Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Neden sahipleneyim kocasımıyım onun herhangi bir sorun yaşasam bırak manevi yönünü hukuken bile bir halt çıkmaz evleneceğim kadın hariç kimseye o kadar değer vermem bu konuda şeffaf yürekli olup karalara bağlamanın bir anlamı yok kimsenin de s24ünde olmaz :D
05 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılBazı insanlar her şeye muhalefet olabilmek için bir kedi, köpeği sahiplenmekle sevgililerinin kendisini sahiplenmesini aynı kefeye koyuyor.
İkisi hiçbir zaman aynı şey olmuyor diyemem ancak aklı başında bir insan kendisinin ne şekilde sahiplendiğini çok iyi anlar ve buna göre ilişkisine devam eder ya da bitirir.
Ait olmak, ait olduğunu hissettirmek, sana olan bağlılığını görmek, her durumu seninle en ince ayrıntısına kadar düşünüp senin yararına olabilecek şekilde planlamak, zor zamanında yanında bitip kollarına sarması kötü bir şey değil.10 Yorumla
+1 yılİlişkilerde sahiplenmek ya da sahiplenilmek; öyle bir eşyayı sahiplenmek, üzerinde faydalanmak, kendi çıkarlarınca kullanmak anlamında değil elbette.. Benimsemek, hayatında olduğunu, özel olduğunu hissettirmek, sorunlarıyla ilgilenmek, onunla dertlenmek onunla sevinmek, yüreğinin ve kalbinin ona ait olduğunu hissetmektir..
Kalbini çalmak değil midir ayrıca bu? Çalıp sokağa mı atıyoruz? Gözümüz gibi sahip çıkıyoruz ona.. Sakınıyoruz, koruyoruz, içselleştiriyoruz her şeyini.. Kimse para verip birini satın almıyor burada..
20 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvet kötü bir şey kimsenin üstüne düşmeyeceksin sahibi gibi davranmayacaksın ya seni kullanıyorlar ondan sonra kuklaları gibi ya da yaptıklarını yetersiz buluyorlar bir süre sonra daha fazlasını istiyorlar bir şey yapmadığında suçlu sen oluyorsun
06 Yorumla- +1 yıl
Evet tutturamıyorum çünkü kadınlar çok karmaşıklar ben de karmaşık bir insanım kova burcuyum Ne zaman ne yapacağımı bilmiyorum sevgimi ayarlayamıyorum
- +1 yıl
Teşekkür ederim sorunlarımın zaten farkındayım ama her zaman çözüme ulaşamıyorum Her zaman istediğimi vermiyor veya ben almayı bilmiyorum
- +1 yıl
İnşallah ben de öğrenmek istiyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılSahip kelimesini bende sevmiyorum maalesef ama bahsettiğin durumu anladım ve gayet hoşa gidilesi. Karşındaki kişinin seni benimsemesi, o benim ben onunum düşüncesine girmesi..
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılSahiplenmeyi kedi sahiplenmek gibi anlayanlar bu kafa da fakat sevgiden sahiplenmeyi anlayanlar bu tür söylemler de bulunmaz..
10 Yorumla
+1 yılTabiki kötü bir şey değil eda ama şimdiki sevgili ilişki durumunda insanlar ne istediğini bilmiyor, herkesin sevgilisi var pardon erkek arkadaş kız arkadaş oldu şimdi insan sevgilisine neden arkadaş der onu da anlamıyorum ama samimiyet yok. İlişki ne için yaşanıyor mutluluk mu? Samimiyet mi yoksa menfaat mi? Bence menfaat o yüzden hiç bir heyecan zevk mutluluk kalmadı, o yüzden de çabuk sıkılma durumu söz konusu oluyor.
Aynı zamanda erkekler ne istediğini bilmediği gibi kadınlar kendini gerçekten seven sahiplenen bir insana değer vermiyorlar ki, tipi kayık kavga eden belde silah olan elde tesbih olan hanzo tipli adamlar değerli oluyor, ondan sonra şiddet görüyor ölüyor, tüm erkekler kötü diyorlar, benim ne suçum var, aklı yok muydu? her şey dozunda güzel sahiplenmek ayrı sıkmak ayrı erkekler de dozunu ayarlamayı bilmeli..
