Kader
Bizim elimizde
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben kadere inanmam, hatalar insanlara mahsustur, vardan var eden değil yoktan var eden Allah derki ben size beyin verdim idrak etmesini bilin, akıl mantık bizim elimizde, eğer sen doğruyu bildiğin halde hatalara doğru yürürsen bunun kaderle alakası yoktur.
Cevap
26Cevap
Bizim elimizde değil.. Öyle olsaydı bu kadar mutsuz kişi olmazdı..
Aynen
Bizim elimizde bazen de şans bazen de kader
Kalpleri bilen ancak Allah'tır. Ne diyor rabbimiz? "Yere göğe sığmadım, mümin kulumun kalbine sığdım." ayeti Allah'ın kalplerde olduğunu bizlere gösteriyor. Gönlümüzü kıran olunca o kişiye değil, Allah'a koşmamız bu sebepten. Kalpte olan her bir olay, kaderdir. Bir insana ısındıran da ondan uzaklaştıran da Allah'ın kalbimize verdiği ilhamdır.
Kadın bulmaksa konu o kolay kanka. Diyorsan ki mutlu olmak, o da kolay. Zor olan hayat şartları. Altı saat çalışıp elli bin lira kazanmıyorsan geçmişler olsun :D
kurandaki hangi sureydi unuttum. şöyle diyor biz sizi birbirinizin karşısına çıkardık kaderleriniz bir yazıldı. ancak siz mücadele etmeyip çaba göstermeseniz kaderleriniz farklılaşır. bu da sizin geleceğini olumsuz yönde etkiler diyordu.
Önce çabalar olur olmaz işte o zaman kader deriz, oturduğun yerden bir şey yapmayıp kader denmez
Tek bir şeye yüklemek saçma olur Birazi elimizde birazı kaderimizde birazida sansimizda bence 🤷
bence kaderin anlamini bilmiyorsunuz. Kader sizin secimlerinizi Allahin onceden bilmesidir, yani anketteki iki sık birbirini goturuyor... (Sadece fikrimi sundum anlamini internetten arastiriniz 2 dknizi almaz bile, fikrimden dolayi ahirette vs hak, gunahi vs kabul etemem)
Kim ne söylerse söylesin kader. Ne güzel alımlı karakteri iyi zeki kadınlar var yalnız ne kızlar var her anlamda eksi , ama el üstünde tutuluyorlar. Birde tanışmak zaten kader.
Her ikiside diyebiliriz..
Küllî İradenin çizdiği güzergâh da Cüzî iradenin tasarrufu.
Ikiside bence.
Hem kader hem biraz da çaba ister.
Kader kısmet ya ama insanlar da tercihleriyle kaderlerini imzalarlar
Allah sana da bir kader çizer ama tercihinlw değiştiren sen olursun ✍🏻
Bazen ne kadar çaba da göstersen sevsen de olmuyor. Demek ki bir yerden sonra kader.
Kader tabi ki, ben kaderime yazılı insanı bekliyorum ve onun için dua ediyorum hep
Seçimler bizim elimizde ama evlilik kadersel diye düşünüyorum
Bence yüzde 50 yüzde 50 ikiside rol oynar kader de gayrete aşıktır diye bir cümle tabiki boşuna kurulmamış
Bazı şeyler kaderde varsa olur ama bazı şeyleri de biz kendimiz yaparız 🙂
Alın yazısı bence biz ne dersek diyelim Allah'ın yazdığı olur bizim hareketlerimizde önemli tabi
İkisinin ortsında bir yerde gibi...
Şans işi ya biz ne kadar uğraşsak da.
İyi veya kötüyü seçmek bizim elimizde
yarı yarıya bence
hem kader hem bizim elimizde
Biraz kader biraz bizim elimizde diyelim
bıktım her şeyi kadere baglamaniza
Bazı şeyler bizim elimiz de
Kader.
İkisi de
Kader
Kader