Merhaba arkadaşlar, kız arkadaşımı 2 senedir tanıyorum ortalama 7 8 aydır birlikteyiz. İkimizde 25 yaşındayız. Ortak arkadaşımızdan kaynaklı ilişkimizi çok göz önünde bulundurmuyoruz. Kız arkadaşım bir an önce evlenmek istiyor ama imkansızlıktan dolayı ve ekonomiden dolayı böyle bir şeyin hemen gerçekleştiremeyeceğimi biraz zaman alacağını söylüyorum ama o bunu anlamamakta israr ediyor. Hayatımın en kötü dönemindeyim artık kafama takmaktan stres yapmaktan sağlığımdan olmuş durumdayım. sporla uğraşıyordum güzel bir fiziğim vardı çok zayıfladım herkes çökmüşsün diyor yemek yemekte bile zorlanıyorum. Maddiyatsızlık, sağlık sorunları, ailevi sorunlar, kız arkadaşımla ilgili sorunlar her şey üst üste geldi. Yoğun tempo çalışıyorum ve bir çok şeyler uğraşırken o benden her geçen gün daha fazla ilgi bekliyor. Her gün görüşmek istiyor. Sevgilimi seviyorum ona değer veriyorum oda beni seviyor hatta ayrılırsam kendine zarar vereceğini düşünüyorum. Son iki aydır konuşasım gelmiyor çok bunalmış durumdayım her dediğine sinirleniyorum saçma sapan şeyler yüzünden bir gün kavga etmesek diğer gün kavga ediyoruz. Bazen ara verelim demek istiyorum ondanda çok çekiniyorum. Ne yapmam gerektiği hakkında hiç bir fikrim yok kötü bir çıkmazdayım
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Şu yazdigini objektif bir şekilde başkasında görse eminim gayet olumlu hatta süper şeyler yazardı.. ama insanın kendi başına gelince nedense anlayış göstermek istemiyor, seni çok iyi anlıyorum, bunu ona nazikçe kibarca anlatmanın da bir yolu yok maalesef. Önce alınıp tamam der, 1 2 gün sakin kalır sonra, eskisine döner. 2 yol var mecburi, biri herşeye rağmen sakince tatlı dille konuyu etraflıca anlatmak, diğer yol ayrılmak. Ara vermek zaten ayrılma demek olur sizin için, gerçek manada başarabilseniz çok güzel olur aslında senin adına ama bu çok zor. Ona bişey olmasın buna bişey olmasın derkende maalesef kendi sağlığını kaybediyorsun. İnsan kendini de onemsemeli.
Yazdıklarında çok haklısın fakat dediğin gibi kırmadan bu durumu dile getirdiğim zaman anlık olarak olay çözülüyor çözüm odaklı gidiyoruz ama bendeki konuşmama isteği hala gitmiyor oda suçluluk psikolojisine giriyor. Benim yüzümden bu haldesin benim yüzümden sağlık sorunların var demeye başlıyor. Kendisine ayrılırsam zarar vermesinden korkuyorum. Ciddi bir tartışmamızda beni gerçekten korkutmuştu. Böyle bir durum olmaması için yumuşatıyorum ilgi gösteriyorum tekrar başa sarıyoruz bu sefer
Kötü bir durumdasın dostum gerçekten bir çıkış gosteremiyorum, keşke şu olabilir diyebileceğimiz birsey olsa. Seni etkilemesi konusunda haklı, senin bu hale gelmende onun etkisi büyük, konuşmak istememen de gayet normal ama onun kendine zarar verebilecek olması ve senin bundan korkarak herhangi bir hamle yapmaman da işi çıkmaz bir noktaya götürüyor. Yapılabilecek tek şey kalmış zaten ama bunu artık söylemiyorum bile.
