+1 yılAldatma, genellikle bir ilişki veya sözleşme çerçevesinde başkalarının güvenini kötüye kullanmayı içerir. Bu tür davranışlar genellikle başkalarına zarar verir ve güvensizlik yaratır. Aldatmanın cezası olup olmaması, genellikle duruma, ilişkinin niteliğine ve kişilerin değerlerine bağlıdır. Birçok kişi bu tür bir davranışın ciddi sonuçları olması gerektiğine inanırken, bazıları daha esnek bir yaklaşım benimseyebilir.
Toplumun ve hukuk sistemlerinin bazıları aldatma durumunda belirli cezalar öngörür. Örneğin, evlilikte aldatma durumunda boşanma sürecinde maddi veya duygusal tazminat talep edilebilir veya çocuk velayeti konusunda etkili olabilir. Aynı zamanda, bazı ülkeler aldatma durumunda tazminat ödenmesini veya diğer yaptırımları kanuni olarak düzenler. Bu durumda aldatma cezası devlet kuralları çerçevesinde belirlenir.
Öte yandan, kişiler arasındaki ilişkilerde aldatma durumunda cezanın belirlenmesi çok daha karmaşık olabilir. Bazı kişiler aldatmanın ilişkinin sonu olması gerektiğini düşünürken, diğerleri affedebileceklerine veya ilişkilerini sürdürebileceklerine inanırlar. Dolayısıyla, aldatmanın cezası kişiden kişiye değişebilir.
Kimileri aldatma durumunda duygusal yaptırımların bile yeterli olduğunu düşünse de, aldatma sonucunda ortaya çıkan güvensizlik, incinme ve hayal kırıklığının etkileri çok derin olabilir. Bu nedenle, aldatma durumunda cezanın ne olduğuna dair yapılacak olan tercihler kişisel ve duygusal bir süreçtir.
1. Duygusal yaptırımlar: Aldatılan kişi duygusal olarak büyük bir acı yaşar. Güven kaybı, kırılan hayaller ve incinme gibi duygusal yaptırımlar, aldatan kişi için de ciddi sonuçlar doğurabilir.
2. İlişkinin sona ermesi: Birçok kişi aldatmanın ilişkinin sona ermesi gerektiğini düşünür. Bu durumda aldatma cezası ilişkinin bitmesiyle olur.
3. Affetme ve ilişkinin sürdürülmesi: Bazı çiftler aldatmayı affeder ve ilişkilerine devam eder. Bu durumda ceza şekli ilişki içerisindeki dinamiklere bağlı olarak değişir.
4. Toplumsal damgalanma: Bazı toplumlarda ve kültürlerde aldatan kişiler toplumsal olarak dışlanabilir veya damgalanabilir. Bu tür damgalanmalar da ciddi sonuçlar doğurabilir.
5. Kanuni yaptırımlar: Bazı durumlarda aldatma, kanuni sözleşmelere veya evlilikteki yasal haklara ilişkin ihlal olarak kabul edilebilir ve bu durumda kanuni yaptırımlar öngörülebilir.
Her ne kadar aldatmanın cezası kişisel tercihlere, ilişki dinamiklerine ve toplumsal normlara bağlı olsa da, aldatma genellikle ciddi sonuçlar doğurur. Güven kaybı ve duygusal yaraların iyileşmesi zaman alabilir ve bazı durumlarda ilişkiler tamamen sonlanabilir. Dolayısıyla, aldatma konusunda karşılıklı anlayış, iletişim ve uzlaşma önemli rol oynar. Her iki tarafın da duygusal ihtiyaçları ve sınırları göz önünde bulundurarak aldatmanın sonuçları konusunda dürüst ve açık bir şekilde konuşmaları önemlidir. Tabiki aldatmak en büyük vicdansız hareket demektir. Onun meydana getirdiği yıkım çok kötü oluyor.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 260,4b cevap paylaştı.
u +1 yılBence olmalı.. yani bir insanı seviyorum demek uzun bir süre onu kandırmak ve duyguları ile oynamak zaten insanın psikolojisine zarar vermektir.. bu bile yeterlidir.. illa fiziksel şiddet olması gerekmez.. psikolojik şiddetin de cezaları olması gerekiyor bence hatta aldatan kişi eğer suçu kanıtlanırsa evlenmesi bile yasaklansın...
00 Yorumla
+1 yılAldatan erkekse hadım olsun, kadınsa orayı kapatsınlar ömür boyu şey yapamasın.
19 Yorumla
Soran+1 yılAferin böyle ol
- +1 yıl
Sanada aferin
Soran+1 yılBana niye 😁
- +1 yıl
Ellerim üşüdü bi sn.
Soran+1 yılBu şehri yakayım üşüdüysen
- +1 yıl
Ah kalbim ❤️
Soran+1 yılHıırr
- +1 yıl
Bolca teşekkürler 😘
Soran+1 yılBolca ricalar esmer😌
- Aşk İlişkileri konusunda 20,3b cevap paylaştı.
u +1 yılOlmalı, olacak da.
11 Yorumla- +1 yıl
❤️
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
67Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılAldatmak karaktere yapılmış en büyük cezadır zaten..
31 Yorumla- +1 yıl
Başka cezalar da olmalı
Aşk İlişkileri konusunda 64,3b cevap paylaştı. Aldattığı kişiyle başbaşa bırakmak ceza vererek önemsemem bile
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılMesela boynuna "bu canlı eşini/sevgilisini aldattı" yazılı bir tabela ile gezdirilmeli..
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Modern medeni kapitalist dinsiz şehir hayatı yaşayan insanlar için aldatmanın cezası YOK , çünkü evli olmadan onla bunla el sıkışır gibi ilişkiler yaşıyorlar insanlar..
Dini olarak cezalar bu yüzden var ama insanlar hem dinsiz modern medeni hayat yaşıyorlar , hemde adalet istiyorlar :-) Paradox bu noktada
ALLAH'ın yasak ettiği şeyleri yapıp birde üstüne adalet istemek? :-)Dinen cezası 100 sopa hemde acımadan vurulması gerekiyor can yakarak ama insanlar modern hayatta sürekli birbirlerini aldatıyorlar ve cezası YOK , trafikte bile ceza varken dinde ceza olmamasını istemek abes absürt ve mantık dışı !
Dinen cezası 100 sopa
ama bugün bunu uygulasan bu kafir dinsiz insanlar , sizler yobazmısınız , gerici misiniz vs vs derler.. dünyayı insanları hayvanları herşeyi yaratan ALLAH (cc) insanlar birbirini aldatmasın kötülük yayılmasın zina etmesinler diye bu cezayı vermiş ama uyan yok uygulayan yok takan YOK.. oyüzden her şey normal ve dahada kötü olaylar gelecek insanların başına.. ahir zamanın sonuna doğru gidiyoruz.20 Yorumla
+1 yılYasal olarak bir cezası olsa harika olurdu aslında fakat aldatıldım diye iftira atan da çok olurdu
Aldatan kişiyi zaten muhteşem bir ceza bekliyor hem vicdanen hem de dinen.. o yüzden, Allahindan bulsun diyip salın
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 623 cevap paylaştı. Aldatmanın ahlaki açıdan kabul edilemez olduğu aşikardır. Ancak her ahlaksızlığın yasa ile cezalandırılması doğru değildir. İlişki sorunlarının çözümü hukukun alanına girmemelidir.
13 Yorumla
Soran+1 yılÖnüne gelen aldatıyor
Evliyken başkalarıyla yatıyorlar rahatça , neden böyle olsun? Korkutucu cezası olmalı.- +1 yıl
Aldatmak, manevi yönde bir dolandırıcılıktır. Algı oyunu yaparak şantaj unsuru olarak dahi kullanılabiliyor, yani aldatan kişi bak seni böyle aldattım iste ne yapabilirsinki şeklinde psikolojik şiddet uygulayabilmesine zemin hazırlamaktır. Evlilik sadece cinsel ihtiyaç görülme düzeni olsun diye yapılan bir anlaşma olmadığına göre, zina diye ayrı bir başlıkta hukuki degerlendirmesi yapılmasına dahi gerek yok, manevi dolandırıcılıktır bitti.
Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. bosanirken dava acabiliyorsun zatn bir cezasi var nisanli ve evliykn gecerli kiz erkek arkadasken degil
11 Yorumla
Soran+1 yılSevgiliyken de açılmalı
Aldatanı olduruyorlar bazıları cinnet geçiyoriyor bunun yerine ceza verilmeli
+1 yılyargılanmalı ama aldatanı bna iten sebebi de araştırılmalı sebep olan da yargılanmalı
14 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle
- +1 yıl
Aldatan tek eşlilik bana göre değilmiş sapkınlığı sevdim demeyeceğine göre. Her zaman bir toz pembe aldatma nedeni var zaten. O zamana kadar sebep olmamış ne vardı da o saatten sonra her şey değişmiş olabiliyor. Sebep olan algı satıcısı o... çocukları vardır mutlaka, başka bir neden olamaz.
- +1 yıl
@Bereshit o senin düşüncen kimseye kardeşim diyemezsin ama
- +1 yıl
Sadist güruhlara demedim, sadece ateist olanlara dedim.
Rablerini inkâr edenlerin durumu şuna benzer: Onların bütün yaptıkları, fırtınalı bir günde rüzgârın şiddetle savurduğu bir kül yığını gibidir. Böylece onlar, kazandıkları hiçbir şeyin faydasını göremezler. İşte bu, doğru yoldan tamâmen uzak ve derin sapıklığın ta kendisidir.
Yahut onların misâli, semadan boşanan ve içinde karanlıklar, gök gürültüsü ve şimşek bulunan sağanağa yakalanmış kimselerin hâli gibidir. Yıldırımların saçtığı dehşetle ölüm korkusundan parmaklarını kulaklarına tıkarlar. Halbuki Allah, kâfirleri çepeçevre kuşatmıştır.
Eğer ölmekten veya öldürülmekten kaçıyorsanız, bilin ki bu kaçışın size bir faydası olmayacaktır. Çünkü bugün ölümden kaçsanız bile, dünya nimetlerinden ancak pek az bir süre faydalanacaksınız. Eğer âhiret yurdunun saâdeti, başkalarına değil de Allah yanında sadece size ait ise ve siz de bu inancınızda da samimi iseniz, haydi ölümü isteyin de görelim!
Evet tazminat ödemeli
32 Yorumla
Soran+1 yılYüksek bir miktar ama öyle düşük değil
Vereceksin en yüksek para cezasını- +1 yıl
Tazminat yetmez
Aşk İlişkileri konusunda 5,2b cevap paylaştı. Aldatan insan intikam almak için en iyi yöntem kendini geliştirmektir, kendini geliştiren önüne baka insan ve daha iyi birisini bulan birisi o aldatmaya karşı en iyi intikamını alır
10 YorumlaEvliyken aldatmanın mı sevgiliyken aldatmanın mı? Çünkü evliyken aldatıyorsa birisi ve eminsen elinde kanıt varsa bunun cezası oluyor zaten mahkemede. Ama sevgiliyken olmaz. Kanıt yok belge yok sonuçta.
08 Yorumla
Soran+1 yılKanıtlayacaksın
Kanıtlanmadan aldatıldım diyebilir mi kişi zaten?- +1 yıl
Şunu diyorum. Sevgilin aldattı diyelim seni. Onun senin sevgilin olduğu nerden belli? Sosyal medya daki mesajlar pek fazla kanıt olmaz. Ben herkese yazıyordum zaten diyip işin içinden çıkabilir. Ama evliyseniz sonuçta bunun bir belgesi vs oluyor evli olduğunuzun. O yüzden hukuki cezası da oluyor. Sevgiliyken ben onun sevgilisi değilim der olur biter. Ya da biz çoktan ayrıldık vs... der. Sevgilinizin sizin sevgiliniz olduğunuzu nasıl kanıtlamayı düşünüyorsunuz
Soran+1 yılWhatsapp mesajları yok mu abicim , telefon konuşmaları fotoğraflar falan hani?
Soran+1 yılNe demek herkese yazıyorum diyip sıyrılacak?
Bunu söylediği an cezayı yemeli zaten.- +1 yıl
Yahu kardeşim Zina bu ülkede suç değil ki? Aynı anda birden fazla kişiye yazınca ceza allmıyorsun. Mahkemede ne diyecen bu benim duygularımla oynadı buna ceza verin mi dicen. Bu arada evliyken aldatan kişi için de ceza yokmuş şu an baktım. Boşanma sürecinde işin kolaylaşıomuş sadece. ''Evli kadının zina (aldatma) eylemi Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenmez. Yani kanunlara göre zina (aldatma) davası cezası yoktur.'' Denktaş Hukuk Bürosu.
Soran+1 yılAbim benim güzel abim var demedim olsun dedim
Tamam yazma yeter abicim sağol- +1 yıl
İkisinin de cezası olmalı bence
Asmak kesmek kelle ucurmak hirsizliktan adam vurmak felan neymiş aldatani asalim biz direk daha onemli konu tabi
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,8b cevap paylaştı.
u +1 yılHukukta yargılanmasını beklediğim insandır aldatan. Duyguların katilidir. Travma sebebidir. Bir ceza olmalı.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 615 cevap paylaştı.
+1 yılAlmanya daki kanunlara göre boşanma sebebi değilmiş...
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yıl1996 yılında erkeğin, 1998'de ise kadının gerçekleştirdiği zina olarak kabul edilen aldatma eyleminin suç sayılması kaldırıldı, eskiden tam olarak bir suç kabul edilebilirken şimdilerde modern hukukla bunun önü açıldı.
00 Yorumla
+1 yılEvet olmalı ama kanıtlı olmalı her şey. Yoksa herkes birbirine iftira atar.
10 Yorumla
+1 yılİki tarafta rızalı paylaşımlar yaparsa, aldatma kapsamına girmez. Fakat tek taraflı olusa elbette üzer.
11 Yorumla
Soran+1 yılEs paylaşanlar
Aynen
+1 yılAldatmak Cezası olsaydı zaten dünya insan kalmazdı
10 Yorumlavatandaşımız buna bir çözüm bulmuş
https://www.youtube.com/embed/ldpRU-rfL0000 Yorumlaevliyken kanıtlayınca boşanırsın evli değilse bir şey olmaz doğru kişiyi bulman gerekiyor. ama evliyken beni aldatırsa ne deyim ağlıyarak iyi insandır derim hahha
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılAldatmak insanın kendisine verdiği en büyük cezadır bence ve herşeyin bir bedeli olur kimse yaşattığını yaşamadan ölmezmis derler
11 Yorumla- +1 yıl
Cezayı yaşamayı beklemesinler. Kesilsin cezaları
+1 yılAldatmak ihanet sayılmalı ya başka bir ülkeye sürgün ya da idam olmalı.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet 👏
+1 yılMerhabalar
Normalde aldatmanın cezası olmalı ama bu ülkede adalet olmadığı için yanlış kararlar yanlış sonuçlar doğurur10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılKatılıyorum.
Son zamanlarda çok arttı.
İbret-i alem için birilerine sağlam bişeyler yapılmalı ki yapmasınlar!00 Yorumla aldatma güruhları toplu şekilde abd'ye sürülmeli, orada kendi hezeyanları içerisinde yaşlılıklarını sokaklarda sürüne sürüne geçirmeliler.
