Diyelim sevdiğiniz değer verdiğiniz biri var ama atanamamış, onunla ciddi düşünür müsünüz?
Evet gönüller bir olsun yeter
Hayır hayat şartları çok zor
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Diyelim sevdiğiniz değer verdiğiniz biri var ama atanamamış, onunla ciddi düşünür müsünüz?
sevdiğim kadından cv isteyecek değilim :) iş kısmı onun kendisinin karar vereceği ve mutlu olmasını sağlayacağı bir araç sadece. ev geçindirme kısmını bir kadının omuzlarına yükleme fikri bana ters geliyor.
Kadınlar neden kadınlığını yapmıyor peki? Ben de sizle aynı fikirdeyim ama kadınların da görevleri var. Sence günümüzde kadınlar bu görevleri yapıyorlar mı? Tek düşündükleri para yemek mi yoksa?
@Aydın_Genç evet kadınlar kadınlık yapacak erkekler erkeklik. Roller zaten yaratılış itibariyle belirlenmiş durumda. Kimsenin kimseden rol çalmasına ihtiyaç yok. Fıtrata aykırı bir durum.
Çalışmak isteyip istememesi onun tercihi çalışmak istemiyorsa çalışmasın, çalışmak istiyorsa düşünürüz. Bu durumda atanıp atanamaması işsiz kalması falan filan önemli değil.
Cevap
27Cevap
En kralını bulursun 😄 erkekler lafta çalısan istese de kaldıramaz eli güçlü kadını. Hiç çalışmayan iş bulamayacak bölüm mezunu arkadaslarımın hepsi evlendi, çolugu çocuğu var. El üstünde de tutuluyorlar. Benim gönül işleri açısından yüzüm hiç gülmedi. Kendi dengimde iş yapan erkek bile denk gelmiyor yani
Bu adamın çalıştığı yer bekar çalışan kadın dolu olduğu için biraz umutsuzluğa kapıldım, sen öyle diyince çok mutlu oldum teşekkür ederim ☺️ bir de artık hiç bir evliliğin garantisi olmadığı için çalışan kadınlar çok daha şanslı, özgürsünüz en azından, inşallah her şey gönlünce güzel olsun 😊
Red Pill sayfaları boş yere demiyor kariyer yapan kız erkek bulamaz diye. Sebebi de feminenliğini kaybetmesi
Bir kadın işsiz bir erkeği hayatına almak konusunda düşünebilir ama bir erkeğin bunu düşünmesi saçma olur.
İslam'da kadının parası kandisinedir, evin geçimini erkek sağlamak zorundadır.
Bu yüzden erkeyin eşinden bir beklentisi olamaz
hangi hadiste kadının parası kendisinedir yazıyor 250 gramcı
Hemen kaynaklara bakalım gramaj
“ Allah bazılarını diğer bazılarından üstün kılması ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınlar üzerinde kavvamdır/gözetmendir. ” (Nisa, 4/34)
mealindeki ayette kadının, ailesi için kendi malından bir şey harcamak zorunda olmadığına işaret edilmiştir.
Peygamber Efendimiz (asm) de
“Hanımlarınızın sizin üzerinizde, durumlarına uygun olarak yiyecek ve giyecek hakları vardır." (bk. Ebu Davud, Menasik, 56; İbn Mace, Menasik, 84)
buyurarak, ailenin geçiminin evin reisi olan erkeğe ait olduğunu belirtmiştir.
Buna göre, kadın evlenip kocasının evine yerleştikten sonra bütün yiyecek, giyecek ve mesken masrafları kocaya aittir. Bunlar israfa kaçmadan ve cimrilik de etmeden eşlerin sosyal seviyeleri dikkate alınarak karşılanır.
yinede buradaki kaynakların hiçbirisnde para kadınındır demiyor
Peki kadın neden itaat etmiyor erkeğe
Kimse bunu sorgulayıp konuşmuyor ama. Madem erkeğin para harcaması gerektiğini dile getiriyorsun, kadının itaat etmesi gerektiğini de dile getir. Sadece tek tarafı dile getirdiğinde feminizm propagandasına dönüyor iş. Feministler işine geleni yaparlar. Paranı alıp, itaat etmezler. Ben bu işte yokum. Önce itaat etsinler!
Atanamayan insanların yapacak bir şey yok diyerek kenara çekilenlerini anlamak çok zor. Elin ayağın tutuyorsa üretime bir şekilde katılman gerekiyor, napalım kısmet değilmiş diyip ömrünün geri kalanını evde geçirmek doğru bulduğum bir davranış değil.
