Fakire kız vermekle işsize kız vermek aynı şey değildir. Fakir bir insana kız verilebilir, zenginlik veya fakirliğin bir garantisi yoktur. Biz mülkün asıl sahibi değiliz, yani bir insanın zenginliğine güvenerek evlendiğiniz takdirde yarın iflas edip her şeyini kaybetmeyeceği ne malum? Garantiniz nedir? Eee böyle bir durumda adamı terk mi edeceksiniz? :)
Yani çalışkan bir insan varlıklı da olsa fakir de olsa eşini ve evini istihdam etmeye ve ailesini mutlu etmeye çalışacaktır. Zenginliğe göre mutluluk biçilmez sözü işte bu konuda geçerlidir. Yani aynı mutluluğu çalışan fakir biriyle de yaşayabilirsiniz, eş seçiminiz bu yüzden parasına puluna önem vermediğiniz "çalışan" bir insan olmalı.
Ama işsiz olmak aynı şey değildir, işsiz, uğraşsız bir insan evinin de eşinin de sorumluluğunu bilmez. İşsiz biri zengin de fakir de olabilir, bir yerde mülkü olup kira yiyor olabilir ama kendisi çalışmıyor ve uğraşsız olabilir vs. Bu kişi büyük olasılıkla değeri kazanmanın zorluklarını yaşamamış biri olduğu için elindekilerin kıymetini de bilmez ve gerektiği ölçüde sevgiyi bile olması gerektiği gibi yansıtamaz. Elindekileri bir gün kaybetse ve sıfıra düşse denize düşmüş kedi misali çakılıp kalır, ayaklarının üstüne tekrar kalkamaz, hatta böylelerin çoğu her şeyini kaybedince intihar eder.
Yani issiz biri evlenip napicak kadin calissin eve para getirsin evi gecindirsin mi olcak o kizi istemek kolay onemli olan ona bakicak oma sahip cikacak onu ele muhtac etmeyecek
Nasil bir issiz acaba ona bakarim.. Eger hayatinda calismamissa tembelse o yüzden issize verilmez.. Dinimizce aileye bakmakla erkek yükümlüdür Ama eger kia dönem bir issizlikse ne bilim is yerinde sorun cikmissa ve is ariyorsa... ya da gecice olarak baska bir is yapiyorsa ozaman verilir bence ya da ne bilim Nisan dönemi ona göre uzar is bulasiya kadar :)
İş demek geçim sağlamak demek. Kendi ayakları üzerinde dahi duramayan birinin aile kurup geçim sağlaması pek mümkün değil bence. Ailesinden destek alsa da taşıma su ile değirmen dönmez derler.
İşsiz birine kız vermek, evladını ateşe atmaktır. Aşkından ölse dahi vermem kızımı işsiz birine. Ben o yaşa katar büyüteyim, canı yandığında canım yansın.. Sonra gidip eli ekmek tutmayan birine mi vereyim o canımdan sakındığım kızımı? Saçmalık. İş bulsun, asgari ücreti olsun yine veririm. Ama karşıma ben işsizim kızını istiyorum diye çıkanı vururum.
Zavallılar ne de çok severlermiş evlilik saçmalığını, bir kadın için veya erkek, onurlarını, benliklerini ve büsbütün yaşamlarını altüst ediyorlar, maddi bakımdan hiç sorunu olmayanların bile aralarında madde sorun oluşturuyorken, ben bir sefilin kalkıpta evlenmesini en büyük akıl yoksunluğu olarak görürüm, evlilik bugün herkes için uzak durulması gereken bir olgudur, fazlaca parası olmayan için de üç kat fazla olmalıdır bu mesafe, bir kaç bin fersah, belki o zaman insanları kendi değerlerini kendileriyle yüceltirken ve özgürce yaşarken bulabiliriz, ama şimdilerde hepsi bir sürü insanı olmaya ve bir insan kalıntısı olarak kalmaya gönül bağlamıştır, içler acısı insanın sefaleti.