10 Yorumla
+1 yılAidiyet hissinin boyutu önemli. Sahiplenilmek deyimi biraz komik geliyor bana. d ama denilmek istenilen aidiyet duygusu. Öncelikle bunu bir ayırt etmek gerekir. Maslow hiyerarşinde aidiyet duygusu da vardır ve her ilişki için önemlidir. Ama bu bağ, his bizim benliğimizin önüne geçmemeli. Sağlıklı bağlar, sağlıklı benlikten ve aileden gelir. Birey olmayı başaramamış her insan gerçek bir yetişşkin giibi ilişki yürütemez. Bir yere bağlanma isteği ile bir yere takmak arasından çok fark var. Aşırı şefkat ya da ilgi beklentisi de çocukluktan gelen bir eksikliktir ve bu hisler biri beni sahiplense ne güzel olurdu gibi isteklerle ortaya çıkabilir... işşte sahiplenilmek tam olarak burada kötü bir şey.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇoğu kişi sahiplenmek ve kısıtlanmayı karıştırıyor. Kıskançlık krizlerine girip kısıtlayınca sahiplenmiş olunmuyor. Bazı kızlar " yaaa benim etek gitmemi istemiyorrr ya benimsin ya kara toprağın dediiiii ne kadar da sahiplenici erkekk" gibi laflar diyor ölüyorum gülmekten 🤣
11 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Sahiplenme deyince kavram karmaşası doğuyor da ondan. Sahiplenme kelimesini kullanmak eşya ve/veya evcil hayvan gibi bir algı yaratıyor. Onun yerine kadın açısından aidiyet kelimesini kullanmak com daha anlamlı olacak. Ama bu kelimenin de erkek davranışını tanımlayacak eril kelime yok. Sıkıntı burada. TDK acilen Aidiyeti karşılayacak eril bir kelime bulmali. 😂
19 Yorumla- +1 yıl
Öyle anlayanlar zaten anlamak istediği gibi anlayanlardır. Aklı çalışan kimse bunun aslında eşya veya evcil hayvan olmayla bir alakası olmadığını bilir. Onlar tamamen rahat takılmak isteyen insanlar ama bu şekilde bir savunmaya geçerek beni rahat bırak mesajı veriyorlar. E öyle insanı da bırakacaksın kendi haline zaten
Gizli Üye(30-35)+1 yıl
İlişkilerde sahiplenme, sağlıklı bir denge içinde olmalıdır. Sağlıklı sahiplenme, sevgi, saygı ve özgürlüğü içerir. Partnerler birbirlerine destek olmalı, birlikte büyümeli ve birbirlerinin bağımsızlıklarını saygıyla karşılamalıdır.
Sahiplenme duygusu, sevgi ve bağlılıkla bir araya geldiğinde olumlu bir şekilde ortaya çıkabilir. Ancak aşırı sahiplenme, partnerin özgürlüğünü sınırlayabilir ve ilişkiyi olumsuz etkileyebilir. İnsanların bireysel kimliklerini korumak önemlidir.
Herkesin tercihi farklıdır; bazıları sahiplenilmeyi, bağlılık hissetmeyi severken, diğerleri daha bağımsız bir ilişkiyi tercih edebilir. Esas olan, ilişkinin her iki tarafının da ihtiyaçlarını karşılaması ve saygı çerçevesinde gelişmesidir.10 Yorumla
+1 yılSahiplenmekten ziyade ait hissetmek diye bişey var. Evet kimsenin korumasına ihtiyacım yok kimseye muhtaç değilim ama o his bambaşka bişey.. sevdiğim adama ihtiyaç duymamda bir sakınca görmüyorum ben
21 YorumlaEn Free benim diyen kadın dahi kıskanılmak, sahiplenilmek , korunmak ister size bu konuda katılıyorum. Sadece yanındaki kişinin dışında daha iyi alternatif bulabilirmiyim diye düşünenler hariç. On tipler de kimseye ait olmayayım, istediğim zaman istediğim kişiyi ben seçerim moduna girerek , belki de kaç defa hayatının şansını kaçırıyorlar.
