Çokta güzel garezi var lafa gelince merhametli deniyor merhametin m sini göstermiyor kullarına karşı. Bazi kulları torpilli onlara her şeyin vipini vermiş adaletli Allah'ım. Sanki ben istedim de bu hayata gelmeye bana sürekli düşmanı gibi davranıyor. İyi oldum burnumdan getirdi nötr oldum yine getirdi bir değişik
Birde taşıyamadigi yükleri verir kullarına sonra televizyon izler birde.
Birde taşıyamadigi yükleri verir kullarına sonra televizyon izler birde.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Niye boyle bir dusunceye girdin ki gunaha giriyorsun ama
Yaşadığım şeyler olsun dünyaya bakınca anlıyor insan. Gunah sevap kavramına fazla takılmıyorum artık sorguluyorum inancımı bu aralar
Boyle olmaz ama mantikli dusunemiyorsun sen
Nasıl düşünmem lazım ki yolumu bulamıyorum , sıfırı tükettim
Neden peki yani bunun bir amaci olmali yano
Sürekli emegimin karşılığını alamıyorum, canımı al diye dua ediyorum kabul etmiyor sanki herkes yaşamak zorundaymis gibi
Kul kaderini yasar ama herkes oyle oleyim deyince olemiyor yani senin derdin buyuk demekki konusmak istersen yazabilirsin kafani dagitirsin biraz
Millet para güzellik istiyor bu da benzer şey bence
Saglik olsun yani konusmak istersen yazabilirsin
Arap paganizmi. Kafanı yorma...
İnsanın kaldıramayacağı yüklerden sınav mi olur sürekli psikolojik olarak ters mantığa aykırı zaten. Komedi geliyor hadi imtihanı geçtik hep e ne bileyim beni cennete koyacağını belki torpilli kullarını koyacak
El İlah bu sual edilmez. Vizeler. Finaller. Sınav çok onda...
niye böyle düşüncelere girdin
Hayata bakınca anlıyor zaten insan
hepimizin hayatında zorluklar var zaten imtihan dünyası burası
İmtihan böyle mi olur küçük çocuklar tac*ze uğruyor bu da mı imtihan. İmtihan neye göre hadi geçtik diyelim seni diğer dünyada cennete koyacağı ne malum belki torpilli kullarını koyacak
evet onlarda imtihan ama burada dikketini çekerim zalim olan insan Allah degil o masum cocuklar emin ol öldüklerinde şehit hükmünde oldukları içinde birdaha sıkıntı görmeyecekler
peygamberin eşine dahil o dedigin torpil yapılmamısken böyle bişi söz konusu degili kimin ne ameli varsa kim Allah için kendi için ne yapyıysa onu görücek ahirette yasadıgmız kötü seyler olabilir üzüldügümüz şeyler olabilir ama bunların sorumluları yine insanlar dünya hayatı cennet degil elbet sıkıntı üzücü seyelr olucak mükafatını ahirette görücez
Sen çocukların t*ciz edilmesine imtihan diyorsan şöyle düşününce İslamı sorgulamakta haklı olduğumu anladım. Mukafatini göremezsek ya şahsen bu dünyada adil olmayan diğer dünya da adil olur mu
Bak konu çok geniş ve senin ön yargılarin da mevcut burada kötü insan diyorum tecavüz yapan da insan cezasını zaten hem. dunyada hemde ahirette Allah soruyor yani kötü olan şeylerin faturası neden İslam'a kesiliyor insanlar kötü kötü olan insanlar anlayın bunu kötülük yapan çıkaran her zaman insan
Kulu acı çekerken dua ediyor ona yardım istiyor o da izliyor bu mu merhametli yani
Ben sana ne söylesem sen konuyu carptiracaksin çok basit sana sağlıklı bir vücut vermiş git işte bakalım sana kim göz verebilir el ayak verebilir nefes verebilir Allah'ı hiç tanımıyorsun onu tanımaya çalışsan ne kadar merhamet sahibi olduğunu görürdün inşallah onu tanırsın
İlla fiziksel olarak sağlıklı olunca sağlıklı mı oluyor insan psikolojik sağlık kötüyse her şey çöp oluyor zaten
Herşeyi bu kadarı kafaya takarsan böyle olur akışına bırak zamana bırak birşeyler düzene girer şunu söyliyim evet fiziksel sağlık çok önemli bence sağlıklı olduğunu için şükretmelisin çocuk Gibi herşeye küsüp ağlarsan mutlu olamazsın bunu dine de suç bulman sonuç getirmez
Zamana bırakınca da değişmiyor daha 2 gün. önce denedim ölm*yi yine beceremedim. Benim yaşadığım şeyleri genç yaşta başka biri yaşasa o da böyle ve daha ağır tepki verirdi. Kafayi yiyeceğim artık ya bir boşlukta çabalıyorum boşa
Ne yaşadın ki bu kadar
Aldatıldım, yarabandı oldum, zorbaliklar gördüm, kariyer olarak yüzüm gülmedi, ilk kazandığım üniversite burnumdan getirdi yaşadığım hayatı kaç kere öl*mün eşiğinden döndüm sonra stresten falan vücuduma vurdu hastane hastane gezdim, arkadaşim dediğim kişiler cepte gördü düşündükçe kafayı yiyorum yavaş yavaş sonum tımarhane veya mezarlık olur bu gidişle
Bu yaşadığın şeyler evet zor ama açılmayacak sorunlar mi hayır değil sadece zamana ve yeni bir sayfa açmaya çalışmalisin belki yaşın genç bir arkadaşsin yaşadığın şeyler ağır gelmiş olabilir ama dışardan gören bı göz olarak söylüyorum çözülmeyecek şeyler değil
Biliyorum ama düşününce insan üzülüyor zaten atlattım ama yani iyilikle yaklaşıp kötülük görünce kötü oluyor insan psikolojisi için
Anlıyorum hepimiz böyle şeyler yaşıyoruz bence Allah'a olan ön yargıni bırak benden sana bı abi tavsiyesj olsun seni tanımam etmem Allah'a dua edebilirsin emin ol acele etmessen bı zaman koymazsan faydasını göruceksin Allah'tan hayırlısını iste olmayan şeyler için de üzülme telafisi olan şeyler düzelir ilerde belki bu yaşadığın şeyler kendin bile gülüp geciceksin geçmişe takılı kalma
İşin olmucak o zaman
Kur'an da merhametli diye bahsediyor ona ne diyeceksin
Umrumda değil boş işler