Yapacak bir şey yok diyip kenara çekilmedim aslında her türlü denedim ama olmadı
Arkadaşım ne anlatıyorsun Ankara hukuk mezunuyum, yüksek lisans yaptım, hayal edemeyeceğin kadar sınava girdim, her yer torpilliler ile dolmuş. Kasiyerlik de yaptım kastın buysa, benim işsizlik dediğim bahanelerin arkasında sığınılmış bir mağduriyet değil, yıllardır verdiğim emeklerin karşılığında kendi alanımda mesleğimi yapamamak
Tamam ulusal seviyede bunlar kabul edilir Türkiye sınırları içerisinde kimse gidip bunları anlatsan haklısın senin yapabileceğin bir şey kalmamış derler. Kastettiğim kasiyerlik yapman değil sonuçta tüm bu süreç sana bazı yetkinlikler katması gerekiyor gerçekten iyi ve kaliteli bir süreç geçirdiysen, bu durumda uluslararası seviyede sana söyleyecekleri şey bu yetkinliklerin bir günde kayıp mı oldu da ilerlemekten vazgeçtin yoksa uluslararası seviye için yeterli seviyeye tüm bu yetkinliklere rağmen ulaşamadın mı? Yani Türkiyeden kafayı dışarı çıkarttığın anda bahane kabul etmezler, pes etmek zayıflıktır, elindeki yetkinlikleri artırmak için planın nedir diye sorarlar bizim insanımız bu seviyeye karşı zorlanır.
Kendi alanında diploması bile olmayan torpilli prof. ların doç. ların görev yaptığı bir sistemde üniv. mezunlarının uluslararası alanda yeterlilik kazanamamasının sorgulanması da tuhaf. 18 yıldır kesintisiz okuyup o mülakattan bu mülakata sürüklenip duruyorum, yeterlilik kazanmak için ABD mahkemelerinin oturumlarına mı katılayım? Sorgulanması gereken bence uluslararası yeterlik değil, devletin vatandaşlarına basit bir iş imkanı bile sunmaktan aciz olması
Bu eleştirilerinde haklısın ve bahanelerin geçerli, bu ülkede kimse sana kalkıp o halde daha fazla çalış daha fazla geliş daha fazla nitelik kazan ve sistemi de yen demez. Onun yerine bu haline de şükret derler, biraz kafası çalışıyorsa sen alnını dik tut senin yerine utanması gerekenler utansın sen elinden geleni yaptın derler. Kendine layık gördüğün seviye buysa, ulusal seviyede kalmaya devam et. Uluslararası seviyede kimse sana bu haline şükret de demeyecek, sen elinden geleni yaptın ama olmayınca olmuyor da demeyecek, bunun yerine kimse sana dikensiz gül bahçesi vaad etmedi veya ne kadar fırtınayla karşılaştığın bizi ilgilendirmez önemli olan gemiyi limana sağ salim yanaştırman der yani resultante importante der, sonucu değiştirmek için daha fazlasını yapman gerekiyor, sistemi de alt etmen gerekiyor, gerekirse yurtdışına gitmen gerekiyor der. Henüz bu seviyeye hazır değilsin, hazır olmak zorunda da değilsin, bu ülkede kaldığın sürece 85 milyon seni hallı görür, geri kalan 7 milyar 920 milyon insan sana bakınca pes eden birini görür.
Bir TC vatandaşı olarak kendimi kurtarmak için neden yurt dışına gitmek zorunda olayım ki, 85 milyon haklı bulsun veya bulmasın dediğiniz kapasitede bile olsam neden kendi ülkemi terk etmek zorundayım? Ben de biliyorum yurt dışında işsiz olmanın burada en iyi meslek şartlarından daha iyi olduğunu, ama ben Türküm neden kendi ülkemde şartlar iyi değil diyip ülkeyi ne idüğü belirsizlere bırakıp gideyim?
Her insan hayatının belli döneminde işsiz kalabilir. Bu sevginin önüne geçecek bir şey değil
Burdaki erkeklere sorarsan; evet
Gerçekde; hayır
İsim varsa ayaklarımın üstünde duyuyorsam o şartı o kadına sağlıyorsam evlenirim
Çalışmasına gerek yok zaten o benim evimin sultanı olsun yeter
şu an için çalışmıyor olabilirsin ama belki ilerde çalışırsın atanirsin tabi sen istemiyorsan eğer sorun olur ister istemez sanada esinede O zorlanır sen eline bakarsın
baktim da herkes gerek yok demis ama icten ice calisan bi kadin istediklerini herkes biliyo sova gerek yok
Evet ben de öyle hissediyorum 😞
Evet hayat şartları sor ama sevdiğim birisi vede beni gerçekten seven birisi ise işi ya da atanamamış. olması çokta önemli değil
Yanı sevdiğim olsun da işsiz olsun. Erkeğin önceliği zaten sevdiği kadına, eşine, evine bakmaktır.
