+1 yılAşk ve ilişkiler konusunda yaş farkının ne kadar önemli olduğu konusunda farklı görüşler mevcuttur. Herkesin ilişki tercihleri ve dinamikleri farklı olduğu için bu konuda kesin bir kural yoktur. :
1. Yaşam deneyimi ve olgunluk: Farklı yaş gruplarından insanlar genellikle farklı yaşam deneyimlerine ve olgunluk seviyelerine sahip olabilir. 7 yaş gibi bir yaş farkı, partnerler arasında farklı deneyim ve olgunluk seviyeleri olabileceği anlamına gelir. Bu durum, ilişkide iletişim, anlayış ve denge kurmayı gerektirebilir.
2. Ortak değerler ve hedefler: İlişkilerde yaş farkı, ortak değerler, hedefler ve yaşam tarzları konusunda farklılıklara neden olabilir. Partnerler arasındaki büyük yaş farkı, ortak ilgi ve amaçların birbirine uygunluğunu etkileyebilir.
3. Toplumsal tepki: Bazı toplumlarda, büyük yaş farkına sahip ilişkiler eleştiriye maruz kalabilir veya toplumsal beklentilere uymayabilir. Bu durum, ilişkinin dış etmenlerden etkilenmesine neden olabilir.
Ancak, yaş farkının ilişkinin başarısını etkileyen tek faktör olmadığını da unutmamak gerekir. Her ilişki, partnerler arasındaki iletişim, anlayış, saygı ve birbirlerine duydukları sevgiye dayanır. Eğer sizin ve partnerinizin yaş farkını dikkate alarak ilişkinizi dengeleyebileceğinize inanıyorsanız, bu durum ilişkinizin başarılı olmasını engelleyecek bir faktör olmayabilir.
Önemli olan, ilişkinin temelindeki duygusal bağ, anlayış, saygı ve iletişimdir. Eğer siz ve partneriniz arasında bu temel unsurlar varsa, yaş farkı gibi detayların ilişkinizi etkilemesine izin vermemeniz mümkün olabilir. Önemli olan, kendinizi mutlu ve sağlıklı hissetmeniz ve ilişkinizin size ve partnerinize iyi gelip gelmediğini gözden kaçırmamak olmalıdır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 446 cevap paylaştı.
+1 yılaş farkının ne kadar normal olduğu, kültürden kültüre değişebilir. Bazı kültürlerde, 7 yaş farkı çok büyük bir fark olarak görülürken, bazı kültürlerde daha az önemli olabilir.
Genel olarak, 7 yaş farkı, yetişkinler arasında çok büyük bir fark olarak görülmez. Ancak, ilişkinizin başarılı olması için, yaş farkının yaratabileceği bazı zorlukların farkında olmanız önemlidir.
Yaş farkının yaratabileceği bazı zorluklar şunlardır:
Farklı yaşam deneyimleri: 7 yaş fark, iki kişinin farklı yaşam deneyimleri yaşamasını sağlayabilir. Bu, farklı değerlere, önceliklere ve ilgi alanlarına sahip olmanıza neden olabilir.
Farklı arkadaş grupları: 7 yaş fark, iki kişinin farklı arkadaş gruplarına sahip olmasını sağlayabilir. Bu, ilişkinizi daha zorlaştırabilir, çünkü partnerinizle ortak arkadaşlarınız olmayabilir.
Farklı beklentiler: 7 yaş fark, iki kişinin farklı beklentilere sahip olmasını sağlayabilir. Örneğin, partneriniz, sizinle aynı yaşam tarzına sahip olmayabilir veya aynı şeyleri yapmaktan hoşlanmayabilir.
Bu zorlukların üstesinden gelmek için, birbirinizle açık ve dürüst bir şekilde iletişim kurmanız önemlidir. Birbirinizin değerlerini, önceliklerini ve ilgi alanlarını anlamaya çalışın. Ayrıca, ortak arkadaşlar edinmek ve birlikte yeni şeyler denemek için çaba gösterin.
Eğer ilişkinizi sürdürmek için istekliyseniz, yaş farkının yaratabileceği zorlukların üstesinden gelebilirsiniz. Ancak, bu zorlukların farkında olmak ve bunlara hazırlıklı olmak önemlidir.
