bilemiyorum arasindaki farklar nedir ? ben aşikmiyim acaba :O
nedensiz seviyorum, mantigim onu sevme desede kalbimden sokup atamiyorum..
nedensiz seviyorum, mantigim onu sevme desede kalbimden sokup atamiyorum..
Aşk, sevginin tutkulu ve derinlikli biçimidir. Aşkı sevgiden ayıran en önemli üç özellik, sadakat, bağlılık ve şefkattir. Sevdiğine delice bir tutkuyla bağlanan âşık onun için kendi çıkarını terk eden kişidir. Aşık olan kişide muhakeme ikinci plana düşmüş, öncelik duyguların olmuştur.
Aşk aynı zamanda gerçeklerin dışına çıkmış, hayal dünyasında yaşanan romantik bir duygudur. Aşktan anlaşılan şey romanstır. Güzel bir aşk yaşamak için romansı mahveden ve artıran şeylerin iyi bir senaaai gerekir.
Sevgi genetik bir eğilimdir. Beynimizde duygulardan sorumlu alan zenginleştikçe bu his de gelişip, aşka dönüşür. Kadını erkeğe, erkeği kadına yönlendiren bu meyil yani aşk olmazsa, iki cins birbirine katlanması gerektiği zaman bunu yapamaz. Aşkta ideal olan sadakate dayalı, sevgi, saygı ve güven bağlarıyla sarmalanmış bir ilişkidir. Bu ilişkinin iyi olduğu kadar fırtınalı ve zor geçen günleri de olacaktır. Ancak sevginin gücü bu zorlukları aşmaya yeter.
yanlış hatırlamıyorsam kadın pisikolojisi kitapta bu konu ayrıtıntılı olarak var. çok iyi bir kitap oku derim. nevzat tarhanın kaleminden..
Arasında çok fark var, ben bi çocukluk aşkına kapılmıştım oda çok kısa sürdü aşk filan denmez ve hiç aşık olmadım sevgilim olduğunda onu çok seviyorum aşkım, canım, cicim, değer veriyorum kavgada ederim hatta gerçekten seviyorum ama ayrılınca kısa bir süre geçince unutuyorum hemen işte bu benim başıma gelenler hep sevgi, aşk dediğinde ayrılsan bile unutamazsın gerçekten sevmişsindir yani bildiğin aşk işte arkadaşlarımın filanda bazen başına geliyor yıkılıyorlar bende hiç öyle bir şey olmuyor çok seviyorum ama geçici.
Sevmek zamanla olur karşındakini tanıdıkça ama aşkı anlamazsın bile.. sevgiyi bünyende hissedemezsin bi heycan mide ağrısı vs. yaşatmaz yada kaybettiğinde acı çekersin ama bu bi histir canın çok fazla yanmaz daha çok alışkanlıklar koyar, aşkı ise her şekilde hissedersin heyecan konuşamama mide ağrıları üzüntüsü sevinci bi an anlamazsın bile kaybettiğinde ise acın bünyeseldir artık canının yandığını hissedersin içinde bişeylerin savaş verdiğini.. bi filmde aşk geliyorum demez diyodu, sevgi geliyorum der ama.. Birde aşkı hissettiğiniz an karşınızdakinde, sevgiyi gözünüz görmez bir müddet taki güçlüyseniz duygularınızı sıyırıp mantığınızlada bakabildiğiniz kadar.. Çünkü genelde aşk mantığa aykırıdır..
Aşk; daha çok sevginin başlangıcında yaşanan duygulardır. Heyecanlanma, birazcık ateş, sürekli onu düşünme hali,karnından aşağı doğru inen ılık bi his, cinsel çekiciliğin hat safhada yaşandığı aptallık halidir :)))
Sevgi; alışkanlık, duygusal bağ, anı biriktirme, uzun süreli birliktelikler sonrasında kaçınılmaz sondur.
Bu belirtilerden hangisi var sende :))
ikiside var ya :)
1 yil olacak iste, uzun zaman konusmadigimizda heycan oluyor heycandan ellerim titriyor hatta :) surekli onu dusunuyorum falan.. ama aliskanlik ve duygusal bagda var :/ :D cozulmezim
Tamam işte aşk ile başlıyor zamanla sevgiye dönüyor. Bir süre görüşmeyince heyecan yeniden başlıyor :)) sonra tekrar tekrar
asiktim, şu an sevgi yani :) tesekurler :))))
Cevap
12Cevap
Aşık olma şuursuzca, gözü kapalı, kör, sağır bir şekilde sevmektir. Yolu sevmekten geçmeden direk aşık olduğunu söyleyenler için çok tehlikelidir. Sonu hüsranla bitmesi muhtemeldir.
