Kardeşim daha reşit değil ve sevgilisi vs olmuş defalarca sizce abisi olarak nasıl yaklaşmam lazım?
şu an konuştuğu biri varmış kendisinden 5 yaş büyük çocuk
şu an konuştuğu biri varmış kendisinden 5 yaş büyük çocuk
Kız kardeşinle görüşen kişi muhtemelen sübyancı sonuçta kardeşin reşit değil diyorsun. Öncelikle kardeşini sevgi ve sefkatinle buradan kurtar. Ona anlatmaya aklını başına almasını sağlamaya çalış. Sonra da o şer***** ağzını burnunu kır.
Öncelikle bir çoğumuzun flört zamanı 16-17 yaşında başlıyor, reşit olmadan flört etmesi normal bir durum. Kardeşine her zaman dostça yaklaşmanı ve kendi flört ettiğin insanlarla olan diyaloglarını vs ara ara anlat ki o da kardeşler arasında bu tarz sohbetler olabiliyormuş diye düşünüp sana kendini açsın, anlatsın. Benim kız kardeşim var 16 yaşında ben 26 yaşındayım ve erkek arkadaşım, kız kardeşim çok dışarı çıkıp aktivite yapıyoruz. Ben bilerek erkek arkadaşıma diyorum kız kardeşim varken bana samimi davran, küçük temaslarda bulun ki bunların normal olduğunu bilsin, benim tepkimi görsün. Kız kardeşimde bana karşı şu an dürüst çok rahat bir şekilde biriyle konuştuğunu, mesajlarını okutuyor çünkü bende ona özelimi açıyorum, güven veriyorum. Eğer kardeşinle bu güveni yakalarsan belki bir gün sevgilisiyle bile seni tanıştırmak ister.
Haklısın bende o yaşta flört ettim ama kendimi hem geride tuttum yani o yaşta yanlış bir şey yapmadım reşit olduğum da zaten hayatı biraz anladım ve kanım hızlı bile aksa hataya dumememk adına hep çözüm aradım yardım aldım ailem bu konuda baskıcı olduğu için çevremden insanlar fikir verdi akıl verdi.
Kız kardeşin varken samimi davran dediğin şey nasıl yani öpüp koklamasi mi başka bir şey mi?
Aileden dolayı belkide beni de onlar gibi zannettiği için anlatmıyor çünkü ailemle arasında sorunları var ve belkide büyük erkekle çıkması baba özlemi vs dir bilmiyorum ki
Samimi dediğim elimi tutması, yanağımdan öpmesi gibi küçük şeyler bunların iki sevgilide normal olduğunu gösterdim hep. Verdiğin baba örneğine katılıyorum 30 yaşında da olsa kardeşin, aile hayatı çok önemli insan hep eksik parçaları toplar ya da ailesine çok benzeyen birini bulur güven alanı için, sende flört etmişsin kendi flörtlerinden bahsedip, nasıl durduğunu neler yaptığınızı anlat. Zaten artık çağımız çok farklı küçücük çocuklar bile ellerinde telefonda her şeyi öğreniyorlar, biliyorlar. Sen eğer ona koşulsuz şartsız güven verirsen bir hata bile yapsa çekinmeden sana anlatır. Önemli olan burada senin kontrolün altında olması, bu uyumu yakalarsınız korkmana bence gerek yok
Kardeşinle önce arkadaş ol. Bir arkadaşınla neler yaparsan yap kardeşinle. Alışveriş yapın, fikrini sor. Sinemaya gidin, yemek yiyin dışarıda. Kendi arkadaş ortamına sok arkadaşlarını tanısın bilsin. Ben kız kardeşime hep böyle yaptım ve şimdi görüyorum ki tüm arkadaşlarını bana anlatıyor, arkadaşları hep beni sosyal medyadan ekliyor görüyorum, biliyorum yani hep kontrol alanımda
Selam soru hakkında gelişme var ama hepsini buradan yazamam siz müsait misiniz
Cevap
2Cevap
Bu soruyu sorman bana iyi hissettirdi. Teşekkür ederim sorduğun için. Kardeşine nasıl yaklasacagini birilerine danışmak istemen çok hoş.
Öncelikle bu durum bence kardeşinin yaşına gire değişiyor. Bunu okul rehber öğretmeniyle konusabilirsin. O seni doğru yönlendirebilir. Ben de bı öğretmenim en iyi yolun bu olduğunu düşündüm şu an. Ve kardeşinle bu konuda iletişim halinde ol haberdar ol kızma baskılama ki sana her şeyi soyleyebilsin. Görüşmelerine konuşmalarına belki ölçüde izin ver ve takip et, böylece hata yapmayacak ve pek cok şeyden korunacaktır
Asıl ben teşekkür ederim samimi ve seviyeli bir insan olduğunu zaten belli ve ayrıca eğitimci olman cidden sözlerinden zaten belli sizin gibi öğretmenlere bu ülkenin çok ihtiyacı var
Rehberlik hocasına da sorarım da aramız kötü tanıyorum hocasını 😀 tanıdık biri ya kavga etmiştik beni tersler korkusu da yok değil.
Yanlış bir şey yapmamak adına zaten görüş almam lazım bilinçsiz şekilde yapacağım bir şey onu çok etkileyebilir ve kardeşim sonuçta temiz ve titiz olmam lazım dediğin gibi bana güvenip anlatması için de güven vermem lazım
Bana yazarsan ben yardımcı olmaya çalışayım
İstek attım
Eğer konuştuğu çocuk reşitse o çocuğun yakasına yapış
Ama ikisi de cocuksa bırak zaten 2 günlük olur duyguları onların ndjddj
Reşit çocuk 4 5 yaş büyük tahminim yani
Yapış yakasına. Daha reşit olmayan bir çocukla ne halt ediyor o! Kanunen doğru değil duyguları geçtim
Öyle tabiki 2 ay sonra reşit olacak işte ama arada yine baya yaş farkı var ve bilemiyorum
İsterse 1 hafta olsun. Çok seviyorsa 2 ay sonra gelsin. Yok öyle şey
Haklısın valla ama insanlar işte değişik ben şahsen reşit olmayan birine bakmam aramda 1 yaş bile olsa
Kiz kardesini koru ama iyiliğinle yap dövme sövme
Cocuğ uzaklasdir kiz kardesinden
Yok dövmek sövmek zaten insan işi değil de ben zarar görsün istemiyorum galiba aileden kaynaklı gidiyor çocuğa
Bende yakın arkadaşından duydum ve bugüne kadar baya olmuş flört olarak vs ama şuanki sevgiliymis zorla söyledi yani bu değişim neden vs diye sorunca
Yanlış anlamada sana bir şey söylesem ailevi bir mesela var sence acaba bu yüzden mi böyle oldu anlatsam bana doğrusu nedir nasıl yapmam lazım fikir verir misin
Çocuğu bilsem bir yakın olsa tanıdık vs zaten uyarırim onu da
İstesende engel olamazsın
Neden ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?