Sevgi mi yoksa aşk mi. Bu cinsiyete göre değişir mi
ASK
SEVGI
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sevgi mi yoksa aşk mi. Bu cinsiyete göre değişir mi
Aşk Kelimesinin anlamı yaşam özeti; hayranlık ve ilgi odağı vardır lakin bunlar bir başkasının fazla ilgisiyle ve bir tık üstü sempati gösterdiğin insandan fazla hayran kitlesini gördükçe ona aşık olur insan ve yok olmaya mahkumdur..
sevgi kelimesinin anlamı ve yaşanmışlık garantisini vereceğim bir sürü örneği vardır; sevdiğin insan gözler onu heryerde görür tek başına biryerde olsan kalbin onunla var olur hep yanında gibi hissedersin. Yani sözün kısası sevdiysen Hapissin o insan geçmiş olsun :) saygılar
Aşk ateşe yürümek gibidir... Ne olacağını bilip ona göre hareket etmektir. Sevgi ise emektir.. Zamanla oluşur hiç sönmez içinde bir yerlerde kalır öyle... Aslında aşk ve sevgi uyum içindedir. Biri olmadan diğeri olamaz. Aşk; heyecan, tutku, şehvet, heves gibi duyguların karışımıyken sevgi;emek, güven, sakinlik, durgunluk, dinlenme, tatlı zamanlardır. Birine aşık olabilirsin ama içindeki sevgi duygusu olmadan onunla beraber olamazsın. Eğer sadece hoşlandığın kişiye aşk duygularını besliyorsan zamanla o duygular başka birini görünce söner.. Bu yüzden sevgi daha etkilidir aşka göre...
Cevap
50Cevap
Aşk fanidir ölür sevgi sonsuzdur yaşar
Aşk tabi ki de..
Aşk her zaman kalıcı olmuyor ilişkilerde ama sevgi ömürlük olabiliyor o yüzden sevgi her daim daha etkili..
Etki açısından aşk daha keskin bir duygu, heyecan daha fazla oluyor
Sevgi ise daha ayakları yere basan olgun bir duygu ve yerini daha sağlam yapıyor
Aşk yerini sevgiye bırakıyor bence. Sevgi herkese ve her şeye duyulabilen bir duygudur ancak aşk, tek kişiyedir. Sevgi geniş ve daha tahammüllü anaçtır. Tutku çok fazla rol almaz. 🙃
İçinde sevgisi olmayan aşık olsa bile ne fayda..
@Yiğit_ÇL edepyat yazılır, okunur.
@Yiğit_ÇL konuşup konuşmam sizi ilgilendirmez!
@Serbanu zahmet değilse benim görüşüme yapılan tüm yorumları kaldırın 🌸
@KızlarSoruyor ne zaman kaldıracaksınız görüşümün üzerine gereksiz bir şekilde rahatsız edici yapılmış yorumları, üyeler burdaki rahatsızlığını real'e taşıyıp haber olduklarında mı bakacaksınız?
@KızlarSoruyor Benim paylaştığım görüşün üzerine kendine saygısı olmayan üyeler tarafından birbirlerine yapılmış rahatsız edici yorumlar nedeniyle üyelerin hesaplarının kapatılmasını talep ediyorum! Herkese açık paylaşımda siteyi kullanan üyeler onların birbirlerine yaptıkları küfür içerikli yorumları görmek zorunda değildir!!!
@KızlarSoruyor Teşekkür ederim!!! İstemeden ben de polemik paylaşımda bulunmuşum, bildirimi aldım, benim bu soruya yaptığım görüşümü de hepten kaldırın zahmet olmazsa..
Aşk , sevgi için etkili bence... İnsan aşık olmadan o kıpırtı olmadan sevemiyor bénce daha sonra aşk geçiyoe ama sevgi kalıyor tabi... Sevgi için aşk etkili insanlar için de sevgi..
Aşk daha sert bir kavram. İnsanın daha uçlarda duygular yaşamasına sebep oluyor. Benzeri yok, varlığı değerli. Ama sevgiyi herkese dağıtıyoruz.
Aşkın içinde sevgide yer alır zaten ve bana yıldız tilbenin şarkı sözünü hatırlattı “Aşkın içinde aşk var” ❤️❤️🔥
Sevgi gerçektir. Ebediyen var olacak tek şey sevgidir
Sevgi güzeldir ama aşk çarpar. Unutulmaz olan aşktır
İnsan aşk için her şeyi yapar, ama sevgi yaşatır sadece.
Aşk tek taraflı, sevgi karşılıklı olan şeyler bence.
İkiside boş kalıyor çoğu zaman anlaşmak önemli
aşk kısa ömürlü sevgi uzun. sevgiyi seçerdim herhalde ben ya
Şarkısı vardır. Sevmek en güzel duygu sevmek, sevilip sevebilmek şeklinde dile gelir söylenir.
Aşk anlik duygu yoğunluğu"hata yapma olasılığı cok olan bir secenek.. ". Sevgi ise tanıdıkça ilerleyen ve yoğunlaşan...
@Yiğit_ÇL 😒😒😒
@Yiğit_ÇL 😒pufff
@Yiğit_ÇL ismimde karanlık yaziyor nasıl yapım 😏
@Yiğit_ÇL merci abi jdjhdd
@Yiğit_ÇL hrjrrh komikti
aşk başı ve sonu olan sevgi ebedi sadakat gerektiren kavram
Sevgi bakidir aşk sanırım geçici bir heves gibi bir şey 😌
Aşk daha kısa süreli...
Seks en etkilisi hahah ne aşki ne sevgisi. İlk öpüşler ve sonrasi olan uçuşlar
Tabi ki sevgi.
Gerçekte aşk diye bir şey bile yoktur. Aşk sanılan şey libidonun insana oynadığı bir oyundur
aşk etkili bence. etkili olmasa destanlara konu olmazdı.
Aşk anlıktır ama sevgi sonsuza kadar besleyici ve sağlıklıdır.
Sevginin kalp ile aklın arasında geçer aşk ise dilde biter
Sevgi aşk yoktur
Sevgi bence çok daha önemli ve uzun süreli
Aşk geçici ama sevgi kalıcıdır
Sevgi daha etkilidir
Aşk geçici sevgi baki
Aşk diye bir şey yok sevgi vardır
Bende aşk diye bir şey var sanıyordum ama yokmuş o geçici bir aşk. Evlilik öncesinde birbirini aşıksın büyük aşk görüyorsun heyecanlısın diyelim severek evleniyorsun evlendikten yıllar sonra aşk bitiyor heyecan bitiyor belli bir süre sonra sıradanlaşıyor aşktan sevgiye dönüşüyor. Böyle olduğunu tahmin ediyorum.
Saygı önceliğim dır
Çünkü saygının olduğu yerde sevgide olur. Net
Boşanma ise aşk adı altında aşk yaşadıklarıni zanneden bir toplum var karşımızda
Kendini yetiştirmemis geliştirmemis
Gençlik var
Aşk sokak aralarında kistirmak zannedildiği için ve bil hassa cinsellik olarak gördükleri için
Bir kaç ay bu istekleri bittimi ilişki evlilik bitiyor melesef ki.
Bir zamanlar evde kalmış kız ve erkek denilir
Geç evlenmiş insanlara
Ama şimdi öylemi tabiki
Hayır
Evde kalmış kız ve genç yokki
Dışarda kalmiş kız veya erkek var
Kimin eli kimin cebinde bir hal almış
Ve en temel gercekte evliliklerin bitmesinin en büyük temeli ise
Sosyal medya ağıdır
Gerisini siz düşünün artık
Sana kesinlikle edeplik yapmıyorum sen yanlış anlamışsın..
Ben evlenmeyeceğim diye kendimi şartlandırmadım. Kadın erkek farketmeksizin çoğu insanlar evlenemiyorum bulamadım evde kaldım vs vs şikayet edenler var. Ben onlardan biri değilim.! Ben kendi halimden mutluyum evlilik kısmet işidir hayırlı neyse o olsun diyorum her zaman böyle söylemek gerekir. Böyle söylediği zaman beklemediğin bir yerden kısmet çıkar. Şikâyet ederek değil.. Sen millete evde kaldın birini bulamadın vs vs diye söyleniyorsun bu hiç doğru değil.. Sende evde kalmışsın kimse sana bir şey diyen yok.. Senin mutlu olman önemli.
Ayrıca son 2 senedir boşanması sayısı çok arttı.. Kime güveneceksin? Tabii doğru bir insanla.. O yüzden evlenirken dikkat etmek gerekir.. tabii bilinçli bir insansa doğru kişi evlenir. Kısmeti neyse o olur.. Size Hayırlı akşamlar..
Zaten senin gibi niyetimiz olamazda.. Sen evlilik bekarlık konusu çok saçmaca şeyleri konuştuğunuz için ben dogru ve mantıklı olarak söyleyeceklerimi söyledim. Konuşmaların dalga geçer gibi üslubun var farkında değilsin, işte mallık ruhunda var. Benden bir sıkıntı yok. Karakter olarak geliştirmen lazım. Neyse uzatmanın bir anlamı yok. Hoscakal 👋🏻
Sana bir küfür mü ettim? Küfür bana hiç yakışmaz.
Iyi kide talibin olmadın zaten, gerçek kişiliğini gösterdin. Benim senle kesinlikle bir niyetim yok.. Bende diyordum bu adam iyi biri aşkla ilgili mantıklı konuşuyor vs diyordum ilk başta ama sonrasını konuşmalarını hoşuma gitmedi, resmen dalga geçmişsin. Gerçeklerini gösterdin. Benim zaten sana niyetim yoktu sen başka birini bulursun 😉
Mallık ruhundar demek küfür degilmi
Sen halen diyorsun ki mantıklı konuşma baştan sonra diyorsun
Ben gulelimdiye konuştum
Şimdi diyorsun ki kendini belli ettin
Sen beni tanımıyorsun
Ama ön yargılı konuşuyorsun
Benin küfür etmen seni mantıklı konuşmalarını sildi beynimde
Onun için konuşur ken. saldirma konuşmayı öğren küfür etmeden
Ben sana zaten talip olmam
Aşk meşk yalan bence daha etkili olan sevgidir
Bence sevgi daha kalıcı bir duygu.
evelnince sevgi ama öncesi aşk
Sevgi daha etkili. Aşk geçici bir heves
Aşk insanın cidden beyin hücreleriyle oynuyor.
Biri olumca diğeride olur zaten :)
Aşk diye diye ömrümüz bitti
Aşk bir yere kadar sevgi ölümsüzdür
Aşk en etkili duygudur.
Sevgi sevda daha degerli
Sevgi daha güçlü ve geçerli bence
Aşk
Ama herşeyden önce
SAYGI
sevgi tabikide
Aşk güzeldir ama sevgi kalıcıdır bence
Cinsiyete göre değişir bence.
Sevgi bence
Aşk tabikide
Aşk tabii
Sevgi
Aşk acıtır. güzel sevmek masum.
.
@Yiğit_ÇL aşık zarar verebilir. seven kıyamaz
@Yiğit_ÇL neden
Sevgiye laikmi mi değilim. desem sen bilemezsin onu. e sen sev bari olmazmı
@Yiğit_ÇL ozaman yapacak birsey yok
@Yiğit_ÇL. sevmeyi anlat bakalım. Seni dinliyoruz.
Öğret bakalım. Yaz nedir bu konudaki düşüncen senin. ögrenmis olurum.
@Yiğit_ÇL peki
@Yiğit_ÇL seni sevmemişler. kücükken annen baban sevmemiş sonra öğretmenlerin sonra arkadaşların daha sonra eşin ya da sevgilin. sevilmemişsın. bence haklılar duvar çiçek açar sen acmazsın. artik bu saatten sonra çok zor. yanlız öleceksin. hicbir zaman o sevginin ne olduğunu bilmeyeceksin. simdi suc değilki. seni suçlamak doğru olmaz. Ama büyük kayıp.. üzgünüm.
Sana sevgiyi ben öğretemem ama neden sevilmedigini öğreteyim. saygı yok biliyorsun o mecburi bilseydir. sevgiyi öğretmem için öncesinde saygıyı bilmem gerekirdi. bu imkansız. saygıyı kendin bile kendine öğretemezsiniz. seni şu cümleyle tamamlayıp noktayı koyuyorum. UMUTSUZ VAKA...
Sevgi.
Aşk seks 🔥
sevgi sürekli oolur
Sevgi daha kalıcıdır
para daha etkili
Saygi
Para 😂
Sevgi aşk diye bişey yoktur.
Ask..
Her seyi yaptirir katil bile eder
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?