Lanet olsun bu soru çağımızın en büyük hastalığının sorusu zamanın en büyük problemi EVLİLİK ya da yuva kurma arkadaş bakın adı üstünde EVLİLİK birleşme birliktelik YUVA kurma bunun neresi idrak edilemiyor anlamıyorum bu kelimeler günümüzde TİCARET ve Alışveriş ile karıştırılıyor o yüzden evlilikler sağlam temeller üzerine değil para üzerine kuruluyor en ufak sarsıntıda olayı bitiriyor allah biliyor ya bu şekilde evlilik yapan Gelinden Damata kayınvalide den kayınbaba ya herkes suçlu ve vicdansız benim nezdimde kafada tek gerçek var para altın bilezik ev araba iş Ulan neyse!!! İşsiz adama kız verilir kardeşim İş GÖTÜ olmayan adama kız verilmez.
20'lerindeki gençler sadece duygusal düşünürler. Duygularıyla hareket ettiklerinden hiçbir engel tanımazlar. Ancak 30larına geldiklerinde duyguların yerini mantık alır. Her vakaya, olguya ve olacaklara mantıklı bakarlar. Öyle ki 30larına gelen kişi eşine mantıkla baktığında "ben bunda ne buldum ki?" diye kendi kendilerine yakınabilirler bile... Evleneceklerin asgari düzeyde de olsa bir gelir standartları olmaz ise bir müddet sonra evlilikte çatırdamalar başlayacaktır. Sorumluluk sahibi olmayan kimse insanı yıldırır çünkü. Dolayısıyla iş sahibi olmayana kız verilmez. Bu ben de olsam farketmez.
İşsiz olmayı kendine meslek edinmemişse verilmez... kimse kızını sokakta bulmadı.. İş arıyor. Çalışmayı seven , reddedilemeyecek biriyse verilir. Hatta iş bile bulunur çalışması için. Çünkü ev kurmak aile olmak teşvik edilmeli, bence köstek olunmamalı...
İşsiz birine kız vermek, evladını ateşe atmaktır. Aşkından ölse dahi vermem kızımı işsiz birine. Ben o yaşa katar büyüteyim, canı yandığında canım yansın.. Sonra gidip eli ekmek tutmayan birine mi vereyim o canımdan sakındığım kızimi İş bulsun, asgari ücreti olsun yine veririm.
Sevgi karın doyurmuyor amenna. Ama seven insanları da işsizlik yüzünden ayırmak can sıkıcı. Bir kız babası olursam ne düşünürüm bilmiyorum. Şu an bol keseden atıyorum.
Babasından yüklü bir miras kalmışssa verilir ama "hazır'a dağ dayanmaz" demiş atalar. Avcı Göçebe topluluklar döneminde yaşamıyoruz ki, gidip bir geyik avlasın eve dönsün...
Verilmez çünkü evliliğe daha hazır değildir evlilik sorumluluklarından en önemlisi de ev geçimi işi olmayan çalışmayan biri eve nasıl bakacak? Baba parası ile mi? Öyleyse o daha kötü çalışıp para kazanıp o evi geçindirecek diğer türlü evlilik asla olmaz yüzük takılsın sonra iş bulur daha okuyor olayı da olmaz bir erkek ve bir kadın ne zaman herşeyi ile hazır ozman isteme olayı olmalı
sevdiceğim beni istemeye geldiğinde işsizdi. kısa süre sonra iş buldu. aileme açıkça söylediler işsiz olduğunu. ailem istemiyordu zaten. işsizlikte en ufak bahaneydi her şeye kusur bulmaya çalışıyodu. ama şimdi herkes kıskanıyo eşimi. mühim olan karakterinin iyi olması. kendini karşı tarafa iyi anlatabilmek. tanıyınca anlarlar. iş de bulunur ama sıkıntı olabiliyor yani.
kişiliğine bak canım. iş kolay Allah ın izniyle calışmak isteyen insan limon satar yine yatmaz. yeter ki içinde olsun. zengin diye evlenirler batar. fakir alırsın çalışır kazanır. rızıktan öte yol yok. Allah ın verdiği kadarız
İş olması gerekiyor tabi ki yoksada bulur yani sonuçta evin reisi ailesine bakması lazım baban sonuçta sizi yememiş yedirmiş bakmış babanın gözünden düşünürsek böyle olması gerekiyor diyelim ki hiç bir vasfı yok çıksın simit satsın gönül bu sonuçta şu an ki simit satanlar bile parayı buluyor ayıp değil.