Sonuç olarak, 7 yaş farkının çok büyük bir fark olup olmadığı, sizin ve partnerinizin bireysel ihtiyaçlarına ve beklentilerine bağlıdır. Eğer birbirinizi seviyorsanız ve ilişkiyi sürdürmek için istekliyseniz, yaş farkının yaratabileceği zorlukların üstesinden gelebilirsiniz.10 Yorumla
+1 yıl7 yaşta bi sıkıntı yok ama tabiki bulunduğunuz dönem değişkenlik gösterebilir. Mesela sen 18 yaşındaysan ve o 25 ise fark biraz fazla durabilir. Ancak sen 20 o ise 27 ise daha normal bi yaş aralığı gibi durur. İnsan psikolojisi böyledir, ailene açıklamayı düşünüyorsun bu aklında bulunsun canım
01 Yorumla
Soran+1 yılBen 22yim o da 28 ya da 29 ikisinden biri büyük ihtimal 28 ama
Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı. Utangaç birisi değilsen bir sey olmaz. Ben mesela utangaçım. Ondan bir erkekle aramda o kadar yaş farkı olsun karşısında kasılırım. Doğal bir ilişki kuramam. Ama erkeğin büyük olması iyidir bence.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
u +1 yılYaş farkı çok denilse aşkın bitecek mi? Yooo. Bence gayet normal.
60 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 262b cevap paylaştı.
u +1 yılYaş farkı çok evet
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden çok geldi sana
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılYa arkadaşlar şu yaş farkı sorularını sormak da ne zaman vazgeçeceksiniz her zaman söylediğimi yine söylüyorum o zaman birincisi hukuki olarak ikiniz de 18 yaşından büyüksünüz hiçbir sorun yok Geriye kalıyor sizin kafa yapılarınızın uyumu Eğer kafa yapılarınızda uyuyorsa hiçbir mi problem yoktur Bunu zaten her zaman söylüyorum yine söylüyorum
10 Yorumla sevınce ne yasın ne bılmem ne farkeder sevgı herkese verılıp herkeste bulunmuyor. oyuzden ben yasa basa hıc bakmadım guzelıge bakmadım. ınsanın once kalbı ruhu guzel olucak kı asık oldugunda eksıklıgı cırkınlıgıde gıdıcek sevgı baska bısey. ölğmsğzdür sevgi. aşk gibi değildir aşk heycandır
10 Yorumla
+1 yılAbla çok değil yazanlara "dimi ya bence de öyle" yazmışsın, çok yazanlara da " neye göre çok " yazmışsın. Neye göre çok cevaplayana göre çok işte xD. Yani bu soruyu sorarken insanların fikirlerini öğrenmekten ziyade onlardan onay almak istiyorsun. Sana önerim çok yazanların yorumlarını sil ve ardından çok değil yazanların yorumlarını baştan aşağı oku. Güzel cesaret verir.
Benim yorumu da sil ha unutma. d26 Yorumla
Soran+1 yılŞdbdşbsşdbdj ay galiba onay almak istiyorum, çoğunluk ben gibi düşünsün istemişim gibi olmuş gerçekten. Onay almak mutlu ediyor diyelim
Soran+1 yılBenden 1 yaş büyüksün bu arada. Abla değil yani şdhdğhspdh
- +1 yıl
Abla dedim kendini biraz büyük hisset diye. d
Soran+1 yıl😂Pekii sağol
Ben 15-20 yaş araligi gördüm ya gozumuze soka soka askini yasadi yani 7 yas bence gayet ideal zaten. En fazla 10 a kadar okeyim geri kalan biraz fazla kaciyor bence
20 Yorumla
+1 yılÇok değil. Ama 7 yaştan fazlası çok fazla bir yaş farkı olur. En fazla 7 yaş fark olsun, bu sorun olmaz.
10 YorumlaYaş farkı verenlere gıcık oluyorum. İki taraf da reşitse, zorlama yoksa ve mutlularsa gerisi hikaye.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 19,9b cevap paylaştı.
+1 yılHayır gayet yerinde. Biz ne desek sen duygularını açmışsın zaten.
20 Yorumla
+1 yılBenden 8 yaş küçük biriyle tanıştım sosyal medyadan 1 hafta sonra yatağa attım çok harika bir ilişkimiz oldu yaşa takılmayın bence mutlu olmaya bakın
022 Yorumla- +1 yıl
@zambak00 etkilenmiş demekki bir haftada oldu bence erken değil senin hiç olmadımi böyle bir şeyin
- +1 yıl
@zambak00 olsun istersen hiç pişman etmem bu şekilde çok daha heyecanlı oluyor
- +1 yıl
@zambak00 ve çok az kızın yaşadığı şeyler yaşarsın o kadar iddialıyım
- +1 yıl
@zambak00 tamam işte hiçte deneyimin yokmuş yapmamişsan senin içinde deneyim olur deneyimsiz biriyle yaparsan kabus olabilir senin için braz konuşalım istersen istemezsen konuşmayız sonra
- +1 yıl
@zambak00 şunuda diyeyim kızlık için korkmana gerek yok istersen sadece konuşuruz biraz bilgilendirdi filan
- +1 yıl
@zambak00 bilgilendiririm diyecektim
- +1 yıl
@zambak00 yazmanı bekliyorum 😊
Soran+1 yılSen arayışta olabilirsin ama kız öyle bir arayışta değil sanki farkındaysan
- +1 yıl
Yani ikna etmeye çalışıyorum bende ne yapaym
Soran+1 yılİstemiyorsa istemiyordur boşa çabalama
- +1 yıl
İsteyecek biri lazım bana baya oldu çünkü
- +1 yıl
@zambak00 tamam kabul yaz ben yazamıyorum çünkü
- +1 yıl
@zambak00 hadi senden mesaj bekliyorum sohpet edelim
- +1 yıl
@zambak00 nasıl acicam hesabı yeni açtım da bilmiyorum
- +1 yıl
@zambak00 seni takip ettim şimdi yazabilirsin bekliyorm
Birbirinizi her konuda tamamlayabiliyorsanız yaş önemli değil
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Erkeğin büyük olması her zaman daha iyi bence ideal
10 Yorumla
+1 yılAnlaşabildikten sonra yaşın bir önemi olmuyor düşünceler zevkler fikirler uyuşsun önemli olan o
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı.
+1 yılTamam yedi yaş var da sen 18 yaşındaysan sıkıntı. 23-24 olursun o zaman aranda 7 yaş olur çok sıkıntı olmaz
01 Yorumla
Boyle asirirr fazla degil, ama fazla. Yani yasindan azbisey kucuk duruyorsa 5 yas fark gibi kabul ederiz bise olmaz.
04 Yorumla
Soran+1 yıl😂Yaşından küçük duruyor evet
Soran+1 yılĞdhrğehşd doğrudur. Gerçekten çok seviyorum ama yaş farkı hakkında onun görüşlerini bilmiyorum. Belki o 6 7 yaşa çok diyordur
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYaş önemli değil, Yaşı sadece rakam olarak kabul edin. Kişinin kendisi önemli.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBenden 7 yaş küçük kadınlar bana dayı diyor, adam kendisine aşık etmiş. Saygı sevgi, mutluluklar.
01 Yorumla
Soran+1 yıl😂Allahım. Amin inşallah diyeyim
Burada senin yaşın önemli. 18 yaşındaysan 25 yaşında biri büyük olur.
02 Yorumla
Soran+1 yıl22yim o da 28 ya da 29 ikisinden biri
Gizli Üye(18-24)+1 yılAsla benimde sevgilim benden 7 yaş büyük çok mutluyuz zaten erkeklerin çocukluktan çıkması anca olgunlaşması felan ideal bence asla yaşa takma sende umarım mutlu olursun onunla
02 Yorumla
Soran+1 yılYaaa ne güzel çok sevindim. Teşekkür ederim inşallah dediğin gibi olur. Öyle olmasını çok istiyorum çok seviyorum
Cevap sahibi+1 yılAyyy hadi inşallah olurr
Sen çok küçük bir yaşta değilsen tolere edilebilir bir yaş aralığı ama bence yine de çok fazla
00 YorumlaAşık olmuş san sorgula maman lazım emin misin
02 Yorumla
Soran+1 yılAşırı eminim hem de. Sadece buradaki yorumları merak ettim. Ve ben onu çok seviyorum bu yaş farkı çok gelmiyor bana. Ama onun bu yaş farkı hakkında ne düşündüğünü bilmiyorum. Genel olarak bu konudaki fikri ne, kaç fark olmalı diye düşüncesini bilmiyorum. Bakalım öğrenicem inşallah
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılkendine bakarsa kas yaparsa ilerdeki yıllardaki yaş farkı belli olmaz
02 Yorumla
Soran+1 yılFit zaten. Aşırı karizmatik allahım delircem ldbfşbsşdbd
- +1 yıl
işte spor yaparsa bu fitliği uzun süre korur aksi halde kel göbekli bi dayıya dönüşmesi kaçınılmaz
+1 yılBence de normal erkeğin büyük olması problem değil yani
01 Yorumla
Soran+1 yılBüyük olması kesinlikle problem değil. Ama 7 yaş çok mu
Gizli Üye(36-45)+1 yıl10 yaşa kadar erkek büyük olabilir fikirler ve ten uyuşsun yeter ki
10 Yorumla
+1 yılDedemle evlenseydin bide yuh be.. Bu yeni nesil cozutmuş
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılBana göre maksimum üç yaş olmalı ama mutluysan sorun değil
00 Yorumla
+1 yılNeee
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl18-25 olmaz ama 22-29 olur. hangi aralıkta oldupuna bağlı. sen henüz ergenliği atamamışken adam hayattan nasibini alıyor zaten
01 Yorumla
Soran+1 yılDoğru haklısın, 22 ye 28
+1 yılTabiki 7 yaş sana uygun , mesela benim nişanlımla 4 yaş var aramda
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSenin yaş kaçsa ona bağlı bence 30 ve 37 ok ama 18 ve 25 çok
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAşkım yaşı yoktur ve evet normal. Benle kocamın arasında da 7 yaş var
01 Yorumla
Soran+1 yılAaa öyle mi. Mutlu oldum:)
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim eşimle var o kadar fark, ilk başlarda sorun yoktu ama yaş büyüdükçe oluyor
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani örnek verebilir misiniz
- Aşk İlişkileri konusunda 17b cevap paylaştı.
+1 yılBizde de 6 var, bence normal
01 Yorumla
Soran+1 yılBence de normal. Ama bu yaş farkı çok diyenler neye göre kime göre öyle düşünüyorlar merak ediyorum açıkçası
+1 yılBenm ve nişanlımın arasında da yaş farkı var ben 19 kendisi 27 normal bişey ya
10 YorumlaHayır ya ne çoku benim 10 yaş büyük sevgili bile oldı
10 YorumlaAşk yaş tanimaz kafalar uyuşuyor ise gerisi muamma
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim de tutulduğum kişi 9 yas büyük. Beni istemişti ama ben yastan dolayı istemedim…
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKesin erkek olan sensin kız profilde sordun bu soruyu
00 YorumlaÇok saçma üzülen sen olacaksin çünkü daha çocuksun yazık sana
09 Yorumla
Soran+1 yıl22 yaşındayım o da 28 ya da 29 ikisinden biri ama çok büyük ihtimal 28. Ne var bunda tam olarak? Çocuk değilim
Soran+1 yılHiçbir şey yok. Sana göre varsa ben napim
Soran+1 yılBaya yaşlı mı olacak gören 15 20 yaş var sanır alt tarafı 6 yaş. Ve o kadar yaş varmış gibi de durmuyor
Soran+1 yılTanımadan bilmeden konuşma. Neyse kime ne anlatıyosam uzatma saçmalamaya başlıyosun çünkü
+1 yılNormal sen 20 o 27 diyelim ee çok normal bence
01 Yorumla
Soran+1 yıl22yim o da 28 ya da 29 ikisinden biri büyük ihtimal 28 ama
+1 yılŞimdi normal ama ilerleyen süreçte normal olmuyor sen gezmek isterken o uyumak istiyor senden daha önce yaşlanıyor olması soruna neden oluyor
00 Yorumla
+1 yılAnnem ve babam arasında 8 yaş fark var ve çok mutlular mutluluk ve aşkın yaşı olmaz
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok doğru. Beni en çok mutlu eden yorum oldu. Teşekkürler:)
- +1 yıl
Rica ederim umarım çok mutlu olursun her şey gönlünce olsun
Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Sevmeye devam
Sizde yaşa takılanlardan olmayın10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılHayır, gayet normal
10 Yorumla Yo gayet normal bence
10 YorumlaSevgi bütün engelleri aşar
10 Yorumla
+1 yılSınır bence fazlası sıkıntı zamanla
10 Yorumla
+1 yılHayır çok değil
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Normal cok sey yapmamak lazim
10 Yorumla
+1 yılMerhaba. Benim için aşkın yaşı yoktur✨️🎀
10 Yorumla
+1 yılYani öyle de seviyorsan ne olacak ki doğal
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,3b cevap paylaştı. Seviyorsan tabiki normal
10 Yorumla
+1 yılAllah tamamına erdirsin
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 396 cevap paylaştı.
+1 yıl5 ila 10 yaş idealdir
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılİdeal.
10 Yorumla Normal bir yaş aralığı
10 Yorumlayas normalden fazla ama birbirinizi seviyosaniz arkanizdayim 😘😘
00 Yorumla
+1 yılYani 15-20 olamaz ama 20-25 olabilir düşüncesiyle hareket etmeliyiz:)))
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılSen kaç yaşındasın ki?
02 Yorumla
Soran+1 yıl22 o da 28 ya da 29 ikisinden biri büyük ihtimal 28 ama
- +1 yıl
Yok kız gayet normal bir yaş
+1 yılBence biraz daha düşün
02 Yorumla
Soran+1 yılDüşündüm vee bana göre yine normaal
- +1 yıl
Tabi normal bir şey sadece iyi düşünmek gerekiyor 😊
- Devamını Gör (61)
Detaylı bilgi