Ben bu evlilikten soğudum, nasıl bir yol çizmeliyim?

Dördüncü senemize girdik ben evlendigimden beri çalışmıyorum eşimin bir narsist olduğunu düşünüyorum çok zor biri kendi menfaatleri doğrultusunda hareket eder ilgisizbencil sinsi bir insandır ama dışarıya karşı çok iyi ve sevilen biri herkesin her ihtiyacına koşar ama karşılığını mutlaka almaya çalışır bende baskın bir karakterim ama evliliğim boyunca eşim dedim huzursuzluk çıkmasın diye sesimi çıkarmadım ama artık dayanamıyorum bana baskı kurmaya çalıştı hep hatta ileri boyut olarak beni eve kitledigi bile oldu insanlardan uzaklaştırmaya çalıştı iş bulmami istemedi para vermedi mağdur edip sadece onun isteklerine göre hareket etmemi istedi. Her seferinde kavga çıkardim smdi de aileme bile yalan söylediğimi uydurduğumu aslında böyle şeylerin olmadığını anlatıyor ailem inanmıyor ama kötü biri değil idare et deniliyor. Aslında kendi ailesine bile beni kötüleyerek işlerini halletti misal karım sizi istemiyor ama ben gelmenizi istiyorum karım beni aramanızı istemiyor ama beni arayın gibi kendi aradan sıyrılıyor bı şekilde belki anlatamadm ama böyle insanlar var ya smdi psikologla gorusucem ve bu sorunları konuşmaya çalışıyorum tedavi ol sen diyor kimseyi inandiramiyor gibi düşünüyorum aşktan gözüm gormemis ama smdi anliyorum kişilik bozukluğu olduğunu ne yapmam lazm bilmiyorum smdi biyere gitmeye kalksam bile peşimi bırakmıyor telefonla konuşmama bile musahade etmiyor sıkıldım bunaldım nasıl bir yol cizmeliyim sizce?
Ben bu evlilikten soğudum, nasıl bir yol çizmeliyim?