+1 yılAşk oldukça karmaşık bir konu olduğu için, gerçek aşkın ne olduğu konusunda net bir tanım yapmak zor olabilir. Ancak, ilgi duyulan birine mi yoksa imkansız görünen birine mi aşık olmanın gerçek aşkı temsil ettiği konusunda birkaç fikrim var.
İlk olarak, ilgi duyulan birine aşık olmak oldukça doğal bir duygudur. Karşındaki kişide hoşlandığın özellikleri görmek ve onunla zaman geçirmek seni mutlu eder. Bu durumda, ilişkinin ilerlemesi ve sağlıklı bir şekilde devam etmesi daha olası olabilir. İlgi duyduğunuz kişinin size karşılık vermesi durumunda güzel bir ilişki yaşayabilirsiniz.
Ancak, imkansız görünen birine aşık olmak da gerçek aşkın bir belirtisi olabilir. Bu durumda, aşık olduğunuz kişiyle birlikte olma olasılığınız düşük olsa da, duygularınızın yoğunluğu ve tutkunuz gerçek olabilir. Bu durumda, aşkın zorlukları aşma ve fedakarlık gösterme durumu söz konusu olabilir. Hem kendinizi hem de ilişkinizi geliştirmek için ciddi çaba harcamanız gerekebilir.
İlgi duyulan birine aşık olmakla imkansız görünen birine aşık olmak arasında gerçek aşkın hangisini temsil ettiği konusunda net bir yanıt vermek zor. Her iki durumda da, duygularınız gerçek olabilir ve karşılıklı bir bağ kurabilirsiniz. Ancak, her iki durumda da ilişkinizi geliştirmek ve sürdürmek için çaba harcamanız gerekebilir.
Sonuç olarak, gerçek aşk kavramı kişisel deneyimlere ve önceliklere dayanır. Önemli olan, duygularınızın samimi ve derin olmasıdır. Eğer karşılıklı sevgi, saygı ve anlayış temeline dayalı bir ilişki yaşıyorsanız, hangi durumda aşık olduğunuzun bir önemi olmayabilir. Önemli olan, bu duyguların sizi mutlu etmesi ve ilişkinizi olumlu bir şekilde etkilemesidir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılİmkansız görünen birine aşık olmak, gerçek aşktır. İmkansız olduğunu bildiğin halde hep onun yakınında olmak istersin. Ona ulaşsan da ulaşamazsan da o aşk devam eder.
O seni sevmediği için üzülürsün. O seni sevse yine mutlu olmayacaktın. Çünkü bu sefer onu kaybetme korkusu yaşayacaksın. Bu sefer aldatılma korkusu yaşayacaktın. Onun sana güvendiği gibi sen ona güvenemeyecektin.
Ona olan aşkın ne zaman biter. O kişi bekar ve yalnız olduğu sürece ona olan aşkın devam eder. Ne zamana kadar. Onu bir başkası elde edinceye kadar.
27 Yorumla- +1 yıl
Adı üstünde karşılıksız seviyor. Eğer duygularının karşılığı olsa zaten bir şeyler karşılıklı olur ve sevgiye dönüşürdü.
Son 1 aydır hayatımda bir kız var. İki ay önce yazıldığım drama kursunda bana olan ilgisini farkettim. İlk 1 ay yüz vermedim. Çünkü kalbim karşılıksız bir aşkla doluydu. Karşılıksız sevdiğim kadına bir başkası sahip olduktan sonra ona olan aşkım sönümlenmeye başladı.
Kursta tanıştığım kızla 1 aydır seviyeli ve sağlam bir çizgide devam eden bir ilişkim var. Kızın etrafındaki 4-5 tane arkadaşıyla da tanışma fırsatım oldu farklı ortamlarda. Çünkü İNSANLAR, ETRAFINDAKİ 5 KİŞİNİN AĞIRLIKLI ORTALAMASIDIR.
Kız 10/10 güven telkin ediyor. Giyimi kapalı, vücut hatları belli değil, makyaj da yapmıyor, kötü arkadaşları da yok. Tam bana hayat arkadaşı olacak bir insan.
Kıza dedim ki benim neyimi beğendin. Dedi ki; """karakterini, zekanı ve otoriter duruşunu."""
Bana şunu söyledi. """Fikret, senin hiçbir sözün maleyani ve boş değil. Seni dinlerken mutlu oluyorum, ruhum dinleniyor. Senin görüşünde, karakterinde, söylemlerinde uçsuz bucaksız bir derinlik ve yüzünde kendine has bir olgunluk var. Bunun kaynağı nedir? Ölüm acısı mı, ayrılık acısı mı, aşk acısı mı?"""
