İkisinden biri olmayınca yürümüyor.. Çünkü evlilik ömürlük bir yolculuk.. O yolda mantığa da ihtiyaç var aşka da.. Biri yemek öteki su.. Hangisi olmadan yaşanır..
Azar azar da olsa kabul edelim.. Ki zaten o elektrik, yaklatıkça voltajı artan cinsten olur.. Elektriği alır almaz nikah masasına koşmuyorlar neticede ..
Her seferinde aşk diyesim geliyor. Ancak o aşkın bittiği noktada ne yapacağım diye düşünmemek adına mantığı da seçesim geliyor. Bu durumda mantık var ama aşk yoksa evlenmek hiç mantıklı gelmiyor. Aynı şekilde mantık yok ama aşk varsa evlenmeden gittiği yere kadar ilişkiyi sürdürürüm. Zaten ilişki o kadar sürebiliyorsa evlenmek de mantıklı bir çözüm olur gibi gibi
Aşık olmadım hiç o yüzden bu duyguyu bir gün tatmak isterim. Evliliğin şartı da aşk olsun istiyorum , mantıklı şeyler bazen mantıksıza dönüşüyor geç oluyor o halde de
Aşık olmadan evlenmeyi düşünmüyorum. Kendime sözüm var bir kere evlenceğim ve ilk aşkımla olacak. Duyguların olmadığı bir evde ömür geçmez. Her işten geldiğimde karıma sarılıp, onu özlediği mi söyleyemeyeceksem ne önemi var.
Mantıkla evlilik menfaat olarak Aşk menfaatsiz olarak
Mantık olup iki kişi birbirini sevmiyorsa ne önemi kaldı evliliğin öyle yuva kur, çocuk yap en azından evde kalma demekle olmuyor çocuk oyuncağı değil bu
Aşkın bir ruhu var kırmızı şarap gibi birleşirler
Mantığın sadece mantığı var Bak ben evde kaldım parak var zenginim evlenelim yeter ki ne sevgi var ne bir şey var evlendin hayatlar rahat ama arada hiçbir şey yok
Evlenmek için aşk şart değil sevgi ve anlaşma da yeterli olur ama evliligin devam etmesi için mantık şart.
Burada mantıktan kastettiğim şey evliliğin bitmesine neden olacak şeylerin önceden tespit edilip ona göre davranilmasidir. Misal eşinizin ailesinin sizi isteyip istemediğine bir bakın derim. Eğer istenmeyen gelin damat olursanız o evlilik yürümez. Mantık dediğim bu gibi faktörlerdir.
Mantık daha iyi çünkü Görücü usulü bir girişim olumlu olurda aşk ve evlilik yolu başlarsa daima daha sağlam oluyor
Çünkü ailen bebeklikten bu yana ellerinde büyüttüğü için senin karakterini ve evlenmek istediğin kişinin karakterini daha iyi biliyor analiz ediyor araştırıyor en uygun olduğunu düşündüğü kişileri tavsiye ediyor haliyle daha iyi oluyor
Bu kişinin beklentilerine göre değişir. Çünkü herkesin kendince şartları var. Kimisi aşk için kimisi mantığına uyan biriyle evlenir. Bana göre aşk tabanında yapılan bir evlilik daha uzun ve kalıcı olur. Mantık niyetiyle yapılan bir evliliği daha kısa süreli ve çıkarcı buluyorum.
Her ikisinin de bulunduğu güzel bir yol şart. Aşık olmadığınız insana bir süre sonra katlanamazsınız. Mantıklı bir evlilik değilse de aşkınız bir gün bitebilir. Aşkın bir tık ağır bastığı ama her ikisinin de beraber olduğu evlilik ahirete kadar gider :D
Mantık, güven önce benim için sonra aşk ya da sevgi beraberinde gelir güzel giderse artık böyle düşünüyorum. İlk aşk diyipte kaç kez yarı yolda kaldıysam fikrim bu şekilde değiştirebilecek gibi bir durum değil yine büyük konuşmayayım da.
Mantık her alanda şart. Ömür geçireceğim kadınla mantık evliliği yapmak isterim. Aşk meşk bunlar zamanla oluşur. Aşık olup olumsuz yönlerini göremediğim ve sonradan farkına vardığım bir ilişki / evlilik hayal kırıklığı yaratabilir
Bu zamanda mantıklıca yapılan her evlilik bitiyor maalesef. Bundan dolayı aşk ve sevgi şart
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Mantık olmaz mantıkla evet çok şey yürür ama Bi yere kadar Aşk ise geçicidir Bi zaman sonra aşk biter sadece sevgi kalır severek evlenin Bi evlilikte sevgi ve saygı şarttır.
ikisi de aslında baya önemli. çünkü aşk evliliği olursa sadece birbirinden bıkmak olabilir çünkü sürekli yan yanasınız mantık evliliği ideal wkdnwnsnwns
bana göre aşkın sonu vardır hatta ortalama 2 yıl max 5 yıldır. evliliğe ise ömür biçemezsin sonuna kadar dersin. bu bilinçle düşününce evlilik için aşık olmanın pek bir anlamı yok bana göre.
yani olmadığı da oluyor zamanla amcaoğluna bağlandığı ya da tahammülsüzlükte olsa da sevgiye dönüştü zaman ömürlük oluyor ince bir kırılma anı var aşkın bitmesi evrensinde o anı karşılıklı saygı ve anlayışla ile geçebilirse çiftler sevgi ile bir birlerine bağlanırlar.