Sevgilimi seviyorum ama mantığıma uymuyor, ne yapacağım bilmiyorum?

Ben iyi eğitimli, kendini kültürel anlamda geliştirmiş, iyi bir işe sahip olan biriyim. Bunu kendimi övmek için demiyorum dışarıdan gelen söylemler de bu şekilde bana karşı. Erkek arkadaşım ise ders çalışmayı sevmeyen, birkaç alan dışında merak etmediği konular hakkında kendini geliştirmeye kapalı birisi. Hatta öyle ki yazım kurallarını dahi doğru düzgün bilmiyor. İlişkimizin başında yazım kurallarından dolayı sinir oluyordum ama kırılmasın diye bir şey diyemiyordum. Ama en sonunda ona Türkçe, Tarih ve İngilizce çalışması gerektiğini ve ona öğretebileceğimi söyledim. Buna çok kırıldı ve yazım kurallarının benim kriterim olduğuna anlam veremedi. Çünkü onun için iki insanın birbirini sevmesi ilişki için yeterli ama ben mantığıma uymadığını söylediğimde benim onu sevmediğimi düşündü. Ben yanlış mı yaptım? Bir de erkek arkadaşımı krımadan nasıl bu yola ikna edebilirim çünkü erkek arkadaşım kalbime uyuyor onu seviyorum ve arzuluyorum bayağı ama mantığıma gram uymuyor. Mantıktan kastım genel kültür ve bilgi düzeyi. Bir de erkekler kendinden üstün olan kadınları aldatıyormuş öyle bir inanış mevcut. Ben erkek arkadaşımdan kaç defa ayrılmaya çalıştım ama beni bırakmıyor da hatta beni senden toprak ayırır ancak diyor. Yani ne yapmam lazım bana yol yordam gösterin çok arada kaldım.

Sevgilimi seviyorum ama mantığıma uymuyor, ne yapacağım bilmiyorum?