Ben de şöyle cevap verdim. ""boş ver orası bana kalsın."""
Kızla devam eden bir ilişkim var. Ben konuşuyorum kız dinliyor. Aşk, kişilik, kültür sanat, ekonomi, siyaset... Kızla bir aydır cinsellik hariç her şeyi konuştum.
Amaaaa... Benim arzu ettiğim ilişki tam olarak bu değil. Keşke onun da hayata dair, insana dair, aşka dair söyleyecek sözleri olsa da iki kişi olduğumuzu anlasam.
Tıpkı bu sayfadaki kadın gibi onun da söyleyecek sözleri, yazacak yazıları, basılacak kitapları olsaydı.
İnsan, sevdiğini en iyi hangi yaşlarda sever? ↗ - +1 yıl
İnsanlar, dışını beğenmediği kişinin iç güzelliğine aşık olmaz. Onlarla sadece maddi ya da cinsel ihtiyaç ilişkisi kurar.
- +1 yıl
Valla senin adına çok sevindim Fikret Abi 😊 Hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin. Ben de seninle aynı düşüncedeyim, en az kendi kadar çevresi de önem arz ediyor, inşallah muhabbetiniz de dediğin şekilde olur ve ilerler. Verdiğin soru linkinde ne istediğini de tam olarak anladım Fikret Abim, kesinlikle çok tecrübeli ve önemli fikirleri olan bir insan. Ayrıca son eklediğin yorumundaki düşünceye de katılıyorum, ben zaten önceden de dediğim gibi sevdiğim kişiyi, dış güzellik olarak da sevmiştim, sonra bana olan ilgisi ve alakası ile bu daha da güçlenmişti. Yani sonuna kadar haklısın abi, hürmetler.
- +1 yıl
👍👏
- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılİkisi de gerçek aşk olabilir ya da olmayabilir, kendisiyle alakadar olan kişiye aşık da zannedebilir insan kendini ya da kendi kalbini kandırır, belki de hiç sormamıştır kendisine şu ana dek ben nasıl birisinden hoşlanıyorum diye, kendisiyle ilgilenen pek kişi yoktur, kendini çekici görmez, kendinin farkında değildir ve kendisine aşık olan kişiye aşık olduğuna dair kandırır kendini, halbuki sormamıştır bile kendine, ben bu adama sahiden aşık mıyım yoksa bana ilgi duyduğu için, terkedilme korkumdan ötürü ya da kimse beni beğenmez, beğeneni de elimden kaçırmayım düşüncemden ötürü mü bu adama aşık olduğuma kendimi inandırmaya çalışıyorum diye. Belki eline kız eli/erkek eli değmemiştir, ilk hissiyatı da aşk sanıvermiştir, toyluğundan ötürü oltaya düşmüştür. Şu da bir gerçek ki; bizimle ilgilenen kişiye de kayabilir kalbimiz sahiden de, o kişiye duygumuz olsa bile aklımızın bir köşesinde kalır, yokluğunu hissed
16 Yorumla- +1 yıl
hissederiz ya da bizimle alakadar olan kişi hayallerimizdeki kişidir huy su bakımından, her bakımdan ve onun yakınlığı da dikkatimizi cezbedebilir, kendimizi kandırmadan sahiden de aşık olabiliriz.
İmkansız olan birisine aşık olmak gerçek aşk mıdır acaba, olabilir de ya da olmayadabilir. Belki kişi ulaşılmaz olanı seviyordur, aslında ne istediğini bilmiyordur, takıntı yapmıştır onu kendine, istediği o değildir aslında, kendine kendini ispat etmektir, o kişiyi elde edememenin verdiği eziklik altında eziliyordur çünkü. Sahiden de aşık olabilir, onun her bir detayına, her bir hareketine, rahatsız etmeden, itinayla da sevebilir, bu aşkı sessiz sessiz masumane bir şekilde yaşayabilir içinde bir çocuk saffetiyle.
- +1 yıl
İstirham ediyorum ☺🌺
- +1 yıl
Teşekkür ederim ☺🌺
+1 yılBence ikisi de değil. Bazıları ilgiye aldanır bazıları da ulaşılmaz olanı hırs yapar. Aşk çok daha farklı bir şey. Karşılık bile beklemezsin, hani o beni sevmezse bende onu sevmeyecem diyemezsin mesela, çıkarsız karşılıksız ulaşsan da ulaşmasan da seversin.. bana göre gerçek aşk bu
37 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim. Ben sanırım ilgide bulunan birine başlayan bir sevgiden, son cümlede de belirttiğin gibi çıkarsız ve ulaşmadan sevgiye evrildim. Yani beni sevmese bile sevmiş oldum.
