İlişkide ara vermek doğru mudur?

Aslında nerden başlasam bilemiyorum ama kısaca geçmek istiyorum iki aydır hayatımda biri var mutlu olduğum günlerde oldu ama son zamanlarda dikkat ediyorum ki yıpranmışım hissizleşmişim çok ağlamaya başlamışım karşı taraf bana hiç güvenmiyor ve durduk yere ne yaparsam yapayım güvenmiyor inanmıyor kendisi askeri personel takipçilerimin arasına girip bu kim bu kim diye durduk yere sorun çıkardı bundan birkaç hafta önce hallettik diye düşündüm kız kardeşimle takipleşmiyorum ailem kardeşimin hesabını görmesin dıye bir ay önce sordu açıklamasını yaptım konu kapandı dıye düşündüm meğer o hâlâ farklı dusuncelerdeymiş güvenmiyormus yalan söylediğimi düşünüyormuş arkadaşı bana haber verdi dediki bunun peşine düşebilir dikkat et bende kardeşimi takibe aldım durduk yere takipçilerini sil sevgilimi kimse görsün istemiyorum hoşlanmıyorum diyor bunun kıskançlık olduğunu düşünmüyorum tamamen güvensizlik en yakın arkadaşı bile bunu söyledi sana hiçbir zaman güvenmeyecek bir adamı seviyorsun dedi ne yalan söyliyim yıkıldım insanın bunu hissetmesi bilmiyorum tıhaf duygu sadık kaldıgım halde bunu düşünmesi tuhaf uygulama kullanıyordum on dakika neden erken girdim dıye neden erken girdin takipçin yükselmiş dıye muhabbet açıldı ve bu hep var önceden sorun olmaz dıye düşündüm daha doğrusu böyle olacağını düşünmemiştim zamanla çok yorulduğumu anladım dünde iyi hissetmiyordum kendimi ailevi nedenlerden dolayı sınav vs ona yansıtmak istemedim zaten malum asker psikolojisi benim yüzümden etkilensin istemedim tamamen iyi niyetimden yaptım yalan söyledim ona hastayım dedim acile gıtcem gelincede uyurum o aktif değildi görmemiş sabah dörtde kadar beklemiş sanırım neyse bugün yazdı bana dedi ki doktor ne ilaç verdi sana bende ağrı kesici dedim e devlet şifreni versene dedi bakalım ne yazmış orada yalan ortaya çıktı yemin ederim kötü niyetle yapmadım bunu savunulacak tarafı yok nede olsa yalan ama onun iyiliği için yalan söyledim etkilenmesin benim sorunlarım yüzünden diye bana o gecede arkadaşıyla konuşacaktım iyi olmadığım için onunlada konusmadım neyse sevgilim beni aradı dedıkı temiz sayfalar acalım diyen sendin yalan söyleyende sensin ara verelim tarzında bir şey dedi ve benim ses kaydımı almış arkadasımla neden konuşmadın dedi bende cevap olarak iyi değildim konuşmak istemedim dedim o sadece konuşmak istemiyorum bölümünü ona atmış arkadaşıyla da aram bozuldu onu geçtim ses kaydımı nasıl alırsın nasıl iğrençlik bu ne yaptıysam iyi niyetimden yaptım ve olan bana oldu yazmıyor aramıyor sabaha kadar bekledim onu aradım açmadı yazdım bakmadı beni dinleme gereği duymadan suratıma kapattı arkadaşıda dün dedi ki sana asla güvenmeyecek biri için onun yolunda öldün bilmiyorum kafam çok karışık seviyorum ama yıprandığımın farkındayım artık ağlamaktan gözlerim ağrıyor sürekli uyuyorum uyanmak istemiyorum sadece buda değil daha anlatmadığım neler var temiz sayfa açtık güya ama yine sadık kaldıgım halde güvenmiyor siz olsanız ne yapardınız lütfen yardım

İlişkide ara vermek doğru mudur?