10 Yorumla
+1 yılMerhabalar
Sahiplenmek sahiplenilmek bence çok güzel bir şey sadece ona ait olduğunu hissetmek başkasını görmemek sadece ona değer ver ve ondan değer beklemek bence dünyanın en güzel hissi olmalı 29 yaşındayım ama daha yalnızım 30 oluyorum ama hala yalnız takılıyorum10 Yorumla
+1 yılHer insan aidiyet duygusunu anlamaz bu her insanla yakalanmayacak kadar özeldir aslında bir insanı kendinize ne kadar yakın hisseder ve özümserseniz o kadar sahiplenirsiniz bu iç güdüsel bir durumdur ve ruhun huzur sokağı olur bir anda anlaşılamaz karmaşık bir ruh hali olduğu aşikardır ama bu duyguyu tam anlamıyla kavrayanlar için o karmaşa bir düzendir...
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı. Benim bildiğim sadece evcil hayvan sahiplenilir. Kelime bana itici geliyor kadınların nasıl hoşuna gidiyor anlamıyorum :D. Ancak şöyle bir şey var ilgilenmesi düşünmesi aitlik hissi güzel duygudur.
12 Yorumla
Hizmet etmek istiyorsa etsin, bu kendi tercihidir öpüp başıma koyarım. Ama sahiplrnmem. Sevgilim/eşim benim malım değil. Aksine ben onun hür bir insan olmasına her zaman destek olurum12 Yorumla- +1 yıl
Ağır bir eleştiri yapmak istemiyorum ama bizim Türk kadınları kendini bariz bir şekilde sahiplendirmek istiyor. Sözel olarak bu durumu ifade etmeseler de duygusal anlamda çok belli. Ben de buna apaçık karşıyım. Kadın evlendiği kişiye veya beraber olduğu kişiye hizmet etsin, bunda bir şey yok. Ama kendini sahip arayan bir konumda görmesin. Aileden gelen bir zincirse dişlerini bilesin, yetmiyorsa elleri kan revan içinde olsun yine de o zinciri kırsın. Kadına yakışan şey ÖZGÜRLÜKTÜR. Yeri geldiğinde kocasına-sevgilisine söz geçirebilecek kadar aslan olamasını bilmeli. Siz Türk kadınısınız, kırın zincirlerinizi
Evimin gadını yapıcam diye gelmesinler de şimdi sjsjsjssj gerçekten seviyorsan o kişiye aitmiş gibi bir his olur diye tahmin ediyorum. Bırakamazsın. Olabilir yani iyi anlamda.
13 Yorumla
+1 yılEn sevmediğim şeylerden biri o kimde beni sahiplenecek eşya mıyım kendine sahip çıksın önce
13 Yorumla- +1 yıl
O numaraları çok gördüm hiçbiri Mert dürüst değildi
Aşk İlişkileri konusunda 6,9b cevap paylaştı. Ait olmak iyidir..
Bu zaman da , bunun sevilmemesinin sebebi , insanlar özgür olmak diye dusunuyorlar..
Ama derin anlami bir kisinin limaninda olmak iyidir.. :/10 Yorumla
+1 yılHayır dozunda olduğu sürece sahiplenmek benimsemek içinde sevgi olan ilişkide olması gereken şey zaten🤷
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNerden baktığına göre değişir. Sahiplenmek kelimesini nasıl anladığına göre değişir. Kıskanmak demekse boştur iticidir güvenliğinden emin olmak koruyup kollamak ihtiyaçlarını düşünmek ve karşılamaksa sahiplenilmek çok güzeldir.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılSahiplenmeyi "onu yapma buna bakma" sananlar yüzünden oluşmuş bir önyargıdır belki.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 5,2b cevap paylaştı. ayır değildir tabi ki, ama bazı kızlar şimdi o çok sahiplenici erkekleri reddediyorlar şiddet bağımlısı kötü davranan erkeklere şans veriyorlar
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılBen çok sahiplenir aslan kesilirim. Karşı tarafında aynı cesaretle kaplan 🐯 olmasını beklerim. Sahiplenilmek çok hoşuma gider.