- +1 yıl
İlgide bulunan birine nasıl ulaşamadin o kısmı anlayamadım 😅
- +1 yıl
Beni yanlış anladı ve küstü ya 😂
- +1 yıl
E madem yanlış anladı sende doğru olanı göster , madem seviyorsun emek ver pes etme 😃
- +1 yıl
Bana o gün bir trip attı 😃 Sonra da yüzüme bile bakmadı ama ilk fırsatta gönlünü alabilirim umarım 😅
- +1 yıl
Çok sevince daha derin kırılıyor insan. Umarım halledersiniz 🙏
- +1 yıl
Hakikten doğru. Umarım, çok teşekkür ederim 😊🙏
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 65,4b cevap paylaştı. Size saygı duyan , özür dilemeyi bilen kişiye aşık olun
24 Yorumla- +1 yıl
- Aşk İlişkileri konusunda 265,9b cevap paylaştı.
u +1 yılÖnemli olan beni gerçekten kalpten seven kadın aşık olmak.
11 Yorumla- +1 yıl
Ben de öyleyim 😅
- Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı.
+1 yılilgi duyana. benimki barışmış sevgilisiyle galiba. e baristiysa demek ki mutlu onunla. belki de ben yanlış anladım her şeyi. erkekler herkese bakip kibar davranabilir jest yapabilir. o kisi benim hosuma gidiyorsa hoşlanıyor mu diye düşünüyorum ama benim ondan hoslanma ihtimalim yoksa düşünmüyorum bunu. kibar davranip jest yapsa da baksa da yani. ayrıca övünmek gibi olmasin guzel kadinim tabi bakacaklar ahahhaha hoşlandıkları anlamina gemez hemen. bunu ogrenmem zaman aldı. ama bu hoşlandığım adam sayesinde bambaska insan oldum. hayatima girmeden beni daha iyi versiyonum yaptı ahahah belki de onun rolu de buydu 😆
14 Yorumla- +1 yıl
üzülme be dostum. hayat bir kapıyı kaparsa yenisini açar. 🫠 aynen öyle onunla mutlu madem onunla olsun. ama kız kıskanç resmen, hesap soran bir tip. bununla mutluysa onu haketmis demektir zaten. ayrıca da beni yarabandi yapmadığı iyi oldu. belki de unutamiyordu onu, kalbini bilemem ki. az önce yine bakıyordu, ben farkedince hemen kafasını çeviriyor. ya normal bakarsan goz göze gelince naber falan dersin ne bileyim hiç bir şey diyemiyorsan merhaba dersin. adam bana baktığının anlaşılmasını istemiyor bu çok belli. madem ona dönmüş yapmasın artık böyle di mi.. belki de sadece yatmak istiyor.
- +1 yıl
bilemem 💁♀️
- Aşk İlişkileri konusunda 503 cevap paylaştı.
+1 yılAşk, kişiden kişiye değişen karmaşık bir duygudur ve herkesin aşkı farklı şekillerde yaşadığını unutmamak önemlidir. Bazılarına göre, karşılıklı ilgi ve sevgi içeren bir ilişki gerçek aşkın temelini oluşturabilir. Diğerleri ise, ulaşılmaz birine duyulan aşkın daha güçlü ve tutkulu olduğunu düşünebilir.
Ancak, aşkın ne olduğunu belirlemek tamamen kişisel bir deneyimdir ve herkesin aşkı farklı şekillerde tanımladığını unutmamak önemlidir. Gerçek aşkın ne olduğunu belirlemek, kişinin kendi duygularına, deneyimlerine ve değerlerine bağlıdır.
Sonuç olarak, gerçek aşkın ne olduğunu belirlemek tamamen sizin elinizdedir. Kendi duygularınıza güvenin ve neyin sizin için doğru olduğunu belirleyin. Aşk, herkesin kendi yoluyla keşfettiği kişisel bir yolculuktur.
12 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim, her zaman yardımcı olmaktan mutluluk duyarım :)
+1 yılAşk öyle bir şey değil ki.. İlgi duyana ya da imkansız olana aşık olayım diye bir şey yok.. Bunu kişinin kendi belirlemesi imkansız.. Aşk öyle bir şey ki bir anda hiç anlamadığın bir zamanda aşık olursun.. Sebebi nedeni yoktur..
23 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim.. Bir insanın yüz güzelliği geçicidir.. Yüzüne aşık olunursa bu güzellik gittiğinde aşk da biter demek ki.. Önemli olan kalp güzelliği bunu bilmek böyle bir insana aşık olmak en güzelidir..
+1 yılKarsilikli olana ask denir.
Sehvetten beridir.
Zamanla an bean artarqk daha da guclenir.
Tum zamanlarda her sartta devam eder.
Bu zamanin sinirlarini dahi gecebilir.
(Ask evliligi yaptik ancak surmedi diyenler ask evliligi degil sehvet evliligi yapiyorlar farkinda degiller.)
25 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle haklısınız, şehvet denilen şey gerçek aşkı gölgeliyor. Karşılıksız sevmektir aşık olmak.
- +1 yıl
Aşk karsilik bekler bana gore.
Annenin sevgisi disinda beklentisizlik mumkun gorunmuyor. - +1 yıl
Tabi ki öyle fakat iki taraf da menfaat dışında her türlü zorluğu göze alabilecek şekilde sevmeli diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Bu konuda hemfikiriz.👍
- +1 yıl
Teşekkürler 😊
- Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı.
+1 yılYani kişinin ne kadar imkansız ya da ulaşılabilir olmasıyla değil, ne kadar samimi olduğuyla doğru orantılı olmalı hisler. Herkese mavi boncuk dağıtmayan biri de belki sana kolay açar kendisini belli mi olur. Ben tanıdıkça bir hükme varırım insanlarla alakalı..
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle, ilgiye karşı hemen gönlümüzü açmanın sonu hüsran olabilir maalesef.
+1 yılİmkansız görünene aşık olmak beynimizin bize bir oyunudur.. böylesi aksiyonlara girmek için.. kendimizi ateşe atmak için.. hayat kısa.. kendi kendine gelin güvey olmaya. pollannacilik oynamaya. bulutların üzerinde gezinmeye de gerek yok... ilgi duyan birine aşık olmak ise romantizm dolu bir ilişkiyi başlatır ki.. sevgiler böyle yaşanmalı.. ayakları üzerine basan ilişkiler olmalı yaşadığımız ilişkiler ama tutku dolu olmalı..
12 Yorumla- +1 yıl
✋.
İnsan aşık olabileceği kişiyi seçebilseydik o zaman bunun için bir tercih yapardım fakat insanın kalbi nereye giderse oraya gidiyoruz.
11 YorumlaKadınlar kendisine ilgi veren erkekleri sever aşık olur. Daha ilk andan olur bu şayet kötü art niyet konuşma yoksa. İlgi duyan birine aşık olmak gerçek aşktır. Çünkü kadınlar duygusuz ve onunla ilgilenmeyen devamlı ilgi verdiği zaman soğur, yorulur. Türkiye'de yaşıyoruz kendisine ilgi verecek yeni birini kolaylıkla bulur ve bununla mutlu da olur zamanında ilgi verdiği kişi aklına dahi gelmez. 🙂
10 Yorumla
+1 yılAşığa seni seven mi senin sevdiğin mi makbuldür demişler, aşkla yanıp tutuşan insan da karşılıklı birbirimizi sevdiğimiz demiş... Bu güzel söze dayanarak sevdiğim insanın da beni tıpkı benim onu sevdiğim aşkla sevmesini tercih ederim.
11 YorumlaEğer aşk her ikisinde de gerçeği seçiyorsa gerçek değildir. Yaşadığını bilmek ile ilişkili, çok felsefik bir soru ya ben biraz bunun üzerinde kafa yorayım iyisi mi 😄
13 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yılİmkansız olanın gerçek olmadığı kesin. Bizim millet dram yaşamayı seviyor, aşkı falan değil o imkansızlığı yaşama ajitasyonu çekici geliyor sadece türk dizi filmleri sağolsun.
11 Yorumla Tüm duyguların tamamen karşılıklı olduğu bir kavramdır bana göre aşk.
20 Yorumla
+1 yılBence sevdiğine aşık olmak. İmkansız olan şeyler bizden gecti hemşo
12 Yorumla- +1 yıl
Evet hemşo
Gizli Üye(25-29)+1 yılbana asik olan ilgilenen seven birine asik olurum
bunda sonra boyle ver gulum al gulum
11 Yorumla
+1 yılGönlün neye konacağı belli olmuyor ama aklı varsa kendisine ilgi gösteren, değer veren, seven birini sevsin.
01 Yorumla
+1 yılTabiki de yakınlık gösterene aşık olmalı.
21 Yorumla
+1 yılBen giderim en zorunu severim 🥲😂
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 923 cevap paylaştı.
+1 yılBir sıcak bir soğuk yapana
11 Yorumla Sırrı bozayım, aşk yoktur 🙄😂
15 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılimkansızı sevmek her yiğidin harcı değil
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. İmkansıza gitmem
10 Yorumlaİkiside değil...
10 Yorumla
+1 yılİlgi duyan✨
10 Yorumlaİlgi
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!