merhaba,
26 yaşındayım. İlk kez 23 yaşında ilişkim oldu, ondan sonra da ilişkilerim oldu. Ya birine aşık olursam bu durumdan dolayı benimle evlenmezse diye korkuyorum. Benzer tecrübeler yaşadınız mı?
merhaba,
26 yaşındayım. İlk kez 23 yaşında ilişkim oldu, ondan sonra da ilişkilerim oldu. Ya birine aşık olursam bu durumdan dolayı benimle evlenmezse diye korkuyorum. Benzer tecrübeler yaşadınız mı?
Kadınlar erkeklerin geçmişini "sorun" etmeye başladığında sanırım bu sorun çözüme ulaşır. "Erkektir yapar", "erkeğin elinin kiri" vs vs şeyler döndüğü sürece kadınların metalığı bitmez. Size demiyorum bunu, bu genel görüşe tavrım. Hayır efendim, namus ise söz konusu her iki tarafında namusu var! Ben namusumla yaşamışsam, bunu karşı taraftan bekleme hakkım var. Ama diğer türlüsü yok öyle bir hak. istemeyen de istemesin güzel kardeşim. aynı evde yaşamaya gelince tamam, evlenmeye gelince kem küm. hadisinler oradan :) ilk taşı günahsız olan atsın lütfen.. konuya tarafsız bakışım bu.
.. Ama öte yandan inançlı biriyim, değerleri olan biriyim.. Ben zinanın her iki tarafa da fayda getirmeyeceği kanısındayım, bana göre de değil zina vs. bir şey günah veya haramsa sonu pek iyi bitmiyor (üzüntü ve pişmanlık doğuruyor) yani bizlerin seçimlerini, davranışlarını, sonuçlarını belirleyen şeyler de gerçekten iyi kararlar almamız gerekiyor. İnancınızı bilmiyorum, herkese de saygım var (değerlerimle / inancımla alay edilmediği sürece) inançlı iseniz, ki pişmansınız belli, tövbenizi edin, herkesin nefsinin aciziyeti vardır, kimi zina ile bu aciziyeti yaşar, kimi kumar ile, kimi başka bir şey ile, önemli olan o hatalardan (aslında size pişmanlık olarak dönen şeylerden) dönmektir. Allah sizin karşınıza iyileri mutlaka çıkaracaktır. Hakkınız da hayırlısınız dilerim.
haklısınız teşekkürler
Merhaba, seni yargılamak değil düşüncem, ama kimse evlenmeden biri ile yatabilecek tığniyette olan bir kadını eş olarak istemez. Bunu istemeyen erkeklerin çoğu aynı şeyi kendileri de yapıyor bunu biliyoruz. Ama burada sen yaptın veya ben yaptım değil, eşin olan bir kadının arada herhangi bir sorun olduğunda ve uzaklaşıldığında bir başkası ile de birlikte olma konusunda güvensizlik yaşanacağındandır. Bir diğer husus ise, bir erkeğin kadınının, belki bir zaman sonra, daha önceden o kadının koynuna girmiş bir erkek ile yüz yüze gelme durumudur...
insanlar artık 25 30 yaşında hatta 30'dan sonra evleniyor o zamana kadar birinin ilişki yaşamaması sağlıklı olan mı sence?
erken evlen diye bi şey yok zaten okulum 23'te bitti ayrıca karşıma evleneceğim uygun biri çıkmadı, sırf sevişmek için de önüme gelenle evlenecek halim yoktu
O zaman nefsini terbiye edip uygun aday gelinceye kadar beklemek gerekirdi. Doğru olan budur. Ama hala bitmiş değil. Tövbe edip Allah'a yalvarabilirsin, tövbe edip doğruya dönersen ve bir daha bu günahı işlemezsen Allah'ın dahi affedeceği bir günah bu, Allah'ın affettiği yerde karşına seni olduğun gibi kabul edecek birisini çıkaracaktır. Sadece iman edip tevekkül et...
Kişiye bağlı ama bunu karşındaki kişinin ciddi olduğundan emin olduktan sonra söylersen senin açından daha iyi olur. Hem özelini paylaşmamış olursun hemde onları bahane ederek seni kullanmaya çalışmaz.
mantıklı teşekkürler
Rica ederim, iyi geceler
Cevap
11Cevap
Ne alakası var ki bunu yaşayan ilk kişi misin son kisi misin onemli olan karşına çıkacak insan benim gibi biri çıkarsa sende sadiksan asla sorun olmaz bu zamanda yaşamayan mi var
Merhabalar
Herkesin bir geçmişi oladabilir olmayadabilir bundan dolayı dert etme
Benim iliskim olmus olsa evlenirdim ama benim sevgilim bile olmadi buna ragmen biriyle iliski yasamis biriyle evlencegimi sanmiyorum cok boslukta olmam lazim evlenmek icin
sen 19 yaşındasın
Ben sorun ederim de işte kızlar pek doğruyu söylemez bu konuda o yüzden uzak duruyorum
ben kandırmam evleneceğim kişiyi
Seni kabul eden herşeyinle kabul edecek tabi.
Yok bee sanmam artık bakmıyor kimse o olaya
Bu devirde bunu kafaya takan birisi artık pek yok.
umarım ya
İlişkiden kastin cinsel birliktelik mi aşk ilişki mi?
ilki
Bence bu tamamen kişinin kişisel gelişimi ile alakalı bir şey. Seninde bu tarz insanlarla birliktelik yaşamak istemeyeceğin için sorun olmaz.
teşekkürler
Rica ederim. Kafanda sorun ettiğin kısım bundan daha fazlası gibi geldi ama bana.
Vermişsin de vermişsin
Bu ona kalmis bir tercih
Ben olsam dart mı atıyorsun aq derdim :C
ne alaka
en iyisini bulmakla alakası yok o zamanlar o kişi doğruydu sonra yollarımız ayrıldı
Hiç bişi olmaz hatta dahada ister seni
Ben etmiyorum yani ben yapıyorsam oda yapsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?