00 YorumlaOlmali. Ustelik maddi tazminat su anda cok komik tutar. Ugrastigina degmez.
Manevi ne cezasi olur bilmiyorum.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBence ülkenin her yerinde ifşa edilmeli ki insan içine çıkamasın
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılKesinliklee olmalı.👍🏻 Hiç kimse , hiç kimseyi aptal yerine koyamaz. 👍🏻👍🏻
00 Yorumla
+1 yılKadınlar tarafından linç gelir mi sanmam sdşlgksdşlg
00 YorumlaCezası olsa aldatan aldatmaktan vazgeçer mi 😅😅😅 sanmam
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılbence aldatan hic bi sekilde bi baskasıyla birlikte olmamalı bi süre
00 Yorumla Hukuken evliyse olmalı. Evlilikte aldatmaya ceza gelsin bence
00 YorumlaEvliyken aldatma olursa var tabi agır kusur tüm haklardan mahrum kalma ama kanıt gerekli
00 Yorumla
+1 yılÖmür boyu KS'de kadınların saçma fikirlerine maruz bırakılsın.. (Bence fazla bile)
03 Yorumla- +1 yıl
bu ölüm cezası gibi bir şey ama
- +1 yıl
Fazla oldu galiba ya 🤔
- +1 yıl
birazcık fazla😶
- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek yasaklansın aldatan kişiye ve aldadilan kişiye
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 433 cevap paylaştı.
+1 yılAldatanın yüzük parmağını kesiceksin 😁 zaten haketmşyor dimi ama 😁
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılAldatan en büyük kötülüğü kendine yapıyor zaten bir de yargılamak falan gereksiz geliyor bana
00 Yorumla
+1 yılKadına evet erkeğe hayır
12 Yorumla
Soran+1 yılBu kadin dusmanini alın burdan 😂
- +1 yıl
😏😏
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılVar zaten cezası yakalarsan açıyorsun boşanma davasını ölene kadar sana çalışıyor sen ne olsun istiyorsun ki şeyinden assınlar mı?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılG. Kore'de büyük cezası var aldatmanın. Burada herkes birbirini boynuzluyor.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. İdam olsun kadın erkek fark etmeksizin asılsın veyahut 49 yıl hapis cezası olsun
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle olmalı
10 Yorumla
+1 yıl100 kırbaç vurulmalı.
110 Yorumla- +1 yıl
Az kökünden halledelim idamm
- +1 yıl
@Esmeriimbiciim neyin kökünün peşindesin?
- +1 yıl
Arkadasim infazz diyorum kökden halledelim diyorum shsh
- +1 yıl
@Esmeriimbiciim insan haklarına aykırı bir şey söylüyorsun.
- +1 yıl
100 kırbaç da insan haklarına göre aykiri
- +1 yıl
@Esmeriimbiciim kırbaç öldürmez ama.
- +1 yıl
Öldurebilir kimileri hassas
- +1 yıl
@Esmeriimbiciim o zaman beş ay hapis cezasına mahkum edelim.
- +1 yıl
Iyi bu
- +1 yıl
@Esmeriimbiciim sen de çok iyisin.
+1 yılOlmalı ama ne?
23 Yorumla
Soran+1 yılPara cezası , hapis cezası?
Neden olmasın?- +1 yıl
İhanetin karşısında hafif kalıyor bunlar, sosyal cezalar lazım bence. Hak mahrumiyetleri toplumdan dışlanma gibi vs
- +1 yıl
@_steampunker_ katılıyorum
Aldatan erkekse erkekliği elinden alınmalı kadınsa da malum organı ameliyatla falan alınmalı
00 YorumlaErkek aldatırsa hadım edilsin kadın aldatırsa vajinası alınsın ağzından işesin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılPenisi kesilmeli
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDiri diri hadım
10 Yorumla
+1 yılOsmanlı dönemineki ceza gelmeli "Falaka"
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 920 cevap paylaştı.
+1 yılAldatan karaktersizdir
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 17,5b cevap paylaştı. Cezayı aldatılan kesmeli
10 Yorumla
+1 yılOlmalı kesinlikle
11 Yorumla- +1 yıl
Psikolojik şiddetten yargilansinlar
Kesinlikle idam edilmeli
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılmesela cezası olsa ne olmalı sence?
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılMesela ne ceza verilmeli?
00 Yorumla Kulaklarından tavana asmalı 😂
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Olmalı bir dayatma şart.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes öteki dünyada yaptığının cezasını çekecek?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence öyle olsa tam tersi aldatan artar. Aldatılmanın azaltılması insanın kendisine bağlıdır.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılSapları kesilsin mesela 🤔
00 Yorumla - Devamını Gör (39)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne