Evlenmek için sadece sevmek yeterli bir sebep midir yoksa iletişim, düşünce tarzı, yaklaşımı, karakteri gibi unsurları da göz önüne alır mısınız?

Evlenmek için sadece sevmek yeterli bir sebep midir yoksa iletişim, düşünce tarzı, yaklaşımı, karakteri gibi unsurları da göz önüne alır mısınız?
Hayır yeterli değil. Sevginin yanında pekiştirilmesi gereken onlarca şey var. Mantık da ararım ben karşımdaki insanda duygunun yanında. Eğer kafamdaki seslere aykırı geliyorsa o kişi, ilerisi de olmuyor.
Körü körüne sevmek bir şey kazandırmaz aksine kaybettirir, katılıyorum..
Tecrübeyle sabittir gibi konuştun 😂
Eşin dostun tecrübelerinden faydalanıyoruz.. 😂
ya ahah ben değil kuzenimdi kuzenim😂😂
Bünyem o kadar sevgi üretmiyor yoksa bonkörümdür.. 😂
Tükenmişlik olduğuna dalalet hocam 😂
Sanırım biraz erken tükettim ama her şeyin hayırlısı tabi..😂
Sürekli tartışma
İletişimsizlik
Sorumsuzluk
Güven
Sadakat
Aynı evin içinde olmak kolay değil sorumluluklar artar, tahammül seviyesi önemli , istedğin saatte tek başıma gece çıkamayabilirsin , rahat olamazsın. idare önemli , alışkanlıklar önemli
Sevgiliyken farklı olur bir nebze özgür olabilirsin evliyken o biraz zor
Hayır değil. Her konuda birbirinize uyumlu oldugunuza, birbiriniz ile anlaşabildiğinize net şekilde emin olmanız gerekiyor. Kültürlerinizin ailelerinizin uyuşması gerekiyor. Sevmek tek başına yeterli değildir.
Teşekkürler
Rica ederim..
Kişiliği, hayata bakışı, kültür seviyesi, sana verdiği değer, iletişim, problem üstüne problem katmak yerine çözüm odaklı olmak;bunlardan eksik olan varsa sevgi bunları tolere etmek için yeterli gelmeyecek.
Realist bir karakter..
Pembiş gözlüklerim olmayınca böyle yaklaşıyoruz 😅
Duyguların her zaman büyük bir dezavantaj olduğunu düşünmüşümdür, gözlüksüz takılmak en güzeli.. 😅
Hayata pembe gozluklerle bakmaya çalışıyorum
Cevap
7Cevap
Hayır yeterli değildir... bazen seversin ama arada uçurumlar vardır... bu da başlamadan bitirir evliliği sevgiyi...
Bence yeterlidir.. yani insan gerçekten severse zaten başka sorunları dert etmez.. yani konuşarak her konu da anlaşabilirler.. yeter ki gerçek aşk ve güven olsun
Adliyeler "sevgimiz yeter" diye evlenenlerin davalarıyla dolup taşıyor 😅 sevgi her zaman herseye yeterli degil ne yazik ki sevginin de devamlılığının saglanmasi için zemin gerek..
Realist bir yaklaşım..
Hayır yeterli değil.
Kendimi her anlamda yanında iyi hissedeceğim biri olduğunda evlenmeyi düşünebilirim.
Örneğin;
Seviyorsundur ama yanında kendini ne güvende hissediyorsundur nede huzurlu hissediyorsundur!
Bu şekilde ömür geçmez.
Size de katılıyorum..
Sevgi karın doyurmuyor heee evliliği asla doyurmuyor.
Kişinin sorumluluğu, düşünce yapısı ve karakteri önemli. Kaldı ki bunlar bile bazen yeterli olmuyor.
Z kuşağı duyun duyun..
Z kuşağı evlenmeyin 😅
Beni seviyor” ben kuru ekmekte yerim “diyip evlenenleri anlamam. Her türlü beklentilerin karşılanması gerek iki taraf içinde. Gözü karartıp hemen sevgisinin peşinden gidenlerin sonu Adalet Sarayları
Nafaka ödemeyi göze alacak kadar aklını yitirmiş demektir.
😅
Bu nasıl yorum siz ödüyorsunuz galiba 🤣🤣
Selam sana Horasanın yiğidi. Duygularımıza tercüman oldun
Huyları karakteri çok önemli gereksiz şeylere para veren bir kadınla evlenmek istemiyorum. Bazıları kullanmadığım eşyaları alıyorum keyfiyen felan diyor bana çok saçma geliyor.
Kesinlikle değil sevebilirsin ama sana eş olabilir mi çocuğunun babası olabilir mi bir ömür geçirilebilir mi o kişiyle anlayışlı mı vizdansız mı vurdumduymaz mı ohooo sadece sevmek nedir yaa sevgi herşeyi halletmez
Katılmamak elde değil..
🙏🙏
Bence kesinlikle değil. Sevgi her şeye yetiyor olsaydı seven insanlar ayrilmazdi, birbirlerine düşman olmazlardi
Tabi ki hayır, evlilik çok farklı bir boyut aynı evde yaşamaktan bahsediyoruz bunun için zaman gerekli.
Sevmek yetmez evlilik daha fazlasini hak eder. Hayatin en onemli karari bana gore evlilik, bu sebeple pekcok konuda uzlasmak ve denk olmak cok kiymetli.
Yeterli değil kesinlikle. Karşımdaki insanın sorumluluk bilinci daha önemli benim için. Bir sorunum olduğunda hallederiz hayatım diyerek o cesareti vermeli bana.
Bence asla değildir bu gibi kararlara sadece sevmek kıstas alınmamalı bence
Sevmek tek basina yetmez. Kafa yapisi karakteri ahlaki dini siyasi hatta tuttugu takim bile onemli. Bnce...
Tabikide detaydakileride göz önüne almak lazim
Yeterli değil zaten evlilik olucak olursa hissedersin bence
Cok yönlü uyum yoksa sevginin bizatihi olmasi evlilik için yeterli bir etken değildir
Onları da göz önüne alırdım tabiki sadece sevmek yetmez
hayır asla. sevgi biten bir şey.
saygı olmalı
tutku ve bağlılık olmalı
en önemlisi iki tarafta cinsellikte birbirini tatmin edebilmeli
Bence yeterli.
Değildir. Dediğin gibi düşünce tarzı kafalarımızın uyup uymaması vb. Detaylar çok önemli bnce
@Blue_Star kesinlikle katılıyorum 😊👍
Sevmek tek başına yetersiz kalır. Her şeyden önce güvenebilmek gerekir
Evet dün evlendim çok seviyorum kaybetmedim aşkımı yani
Yeterli değil güven saygı ve yazdıkların olması gerekli
Merhaba. Sevgi her şey için yeterlerlidir.✨️✨️
Değildır pişman olabilirsin
Değil.. deli gibi aşık olmak lazim..
Asla o kadar kolay degil
hayır paraya bakılmalıdır aşk karın doyurmaz
Hayir yeterli degildir
Hayır yeterli değil
Hayır