Sizce arada bir şiddet varsa ayrılmak mı mantıklı yoksa kalmak mı?

Erkek arkadaşım için farklı bir ülkeye geldim ve onunla yaşamaya başladım. Fakat o sanırım öfke problemleri olan birisi. Ona zamanında aile problemlerimden bahsetmiştim. Ama sanırım bunu fırsat bildi. Sudan sebeplerle bana vurmaya başladı. Ona yatakta hayır dediğimde bile. Ve normal bir isteği yok. Hayatında kız görmemiş gibi davranıyor ve isteği olmadığında vuruyor. Biriyle telefonda konuşmamı bile istemiyor, hatta evde telefonda birkaç dakikadan fazla Türkçe konuşmamı bile istemiyor. Evden onsuz çıkmam zaten imkansız, o evde yokken evde durmak bile imkansız. Uyku ve yemek saatlerimi bile o belirliyor. Ve ahlaksız işlerle uğraşıyor. Ama ayrılık konusu açıldığı zaman ağlıyor. Fakat geçen günlerde hastalandığımda ve ateşim çıktığında bana acımadı hatta onunla beraber olmadığım için yine bana vurdu. Ekim ayında bana karşı işlediği suçlardan (t*cavüz ve darp) göz altına alındı ve dava açıldı. 5 sene hapis cezası alabilirdi. Fakat davada ona merhamet ettim çünkü ona karşı hâlâ duygularım vardı. Polisi bile dinlemedim ve hapisten çıktığında ona geri döndüm. Bir süreliğine Türkiye'ye döndüm ama ailem sahip çıkmadı, yine onun yanına geldim ve onunla yaşamaya başladım. Ama o huylarından vazgeçmedi vurmaya devam etti hatta polis geldiğinde polislerle konuştuğum için beni suçladı. Türkiye'ye gitmek istediğimi söyledim zaten hastane işlerim de var. Bunu ona söylediğimde çok sinirlendi ve yine tartıştık ve yine bana vurdu. Sonra yine gözleri doldu sarılıp Bana iyi davrandığı zamanlar da oluyor ama eğer bir istediği şey bile istediği gibi olmazsa kıyameti koparıyor. Beni korkutmaya devam ediyor. Kendi yaptığı bir şeyi ben ona yapsam muhtemelen ortalığı ayağa kaldırır ya da travma geçirir. Türkiye'de üniversite okuyorum annem kiralık bir öğrenci evi tutacağını söyledi. Ama bir türlü beni göndermeyi kabullenmiyor. Ya çok sinirleniyor ya da ağlıyor. Polise de gidemem çünkü dava henüz kapanmadı, araştırılıyor hâlâ hapse girme ihtimali var ve polise gidersem muhtemelen hapse girer. Gizlice kaçmayı düşünüyorum ama onu üzmek de istemiyorum çünkü o hâlâ gelecek planları yapıyor. Sizce ne yapmalıyım?

Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Sizce arada bir şiddet varsa ayrılmak mı mantıklı yoksa kalmak mı?