Peki işsiz kızla evlenilir mi? Elbette. Bu sorun edilir mi? Hayır. Çünkü para pul ev geçimi vs. erkekten beklenilir. Avm'lerde para saçam her 100 kadından 95'i kocasının parasını harcar, araç kullanan her 100 kadından 95'i kocasının aldığı arabayı kullanır. Sonuç... Eşitlik yok kadınlar çok eziliyor :D
Öyle diyorsunuz ama kadınlar okutulmuyor. Meslek edinsin diye küçük yaşlarda çırak olarakta verilmiyorlar birilerinin yanına. Emin olun çoğu kadın geleceğini düşünmeyen ailelerde yetiştiği için sizin gibilerin eline bakmak zorunda kalıyorlar. Ayrıca meslek edinenlerde cinsiyet ayrımcılığı yüzünden iş bulamıyor ya da iş yerlerinde haksızlığa uğruyorlar. Bu düzen değişene kadar bence böyle alaycı yorumlardan kaçının.
@cadınınöndegideni Tamam kardeşim eyvallah çok eskiden böyleydi inkar etmiyorum. Ben köle değilim yemek temizlik yapamam, kendi bedenim kendi kararım, kadınım ben kimse bana el kaldıramaz ses yükseltemez vs. diyen kadınların bak hepsi üniversite mezunu. Bu kadınlar çalışarak bişey elde etmezler eşlerinden geçinirler daha doğrusu bunları sağlayabilecek eş ararlar. Eve erkek bakar, altına arabayı erkek verir, cüzdana kartı erkek verir sonra çıkarlar eşitiz biz köle değiliz derler. Asıl köle erkektir her zaman. Sen hiç okutulmamış cahil bir kadından eşitlik vs. üzerine feminist bir söz duydun mu? Onlar bunun bahsini bile açmazlar. Herşeyimizi erkek karşılıyorsa bizde ona davranmak zorundayız anlayışı hakimdir. Ben bu kadınları değil!!! Eşitlik deyip eşit davranmayan kadınlardan bahsediyorum
Olayın iç yüzü farklı kardeşim. Maalesef kadınlar günümüzde çalışmak isteselerde hal ettikleri yere gelemiyorlar. Benim çevremde örnekleri o kadar çok ki. Sizin söylediğiniz kesim yok değil var elbette ama çoğunluk değil, azınlık. Gerçi biz cinsiyet ayrımcılığı üzerinden konuşuyoruz ama günümüzde kimse hakkettiği yerde değil.
@cadınınöndegideni Benim demek istediğim 3 ekmeğe ihtiyacın varsa 3 ekmek almalısın, istemelisin veya talep etmelisin. Eşitlik isteyip üstünlük kurmaya çalışmamalısın yani. Kadın eşitlik istemeli daha fazlasını değil. Hooopp kardeşim işsiz erkeğe kız verilmezse işsiz kızda alınmaz eşit ve adil olun demeli. Hooopp kardeşim ne demek kadına şiddet? Şiddetin kadını erkeği olmaz insana şiddete hayır denmeli demeli... Demek istediğimi anladın dimi. Bunun işle güçle alakası yok. Parası olsun olmasın, okumuş veya cahil hiç fark etmez herşey erkeklerden bekleniyor. Yaa kadın öğretmen çalışıyor sevdiği adamdan ev araba istiyor yoksa beni istemeye gelme diyor veya ailesi bunu talep ediyor. Kadının parası malı mülkü işi gücü sorguluyor mu erkek? İnsan olsun birazda güzel olsun bitti istekleri bu kadar basit. Kadında böyle olmalı al sana eşitlik
Sana basit bir örnek. Arkadaşım daha yeni anlattı. Laboratuvarda işe giriyor ama mevsimlik. Laboratuvara kadrolu olarak aldıkları 2 kişiden biri lise mezunu, diğeri bilgisayar teknikeri. Bu duruma gerekçe olarak gösterdikleri şey ise onlar erkek ve evlerini geçindirmek zorundular ama sen kadınsın senin öyle bir zorunluluğun yok. Bende bu mantıktan bahsediyorum. Ya da işten çıkarma gerektiğinde önce kadınların elenmesinden bahsediyorum. İşe alımlarda erkeklerin tercih sebebi olmasından bahsediyorum. Sen savunduğun bir kaç örneğini görmüşsündür ben bir sürü.. Normal şartlar altında senin söylediğin şeye katılıyorum. Kadın normal koşullarda ayrım olmaksızın çalışsa çantasını, arabasını her birşeyini kendi alsın. Kendi alın teriyle emeğiyle istediğini elde etmek gibisi yok.