Yani gerçekten seven bir adam herhangi bir boşanma durumunda eşine ömür boyu ödeyeceği nafakayı düşünmez değil mi?
Seviyorsa neden ayrılmak istesin ki kadının affedilmeyen bir yanlışı yoksa Kesinlikle düşünmez.
Eli güçlü sırtı yere gelmez kadını kim ne yapsın. Millete ezecek kadın lazım!!
Atanamamis insanlarla ciddi dusunen gormedim genel olarak kiz da erkek de. Devir maddiyat.
ben işsizim kız çalışsın bana baksın :D :D :D
Tabii düşünürüm, sonuçta emek vermiş okumuş. Atanamaması onun suçu değil.
Erkekler için düşünülmesi gereken şeyleri artık neden kadınlar soruyor rezillik
Bir erkeğin işsiz biriyle evlenmeyi tercih etme ihtimali var mı diye sordum, nesi rezillik anlamadım?
O kadar değersiz misin seni işsizisin diye tercih edilen oluyorsun tercih eden olsana
Sence işsizken bile tercih eden olabilir miyim
Sen kendine değer vermiyorsun ama ben tercih ettim bana yakışan biriyle nişanlıyım şu an
İşsiz olmana rağmen mi, tebrik ederim mutluluklar...
Seni kim böyle değersiz hissettirdi hiç işsiz diye düşünmedim kendimi çalışmak zorunda da değilim ayrıca ev gecindiremeyecek erkek hayatımda olmasın zaten ben 0.50 karat pırlanta aldı diye trip atmışım daha iysiini aldırttım sen işsizim diye tercih edilir miyim diyorsun vay be
Zaten ben işsiz istiyorum. İşe giden kızlar ilgimi çekmiyor. Erkekle birlikteymişim gibi hissediyorum çünkü işe gitmek ve evi korumak erkeğin görevi.
Peki annenin kız kardeşin çalıştığı bir ailede yetişmiş bir erkek de böyle düşünebilir mi
Kendisini geliştirmişse evet, düşünebilir. Hatta daha iyi olur, kadın çalışınca ve geliri erkekten fazla olunca evdeki dominant kişinin değişimini birinci elden deneyim etmiş olur. Kadınlar dominant erkek isterler. Kendileri dominant olunca tatmin olmazlar ilişkiden. Güçlü kadınım diye gezinen kadınlar aslında erkek olmuşlar, farkında değiller. Feministlere erkek diyorum ben onun için.
Çok sevindim böyle düşünmenize, kendisini geliştirmiş modern görüşlü ve rahat şartlarda yaşamayı seven biri olduğu için tam tersi beni tercih etmez diye düşünüyordum, inşallah dediğiniz gibi bir ihtimal vardır.
O tam olarak öyle olmayabilir ama umurım her şey gönlünce olur.
Sevgiiiiii unut atanmayıı sen kardeşinde sende babanızın dizinin dibinde oturun size bu yakışır anca
Kadın çalışacak diye bir şart yok ama erkekler için maalesef öyle bir şart var
Simdilik işsizse, is arıyorsa olur. Çalışmaya ihtiyaci olmayacak bir serveti varsa da olur, hatta daha güzel olur.
😂😂
İş daha sonra da bulunur önemli olan bulduğun sevgiyi kaybetmemek.
Erkeğin işi varsa sorun değil ama yorumlarda çoğu sorun etmiş
Keyfi olarak işsizse hayir gelmez ama okumuş ama atanamamışs biriyle neden düşünülmesin. endişelenmene gerek yok
Okudum ama kendi alanımda çok az atama oluyor, konuştuğum kişinin ise etrafında hep çalışan bekar bayan iş arkadaşları var. Buna rağmen beni seçme ihtimali var mı 😔
Alanınız neydi bu arada merak ettim
Konuya kariyer alanından bakıp evlenilmemeli bence
seni seviyorsa onun gözünfe bunun önemi kalmaz eminim ki
Alanım hukuk, kendisi de düz memur. Bize destek olacak ailelerimiz de yok yani maddi açıdan. Her şey iyi ilerliyor ama yolun sonunda işler ciddiyete bindiğinde kararını değiştirip çalışan birini tercih edebilir mi emin olamıyorum
Düşünürüm ama biraz fedakar olmak zorunda
Nasıl yani?
Ailesi zorlamamasi lazım ağırlığınca altın isteyen mi başlık parası mı ne bilem çok abartı düğün istememesi lazım
Bu zamanda normal işsiz olmak
Düşünemem
Kadın dediğin çalışcak. Bende yatıcam
İşin ne önemi var kendim çalıştıktan sonra
İşsizlik nedenlerine bakılır
bir özelliği yok
Seviyosam calisip calismamasi ne alaka
Nolcakki
Ben bakarm ona
evet ben kıskancım
Düşünürüm tabii ki
Kismet