Sevmek, aşık olmanın aksine sorunları, farklılıkları görerek ve kabul ederek olur. Devamında zaten aşk gelir...
devamindami gelir ask ? yoksa baslangicta once asikmi olur insan, sonrami sever ?
tanimadan bilmeden asik olamaz insan... ilk goruste ask derler ya.. tamamen yalandir... ilk goruste sadece yuze, cisme asik olur insan. bu da sehvetden cok farki birsey degildir. Cismani guzellik gittikden sonra ask da gider. Simdi dusunun. Bir cocuk gordunuz. Cok yakisikli. Tercihlerinizle birebir uyuyor fizigi. Mesela, yesil gozlu, ucgen vucutlu, genis omuzlu birinden hoslaniyorsunuz diyelim. Yillardir hayalini kurdugunuz bir erkek birgun aniden karsiniza cikti.
sizde asik oldunuz ya da oyle sandiniz. Gozlriniz kor oldu. Bu cocuk biraz capkin cikti, siz hemen bahane bulursunuz, " e canim erkek adam, capkin olacak tabiki" gibisinden. Bu ask nereye kadar surer? ona sahip oluncaya kadar... hadi o da gecti, en fazla bu adam yaslanip kilo alincaya kadar. Halbuki once fikirlerini, goruslerini baz alarak sevdikden sonra yavas yavas asik olursaniz,o zaman gercek aski bulmus olursunuz.
Çoğu zaman karşılaşılan muhtemel bir durum daha. Mantığa bütün şartlar zıt yöndedir. Fakat ona baktığın zaman seni etkileyen onla olmak isteyen bir yanın vardır. Bu durumda ne yapacağını bilemezsin. Ama şunu tavsiye ediyorum. Zıt yöne gitmeye çalıştıkça kendini buna iteceğine. Zıt yöne gitmektense yürü. Yürümekten korkma. Zaten yürürken birden çizgiden çıkıp zıt yöne doğru gideceksindir.
sevmek ile aşk çok farklı.olayı biraz farklı açıdan örnekleyeceğim.mesela ben futbol maçı izlemeyi seviyorum.ama seyretmezsem nolur.hiç bir şey olmaz,bir yerim acımaz,hayal kırıklığı yaşamam vs.aşk ise çok farklı sonu hüsran olursa hayatın alt üst olur,uzun süre kendine gelemezsin,hiç birşeyden zevk almazsın,senden birşeyler alır götürür vs. aşk bu hayatta birşeylere anlam katan tek şeydir.
İki kişi birbirini severse; sevgi olur. Biri kaçar, diğeri kovalarsa: aşk olur. İkisi de sever lakin kavuşamazsa: efsane olur.
Bunu senden daha iyi kimse bilemez. İçinden ne geliyorsa odur sevmek de aşık olmakta aslında bir noktada birleşiyor. Aşkta bir noktadan sonra sevgiye dönüşebilir.
Aşık olmakla sevmek arasındaki farkı sormuşlar?
Cevaplamış ŞemSenin baktığına herkes bakar; ama senin onda görebildiğini herkes göremez.
Herkes aşık olabilir; ama hiçkimse senin gibi sevemez. Tek fark sensin.
Sevmek gelip geçici bir hevestir ama Aşk senin geceleri uykunun kaçmasına neden olur.
Seversin, ayrılırsın ve unutursun. Aşık olursun, ayrılırsın ama onun ateşi gitmez içinden kalbin her gece kor ateşlerde yanar acın dinmez ...
Peki bu aCı nasıl biter benim ayrılalı 1 gün oldu ve çok acı çekiyorm bu böyle devam mi edicek
aşık olmak ihtiyaçtır, sevmek gerekliliktir.
aşık olmak, sevmekten çok daha yoğun duygulanımlara yol açar.
aşık olmak karmaşık, sevmek basittir.
aşık olmak bir sıfatı gerçekleştirmektir.
sevmek ise bir fiili gerçekleştirmektir.
aşık olmak ona baktığında durup durup gülmek bı sıcaklık kaplamasıdır kalbin gzlerine hiç gitmyecek gibi bakmak uzaklaştığında onu özlemek hep yanında olmak istemek o üzüldüğünde kndini bir ölü gibi hissetmek
Aşk seksi bedavayı getirmek icin uydurulmus bir yalandir.
Sevmeye gelince sevmek cok özel bir duygudur..sevdigine sadik olmak, onun güvenini kazanmak , sefkatli olmaktir ve bir ömür hem kalbinde hem sirtinda tasimaktir.
mantığın niye onu sevme diyor?
"Seversin kavuşamazsın, aşk olur."
Aşk sevginin sadece fragmanıdır...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar