Gelişimin içerisinde olmayı severim her zaman. Varlığınız kendimi geliştirmem konusunda bana da bir ışıktır. Paylaşmayı ortak olmayı severim her zaman. Size faydam dokunduysa ne mutlu bana :)
🥰🥰🥰 evet müziği bende çok seviyorum dinledigim şarkıları resmen yaşıyorum
Bu harika. Duygusal açıdan çok içten biri olmalısınız. ☺️ Kendi duygularını hissedemeyen ve kendi hisleriyle barışık olamayan biri kendisini hep dışarıdan bir yabancı gibi görür, bütünleşemez. Yaşamak için hissedebiliyor olmak gerekli. Hissetmek her şeydir. ☺️
Çok şükür evet öyle biriyim ❤🥰
Bu çok güzel. Sizi daha iyi tanımak isterdim. Mutlu günler dilerim. 🤗
Burcunuzu merak ettim
Burcumu merak etme sebebinizi öğrenebilir miyim. :)
Duyguları yoğun burçlar kova ya da balık oluyo genelde
Anladım :) Duygusal değer ve sorumluluklar üstlenebilen insanlar, zamanında ebeveynlerinden değer görmüş, hissettikleri anlaşılmaya çalışılmış, paylaşıma ve düşünceye açık olan değerlerle yetiştirilmiş kimseler olurlar hep genelde. Bu değerleri kişinin eğer yakın çevresi de besliyor ve pekiştiriyorsa güzel örnekler ve değerler her zaman daha güzel örnek ve değerlerle çoğalmaya başlar. Ne ekersek onu biçeriz daima. Tüm kötülüklerin kaynağı sevgisizliktir der tanıdığım bir psikolog. Çünkü çaresizlik, hayatta kalmak için savunma mekanizmaları geliştirmeyi zorunlu kılar. Eğer duyguların örseleniyorsa, hissetmekten kaçarsın. Sana kendini kötü hissettiren değerlerden hep uzaklaşırsın. Bunları duymamaya, dinlememeye, ilgilenmemeye hissetmemeye başlarsın. İhtiyaçlarını baskılar, yok sayar ve başkalarını da duymaz hale gelirsin. İnsan duyumsamaktan kaçındığı, korktuğu, yakınlaşamadığı yerden beslenemez ve kendi bağlarını geliştiremez. İnsan kendisini kapattığı, kapatmak zorunda kaldığı ölçüde her şeye hep kısır kalır, fakir kalır geç kalır. O nedenle nasıl beslendiğimiz her zaman çok önemli oluyor. Kendimizi nasıl beslemeyi sevdiğimiz ve seçtiğimiz kimliğimizi hep şekillendiriyor :)
Tekrar okudum hepsi doğruymuş
Fark yazım şekli sadece birseyi seviyorsan seviyorsundur
Aşk sevginin aşırı hali... aşırı sevmek yerine kısaca Aşk demişler. Geçici kalıcı olması ise duygunun yöneldiği şeyin durumuna bağlı...
Mal sevgisi geçicidir çünkü Mal geçicidir...
İnsan ölümüdür
Allah sonsuzdur...
Sevdiğinle sadece takılırsın kahve içersin falan bi yerlere gidersin ruhunu değilde dışını daha çok görürsün ama aşık olduğun adama canını vermek istersin endişelenirsin aşk ne biliyomusun sokağındaki bank soğuk hava yağan yağmur ayaklarının altından çekilen banklar vakit geçiriyim değilde vakit geçmesin dediğine aşıksındır
Ayaklarının altından çekilen kaldırımlar güldüğünde ısınan o buz gibi hava beraber arkadas aile gibi olduğun insan ilk gördüğünde ya biz çok güzel olurduk sen benim hayalim ol dediysen ayağına taş batmasın eline kıymık batmasın canı yanmasın dediğin insana asiksindir
Aşıgım ve seviyorum
Cevap
13Cevap
aşk daha yoğun
Aşkın tetikleyicisi cinsel çekim. Tanımadığın, huyunu suyunu, karakterini bilmediğin birine aşık olabilirsin. Onu sevmen ise ancak tanımanla mümkün olur. Tadını ve içeriğini bilmediğin bir yemeği sevdiğini söyleyemeyeceğin gibi. Birini sevdiğinde ise onu olduğu kişi yapan kusurlarıyla seversin, sevmenin ne olduğunu gerçekten biliyorsan. Aşkın ömrü en fazla 2-3 yıl. Bu süre içinde maskeler takılı olur, kişi aşık olduğu insanı kendinden uzaklaştırmamak için kendini gizler, ruhunu tüm çıplaklığıyla ortaya sermez. Ancak sevdiğin ve seni seven insanın yanında "sen" olabilirsin maskesiz, yalansız.
👏👏👏👏👏👏
Teşekkürler efenim
Ricalar efem
Sevgi evdir, odaları vardır. Eşyalar alınmıştır. İçerisinde hareketlilik vardır. Ev bakım ister. Aşk bu evin kapısıdır. Bir kere açılır ve kapanır, bir daha kullanılmaz ama orada yerinde evin bir parçası olarak durur.
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Bu güzel betimlemeleri yazmayı neye borçlusunuz
Noldu 18 de
Anlat ya
Ne demek bende konuşma terapisi ne baş liyorum bu pazartesi inşallah
Namaz oruç?
Aşk coşku heyecan Tutku bi anda başlar aklın başından gider zaman geçtikçe aşk dönüşür sevmeye bir birini tetikler Tutku kalır içinde heyecan kalır ama artık kalıplasir içinde deli doluluk biter sevgini yaşamaya başlarsın dolu dolu tek fark biri evin halaz çocuğu diğeri sakın ikisi olmazsa olmaz. Yani
Aşk heyecandır zamanla azalır. ama sevgi zamanla çoğalır ve onu bitiren tek şeyde saygıdır
Nasıl cevaplar geliyor böyle herkes haklı yavv helalll
Sipasivaa:)
Etsem bile mesaj atılmıyor k bakma
Ben atarım sen kabul et:)
B. K atarsın
Tabi seninde beni kabul etmen gerekiyor bsy sormak istiyorum sora çikartırsın
Aşk geçici heves hoşlanti
Sevgi geçmez gerçekten seversen
Evet şüphem yok artık
Aşk çok yoğun bir şey insan kişiliğini bile kaydedebiliyor.
Evet
Aşk daha güçlü bence sevgiye göre ve insanı kör ediyor a. ptallaştırıyor cidden
Aşk aslında aşırı sevgi hali biri diğerinden fazla severse aşık olmuş olur. Aşkı tehlikeli yapan da bu dengesizlik
Haklısın o kadar doğru ki yaşandı bu da yaşandı
Aşık olunca kendini kontrol edemiyorsun
Sen hiç aşık olmadın mu
Oldum edemiyodum artık edebiliyorum sevgiye dönüşüyor
şu an sevgili misiniz
Yoo ihtiyacım yok sevmek için sevgili olmak sart değil
şu an birisi var mı hayatında
Kimin onun mı benim mi
Senin
Sana ne
Canım sıkılıyordu sordum
Aşk diye bişey yoktur sevginin bağlılığı vardır
İşine bak byee
Lütfen 🙏 bişey dicem sonra engellersin istersen
Burdan de seri
Aşk belki geçici ama sevmek öyle değil
Kesinlikle haklısın
Sevmek daha sağlıklı
Kesinlikle dostum
Aşıkken saçmalarsın sevgi daha olgun gibi
Helal la
😉☺
Aşk akrostiş yazdırır, ama sevgi roman 😉😉😉😉😉😉😉😉
Akrostişi yazdım sıra romanda bakalımm
Akrostiş çok komik oldu ama dkfkfkkffkkfkf
Ben okudukça kahkaha atıyorum landkfkkfkfkffk nasıl anladın aşık olduğumu kfkfkfkakdk
Teveccuhunuz bu arada:))
Ahahahha bizimki kara sevda evet demli çay sevmem ben normaldeeee
27 o 30
Siteye üye olurken rastgele girmiştim yaşı
Varlıgı zaten bir şiir
Öyle oldu yav😌😗😀
E sende durumlar ne
Sevdiğin biri var mı anlamında
Allah sana da en güzelini nasıp etsin inşallah
Annelerin duası kabul olur öyle demeeeee
Baba bedduası da koyar bu da yaşandı dkdkdkskkdkdmdmdm
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Aşkta duygu fazla olur
aşk öldürür sevmek yaşatır
Bilmioomki
Calıstır saksıyı acilllll
Aşık olmak ani bir çekim olabilir veya takıntı sevmek de daha uzun süreli ve kapsamlı bir şey
Evet sevmekmiş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?