@cadınınöndegideni Bende sana basit bir soru sarayım. 100 kadına evini arabasını tüm ihtiyaçlarını tatil vs. kendi emeği ve alın teri ile mi, yoksa zengin bir adamla evlenip zahmetsiz elde etmek mi diye sorsan hangi cevabı diğerinden daha fazla duyardın?
Bu devir de Maddi ve maddiyat oldukça çok önemli sevseniz dahi bir karşı cinsin şahsen bir mesleği olması lazım işte bu yüzden erkek olmak oldukça çok zor eve ekmek parası getirmek ayrıca önemli bir özellik çünkü Türkiye de yaşamak par ile hayatta kalma mücadelesi demektir
Adam adam olsun sorun olmaz. Kendini parcslar yine yapar. Lakin ben sevyom ama calisamam calismak istemiyorum calismanda gecinebiliroz vs dese bile bosuna yani. Dostum akilli ol aşk olur ama mantikli durum yok ise o aşk snradan bela olur.
İşsiz ama nasıl işsiz. Bu önemli. Çalışmaya hödü yemeyen bir erkek mi, yoksa gerçekten iş bulamıyor mu? Keza bu insanlar evlenince beni yiyecek değiller heralde. Çoğu evlilikte ki huzursuzluğun temelinde para yatar.
Olumlu yönden bakarsak Kız çok seviyor farklı yollara baş vuracaksa , erkeğin karakteri diğer erkeklere göre çok iyiyse bir daha bulunamaz seviyedeyse ve erkek iş bulma konusunda azimliyse verilir.
Olumsuz yönüne bakarsak Saydıklarımın hiç biri yoksa verilmez
Artık işi var yok olmuyor dertler işi olsun olmasın başında kocan olsun diyen teyzeler var sonradan iş bulur çalışır ya da varsa aile işi onu yapar bu sorun olmaz. Sevgi maddiyatla ölçülmemeli fakir diye kız vermeyenleri öteki tarafta ateş bekliyor olacak bunu da unutmasın kimse.
Üniversite mezunuyum. 1.5 sene önce çalıştığım firma işten çıkardı. O sıralarda isteme olayımız vardı. Babası işsize kız yok dedi. Araya büyükleri soktuk iş bulunur falan diye bu sefer kız istemedi.
1.5 sene sonra Astsubay oldum. Geçen ay haber gelmiş gelin isteyin diye 😂
Herşey para değildir diye atıp tutanlar gelmiş burda hayır verilmez diyor hani sevgi herşeyin önüne geçiyodu ulan ne güzel sallıyonuz yeri geline iş ciddiye bindimi verilmezmiş işsiz birine kız verilmez doğru ama kızın seviyorsa oğlanda harbi dekikanlıysa zaten yardımcı olunur bir şekilde iş bulunur
Mesleği işsizlikse verilmez. ama o an için işsizdir iş bulmak için çabalıyordur. bir azmi vardır eyvallah. mülk sahibi Allah'tır. bugün iş arayan cidden rızkı peşinde koşana kız vermezsin pişman olursun. örneği yok mu? hunharca.
Rızkı veren Allah eğer ikisi birbirini çok seviyor birbirlerine çok iyi geliyor ve bunu bize de hissettiriyorsa veririm tabi işsizdir ama iş bulmak için çabalıyor belli bir vasfı var ama bir yere giremiyorsa anlayış gösterirdim ben olsam
İşsiz birine kız verilmez şahsi kanaatim bu şekilde. Neden konusuna gelirsek. Ben kızımın okuması için elimden geleni yapicam ama elimlede bile bile gidip para sıkıntısı çekecek ev bark sıkıntısı çekecek birinede vermem.
Eğer o işsiz kişi iş yapabilecek, tuttuğunu kopartan biriyse, yani ''adam''sa ve kız da kanaatkarsa, çoğa tamah etmiyorsa verilir, neden verilmesin? Bugün az olan yarın çok olur, yarından sonra daha da çok olur. Vesselam.