Durumunun aynısını bir arkadaşımda gördüm tabi o kız tarafı. Ama 25 yaş evlilik düşünmek, seni bunun için sıkıştırmak için çok erken. Sen kendini strese soktuğun ve geri çektiğin için ondan ayrılacağını düşünerek senden daha fazla ilgi bekliyor olabilir. Evlilik konusu tekrar açıldığında "ben hayatımı seninle geçirmek istiyorum merak etme ama evlilik şu an maddi olarak çok zor böyle yaparak beni de sıkıştırıyorsun" diyebilirsin belki. Kızlar genelde aile evinden bir an önce çıkmak için sevgililerini böyle sıkıştırabiliyolar. Bu kısmı aramızda kalsın ama senin kötü durumunu sen demeden anlamayan, görmeyen, inatla seni sıkıştıran birisiyse de sadece boş ver. İş olacağına varır, senin 25 yaşında bir erkek olarak kimsenin sorumlusu değilsin
Evet dediğiniz gibi biraz aileden kaçmak için erken evlenmek istiyor. Ben seninle en kötü evde bile oturmaya razıyım diyor. Çok şükür halimize ama geçmişte oda çok sıkıntı çektiği için onuda tekrar aynı sıkıntılar içerisine sokup onu mutsuz etmek istemiyorum. Biliniyor ki mutsuz ilişkilerin çoğu maddiyatsızlıktan kaynaklı oluyor. Bencil davranamıyorum bu konuda maalesef. Masrafları hafife alıp evlenmenin kolay olduğunu düşünüyor.
Daha kendi kariyerinin yaşamının yönünü bile seçmen için erken iken bir başkasının hayatını kurtarmak senin sorumluluğun değil söylediğim gibi. Açık konuşayım ben de kadınım ve kız arkadaşlarımdaki genel tavır şu; bi evleneyim şu ailemden kurtulayım, çalışırım ya da çalışmam zaten çalışmak zorunda olan taraf erkek. Evlenelim nasıl olsa hallederiz gibi bi düşünce var ama dediğin gibi bu "halletme" kısmı erkeğin omuzlarına kalıyor. Anlayış göstermesi gereken ve seni üzdüğü için kabahatli olan da o. Hem daha 25 yaşında gelecek hedeflerinizin aynı olduğuna nasıl karar verdiniz, muhtemelen onun bir planı hedefi yok sadece seninle evlenip peşine takılacak :)
Sizinle aynı fikirdeyim kariyer planlı olduğumu söylüyorum fakat bunu söylediğim zaman evlendikten sonra yapabilirsin diyor. Altınlar vs. hepsini kullanabilirsin diyor. Evlilik konusunda birlikte öderiz birlikte yaparız diyor. Kendide çalışıyor antrenörlük yapıyor aslında kariyer planı var fakat dediği gibi her şeyi çok basite alıyor gerçekçi değilde biraz hayalci davranıyor ben gerçekci birisiyim o yüzden yaparız hallederiz kafasında gidemiyorum. Buraya yazdıklarım dışında da engeller ve sorunlar olduğu için açıkcası ben biraz çıkmaza giriyorum kimsenin vaktini zamanını almak istemiyorum. Sevmek güzel sevilmek güzel şey fakat sırf sevgi uğruna da kimseyi sıkıntıya sokmanın gerek olmadığını düşünüyorum. Sorun benden kaynaklı aslına bakarsanız ben ayrılma konusunda ya da bu şekilde sıkıntılı devam etme konusunda çok kararsızlık yaşıyorum. Görüşleriniz için teşekkür ederim
Rica ederim, yalnız değilsin gerçekten çevremdeki tüm ilişkilerde böyle bir durum söz konusu. Kızlar hemen evlenip çocuk yapmak istiyorlar, erkek kariyerini hedeflerini kıza göre belirlesin istiyolar. Halbuki bunun sonu mutsuz evlilik oluyor, hayatını gençliğini yaşamamış erkekler o heyecanı daha sonra başka yerlerde arıyorlar. Diğer cevapta kızın kendine zarar vermesinden korktuğun için ayrılamadığı söylemişsin. Bence sizin durumunuz yol ayrımına gelmiş artık hatta sen de yönünü seçmişsin. Henüz 7-8 aydır birlikteyken sana bu kadar bel bağlamış olması da hiç iyiye alalet değil. Korkma kendine bir şey yapmaz, kızda biraz nevrotik bağlanma sorunu var muhtemelen. Sen bu evlilik muhabbetini uzatırsa devam edemeyeceğini ve onun da kendisiyle aynı düşüncede birini bulmasını dilediğini söyleyip yolunu ayır.
Dediğinizi dikkat alıp biraz zamana bırakıp öyle deneyeyim. Teşekkür ederim tekrardan