İyi bir statüm var çok şükür. Benden daha düşük statüdeki kızları reddediyorum (tabi erkekler genelde düşük statüdeki kızlarla da ilgilenir, ben bir istisnayım). Benimle aynı statüdeki kızlarla ilgilendim hep, onlar da beni reddetti hep. Sonra kızlar çıkarcı varlıklar paragöz varlıklar deyince kızlar yok öyle böyle cart curt şu bu deyip yalanlıyorlar. Kızlarin hepsi öyle değil diyorlar. U*l***an eğer kızların hepsi öyle değilse bile yüzde 90 ı öyle ki bu da hepsi demekle hemen hemen aynı zaten... Siz ne dersiniz?
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Sen senden tipsizini beğenmezsin senden iyisi de seni beğenmez normal bir şey insanlar hep bir üstünü istiyor
İlginç bir durum ya hdjjdjsjjs cinsiyetten bağımsız olarak statü denkliği önemli
Biz böyle değildik ekonomi bizi böyle yaptı mfkdkdk
şaka bir tık haklısın evet
Ekonomi sizin için sadece bir bahane. Kadınlar hep böyle paragöz idi çıkarcı idi, sadece sosyal medya çıktığından beri bu iyice zıvanadan çıkar hale geldi bence
Dığru sosyal medya etkisi oldu. Ben şuanda benden biraz alt seviyede biriyleyim. Ama çalışkan işini önemseyen biri iyi yerlere geleceğini bildiğim için bırwkmıyorum.
Yani seviyor olsan bile geleceğinin parlak olmadığını düşünürsen bırakacaksın demek ki? Di mi?
Seninde fazla. Orta halliyken ben sevmişim onu en azından. Çoğu kız denemiyor bile. Ki zenginlik demiyorum farkettiysen çalışkanlık diyorum bu detay önemli. İnsanlar ne zenginlerle beraber ama oarayı hangi yollarla kszandı belli değil
Kızlar hep kendinden üst statüdeki kişilerle ilgilenir çünkü 250gr onları üstün kılar
İstediğini tam anlamadım? Eleştirilmek mi istiyorsun yoksa nedenini mi sorguluyorsun?
Kadınlar gerçekten de paragöz ve çıkarcılar mı? Bunu merak ediyorum kabul ediyor musunuz etmiyor musunuz bunu merak ediyorum ve bunlardan farklı düşünceleriniz varsa onları da merak ediyorum ondan sordum
Öncelikle şunu söylemeliyim para sevdası insanın kendi istekleri doğrultusunda kadın ve erkek farketmeksizin ortaya çıkan bir durum. Fakat sadece kadınlar bazında değerlendirecek olursak birkaç neden sayabiliriz. 1- Günümüz şartları gereği babalar kızlarını ihmal etmekte ve küçükken-gençliğinde erişemedikkeri herşeye ileride erkekler sayesinde elde edeceklerine inanıyorlar. 2- Bir kadın paraya aşık olabilir ama akıllı olan kadın erkeğin gücüne ve merhametine aşık olur eğer ki sizin merhametinize aşıksa sizinle çıktığı datelerde ortalama yer ve ortalama tepkiler veriyorsa samimiyeti doğru olabilir. 3- Kadınlar erkeklere üstten baktığı zaman kadınlarda ters piskoloji gerçekleşir ve kadınlar otomatik olarak erkekte ki herşeyi elde etmeye çalışır.
Bu doğrultuda baktığımızda parayı seven elbette vardır ama tüm kadınlar diyemeyiz ve bu kadınları tespit etmek tamamen sizin sorumluluğunuzda
3. Maddede yanliş yazmışım erkekler kadınlara üstten baktığı zaman
Ne yani benim şimdiye kadar karşılaştığım onlarca kız hepsi tesadüfen paragöz olanlardan mı çıktı? Aslında paragöz olanların o kadar da yoğun olmadığını mı söylemeye çalışıyorsun?
Hayır bunu demek istemiyorum. 3 seçenek sundum ama ilk seçenek kadınlar için çok yaygın çevremde böyle insanlar çok fazla sadece özentiler ve ihmalkar kız çocuklarıydı belki siz haklısınızdır hepimiz paragöz olabiliriz bu seçeneğe göre:D 3. Seçeneğe göre sizin tavırlarınız onları bu hale getirmiştir
Benimde merak ettiğim şu sizin için statü nedir?
Statü işte mesela uçak mühendisi bir öğretmen den daha yüksek bir statüde dir. Daha büyük işlerle uğraşıp daha büyük paralar kazanan daha iyi statüde demektir
O halde aynı fikirdeyiz. Size şöyle örnek vereyim benim ailemin statüsü ile Türkiye'de ki bir çok erkeğin statüsü uyuşmuyor geneli ya bir kişilik kazanmak için ya da çevre edinmek için benimle arkadaşlık kurmak istiyor. Bu denli hayatıma kimseyi alamıyorum. Bu durumda karşıma çıkan tüm erkekleride çıkarcı saymam gerekir. Mantıklı bakarsak aynı durumdayız. Ama bunun yerine bakış açını değiştirirsen kalbini keşfedebilirsin. Ben şunu benimsedim benim için doğru kişi olduğunda evliliğe hazır hissedeceğim ve evleneceğim kişi gözüme ne olursa olsın hoş gelecek. Bu düşünceyle bakarsan karşında ki insanları eleştirerek nefret doymaktansa mantık süzgecinden geçirerek yanliş veya doğru diyebilirsin belki (:
Sizin için özel değilse mesleğiniz nedir? Mühendis varsayalım veyahut bir iş adamı o halde okumuş bir öğretmen kafa yapısı uyduğu takdirde sizinle kurı ekmek yemeye hazır olduğu takdirde sizin için doğru kişidir. Sizin karşınıza çıkan kötü niyetli insanlar için üzgünüm ama gerçekten bu hayatta her şey geçici (:
Anladım söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız. Bu arada ben etrafındakileri eleştirmekten ziyade sohbet ederek fikir alışverişi yaparak doğrulara ulaşmaya çalışıyorum. Hep de doğrulara ulaşmaya çalışacağım zaten
Bende henüz 20'li yaşlarımdayım dilerim her şey gönlümüzce olur kendine iyi bak
Sen de
E sen de paragöz ve çıkarcısın
Yooo öyle bir şey yok ben sırf aynı statüde olduğum biriyle zihniyetimiz uyuşur diye alt statüdekilere bakmıyorum
Kesin ondandır yedik biz de
Yaw vallahi ondan dolayı ya. İster inan ister inanma ama gerçek bu. Hatta tereddütte kaldım ben, acaba aynı maaşı aldığım kız yarın öbür gün bana diklenir mi bu yüzden az para kazanan veya ev hanımı olan birini mi alsam ki bu sayede bana diklenemez diye düşünüyorum. Arada kalmışım.
Yani birlikte olduğum kadınla hem aynı zihniyet te olalım hem de baskınlık bende olsun istiyorum
Nah knk. Okuyan zamane kadınları akıllı, kimse ezdirtmez kendini
Baskınlık erkekte olunca kadınlar ezilmiş mi oluyor? Ben baskınlık bende olsun derken dövüp köle gibi kullanayım demiyorum ki? Son sözü ben söylemek ve kuralları ezici çoğunlukla ben koyayım demek istiyorum.
Kimse senin kurallarına göre yaşamak zorunda değil ag neden anlamıyorsunuz şunu
Öyle diyorsun fakat evlilik te kural koyulur, bu kaçınılmaz bir şeydir ama baskınlık kimse ne derecedir onu da işte statü belirler.
Umarım aşırı yüksek statülü biriyle evlenirsin :dd
Kimse kurallara göre yaşamak zorunda değil diyorsun ama kurallar olmazsa o evlilik zaten bozulur. Mesela örnek vereyim. Benim karım gece saat 12 ye kadar dışarda olamaz, erkekli ortamlara giremez. Eğer bu kuralları koymazsam tüh benim erkekliğime
Bu her erkek için de geçerlidir. Ama senin dediğine göre kurallar yoksa kadın bunları yapar dışarda kimle nasıl vakit geçiriyor hiç bilinmez. Sınır olacak kurallar olacak kardeşim başka yolu yok arkadaş
Umarım aşırı yüksek statüde biriyle değil , umarım beni gerçekten bu hayatta mutlu edecek ve sevecek mantıklı ve sevebileceğim biriyle evlenirim
Nörim
Öyle işte söyleyeceklerim bunlar 😅
Ciddiyim yani ben bunu istiyorum bakalım hayırlısıyla olur inşallah
Kadınlar kendinden üstte olan erkek ister
Aynı statüde olduğunu zannediyorsun sadece
Açık konuş biraz
Gerçekten aynı statüde olsaydın her türlü bulabilirdin veya bulduğun kişiler kendinden iyi olan erkekler istiyor olabilirler
Aynı statüdeki her kıza yüz vermiyorum tabiki de. Benim de duygularım var çünkü, ben aynı statüde beğendiğim hoşlandığım kızlara yürüyorum ya da evlilik dusunebilecegim özellikte olanlara yürüyorum.
Herhalde dediğin gibi seçtiklerim hep kendinden daha iyi olanlar çıktı.
Anlıyorum seni fakat onlar seni aynı statüde görmüyor demek ki
Mesela benimle ilgilenen ler de var aynı statüde olduğum kızlardan. Ama şimdiye kadar aynı statüde olduğum, benimle ilgilenen kızlar ın hiçbirinden hoşlanamadım doğrusu
Beni aynı statüde görmüyor derken ne demek istiyorsun? Beni tembel mi buluyorlar ondan mı? Kendilerini daha mi caliskan buluyorlar?
Hayır canım tembel çalışkan değil mesele bulduklarınla denk değilsiniz demek ki diyorum bu kariyer, maddi durum, dış görünüş vs her şey olabilir
Öyleyse aynı statüde görmüyor diyeceğine "senin diğer normal özelliklerini beğenmiyorlar veya kendilerine uygun bulmuyorlar" diye söyleseydin ya 😅
Beyefendi siz en iyisi statü ne demek bi araştırın
Hanımefendi statü bulunduğu mevki makam anlamına gelmiyor mu? Araştırmama gerek olduğundan emin misiniz?
Yani diğer anlama da arka planda geliyor olabilir fakat statü kelimesi deyince akla ilk olarak makam mevki geldiği için diğer özelliklerin yerine kullanmanızı pek tavsiye etmem. Toplumda böyle iletişim işler çünkü
Evet mevki makam anlamına geliyor bunu tembel çalışkan diye sınırlandırdığınız için açıklama örneklendirme gereği duydum
Tembel çalışkan diye mi sinirlandirdim? Sen benim dediklerimi anlamamışsın. Daha başlığı yazarken bile makam mevki anlamında düşünmüştüm zaten. Neyse boş ver gereksiz bir tartışma bu
yüksek statü tercih etmelisin o halde