Bu biraz verilecek kişinin durumuna bağlı yani is arıyorsa niyeti varsa verilebilir ama issizse uzun zamandir is bulup çalışacak kafada degilse verilmez tabi ki kimse kızını böyle sıkıntıya atmak istemez haliyle
Insan issiz olabilir ama tembel olmamali. Ne is yaptigi soruldugunda issizim bu ara , sebze hâlinde hammalim dediginde de kucumseyip hor gorulmemeli.. Ne is yaparsak yapalim hepmiz birilerinin tasiyamadigi yuku tasiyoruz
Ben vermezdim kızımın rahat etmesini isterim verilmesine de karşıyım iş şart istediği kadar aşk olsun belli süre Sonra aşk geçim sıkıntısı haline gelir diye düşünüyorum
Nasıl işsiz olduğuna bağlı. Bir iş bulamayan işsiz var birde çalışmak istemeyen ama iş yok diye dolaşanlar var. Eğer iş bulmak için çabalıyorsa kızımı sevdiğini hissedersem kızımı o adama veririm.
İşsiz ile fakir aynı değildir. Fakir malı mülkü olmayan ama çalışan kişidir. Çalışan kişi disiplinli evine bakmayı bilen kişidir. Ama iş bulup çalışmayana biz de ipsiz sapsız deriz çalışmayana da kız verilmez bizde
işsiz birisi ile evlenilirmi olsa soru daha makul olurdu , ailenin düşüncelerine bu kadar önem veriyorsan işsiz birisi ile evlenme ha diyorsanki işsiz ama çok parası var evlen , evlendikten sonra illaki bir iş arayışına geçecektir kendisi , aksi bir durum varsa şu devirde aşk karın doyurmaz kardeş aşk fedakarlık gerektirir oda demektir ki çalışmanız gerekiyor ;]
Ben olsam kızımın işi olmayan biri ile evlenmesine müsade etmem. Tamam kızım çalışacak diyelim ama şu şartlarda asla tek kişinin çalışması ile rahat yaşamak tüm ihtiyaçlarını gidermek imkansız.
ben işsiz biriyim ve bana kız verilmez çünkü o kıza iyi gelecek temin edemem ama şunu belirteyim aileler anlayıştan yoksun belki adamın sorunları var bulamadı iş neden yıkıcı oluyorlar anlamıyorum
Allah rızka kefildir, tabiki ama işsize kız verilmez, işsiz boş gezen birisi adam olur mu sizce? En kötü ihtimal asgari ücretlede olsa çalışmalı herkes..
Ben vermem. İş sorumluluk demektir iş bulamayan veya çalıştığı yerde sebat edemeyen biri bir ömür boyu sürecek evlilikde ne sebat edebilir nede kızımı mutlu edebilir
sevgiye saygım sonsuz. ama sevginin karın doyurmadığı, faturalar kapıya dayandığı zaman ne aşk ne sevgi kaldığı görüşüne saygım sevgiye olan saygımdan daha fazla.
Öncelikle kız/kadın alınıp verilen bir şey değil. Bunu bir kafamıza sokalım. Ayrıca işsizlik geçici bir statü durumudur. Ama sevmeyi bilmeyen adamla/kadınla evlenilmez
@yookartıkknk kendi sağlığı için bile çalışması lazım bence. Anne babaların ne emekle büyüttüğü evlada çalışmadan bakamaz ki. Aile ortamında büyüyen kızlar az çok azla yetinmeyi bilen kızlar Çok parası olsun demiyoruz zaten yuvayı ayakta tutsun yeter
İşi yoktur ama delikanlı biridir, taşı sıktımmı suyunu çıkartan cinsindendir veririm. İşi olupta mutlu olan çok mu çift var. Önemli olan işi değil karakteri ilk önce onu düşünüp tartışın.
Çok edeplidir ahlaklıdır ve ekmeğini taştan çıkarmak deyimi varya öyle biridir işte o zaman verirler...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kadın çalışmasa da erkek çalışmak evini geçindirmek zorundadır parasız nereye kadar hayat yaşanır ha ailesinin maddi durumu iyiyse destek olacaksa erkek iş bulana kadar olabilir ama işsiz bir adam iş bulana kadar evlenmemeli yoksa çok yıpranır.
Bence verilmez ama her işi olana da verilmez. Bu karekterle alakadır az çok. Şimdi işsiz olabilir ama 4 ay sonra bulacaktır falan.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Benim kızım kendi ayakları üzerinde durabilen, kişisel sorumlulukları dışında yük kabul etmeyecek bir kızsa hayat onların yani neden olmasın. Ama asalak bir kızım varsa eğer ister istemez böyle olmuşsa maalesef olmaz. Geçim sağlanamaz.
En İyi Cevaplar