10 Yorumla
+1 yılİlişkilerde sahiplenmek iyi bir şey tabiki ama ipin ucunu kacirnadigin sürece
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 926 cevap paylaştı. bu çok ince bir ayar. Dozu kaçarsa irite eder, hiç olmazsa ilişkiden koparır.
10 Yorumla
+1 yılSahiplenmek kotu bişi
Sahiplenip saygı duymak güzel10 YorumlaSahipleneyim diyorum kız diyor ki ben hayvan miyim fjfj
10 YorumlaAitlik hissi ile oluyorsa kötü, eşlik etme hissiyle oluyorsa iyi sanırım
10 Yorumla
+1 yılYok canım neden kötü olsun. Kim demiş kötü olduğunu
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılEğer seviyorsam bende tabiki sahiplensin zaten sahiplenmiyorsa olmaz bir yanlış vardır.
10 Yorumla
+1 yılBen her zaman sahiplenmişimdir o benim kırmızı çizgimdir..
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSahiplenilmek aşırı güzel bi duygu.. Tadında olduğu sürece
10 Yorumla Herşeyin suyunu çıkardılar zaten. Kötü bir şey değil aksine güzel bence
10 Yorumla
+1 yılSahiplenilmek güzelbe insan kendini değerli hissediyor.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 19b cevap paylaştı.
+1 yılİlişkide iki taraf birbirini sahiplenmek zorunda. Çünkü aşk paylaşamamak demek.
10 Yorumla Mal gibi düşününce kötü tabi ona benimseme diyip yumuşatmak istiyorum.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılSahiplenirim ama başimin üstünde taşirim
Hayvan sahiplenenler gibi değil10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılEvet kötü birsey... kim kimi sahipleniyor lütfen bi dikkat edelim
05 Yorumla- +1 yıl
Anası mi baba di nikahlı kocası mi... ya da karısı mi cidden soruyorum neyin sahipligi
- +1 yıl
Gerçekten merak ediyorum hangi psikoloji bu
+1 yılSahiplenmekten cok karşılıklı saygı duymak daha iyi. Cünkü sahiplendiğim hisseden karşı taraf zamanla bu benim avucumda diyip yönelebiliyor. Zor olan sevilir basit olan dibinde olan umursanmaz..
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAksine çok güzel bir duygu. Aynı duyguyu karşıya da yansıtırım.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Çok güzel bir şey aslında ana bazen kötüye kullanabiliyor insan oğlu
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,1b cevap paylaştı.
+1 yılKuzey iyi sahiplenememiş karı pavyona düştü 🤣🤣
21 Yorumla
+1 yılBence değil ben çok sahiplenirim benim sevgilim benim kocam sonucta
10 Yorumla
+1 yılBence değil benim en çok sevip istediğim ilişki tarzı bende sahiplenirim ama karşıyı sıkmadan
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılDeğildir. Fazlası sıkar boğar.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 854 cevap paylaştı. Ayarında olmalı hersey
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 311 cevap paylaştı.
+1 yıl- Bence olması gereken bir şey
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Seviyorsa, Seviyorsam benimdir.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 673 cevap paylaştı. Sahiplenirim ve sahiplenilmek isterim nokta net
10 Yorumla
+1 yılÖlçülü bir sekilde değilse cok kotu bizzat yasadim
10 Yorumla
+1 yılSahiplenilmeyi seviyorum
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılİyi bişey evet kim ne anlamak isterse anlayabilir
10 Yorumla
+1 yılAynı fikirdeyim baba yiğit
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılKimse kimseye tasma takmasın
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 8,5b cevap paylaştı.
+1 yılAksine gayet güzel bir şeydir
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı. Sahiplenilmek çok güzel bir duygu bence
10 YorumlaKeşke ben de sahiplensem
10 Yorumla
+1 yılBazen kötü hakeden olmayınca
10 YorumlaGüzel bir şey bence
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılGenellikle erkeklerin sözleri
10 Yorumla Hahahwhwhwh foto cok komik
10 Yorumla
+1 yılDeğil hayır olması gereken zaten bu sahiplenmek
10 Yorumla- Devamını Gör (12)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası